0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #20 -: Септември 21, 2008, 17:21:58 pm »
Пусни си и за настоящата инфекция - така ме посъветва паразитолог от РИОКОЗ след 2 изследвания РПХ, което е IgG - и двете бяха положителни за токсоплазмоза. Изпратихме кръв в Националния център по паразитология в София и там изследвахме IgG, IgM, IgA. С резултатите ти изпращат и препоръки на паразитолог.
*

    bobi 2

  • ***
  • 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #21 -: Септември 21, 2008, 20:08:15 pm »
Преди четири години - при предишната ми бременност се изследвах и за настояща и за минала инфекция.Тогава резултата за настояща беше отрицателен, а за минала беше положителен и ми казаха, че имам имунитет. Сега го открих това IgA -  ако се окаже реактивиран вируса не ми се мисли. Във врорник ще се обадя да ги питам в Центъра, обаче голямо шубе ме тресе :?
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #22 -: Септември 21, 2008, 20:34:17 pm »
Боби,не се тревожи излишно сега.Нужни са ти положителни мисли .Стискам палци притесненията ти да са безпочвени.
*
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #23 -: Септември 24, 2008, 17:24:39 pm »
 :balk_144:
*
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #24 -: Септември 24, 2008, 17:27:30 pm »
момичета нова съм и случайно попаднах на темата
сега се опитваме да забременнея а имаме коте възможно ли е ако вече съм била заразена с токсоплазмоза преди време пак да се разболея
*

    bobi 2

  • ***
  • 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #25 -: Септември 24, 2008, 17:30:45 pm »
Казват, че по принцип не, ама не било толкова безспорно. Едва ли не като при шарката - можела да ти се активизира инфекцията (в мнооого редки случаи). И аз затова пуснах и за настояща инфекция и за минала в НЦЗПБ.
*

    tancheto

  • ***
  • 199
  • Всичко е възможно!
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #26 -: Септември 24, 2008, 17:35:12 pm »
Бони, ние също имаме коте ;)мисля, че не е проблем, ако животинчето е чисто, няма контакт с други животни и не боледува.Освен това имам приятелка, която през цялата си бременност гледаше две котета, сега си има един здрав 3 годишен палавник и му се радва.Не се панирай предварително :) Моят съвет е за успокоение да си направиш едно изследване.Поздрави!

*
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #27 -: Септември 24, 2008, 17:41:13 pm »
дано да си права вече имам една загуба "вероятно от токсоплазмоза" казаха лекарите като не можаха да открият друго и сега ми адски притеснено но май трябва да питам докторите иначе котето е чисто не пропускаме да го заведем на лекар за ваксина или там каквото трябва но съм леко уплашена
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #28 -: Септември 24, 2008, 17:49:32 pm »
И не забравяйте спазването на перфектна хигиена при чистенето след котката!

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #29 -: Септември 24, 2008, 19:39:00 pm »
Бони,за да си спокойна се изследвай .
*
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #30 -: Октомври 01, 2008, 23:35:55 pm »
извинявайте че толкова късно пак се включвам но за компютъра се борим много хора да това мисля да направя даже имам час при моя доктор дано всичко да е наред иначе що се отнася до хигиената на котето даже съм малко педант защото имам малко дете то котето всъщност е негово подариха му го за рождения ден и понеже е дете и гледам квото зависи от мен да го направя за да мога да предпазя него дано и при мен да е наред благодаря за подкрепата тук при мен са само мъже и много не се вълнуват от женски притеснения мерси [color=gre :oops:en][/color]
*

    alq

Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #31 -: Октомври 04, 2008, 13:54:40 pm »
ВиЛиЛиииииии,ПОМОЩ:) Споделям твоята съдба, моята стойност на IgM в момента също е 0,784. Да започна от далеч. Направих си профилакрични изследвания май месец и се оказа IgM 0,679 IgG -69 , Пих антибиотик, назначен ми от гинеколога ми и след 3 месеца - IgM 0,78 IgG -53, последваха пак антибиотици - сега е  IgM 0,78 IgG -48... , т.е. имам и текуща инфекция и доста добрър брой антитела - луда работа..но моята грешка е, че чак сега отидох на паразитолог за консулт и той ми каза,че няма от какво да се притеснявам и ми взе кръз за изследване по другата скала- в геометричната прогресия 1: .... сега в четвъртък си чакам резултата, но между временно мисля да ида при друг и да си пратя в Националния...Ще ме побъркат - единия казва така другия така и аз само си чакам. Освен това паразитоложката ми каза, че с този антибиотик нищо не мога да постигна и, че лекарствата за токсоплазмоза са доста по-агресивни. Писна ми вечееее искам да знам...Какво се случи с теб в крайна сметка? Какво ти казаха от Националния институт? Ако искаш може да ми пишеш и на мейла. Благодаряяяяя!
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #32 -: Октомври 04, 2008, 16:13:35 pm »
Аля,не се притеснявай.Успокой се,до колкото е възможно ,защото ми звучиш много притеснена и уплашена.
Аз съм от Пловдив и първите ми изследвания за токсоплазмоза,тези при които тя е положителна са правени в лабораторията на ВМИ.Тоест много надеждна и реномирана лаборатория.Както виждаш обаче имам положителни резултати и за минала и за настояща инфекция.По съвет на моя гинеколог-д-р Даскалов,пратих кръв до националната лаборатория за заразни и паразитни болести.От там резултатите ми са отрицателни,както за настояща,така и за минала инфекция.Тоест не само,че сега не съм болна,но и никога не съм била!!!Идея си нямам как е възможно във ВМИ да объркат резулатата ми до толкова?!?
Моя съвет е да не правиш повече изследвания в обикновени лаборатории,а направо да намериш начин да се изследваш в Националната.Ако не си от София,за да отидеш на място,мога да ти напиша адреса на лабораторията,имам и телефони за връзка,за да се уговориш с тях как да стане изследването.
Успех,дано и при теб да се окаже лабораторна грешка,като при мен и пиши какво е станало!!
*

    alq

Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #33 -: Октомври 06, 2008, 14:34:07 pm »
Лелеее, вече ми писна... реших в крайна сметка да си пусна до София проба и отидох в Хеи Варна и там лекарката отново ме подпали, като видя старите ми резултати:( Но както и да е надявам се бързо да ми върнат изследването от София... Интересно ми е как след като и твоите са били +0.7.., т.е. над 0.6 как от София ти казват, че си с отрицателна свежа инфекция? Луда работа:( :?
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #34 -: Октомври 06, 2008, 14:39:43 pm »
Интересно ми е как след като и твоите са били +0.7.., т.е. над 0.6 как от София ти казват, че си с отрицателна свежа инфекция? Луда работа:( :?

Ами представи си, че пробите може да се обработват с различни реактиви, и затова, за всяка проба/лаборатория, при всяко едно изследване се пишат референтни стойности. Ти не знаеш какви са референтните стойности на лабораторията в София, нали?

Та в този ред на мисли - моля, като публикувате резултатите от каквото и да било изследване, публикувайте и референтните стойности за него. Така няма да се всява смут, паника, и е мнооого по-лесно да се тълкуват същите тези резултати!

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    alq

Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #35 -: Октомври 06, 2008, 15:22:50 pm »
Референтните стойности на този метод на изследване са посочени от други момичета във форума по-нагоре, така че не сметнах за необходимо да ги повтарям. Доколкото ми е известно има 2 начина на изследване - единият е този, а другият е в геометрична прогресия 1 към еди си колко и там няма референтни стойности, така че и да искаш няма как;)
*

    berry

  • *
  • 34
  • Тези, които винаги гледат в земята изпускат дъгата
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #36 -: Октомври 25, 2008, 15:24:55 pm »
"Моя съвет е да не правиш повече изследвания в обикновени лаборатории,а направо да намериш начин да се изследваш в Националната.Ако не си от София,за да отидеш на място,мога да ти напиша адреса на лабораторията,имам и телефони за връзка,за да се уговориш с тях как да стане изследването.
Успех,дано и при теб да се окаже лабораторна грешка,като при мен и пиши какво е станало!!"
    Здравей, Вилили! Току-що прочетох мненията по темата за токсоплазмозата. И аз мисля, че най-добре ще е да се изследва в Националния център. Относно ВМИ - яла съм им попарата. Лежах няколко дни там, правиха ми кръвни и хормонални изследвания. Когато дойде време да се дискутират щях да откача, направиха ме кандидат за оня свят. А то се оказа, че името на изследванията е мое, но кръвта не е - объркали са я.  8O Била на пациента преди мен, който бил с един бъбрек и бая закъсал... Абе смях...Та може и при теб да се е получила такава "кравна лабораторна грешка". Искам да те помоля да ми дадеш координатите на Националния център, където да изследвам токсоплазмозата. Бременна съм в 6г.с. и малко се шашнах като прочетох притесненята на останалите момичета. Имам 2 котки и си падам по недоизпечените кюфтенца  :? така че не ми се мисли... Благодаря ти и се моля всичко да е наред!
« Последна редакция: Октомври 25, 2008, 15:38:42 pm от berry »
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #37 -: Октомври 25, 2008, 18:35:59 pm »
Мисля,че трябва да напиша в тази тема координатите на Националния център,за да са от полза на момичетата и в бъдеще.И само да уточня,че когато аз получих резултатите си на тях пише само (-)отр.,без да има дадени стойности само това и референтните стойности.Не вяравам да не пишат стойностите,по вероятно е при мен да са били 0,абе не знам,просто го споменавам.А ето и координатите.

София 1504
бул.Янко Сакъзов №26
Национален център заразни
и паразитни болести
Лаборатория паразитология
№404
доц.Росица Курдова
02/8438002 вътр.311/316

Успех,момичета!
Ако мога да помогна с нещо друго,само кажете!
*

    inski

  • ***
  • 150
  • Моля,пишете ГРАМОТНО!Използвайте буквите "Ъ" и "Й"
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #38 -: Май 15, 2009, 16:04:16 pm »
Здравейте,бих искала да поговоря с жени, на които им е установена активна токсоплазмоза по време на бременността им,какво лечение им е приложено и дали се е наложило да правят аборт или са си родили живи и здрави дечицата!
Вече съм при мама!!!Името ми е Гергана и тежа 3,900г и съм висока 52см

 http://www.facebook.com/photo.php?pid=30400192&l=8a99371c23&id=1167931675

http://www.facebook.com/photo.php?pid=30839992&l=87d3c78751&id=1167931675