0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #60 -: Септември 03, 2009, 11:26:40 am »
Луци, честити розови гащи!! :P
linapoli, стягай се и се усмихни широко! :wink: То с тия бесни хормони в началото е много гадно - и аз бях много нервна и с мъжа ми така се карахме жестоко веднъж, а аз му обяснявам, че то не зависело от мен... Не е като да не зависи съвсем. Ама и ние понякога ставаме непоносими. Но пък като дойде 2рия триместър и като се успокоиш и като почнеш да се хилиш по улиците и ти и мъжа ти ще забравите нервите! :bighug:
*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #61 -: Септември 03, 2009, 11:57:08 am »
Луци, честити розови гащи!! :P
То с тия бесни хормони в началото е много гадно - и аз бях много нервна и с мъжа ми така се карахме жестоко веднъж, а аз му обяснявам, че то не зависело от мен... Не е като да не зависи съвсем. Ама и ние понякога ставаме непоносими. Но пък като дойде 2рия триместър и като се успокоиш и като почнеш да се хилиш по улиците и ти и мъжа ти ще забравите нервите! :bighug:

И аз бях така в началото. Ядосвах се и се нервирах за щяло и нещяло. Добре, че мъжо излезе с железни нерви и ме изтърпя.  :lol:
Сега вече всичко е по-различно, макар че притеснението ми определно ще си остане до края.  :)

bora, добре дошла!
Дали Владимиров ще продължи да те следи или не, мисля, че е въпрос на уговорка между двамата, както и на желание от твоя страна. Аз все още продължавам да си ходя на прегледи при моята си док, защото й имам доверие и така се чувствам по-спокойна. :) Макар че не съм записана за следене на бременността при нея.
При личната си лекарка може да отидеш и сега, и по-късно (10-11г.с.), за да ти даде направление за записване на женска консултация от здравната каса.
Лека и безпроблемна ти желая!

lucrecia, честити ти розови гащички!

Моите резултати от БХС са готови. Добри са - рискът е 1:20000, което според док означава, че е опасността е много малка.  :D

Хубав и усмихнат ден желая на всички! :flower:
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #62 -: Септември 03, 2009, 12:59:37 pm »
Здравейте момичета  :D
Луци честити розови гащички мила пожелавам ти да нямаш повече такива лоши емоций и всичко да върви като по вода.
bora добре дошла и лека бременност ти желая.
linapoli и аз съм така в момента ужас много е гадно  :? лошото е, че аз по някой път без да искам се развиквам и на детето и после ми е много тъжно, ще трябва да се стегна.
Момичета имам един въпрос кога се ходи на ФМ казаха ми , че първата е между11-14г.с.вие кога ходихте и колко по-рано си записахте час, че както разбрах много се чакало.Аз мисля живот и здраве да ида при Марков мои приятелки много ми го хвалят ако някоя от вас е ходила моля да сподели впечатленията си.Много въпроси станаха  :oops:
Лек ден на всички.
*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #63 -: Септември 03, 2009, 14:03:26 pm »
denisa12251, при Марков можеш да си запишеш час за два месеца напред. По-ранни едва ли ще успееш. Аз в началото на август си записах първия свободен за 30 септ. Ранната фетална правих при Сигридов. Марков следи и предишната ми бременност. Много си го харесвам. :D
Честити розови гащи на Луци и да си отиват притесненията. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #64 -: Септември 03, 2009, 14:56:26 pm »
Здравейте мамчета :D
Луци честити розови гащички!
Къдричке,честити сини гащички!
Клемче,стискам палци бебчо да стои на топличко колкото е необходимо! :crossfingers:
Вчера бебчо никак не беше срамежлив и според доки,а и нас :lol: ше е момче :D
Пуснах си БХС,макар че се чудех дали да го правя,но доки ме убеди,а и беше на половин цена-22лв,да не повярваш  :D:ask:


*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #65 -: Септември 03, 2009, 15:07:30 pm »
Малвинка честити сини гащи желая ти лека бременност до края.
White благодаря ти за отговора аз затова от сега се мъча да си запиша час ама от една седмица никой не вдига и на двата телефона, сигурно са отпуска.
*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #66 -: Септември 03, 2009, 15:36:15 pm »
Лукреция и Бора добре дошли в най-готиния отбор.Желая ви прекрасна бременност на вас и всички останали :)
Фибче привет и на теб.Растем и започвам да придобивам една форма...... :lol: ама това да ни е кусура :P
Пожелавам на всички прекрасен ден  :balk_602:
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #67 -: Септември 03, 2009, 16:00:08 pm »
Малвинчеее,честити ти синки гащурки :D :D :D
Пимпее,много те гушкам да знайш и много ти се радвам на тумбака,пък нека формата да е кръгла :lol: То аз още форма нямам,ама мъжо май по-нетърпелив от мене :lol:Всяка вечер като си дойде и все се вре върху пъпчето,целува го ,гали го и ...ееххаа ама ти вече имаш малко коремче,ааа :lol: :lol: :lol: Охх,как да му разваля хатъра и да му кажа че е от лакомия :oops: :lol:

Пък покрай ваште,розови и сини гащи взех да се побърквам и аз и ставам нетърпелива да науча - бебка ли ще е или бебко....пък има толкоз много ощеее :lol: :lol: :lol:

цунки на всички
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #68 -: Септември 03, 2009, 16:10:28 pm »
Малвинка, честити и сини гащи и на теб! :P Лека бременност и прекрасно бебче на финала!  :bori_002:
*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #69 -: Септември 03, 2009, 16:34:30 pm »
Фибче ти нямаш търпение да научиш какво ще бъде бебчето,а аз какво да кажа незнам,като моя мъж забрани на док да каже какво ще бъде.Иска да бъде изненада.Каза каквото и да е само да е живо и здраво.И се вълнувам много.Толкова време го чакахме и той е щастлив само от факта,че въпреки всички трудности ще си имаме бебенце :babyflips:
Дай боже да нямат край чудесата и да се увели тройно нашия отбор :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #70 -: Септември 03, 2009, 16:52:38 pm »
Малвинка честита синя радост!
Пимпа как устискваш така да не знаеш :D,аз направо полудявам надявам се в понеделник да ми кажат,че поне да знам правилно ли говоря все в женски род :)

*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #71 -: Септември 03, 2009, 17:22:55 pm »
Хайде и аз да се запиша в тази темичка, ее.. от колко време чакам и аз да се запиша. Аз утре ставам на 8 седмици, само че ме е много страх момичета. Имам 3 спонтанни аборта преди тази бременност, последния бях точно в 8 седмица, а предишните 2 по-рано. Всеки път като ходя до тоалетната и се притеснявам дали няма да видя нещо. Да ви кажа също появи ми се жълтеникаво течение с неприятна миризма. Не знам на някоя от вас дали се е случвало и дали трябва да взимам антибиотици.
Иначе засега съм добре да "чукна на дърво", леки болчици отляво или отдясно, но това е нормално. От време на време ми се гади, но не съм повръщала до сега. Взимам утрогестан 2 по 1 и също детски аспирин.
Ох, дано господ е с мен този път и да нямам проблеми.
На всички бременни момичета желая лека и безпроблемна бременност. Господ да ни закриля!
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #72 -: Септември 03, 2009, 17:36:05 pm »
bsvane2 аз мисля, че не е хубаво да пиеш аспирин.Относно течението се посъветвай с гинеколога си може би ще ти вземе микробиология.Аз също имам три спонтанни аборта, но този път силно вярвам, че всичко ще е наред не мисли за лоши работи това не ти помага(знам че е трудно ама опитай)
Всичко ще е наред радвай се на бременността си.Успех
*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #73 -: Септември 03, 2009, 18:05:33 pm »
denisa12251, благодаря ти за отговора. Взимам аспирин защото д-р Стойков от Плевен така ми препоръча. Правиха ми много изследвания, но не се намери някакъв конкретен проблем. Той даже иска да си бия и хепарин, но аз съм в чужбина и не мога да си го бия. Питах лекаря си тука и той каза, че няма нужда, но аспирина няма да ми навреди, той е детски от 81мг. Аз на тия лекари тука им нямам много вяра, тъй като те не обръщат внимание на бременността до 3ия месец. Така стигнах до 3 аборта. Този утрогестан ми го изписа лекар в Б-я и майка ми го изпраща по пощата. За течението имам час за първоначален преглед на 15.09. Не знам дали да чакам до тогава или да се обадя по-рано.
*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #74 -: Септември 03, 2009, 18:48:36 pm »
Добре дощла при нас, bsvane2! Успешна и лека бременност ти желая този път и на финала прекрасно бебче!

Аз имах разни гъбички в началото на бременността (даже още не знаех, че съм бременна), слагах глобули и минаха. До колкото знам не са нещо необичайно по време на бременност, защото средата във влагалището е благориятна за гъбичките. Някои даже чета, че не ги лекуват в определен период от бременността, защото риска да навредиш с лекарството на плода е в пъти по-голям, отколкото от самите гъбички и не е оправдано. Та мамите стискат зъби и се почесват, но разбира се това само след преглед и консултация от гинеколог, кое е най-доброто за майката и плода!

Успех и дано всичко е наред! :goodluck:
*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #75 -: Септември 03, 2009, 19:02:08 pm »
bsvane2 , честито и нека този път е успешна бременността ти! Стискам палци всичко да е наред и страховете да си останат само в съзнанието ти до края!
Относно течението което те притеснява - ако наистина е нещо необичайно за теб, ако съм на твое място не бих чакала до 15.09. Все пак имаш горчив опит зад гърба си, по-добре да се презастраховаш и да се окаже нещо незначително, отколкото да протакаш, а да се налага лечение. Знам, че с часовете за преглед в чужбина е малко сложно, но на частно все някъде могат да ти вземат секрет за изследване. Успех!
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #76 -: Септември 03, 2009, 19:06:46 pm »
Здравейте, момичета!
Да се отчета и аз- вчера бяхме на преглед- отговаряме си на седмиците, доплерът ни е добър, но плацентата ми започва да зрее, което според док не е проблем.
Сега по ред:
Пешек, тепърва ще ставаш по хиляда пъти, аз вече се въртя като пумпал в леглото, а и скоро ще почнат да те будят,щото какво като на тебе ти се спи, на бебата нали й се играе! :D Тия кахъри са много мили- страшно ми е гот бебо като се ядоса и ме изрита, докато не се преместя както на него му е удобно. Е, мязам на вампир- със сенки под очите и блуждаещ поглед, но съм щастлив вампир!
Дениса, упорствай с час за Марков, защото той е страхотен,много е добър, а и изключително внимателен и симпатичен, а кабинетът му е като от американски филм, а и броенето на пръстчета е такъв купон!Пък и ще видите на 4Д  муцунката, а това е разтапящо!
bsvane2, аз също пия аспирин, и то от 100мг., а и фраксипарин си бия(хепарин), защото имам доказана склонност към тромбофилия. Вече го спирам, де, но при необходимост не само не вреди, но и е дори стандартна терапия.
Течението трябва задължително да се изследва - микробиология и т.н, но това трябва да го направи лекарят ти.Опитай се да се срещнеш с него по-скоро.Може да е нещо напълно безобидно, но е добре да се знае какво е.
Лека вечер на всички!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #77 -: Септември 03, 2009, 19:09:31 pm »
Здравейте и ние днес минахме на ежемесечния си преглед на ЖК.Отговаряме си точно на 26 седмица.Беше се обърнал  с главата надолу моят момък.И аз се чудя защо от няколко дни в ребрата леко ме подритва. :lol: Вече са станали три килограма отгоре, всички ми се чудят че качвам само на корем и на бебе.Ами не се оплаквам организма ми е такъв.Чувствам се чудесно и ми е леко да се разхождам по магазините за бебешки неща.
Добре дошли на новите ни мами!Леко и безпроблемно до финала!
Малвинка честито :bori_004:
Луци на теб честито  :bori_007:
Клемче ти удържай фронта!
Чао ще пиша като взема изследванията си, че да видим какво се случва с моя хемоглобин.

*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #78 -: Септември 03, 2009, 19:25:22 pm »
За Марков ще упорстам не искам да ходя при друг.
За аспирина явно аз съм в грешка аз пия аспирин протект и мислех, че обикновеният е вреден  :oops:, но явно не е така.
Желая ви приятна вечер.
*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #79 -: Септември 03, 2009, 19:38:27 pm »
по преписания на моя док още от началото пия аспирин NU-SEALS 75