0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Защо само за бременни със стерилитет???
« -: Септември 19, 2009, 15:49:06 pm »
Здравейте! Бременна съм съвсем в началото! много съм щастлива и започнах да пиша в един от подфорумите тук за бременност и майчинство , след което бях едва ли не нахокана и изгонена поради причината ,че не съм била със стерилитет?!
Този сайт Зачатие, само за жени със стерилитет ли е ? Мисля ,че не е зле да има и подфорум за нормално забременели!




Re: Защо само за бременни със стерилитет???
« Отговор #1 -: Септември 19, 2009, 16:12:32 pm »
Не вярвам, да има забрана, кой да пише във форума, но тук се обсъжда предимно бремеността след репродуктивни проблеми. Ако някой си е позволил да те нахока, сигорно е било след неуместен пост от твоя страна. Има много форуми в които се обсъжда нормалната и без проблемна бременост.
Все пак Честито!

*
Re: Защо само за бременни със стерилитет???
« Отговор #2 -: Септември 19, 2009, 16:17:55 pm »
Здрасти :)
За да ти отговоря на въпроса трябва да попиша малко повече, дано имаш търпение да ме изчетеш. :)
На всяка страница на сайта най-горе има този надпис:
Цитат
Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета, репродуктивно здраве и семейно планиране, който съдържа много полезни материали и съвети, връзки с ресурси, свързани с лечението на безплодието и новите асистирани репродуктивни методи.
Сдружение Зачатие има за цел да обедини, информира и подпомага над 270 000-и български семейства, които не могат да имат свои деца, докато не им бъдат направени необходимите за целта изследвания и лечение
.
Разбира се, тук има събрана много полезна информация, която не само, че би била от полза и на безпроблемно забременяващите, но и според мен е задължително всяка жена, която планира бременност да е наясно с голяма част от тази информация. Не, няма ограничение дали да пишат само забременели със стерилитет, няма и как да се наложи.
Но. Още когато е създаден този сайт - една от идеите му е не просто да предоставя информация, но и да създаде условия на хората с репродуктивни проблеми да общуват, да се подкрепят, да съпреживяват заедно и споделят проблеми и радости. Нещо, което е трудно да направят сами във "фертилния свят", който вече е доказал, че не ги разбира. С който човек съм се запознала случайно или на работа или на улицата и се е оказало , че е имал проблеми със зачеването, всеки ми е казвал - само, който го е преживял той знае. Разбиране няма! Тук хората са здрави, красиви и по нищо не им личи на улицата каква мъка крият в душата си. Това е техния оазис, мястото където да могат да се чувстват добре и да бъдат сред приятели и сред хора, които ги разбират.
Човек, който не е минал през кошмара на стерилитета не знае как може да се свива сърцето, когато се разминеш с бременна, когато преминаваш през детската площадка или покрай бебешки магазин. И да се опиташ да му го обясниш няма как да разбере. Дълго време след като родих по инерция ми се насълзяваха очите като видя бременна или малко бебе, толкова дълго и бавно се е натрупвало всичко.
Няма проблем да се обсъждат теми свързани с бременността, теми които съдържат информация и подкрепа - те са безценни. Но някак си на фона на болката през която минават момичетата със няколко неуспешни опита, някои от които са прекарали половината си вече съзнателен живот в очакване и борба за чудото и неизвестността кога и дали някога ще се случи - не върви сред тях и пред тях да им навираме в очите по лековат и подсладен начин своята безпроблемност.
Няма как да разбереш, че боли, но уверявам те, много боли. Макар, че не всеки има сили да си го признае дори пред себе си.
Надявам се си ме разбрала. Това, което е важно да се знае тук за този сайт - неговите приоритетни ползватели са хората, които се борят за дете. Добре дошли са всички, които имат място в сърцето си за съпричастност към техните проблеми, независимо, че за щастие те самите не са се сблъскали с тях. И се надявам те да са все повече и всички , абсолютно всички да дочакат по-бързо своето малко усмихнато чудо!
« Последна редакция: Септември 19, 2009, 16:30:35 pm от cygnus »
*
Re: Защо само за бременни със стерилитет???
« Отговор #3 -: Септември 19, 2009, 16:31:03 pm »
Страхотен пост, Дони! :wink:
Обичам те! :wink:
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Защо само за бременни със стерилитет???
« Отговор #4 -: Септември 19, 2009, 16:34:45 pm »
alexxana, аз четох постовете ти публикувани в темата на родилите вече момичета.
Макар да не им беше там мястото не забелязах някой да те е гонил.
Ти писа и в темата на бременните, оттам също ли те изгони някой??? Не ти ли отговаряха там момичетата на въпросите???

Моля, без излишни драми. Имаме си ги в изобилия както Дони е писала за да си създаваме нови такива.

Ако някой от потребителите е бил по-рязък с теб може да го попиташ на ЛС.

Дони, благодаря ти, че си "нарисувала" душата ми през последните 10 години. Само едно мога да допълня още. Боли дори когато вече си забременял, защото боли за всички жени (семейства), които все още не  са и не се знае кога и дали ще забременят някога. Тези жени, тези приятели сме срещнали тук и макар и крачка пред тях не забравяме къде сме били вчера, рамо до рамо.
Не очаквам всички да разберат, очаквам да помислят как минават годините на надежди и неизвесност.
« Последна редакция: Септември 19, 2009, 16:41:41 pm от Lisko »
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Защо само за бременни със стерилитет???
« Отговор #5 -: Септември 19, 2009, 16:57:12 pm »
Само едно мога да допълня още. Боли дори когато вече си забременял, защото боли за всички жени (семейства), които все още не  са и не се знае кога и дали ще забременят някога. Тези жени, тези приятели сме срещнали тук и макар и крачка пред тях не забравяме къде сме били вчера, рамо до рамо.

Лисе,идеално казано.... :)
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Защо само за бременни със стерилитет???
« Отговор #6 -: Септември 19, 2009, 17:33:27 pm »
Само да добавя - не си започнала да пишеш в "подфорумите тук за бременност и майчинство ", защото нямаме такива. Подфорума се казва "Дългоочакваната бременност, раждане и майчинство след стерилитет". Акцента е на дългоочаквана. А иначе - за болката вече са ти го казали - няма как да го усетиш, и дано никой да не усеща какво е, но боли. Адски, неимоверно, непоносимо. Знам, че може да ти е трудно, но просто трябва да ни повярваш, че е така. И ще е по-лесно да се съобразиш с основната маса потребители тук. По логично е, отколкото да очакваш всички други да се съобразяват с теб.
Лека бременност!
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Защо само за бременни със стерилитет???
« Отговор #7 -: Септември 19, 2009, 21:31:48 pm »
cygnus, Лиско страхотно сте го описали :bighug: :bighug: :bighug:
В момента съм бременна с второ дете, но винаги ще си остана жена минала през стерилитета той ме промени завинаги, безвъзвратно.Скоро имахме малък спор с една съфорумка относно разликата между забременелите след стерилитет и тези които не са минали през него, дано прочете постовете на cygnus и Лиско мисля, че те описват всичко много точно.
Благодаря ви момичета!
*
Re: Защо само за бременни със стерилитет???
« Отговор #8 -: Септември 19, 2009, 21:55:25 pm »
Благодаря на Лиско и Cygnus за точното описание!Никой който не е минал през борбата със стерилитета не знае през какъв минаваме ние и мъжете до нас!
Дори сега когато след почти 7години борба седя бременна и пиша тези редове още не мога да повярвам че малкия живот расте в мен!Не мога и да се зарадвам защото ме е страх и всяка вечер си повтарям,че и днешния ден е минал и остава един по-малко до ЧУДОТО!
Нямам нито една приятелка с подобен проблем(И СЛАВА НА БОГ),за това благодаря,че има този сайт,защото тук намерих много нови ПРИЯТЕЛКИ нищо че се познаваме само виртуално,но всяка една разбира какво чувства другата!
И не вярвам че някоя от тях те е изгонила...
Лека и успешна бременност!

*
Re: Защо само за бременни със стерилитет???
« Отговор #9 -: Септември 19, 2009, 22:57:20 pm »
Здравейте! Бременна съм съвсем в началото! много съм щастлива и започнах да пиша в един от подфорумите тук за бременност и майчинство , след което бях едва ли не нахокана и изгонена поради причината ,че не съм била със стерилитет?!
Този сайт Зачатие, само за жени със стерилитет ли е ? Мисля ,че не е зле да има и подфорум за нормално забременели!
alexxana, отгоровът ми за теб, от моята камбанария, е, че ти на мен не можеш да ми помогнеш, нито можеш да ме информираш, защото не споделяш моите проблеми. Радвай се на късмета си!
Подфорумите за бременност и майчинство в Зачатие са придатък и малка част от основните форуми за информация и взаимопомощ в борбата със стерилитета. Които успеят да сбъднат мечтата си, стигат до там и заради създадените приятелства продължават да общуват. Повечето потребители обаче започват и за съжаление твърде дълго остават в подфорумите за опити за забременяване, стерилитет при мъжа или жената, АРТ, изследвания, клиники, лекари... Нищо чудно, че влизайки с "цоп" и "пльок" директно в темите на бременните, не намираш общ език с останалите жени там.
Лека бременност ти желая от все сърце.
« Последна редакция: Септември 19, 2009, 23:13:21 pm от cigularche »
Re: Защо само за бременни със стерилитет???
« Отговор #10 -: Септември 20, 2009, 07:11:33 am »
Лиси, Дони, Пеше, знаете ли колко много ви обичам, а?  :bighug:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Защо само за бременни със стерилитет???
« Отговор #11 -: Септември 20, 2009, 07:51:38 am »
Едно си баба знае, едно си бае! - че и тема пусна!

И аз така!
Ключовата дума е толерантност!И малко смирение!
В дългите години когато се борех за дете до мен бе една приятелка.
След поредния разговор за нашия проблем, а те бяха ежедневие, тя ми каза-
"Аз не мога да те разбера и усетя какво чувстваш, защото съм вече майка,
но мога да ти дам рамото си всеки път когато имаш нужда,
дори и само да сложиш главата си на него и да поплачеш!"
Това бе изречено с думи, но тя направи много повече, без капка ревност
от раждането на нейния син и до сега вече десет години ми позволява да бъда негова втора майка!

Не се обиждай, аз не правя разлика кой как е забременял, при кой как са се случили нещата...
Трябва да уважаваме другия, и ако не можем да му дадем кураж и да му помогнем,
поне нека не бъркаме в "кървящата" рана с голи ръце!

Защото може и да не си минал през АРТ, но борбата ти за дете,
да е също така изстрадана!
Стерилитета ни обединява независимо от акта на забременяване!

Тук на това място Мечтата за дете е така силна,
че трябва да уважаваме и помагаме на всеки
които още се бори, аз с това лягам и с това ставам!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Защо само за бременни със стерилитет???
« Отговор #12 -: Септември 20, 2009, 11:08:02 am »
Дони, благодаря ти, че си "нарисувала" душата ми през последните 10 години. Само едно мога да допълня още. Боли дори когато вече си забременял, защото боли за всички жени (семейства), които все още не  са и не се знае кога и дали ще забременят някога. Тези жени, тези приятели сме срещнали тук и макар и крачка пред тях не забравяме къде сме били вчера, рамо до рамо.
Не очаквам всички да разберат, очаквам да помислят как минават годините на надежди и неизвесност.
Благодаря на Лиско и Cygnus за точното описание!Никой който не е минал през борбата със стерилитета не знае през какъв минаваме ние и мъжете до нас!
Цитирам защото не мога да го напиша по точно!Бих добавила само към втория цитат ,че през ада преминават и близките ни както и истинските приятели.Благодаря на Господ ,че имам такива!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Защо само за бременни със стерилитет???
« Отговор #13 -: Септември 23, 2009, 13:23:51 pm »
Този сайт Зачатие, само за жени със стерилитет ли е ? Мисля ,че не е зле да има и подфорум за нормално забременели!

да, сайтът е за хора с репродуктивни проблеми. форуми за бременни има на няколко други места в Интернет пространството - пусни Гугъл и ще ги намериш.

получи достатъчно отговори  на въпроса си от администрацията на сайта. заключвам темата.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!