0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

След Оргаметрил...
« -: Май 07, 2011, 18:39:38 pm »
Здравейте миналия месец ходих на почивка с приятеля ми  и на своя глава,понеже миналата година бях пила Оргаметрил пак преди почивка,така и този път за забавяне на цикъла 7 дена по 2.И след това ми дойде веднага,един ден след като ги спрях,но по оскъдно.Този месец ми дойде пак като по часовник , но пак по същия начин.Преди винаги ми е бил редовен,но по 5 дена и с ужасни болки.А този месец без болки,2 дена и на 3тия съвсем слабо.На какво може да се дължи????Има ли повод за притеснения?Скоро бях ходила на профилактичен преглед и не ми се иска пак да ходя при гинеколога ми,но ако е наложително......
*
Re: След Оргаметрил...
« Отговор #1 -: Май 08, 2011, 01:57:15 am »
А ти изобщо прочете ли листовката на този препарат преди да започнеш да го пиеш? Ако не си - заповядай: http://apteka.framar.bg/15000293/%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BB-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-5-%D0%BC%D0%B3-30
Лекарствата не са бонбонки и причината да ги пиеш - би следвало да е различна от  "не ми се ще да съм в цикъл за ваканцията".
Извини ме за острия тон, но дори да се обидиш ме устройва, ако ще се замислиш какво и защо пиеш занапред.
Иди при гинеколога си и му сподели каква е ситуацията, а ако се налага взимане на някакви мерки  - той ще те уведоми.
Личното ми мнение /но аз не съм лекар/ е, че за един-два цикъла, ако пак не бухаш хапчета "ей така" нещата ще се нормализират. Приемът на всякакви лекарства с нелечебна цел и неконсултиран с лекар е опасно нещо, което обърква системите в клинично задрав човек, а в евентуално болен - още повече.
И занапред - не върши такива неща "на своя глава", съвсем добронамерено те съветвам.

П.П. Също така си помисли, защо споменатият препарат не можеш да си го купиш през нета от законен, официален аптечен сайт /не е защото не им е наличен/ ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!