0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Знам, че го гледате, аз също го гледах днес. Няма да разказвам какво виждам аз. Само няколко думи по повод две реплики на д-р Ковачева:

1. "Защо пазите всички тези неща (ставаше въпрос за записките на лекаря и снимките от ултразвук при предишните консултации), то станало цял роман! Ще пазите само последната."
Моля ви, пазете си всичко, защото това са важни документи, показващи развитието на бременността в динамика. По тях могат да се направят изводи за начина на раждане, за срока и т.н.

2. "Как е бебето? - пита жената 6 дни преди термин. Ами как да е, добре, щом не излиза, значи му е по - добре вътре."
Дори и да няма родова дейност, това не означава, че на бебето му е добре вътре. В някои случаи бебето може да страда вътреутробно. Затова са консултациите, записите на детските сърдечни тонове, прегледите на УЗ и изобщо по - стирктното следене на бременността към края.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Около тази жена не витае добра енергия, не изглежда одухотворена, така както следва да бъде една пазителка на зараждащ се живот. Слава богу, че тя е изключение :)


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Много ми е антипатична. Незнам, просто не е човек на който мога да имам доверие. Напротив, не знам защо но тръпки ме побиват като я видя. :?
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
И на мен хич не ми харесва!!!Много е груба!!!Може да е добра като лекар до някаде,но като човек е студена. :roll:  :roll:  :roll:
на мен никак не ми направиха добро впечатление тези и изказвания които Мели е цитирала.Не бих се доверила на такъв лекар
Гледах я аз и най-вече за изследванията, които пазеше момичето. Ми мен ако ме види, че си пазя календарчетата от първия ми цикъл още и рецептите за всяко изписано лекарство!
А впрочем, защо само нея снимат. Сякаш тя е единственият лекар или най-добрият. Мисля че трябваше за цвят да се снима и някой друг, да не говорим за грубото отношение пред камера, а като не е камерата незнам.

Незнам вие, но аз се скъсвам да рева на това предаване и съответно гоня всички от къщи да си го гледам сама :(
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    Anonymous

Е аз пък този път нарочно го изтаврах.Нещо не ми се нрави гова предаване, защото ми се струва престорено и изкуствено.
Досга в повечето случай съм попадала точно на такива лекари като д-р Ковачева, груби и неотзивчиви.
За моя най голяма радост имаме д-р Мели, доц.Конова и т.н., които с городст носят титлата лекар.
Искрено им благодаря че ги има. :thankyousign:  :balk_81:
*
Госта бях аз, сори
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Абе, точно тази събота не го гледах, но по принцип не ми харесва как се държи тая докторка. Ми че то аз като си отидох с папката с документите при последния ми доктор, че той  1 час само си въвежда данните от нея, значи ли че са ненужни :dontknow:  :idea:
Meli, благодаря за съветите, пак уцели десятката. Ние за документите си го знаем, нали всичките сме ходещи библиотеки тука :wink: , но това за бебето дето не излизало даже не го бях забелязала, а е много полезна информация.

Иначе и на мен ми е малко изкуствено предаването, но въпреки това е полезно, виждам на живо неща, за които само съм чувала и чела. Аз също се скъсвам от рев, като се появят малките човечета, затова си го гледам в интернет на neterra.net, като го няма милото, че не искам излишно да го стресирам :)
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
мармот, и аз рева на бебета, това е от хормоните, ще знаеш...

иначе, Мели е абсолютно права, разбира се, че ще си пазим всичко, но има много лекари, които мислят като Ковачева. аз съм го чувала това от устата на лекар - "най-противни са като ми дойдат онези с библиите (и поясни, че "библия" наричат огромна папка, пълна с листчета от предходни изследвания на пациента).
неудобно, непрактично, никой не би се заровил да чете такава папка! не че имат и желание! пускат изследвания само заради изследванията... бе изобщо...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Цитат на: jam
мармот, и аз рева на бебета, това е от хормоните, ще знаеш...


И аз рева на бебета... толкова умилително ми става като ги гледам малките дребосъци.....

А иначе, по темата... и на мен ми направиха впечатление същите неща...

"Да сме си пазели последто изследване"... че от де на къде... нали се гледат в динамика нещата...

както и тази глупост
"Ми щом още си е вътре значи му е добре".... Абе, то Хубаво.... ама далече от всякаква логика.

Според мен, това се някви думи, хвърлени ей-така пред камерата...
видите ли... диалог да се получава....
А, всъщност се получават много странни, нелогични и понякога нелепи ситуаци...
Пък и монтажа на филмчето зависи как е направен.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"


Не знам, ама ако на мен лекар ми каже да не си пазя изследванията - директно го отписвам и повече крака ми няма да стъпи при него!  :evil:

Аз такъв топ съм събрала вече ... Даже преди една консултация с доктора си бях извадила на лист по хронологичен ред резултатите от едно точно определено изследване, че да може да проследи стойностите :twisted:
Той се позасмя, ама го разгледа внимателно.
*
Мели, типично в нейния си стил, се придържа към фактологията и въздържа от коментари. Ама по-долу няколко момичета са го обърнали на "за" и "против" д-р Ковачева, така че да не се чувствам виновна да си кажа чувствата.

На мен филма ми харесва. Показват много хубави млади, образовани, с добри професии, с подредени жилища български семейства. Усмихнати и ентусиазирани. Говорят добре, имат планове, стараят се. Действа ми добре. Все пак едно е да показват как идва едно бебе в семейството на такива хора, а друго- в семейството на необразовани, бедни хорица, които нямат парички за памперси, живеят в неотоплени жилища и взимат стари дрешки от други деца да бъдат износвани. Защото можеха и това да покажат, то е по-големият процент реалити в България, но някак си, понеже не се връзва с ентусиазма и посланието на филма, затова и не го показват. Има разнообразие в снимките-показват най-много ражданията и болницата, но за да не е прекалено медицинско, показват и пазаруване за бебето, подреждане на стаята, почерпки и т.н...Това прави филмът по-лесно смилаем за хората, не толкова научен и сух. И страшно много ми харесва музиката, когато изваждат самото бебе. Вълнувам се всеки път като гледам, искам да има още много епизоди. Кара ме да искам да имам бебе.

Не ми харесва грубостта на д-р Ковачева и още няколко души от екипа. Докторката се държи надменно и с насмешка с пациентите, не иска да им обяснява подробно като я питат нещо, да ходят да завършат гинекология като искат да знаят. Това прави лошо впечатление. Но забелязвам, че след първия-втория епизод, където наистина тя се представи зле като човек, имаше промяна. Мисля, че някой я е посъветвал да се усмихва повече, да пусне 2-3 мили реплики, да покаже малко човечност и тя се старае. Друг е въпросът дали й се получава. Визуално, като е с прибрана коса и се усмихне мило по нейния си начин, ми прилича на добронамерена хипопотамка. Едва ли й се иска да се представи зле в това предаване. Нали това й е директна реклама, ще й води директни клиенти, та не е в неин интерес да се представи зле. Ама това й е максимума на добре-то.

Мога да преглътна нейната грубост и надменност и да й ги простя заради професионализма, който тя показа многократно, обаче не мога да простя вулгаризма на д-р Димитров, когото показаха в последния епизод. Ставаше въпрос за пола на бебето. Той в кадър каза "Да. Големи, сочни (тук използва някаква медицинска дума, която забравих, но май означава "срамни устни" или нещо такова) са това" и подрусвайки ръце, си разпери шепите все едно ги е хванал тези срамни устни и ги стиска. Е, да се изкажеш така за едно неродено момиченце, пред камерата, с лекотата, с която говориш как "стискаш цицки" да речем (извинявайте за израза, но именно той покрива като смисъл това, което показа въпросният лекар), е, това не мога да го простя. Още повече пък на лекар. И това е само на преглед с ехограф. А представете си какво си мисли и как се държи докато изражда някоя жена.

Филмът е поръчков според мен, показва се само "Шейново". Все пак по-добре от нищо. Допусната е обаче една съществена грешка в гледната точка, си мисля. Като е филм за живота в "Шейново" редното е камерите да са в домовете на екипите и д-р Ковачева след работа, в почивните дни, викане по спешност, какво прави в почивките персонала, как си говорят, как коментират, след тежко дежурство и т.н...А камерите са в къщите на семействата, които обаче можеха и да бяха избрали да раждат и в други болници. Т.е. след като дават очакването на бебето в едно семейство, редното е да бяха показали различния избор, различните болници и екипи. Не знам защо така са го решили авторите. Най-вероятно защото е хем поръчка от "Шейново", хем пък са искали да не го правят като филм за лекарите, а за хората, и като се съберат двете неща, виждаме резултата.

И все пак, като цяло, филмът опъва тънката струна и ще го гледам до края. Имам полза от него.

ПП Някой знае какъв беше този руски червен чугунен чайник и какво сипаваха от него? В такива чайници ли топлят вода? 8O
Alexandra
Цитат на: Marie
...ПП Някой знае какъв беше този руски червен чугунен чайник и какво сипаваха от него? В такива чайници ли топлят вода? 8O

Ами сигурно им се е развалила термо каната и им се е очукал синия чайник  :wink:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

И аз за чайника щях да питам 8O.И тъй като наближава събота, така и поредния епизод-да опресним темата. :lol:
Много сълзи бърша в моментите на раждане, но след първия епизод ми е ясно, че филмът си е режисиран.Преди началото умирах от любопитство и все си мислех, че ще е нещо неподправено, с мъките, проблемите и всичко хубаво и лошо , съпътстващо една бременност.
Както каза Мари-подбрани са  двойки със сносни домове и животи.
Аз четох в сайта на Бтв, че първоначалните двойки първо не разбрали за какво иде реч, та в последствие се отказали от показността.
Аз не харесвам д-р Ковачева, заради собствената си чувствителност и заради факта, че колкото и голям специалист да е , ако ми говори така и се държи с мен `махленската`, няма да устискам. Но имам позната, коята е раждала 2 пъти и се кълне, че при друг доктор не би го сторила.
Нещо смешно за конец-второто бебе на Даниела.Жената го преоблича пред камерите, мъжът донася леген с вода/бебето се е наакало/, мама Дани мие дупенцето и  завършва с измиване и на устичката.  :wink:  :P
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
И аз съм от ревливите като се появи бебче на бял свят.  :oops:
Да ви кажа честно, ако един ден дойде и моят час да раждам и ми предложат да ме снимат във филм веднага ще кажа ДА. Поне ще знам че ще се постараят повече и ще се държат добре пред камерата. Ами тя тази докторка като така се държи пред камера, представям си каква е иначе  :?


*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
А аз не го гледам първо защото някак нещо има какво още да се иска от това предаване. Просто основните действащи лица като лекарите които дават нещо ми изглеждат лицемерно и надъхано. И второ защото напоследък като гледам дори рекламата на калиакра и чуя бебешкият плач ми иде да се тръшна и да рева цял ден ако мога. А за филмите в които се раждат бебета няма да разправям колко мокра ми става възглавницата. Но всеки със своята болка, това е животът!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
Цитат на: Starlet
напоследък като гледам дори рекламата на калиакра и чуя бебешкият плач ми иде да се тръшна и да рева цял ден ако мога

И аз съм така, Старлетче. Тая реклама е направо... сърцераздирателна...
Цитат на: mini_mouse
Нещо смешно за конец-второто бебе на Даниела.Жената го преоблича пред камерите, мъжът донася леген с вода/бебето се е наакало/, мама Дани мие дупенцето и  завършва с измиване и на устичката.  :wink:  :P


Мини,
И аз като гледах тази част с майка ми, се спогледахме и се попитахме взаимно наистина ли това сме видели или в бързината нещо очите ни са били излъгани... При това - второ дете за майката!!!

Нека има такова предаване - и с недостатъците си е ценно за всички БЪЛГАРИ, които не желаят да гледат как България се циганизира и туркизира! А за лекарите - всеки да има едно наум и да си прави сметката.

Успех на всички ни!