0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кървене при бременност
« Отговор #140 -: Юли 16, 2015, 21:33:37 pm »
Здравейте момичетата!Може ли след спиране на естрофем да започне кафеникаво зацапване(по скоро кафеникави нишки)Таман се зарадвах ,че спря след 25дневно зацапване,и от един ден насам отново се появи след като спрях естрофема,иначе съм на 3х2 утрогестан.
   
Re: Кървене при бременност
« Отговор #141 -: Януари 06, 2016, 15:14:59 pm »
Здравейте момичета . Аз за съжаление изкървих отново. Приеха ме в болница , сега ми поставят нош па и папаверин и дуфастон. Не възлагам големи надежди , утре ще ме прегледат пак на узи . Тъй като е още съвсем рано да се говори изобщо за каквото и да е . Времето ще покаже. Ами това е. Засега .




*
Re: Кървене при бременност
« Отговор #142 -: Януари 06, 2016, 15:57:32 pm »
Яна, при теб е рано още за УЗ. Защо не ти пуснат кръвен, за да видят какво е нивото на ЧХГ?
« Последна редакция: Януари 06, 2016, 16:06:25 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Кървене при бременност
« Отговор #143 -: Януари 06, 2016, 17:37:21 pm »
Утре ще говоря с доктора . Благодаря 😊Каквото трябва да става , ще става. Понякога нямаме власт над събитията.




*
Re: Кървене при бременност
« Отговор #144 -: Януари 06, 2016, 19:02:56 pm »
Утре ще говоря с доктора . Благодаря 😊Каквото трябва да става , ще става. Понякога нямаме власт над събитията.

Ще стане най хубавото, което предстои, и съвсем скоро ще си в една друга темичка!
Re: Кървене при бременност
« Отговор #145 -: Януари 07, 2016, 16:25:35 pm »
Yana_c аз прокървях в седма седмица, лежах два месеца после. Като ме приеха за задържане имаше една инжекция, която мъжа ми трудно намери. Спря кървенето за два часа, после само се чистех на тъмни жилки. Това не ме спаси от системите и инжекциите. А колко пъти лежах вече не помня. Вече съм в седми месец и контракциите така и не спряха. Продължавам с лежането предимно. Шанс има за всички, дай го на малкия човек. На мен ми го казаха, сега аз на теб. Лягай да го мътиш, това е положението. Много от нас започнаха като теб, повечето родиха вече.
Успех, стискам палци.
Re: Кървене при бременност
« Отговор #146 -: Януари 07, 2016, 19:03:06 pm »
Благодаря , ще се разплача , днес сутринта изхвърлих съсирек но нямам кървене от чиста кръв. Кръвта ми е тъмна до черно като количество е оскъдно.  Лежа и се моля утре да ми кажат , че всичко е наред. Ставам само до тоалетна. Мериха ми темп 37.1,не искам много да се надявам , защото трудно ще се въьстановя от негативите, но аз съм борец и силно се моля и то да е такова. Майка ми е била по същия начин с мен , кървяла и лежала , с брат ми също. С първото си дете имах много тежка бременност.отново кървях , после изоставаше , после бях с намалени околоплодни , после ми казваха , че има вероятност от микроцефалия защото главата не отговаряла по развитие. Аз съм със двурога матка и до сега съм сигурна че всички тези неща се дължаха на патологията. Родих здраво момиченце преди около 10 г. 3 750 никой не вярваше , дори ми се извиниха някои лекари за тревогите и думите които преглътнах . Бях безумно щастлива. Сега се моля всичко да се случи както трябва да е . Бъдете здрави . Утре ще пиша след прегледа. Тревожат ме бодежи ниско долу а съм на успокойтелни и пак. Божа работа ..




*
Re: Кървене при бременност
« Отговор #147 -: Януари 07, 2016, 19:05:37 pm »
Кървенето придружено ли е с болки? Ако не е не се притеснявай.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Кървене при бременност
« Отговор #148 -: Януари 07, 2016, 19:17:35 pm »
Болките бих ги описала като пробождания ,дърпане ,тежест като при мц. Вчера сутринта бяха доста силни и като отидох до тоалетна имаше чиста кръв не много но около 20 мг. После спря рязко както и се появи . Даже бих кажала , че почувствах облекчение. Отидох на лекар и ме пратиха в болницата. Там ме прегледаха и ми казаха че е много рано още за каквото и да е. Аз казах че имам пол тест три броя 😊 казаха ми че виждат задържана кръв и нещо приличащо на плоден сак но нещо леко деформиран . И все пак да лежа и да чакам. Ох ами това е . Каквото и да става ще става дано е хубаво 😊




Re: Кървене при бременност
« Отговор #149 -: Януари 08, 2016, 09:31:52 am »
Борбата продължава . Плодното сакче е още в матката . Продължавам да лежа , да пия лекарства и да се надявам. Малко се тревожа в къщи как са . Детето все пита за мен нищо не сме и казали ,че миналият път обяснявай къде е точката. Момичета кога трябва да се види ембрион. Имам течение още. Тъмно кафяво е оскъдно но и болки. Бог да е с нас .




Re: Кървене при бременност
« Отговор #150 -: Януари 08, 2016, 09:53:39 am »
Яна,лежи си пий лекарствата и мисли положително...към 7-8 г.с. се чува сърчицето,ти в коя си? Аз изкървях обилно в 5 г.с. и единия ембрион спря в 8 г.с. да се развива,другия щурее като за двама сега :lol: та отпусни се,каквото ти е отредено това ще стане,а и самите лекари на тоя етап не могат да го предвидят...много късмет и стискам палци :)
Re: Кървене при бременност
« Отговор #151 -: Януари 09, 2016, 13:27:11 pm »
Всичко свърши .... Изкървих и ме кюретираха. Благодаря ви че бяхте с мен . Мисля да спра до тук с опитите. Бъдете здрави момичета , това че при един не се получава, не значи че няма начин . Преследвайте целта си до край. Успехи ❤




Re: Кървене при бременност
« Отговор #152 -: Януари 09, 2016, 18:59:45 pm »
Много съжалявам, щом така се получава спри с опитите. Аз също съм решила да не се пробвам отново, само да родя това живо и здраво. При някой жени просто е така. Успех за напред.
Re: Кървене при бременност
« Отговор #153 -: Март 12, 2016, 15:10:22 pm »
Здравейте момичета, съвсем нова съм тук. Бременна съм в 8г.с.Вчера получих светло кафяво зацапване съвсем малко като количество. Веднага се обадих на лекаря си и отидох да ме прегледа. Той ме увери че за сега няма никакви проблеми и даже установи сърдечен ритъм. Изписа ми утрогестан и но шпа. Днес пак имам много малко кафеникаво зацапване. Много се притеснявам дали всичко е наред. Следващият ми преглед е на 23.03 незнам как ще издържа до тогава.
*
Re: Кървене при бременност
« Отговор #154 -: Март 12, 2016, 15:34:30 pm »
Ами недей..иди на лекар или му се обади. Може да не е нищо сериозно, но все пак си знаеш, че не е хубаво да има кървене или зацапване по време на бременност. Най-малкото ще ти удвои прогестероновия препарат.
Аз на твое място не бих чакала.
Вярвам, че всичко ще бъде наред. Лека бременност!
« Последна редакция: Март 12, 2016, 17:04:34 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Кървене при бременност
« Отговор #155 -: Март 12, 2016, 15:56:15 pm »
Mihaela_s25, след като лекарят е установил сърдечен ритъм значи нещата са добре,  не е нормално да има кървене по време на бременност но при много  има. И  при двете ми бременности имаше зацапване, дори при втората имаше ясна кръв, Слава Богу всичко беше нормално.

Веднага тичах при лекаря си, нямам думи да изкажа благодарността си към  Д-р Даскалов, колко беше търпелив към мен и моите страхове, спасяваше в такива моменти.

Съветът ми е да почиваш след като си ходила скоро, пий утрогестана, когато зацапваш, аз имах изписан 3х3. Ако приемаш аспирин или слагаш  фраксипарин или клексан, обсъди с лекуващият лекар дали е възможно да спреш за известно време или да разредиш приема.

Лека и спокойна бременност!
« Последна редакция: Март 12, 2016, 16:05:14 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
Re: Кървене при бременност
« Отговор #156 -: Март 12, 2016, 17:10:05 pm »
Михаела, опитай се да се поуспокоиш, все пак лекаря ти е казал, че нещата изглеждат добре, имаш изписано лечение, а и си имате сърчице :)
Гледай да си почиваш! Не вдигай нищо тежко, не чисти! Ако работиш, си вземи болничен, малко да си полежиш вкъщи.
Ако все пак се усили зацапването, отивай веднага на преглед отново!

Пожелавам ти лека бременност!


Re: Кървене при бременност
« Отговор #157 -: Декември 18, 2016, 13:46:06 pm »
Здравейте момичета. Искам да споделя и моя проблем. В момента съм  бременна в 5 г.с , първата ми бременност приключи със спонтанен аборт :( .. Вчера имах леко кафеникаво зацапване и не толкова силни болки ниско долу.Утре ще ходя на лекар.Притеснявам се , може ли да ме посъветвате с нещо
Re: Кървене при бременност
« Отговор #158 -: Декември 18, 2016, 18:15:58 pm »
Имах такова зацапване и то продължи около седмица .Веднага щом го видях обаче отидох до клиниката , в която ме следяха .Оказа се ,че са се хванали и трите ембриончета . Казаха ми ,че това е нормално при многоплодна бременност. Е, както е видно от подписа ми родих само едното . Обади се на лекуващият си лекар и искрено ти желая всичко да е наред.
Успех!
*
Re: Кървене при бременност
« Отговор #159 -: Декември 18, 2016, 19:08:53 pm »
Здравей, Syzi, след като има зацапване вероятно лекарят ще назначи прогестеронов медикамент.
Ето статии от библиотеката в сайта, в които са систематизирани причините за спонтанните аборти и препоръки за изследвания:
Спонтанен аборт - видове, причини, диагноза, лечение
Диагностика и терапия на спонтанните аборти,
но лекарят ще прецени какво конкретно може да се провери сега, тъй като се подхожда индивидуално на база конкретни фактори (примерно абортът в какъв срок от бременността се е случил), проверка за инфекции, тромбофилия, някои хронични заболявания (щитовидната жлеза изследвана ли е - хормони и антитела).

Според мен няма да е излишно, освен уговореният утре преглед, ако може да се консултираш и със специалист в репродуктивна клиника, заради добрата апаратура и по-голям опит. Имам предвид не толкова репродуктивните лекари, които обикновено са доста натоварени и свободни часове има за след седмици или месеци, но обикновено в клиниките има работещ спешен АГ-кабинет.

Дано този път всичко да е наред с бременността ти, стискам палци, и пиши!
« Последна редакция: Декември 18, 2016, 19:44:58 pm от marsi »