0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Раничка на шийката + начин на обработка
« Отговор #40 -: Юни 03, 2011, 12:36:43 pm »
Да дам отчет. Писах и в другата тема, копирам поста:
Привет!
При мен новините не са много добри.
Дисплазия 1 към 2ра степен. Първото мнение беше ЛИП.Отидох и първия лекар каза ЛИП, не конизацион. Обаче ме прати на второ мнение при доц. Златков. И от там следва "веселото"
Шийката на матката е била разкъсана и зарастнала накриво до влагалището, близо до два кръвоносни съда, които кръвостабдяват влагалището и пикочния мехур. За съжаление точно там е заразената част.
Онзи ден доц. Златков се хвана за главата като видя и каза, че дори и лип не може да рискува да направи, камо ли конизацио, поради риск от износване за следваща бременност. Предложи само изгаряне.
Днес бях на второ мнение в онкодиспансера, където също се хванаха за главата, но са категорични, че изгарянето никаква работа няма да свърши, защото то е повърхностно и гори само горния слой, а от долу може да се развиват клетките и да прерастнат в карценом. Те предложиха конизацио, с изрязване на част от влагалището и последваща пластика за изграждане на изрязаната част.
Ще ходя и на трето мнение в Тина Киркова, в Патологията, но честно не знам какво да правя. Гинекологът не препоръчва бременност преди изрязването, защото тогава заради хормоните много бързо прерастват нещата в карцином.
Следващо забременяване и износване ще бъде много трудно.

Често, не знам какво да правя.
[/url][/url]
Re: Раничка на шийката + начин на обработка
« Отговор #41 -: Юни 04, 2011, 18:21:38 pm »
jasmin_veni консултирай се с гинеколог, който има втора специалност онкология. Те са много по наясно от гинеколозите които се занимават с бременни например.Конизацията е най-добрия вариант впредвид умерената дисплазия. Възможно е атипични клетки да има и в цервикалния канал.От там взеха ли ти материал? Относно следваща бременност-Божа работа. Ако лекаря си свърши добре работата ще стане.
Re: Раничка на шийката + начин на обработка
« Отговор #42 -: Юни 07, 2011, 22:25:20 pm »
Вени, сега прочитам как са се развили нещата при теб.
Ако все още се чудиш къде да потърсиш още едно мнение, пиши ми на ЛС, ще ти дам телефоните на лекарите, с които аз се консултирах и правих конизацио.
Re: Раничка на шийката + начин на обработка
« Отговор #43 -: Юни 07, 2011, 22:58:15 pm »
Всякакви препоръки и номера приемам, но да отбележа - Славчев не мога да си позволя финансово.
[/url][/url]