0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Eli_

  • ****
  • 516
  • Тъпа и упорита !!!
Re: Цистит, Усложнения, Лечение...
« Отговор #20 -: Януари 20, 2007, 22:26:35 pm »
Здравейте ! Изрових тая стара тема,да не пускам нова...От известно време имам проблем ,чакам да ми мине,но уви... :( Значи ,проблема е ,че ходя по хиляда пъти на ден до тоалетната /да пишкам ,де :?/ и всеки път ми идва да ревна от болка към края  8O .Освен това количеството е съвсем малко и на няколко пъти изхвърлям някви розови парцалчета-нещо,като от розов грейпфрут /извинявам се за образното сравнение ,но точно на това прилича/.. :oops: Направо в чудо се видях.  8O Все съм имала проблеми,настинки,болки ,течения ,но такова чудо... 8O Незнам откъде ми дойде пък това на главата.  :dontknow:.Да съм "лепнала" нещо при секс - едва ли ,защото го правя само с презерватив напоследък . Няма как просто.  :balk_80:Като се замисля ,обаче преди месец получих някакво възпаление /по-скоро външно/ от някакви скапани презервативи и след това се появи това ЧУДО ,което най-вероятно е цистит .
Знам,че трябва да отида на лекар ,но моля някой ако е минал през това да пише !  :balk_132: 
*
Re: Цистит, Усложнения, Лечение...
« Отговор #21 -: Януари 20, 2007, 23:22:24 pm »
   Бягай на лекар! Всички тук ща ти кажат, че това са признаците на цистита. За нищо на света не се самолекувай, защото нещата могат да загрубеят с часове. За билките съм съгласна, но те са само за поддържаща терапия и профилактика. Два - три часа след като пиеш подходящия антибиотик ще усетиш облекчение. След още 2-3 дни ще се почувстваш добре и излекувана, но не се самозалъгвай, а продължавай да пиеш толкова време лекарствата, колкото каже док. След това продължи си билките колкото искаш. Вреда няма.

*
Re: Цистит, Усложнения, Лечение...
« Отговор #22 -: Януари 21, 2007, 09:00:19 am »
Eli_ , здравей!
Вероятно наистина става дума за цистит, но все пак отиди на лекар!
Аз също преди много години се бях почувствала така. Изписаха ми антибиотик - Nollicin(нолицин), изпих една опаковка и се оправих. След това ми казаха да го пия по веднъж на година, защото междувременно циститът ми беше станал хроничен. Дано при тебе не е така, защото е упорит. Профилактично го пих пет последователни години по една таблетка по едно и също време. Сега вероятно има и по-добри антибиотици, така че не губи време, отивай на лекар!...И успех!

*

    Eli_

  • ****
  • 516
  • Тъпа и упорита !!!
Re: Цистит, Усложнения, Лечение...
« Отговор #23 -: Януари 21, 2007, 13:21:23 pm »
Мерси ,момичета  :hug2: Очаквам още включвания по темата ..положението е все така. Мисля наистина утре да отида на лекар. :( Явно няма да отшуми току-така.. :( Уффф,аман вече от лекари... :balk_132:
*
Re: Цистит, Усложнения, Лечение...
« Отговор #24 -: Януари 21, 2007, 14:42:22 pm »
Ели, аз съм писала и преди за моите проблеми с цистита, но сега пак ще ти разкажа. Имах хроничен цистит, който с билколечение направих пиелонефрит (възпаление на бъбрека). Тичай възможно най-скоро при лекаря.Задължително е да ти пусне стерилна урина, а също и микробиология на влагалищен или цервикален секрет. Все от някъде ще изкочи нещо и ще ти предпишат нужния антибиотик.
Билките, поне при мен, временно подтискаха дразненето и болката, но не и причинителите. При мен се откриха Е. коли в урината. Личната ми предписа Зинат, излекувах бактериите, но малко след това се появиха гъбички, предполагам от антибиотика. По принцип би трябвало да се взима с витаминен комплекс, но личната май забрави. Ако пропуснат ги подсети.  :)
Бързо оздравяване! :D