0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    kurabiika

  • **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
замразена сперма
« -: Януари 31, 2010, 13:55:26 pm »
Здравейте момичета,моля ви да ми помогнете в една дилема.Накратко ,направихме първа инсеминация-неуспешна за съжаление и искам да пробвам пак.Но мъжа ми заминава скоро и няма да може да даде материал,затова обмисляме да замразим утре.Въпроса ми е ,някой има ли информация доколко е опасно да се получат някакви проблеми с плода,заради това замразяване,малоформации или такива ужасни неща,защото ме хвана страх сега.Благодаря ви предварително :flower:
*
Re: замразена сперма
« Отговор #1 -: Януари 31, 2010, 14:01:52 pm »
Здравей, Курабийка!  :lol: Не виждам какво те притеснява това. Много от нас са правили опитите си със замразен материал от съпруга си или от донор, по една или друга причина. Предварително се правят всички изследвания, след което се замразява спермата. Сперматозоидите, оцелели след размразяването са най-добрите бойци!  :wink: :lol: Не мисля, че могат да се получат някакви проблеми, само заради замразения материал! Успех!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: замразена сперма
« Отговор #2 -: Януари 31, 2010, 15:26:13 pm »
Въпроса ми е ,някой има ли информация доколко е опасно да се получат някакви проблеми с плода,заради това замразяване,малоформации или такива ужасни неща,защото ме хвана страх сега.Благодаря ви предварително :flower:

никое от изброените ужасни неща не могат да се случат при замразяване на сперма. това е много практикуван метод, добре изучен. единственият проблем е, че преживяемостта на сперматозоидите намаляна след размразяване.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: замразена сперма
« Отговор #3 -: Януари 31, 2010, 15:45:18 pm »
Аз не съм наясно,но мисля че след като правят трансфери на замразени ембриони и няма проблеми,не би трябвало да има проблем и при замразените сперматозоиди.Както казаха момичетат просто преживяемостта им намалява,но за сметка на това остават най-борбените и добрите  :wink:


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*

    kurabiika

  • **
  • 113
  • ммм....че вкусно...
Re: замразена сперма
« Отговор #4 -: Януари 31, 2010, 19:34:26 pm »
Благодаря ви много,упокоихте ме :balk_21:  Сега ще бъда по-спокойна и с повече оптимизъм ще подходя.Утре още сме в клиниката да дадем и дано да е на късмет.Не се знае откъде ще изкочи зайчето :wink: Пък и се радвам,че ще имам още един шанс.