0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

дуфастон или утрогестан
« -: Септември 16, 2009, 23:09:59 pm »
Здравейте
Имам следния въпрос кое по-добре да се пие дуфастона или утрогестана.Едната лекарка ми изписа утрогестан, после я смених и другата ми изписа дуфастон.Пия ги защото ми е много нисък прогестерона и при евентуална бременост да задържа бебето.
Имам възмовност да ми донесът от чужбина на много по-ниска цена утрогестан и затова се интересувам?Ще бъда благодарна за коментар.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: дуфастон или утрогестан
« Отговор #1 -: Септември 16, 2009, 23:59:41 pm »
това, което аз зная е, че утрогестана е ефективен до към 12-14 седмица, а дуфастона до 16 /при бременност/
иначе за поддържане на лутеалната фаза не съм чела кое как влияе
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: дуфастон или утрогестан
« Отговор #2 -: Септември 17, 2009, 07:05:38 am »
 Доколкото зная Утрогестана понеже се слага вагинално по - добре се усвоява, докато с Дуфастона натоварваш черния си дроб.
 Аз съм ползвала и двете - от Дуфастона много огладнявам и следователно и по - лесно качвам кг. Като слагам Утрогестан става голяма цапаница. Трябва да лежиш  15 -20 мин. след като го сложиш , за да се предотврати изтичането.
 Утрогестана мисля, че е на растителна основа , докато Дуфастона е синтетичен препарат.
 Незная като ефективност кой от двата препарата е по- силен. :?
  Ако имаш и NK- клетки по - добрия вариант според мен е Дуфастона. Чела съм тук - там , че намалява активността на NK - клетките.
Re: дуфастон или утрогестан
« Отговор #3 -: Септември 17, 2009, 12:06:18 pm »
Аз съм за утрогестана и то вагинално(а и няма странични ефекти). Така се усвоявал по-добре както и написа fatalwoman и с ежедневни превръзки си решаваш дискомфорта. Свиква се!
Re: дуфастон или утрогестан
« Отговор #4 -: Септември 17, 2009, 13:09:07 pm »
аз съм слагала само утрогестан вагинално, но не ми понесе, защото има в състава си фъстъчено масло. А моите алергии (кихам от домашен прах) се обострят много след като ям фъстъци. Мислех си, че няма да имам проблем, че концентрацията на фъстъченото масло сигурно е малка, че така или иначе няма да минава през храносмилателния тракт, но в крайна сметка не ми понесе утрогестана. Така че ако имаш алергии към фъстъци, или ако си забелязала, че фъстъците те алергизират - внимавай с утрогестана. Всеки организъм е различен.
Иначе наистина вагинално утрогестана се усвоява по-добре, като в същото време не натоварва черния дроб (в сравнение с прием на прогестерон през устата).
Успех!
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: дуфастон или утрогестан
« Отговор #5 -: Септември 18, 2009, 08:47:08 am »
Когато ми беше нисък прогестерона приемах дуфастон по схема, назначена ми от док. Когато забременях и получих кървене ми беше назначен утрогестан. Незнам кое е по-доброто средство, все пак лекарят ти ще прецени най-добре може би с оглед на общото ти състояние.