Здравей dantealigeri.1. Аз съм със серклаж, направен в 17г.с., поради пролабирал мехур и бързо скъсена шийка. Лежа от момента на серклажа, до ден днешен, седмица в болница, понеже решиха, че имам родилна дейност.... В момента съм на 30г.с. и честно казано вече очакваме да настъпи раждане, въпреки че все пак никой - дори и доктор не може да каже кога може да се случи. Серклажйт наистина е крайна мярка за задържане на бременност и трябва да се прави единствено при решението - кое е по-малкото зло. Мога да ти кажа, че момиче, което прави серклаж със мен, превантивен, /понеже беше с близнаци/ е родила в 26 г.с. Дано господ направи чудо и помогне бебетата да оживеят и да са най вече добре!!!! Те все още се борят за живота си в неонатологията в АГто. Смятат, че причина за настъпилата инфекция е най-вероятно серклажът/конецът/
Мнението на моят лекар е, че серклажът е развъдник на инфикции и е остарял метод. Въпреки, че го прилагат и въпреки, че благодарение на него много жени са си износили и родили рожбичките. И въпреки всичко, явно трябва да се прави единствено при прогресивно скъсяваща се шийка на матката и видимо отваряне/разкритие/. То започва от вътрешната страна на шийката и се вижда с вагинален видеозон.
Просто трябва следене!!!!!!!