0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #100 -: Юни 26, 2009, 18:38:52 pm »
Танита, не се замисляй-пробвай с донорска яйцеклетка.
Така шанса е малко по-голям.
Вчера една приятелка - на 44г.роди с донорска яйцеклетка
момиченце! Процедурата е правена в Плевен при д-р Емин - не е реклама!
И аз съм се запътила към донорска яйцеклетка,макар да съм на 37г., без да се замислям много.
Не съм правила преди нито веднъж инвитро с мои яйцеклетки,нито инсеминации-нищо!Сега ме е яд, но вече е късно. Аз имам ИЯР и Хашимото и докото се мотаех по доктори, времето си мина и ТСН стана 15,5 и вече теоретично не виждам смисъл да се самозалъгвам, че с мои яйцеклетки ще стане.
Защото болката от неуспеха е много голяма. Все пак не съм мазохистка, за да се наторвам излишно с отрицателни емоции-стигат ми и тези в работата.
Никога не съм забременявала. Но нито за миг не се поколебах да избера донорска програма.
Сега съм пред старта и малко ми е гузна съвеста, че се мотах толкова и изгубих ценно време.
Отначало си казвах -има време, ще стане,ама то взе че не стана,после подходих несериозно към някои лекари,после поподнах на неподходящ лекар на когото обаче се бях доверила напълно и така до сега...
Но както се казва "човек каквото сам си направи, никой дрег не може така да го стори".
Написах ти моята история, за да ти вдъхна кураж и да не се притесняваш от донорството.
Важното е как ще отгледаш детето и какво образование ще му дадеш,какъв човек ще го направиш в живота.
Аз лично не бих му казалаза за произхода , а и на роднините не бих казала, дори съм предупредила мъжа ми да си мълчи, че той си пада малко клюкар пред майка си.
Успех
*

    Chandra

  • *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #101 -: Юни 26, 2009, 18:51:34 pm »
Извинете за оф-топика!

...
и мисля вече да си си замълча  yahoo_33

Повече в темата нямам намерение да коментирам, защото никой не си направи труда да се съобрази в тази иначе наречена от всички "деликатна" тема с това:

Извинете, момичета, но темата стана такъв батак, защото всеки гледа от своята камбанария.

Колко от тези, които защитават твърди позиции и спорят, са минали по пътя на ин витро с донорска яйцеклетка?
...
Повтарям, едно е да си представяш ситуацията, друго е да си попаднал в нея. Мога да дам много примери
...

много е лесно да се надправарваме да пишем какво бихме направили за нещо, което никога не бихме направили ... 

иначе сме големи умници ...

искрено желая успех на всички приели донорство в семейството си!


Мmary, много си права! Затова ми е трудно да си представя, че ето този пост е твой …  :( yahoo_33

...
Имам предвид следното - ако за мен няма значение генетичния материал, от който е заченато детето ми, за него може и да има. Не може аз да предопределя коя е абсолютната истина.

Това, значението за генетичния материал от който си заченат, дали е генетично заложено или е придобито?  yahoo_33

(Шегата с изказвания, за които човек е бил сериозен, може да се приеме като обида,... (или най-малкото - не на място)...  yahoo_33 )


А що се отнася до това, дали пишем за нещо, което не бихме направили… Аз нямам нищо против да споделя, дали бих избрала донорството като вариант… но това е съвсем друга тема. (и само за протокола - да, сблъсквала съм се с тази проблематика лично) Но е вярно, че моите възгледи са на човек, който НЕ Е в тази ситуация.

Ако Танита иска да получи мнение само от жени, намиращи се в нейната ситуация, напълно ще уважа желанието и!…  (Та аз на два пъти споменах, че ще е много хубаво и полезно, ако се отвори специално такава рубрика! И като чета страхотните постинги на Бебе, на останалите... а сега и този на Къртиче… и съм още по-сигурна в необходимостта и... Сигурна съм ,че това са мненията, които са най-полезни на Танита... )

Гарга:bighug:
« Последна редакция: Юни 26, 2009, 18:57:53 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

*
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #102 -: Юни 26, 2009, 21:24:06 pm »
Момичета, страхотни сте!!! :balk_5: :balk_63:
Получи се много хубава тема, на мен ми беше изключително полезна, надявам се и на други да е била :lol:
По ирония на съдбата и аз като Рали съм дете на разведени родители, като баща ми (биологичния, друг никога не съм имала) почти никога не съм го броила за "реален" родител, защото е твърде далеч от това определение.
По тази причина съм свикнала да приемам може би малко "свръх" сериозно нещата от живота, предполагам, че затова и в случея едва ли не искам да се "презастраховам".
Както се казва - последици от растежа. :lol:
Благодаря още веднъж на всички, които се включиха!!!
Bamze и на теб, малко пообменихме реплики, но нали всичко е добре, когато завършва добре! :wink:   
*

    altea

  • ***
  • 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #103 -: Юни 26, 2009, 22:02:25 pm »
Здравейте, ето аз съм от миналите по пътя на инвитро с донорска яйцеклетка. Какво мога да споделя като мои мисли и преживявания:
 1, Страховете ми по отношение на детето ,което ще родя са свързани само с това дали ще се роди здраво и жизнеспособно.
 Не си мислете,че не съм преминала през безсънните нощи на размишленията за евентуалното ни дете, за това дали да му кажа, че не носи моите гени, и прочее. Един ден седнах на разговор със себе си, задавах си въпроси и търсех техния отговор. На въпроса отивам ли срещу природата, отговорността стоварих на Бог. Знам,че може да се влиза в полемика, но така или иначе донорската яйцеклетка е единствения ми шанс за наше съвместно дете и аз съзнателно реших,че ще го използвам - това е моя съзнателен избор, ако се получи значи Бог така е решил. Приключих с терзанията по този въпрос.
 Защо направо не осиновя, вместо да използвам донор?
Отговора ще дам по следния начин: обичам цветята, обичам да им се радвам, но най-вече обичам да ги създавам и да им се радвам. Обичам да посея семе, да гледам разсада, после кълновете, обичам целия етап до разцъфването. Заложила съм резници от рози и през ден ходя да ги гледам как са, да ги оросявам т.н. Същото е и с детенцето, искам да усетя целия етап на неговото съществуване, да почувствам как се променя тялото ми , после новия живот в него, такава съм и не се обвинявам за това, да ако не стане ще си осиновя,но ако имам шанс да се получи с донорска яйцеклетка ще го използвам. Приключих и с този въпрос.
 Дали, ще е генетично обременено детето ми?
Съгласна съм с Бамзе и аз не знам каква е моята обремененост, а дори да знаех какво, ако можех да забременея щях ли да се спра - не съм сигурна. Приех,че живота е това,което се случва, а не това, което ние искаме да се случи и няма да си създавам проблем,който още не е възникнал.
 Дали ще му кажа?
 От позицията на жена,която още не е станала майка - да смятам,че трябва да му кажа защото никоя тайна или лъжа пък било то и "благородна" не води до нищо хубаво и защото така го чувствам. Давам си сметка обаче,че гледната точка се променя според ситуацията особено ако вече съм станала родител. За съжаление много неща, които ни диктува разума са продукт на егото и само сърцето ама ако можем наистина да го слушаме дава верния път, така че ще му кажа когато ми подскаже сърцето.
 Дали ще го нараня с тази истина и ще му създам допълнителен проблем?
 Каквото и да почувства това е истината, такива са фактите и то ще трябва да ги приеме, може би това ще е част от неговото порастване. Ако имам рак и лекаря не ми каже за да не ме травмира какво ще промени това? Ако обаче ми каже и знам какво имам насреща си може пък и да изживея по-пълноценно оставащите ми дни или да го преборя. Децата трябва да свикват да се справят със ситуациите в живота разбира се с наша помощ а не да ги предпазваме от всичко като похлупак .Аз както повечето от вас , много обичам майка си. Преди време тя се разболя тежко , отстраниха и далака, но костния и мозък беше увреден. Молех се постоянно на Господ да ми я остави, и реших, че като искам, трябва и да дам. Казах му : Боже , съгласна съм никога да не създам семейство и да нямам деца само ми я остави, а да имам дете беше и все още е важно за мен. Тя се оправи. Не се отмятам от думите си и сега и не смея да моля Бог да ми помага, но това не значи ,че няма да опитам. Ако сега някой ми каже, че не съм дете на майка ми наистина за мен няма да има значение. Факта, че прекрасно същество като нея ме е обичало и се е грижило и още се грижи за мен е достатъчен. Ако аз успея да изградя такава връзка с детето си то няма да има проблеми относно произхода си, в крайна сметка ако даваш накрая и получаваш.
 Има ли значение генетичния материал?
 За мен лично има доколкото бих искала да родя дете със светъл цвят на кожата като нас, още не се чувсвам готова да родя негърче. За друг може и това да не е от значение, но не се обвинявам - така го чувствам.Независимо какви предразсъдъци имаме важното е детето да расте в любов и уют.
 Личния ми опит
 От момента,в който ми трансферираха ембрионите те станаха моите деца. Нямаше значение никакъв генетичен материал, а това,че може би ще дам живот на едно ново същество - обикнах ги.Не мислех за това, че нося чужд генетичен материял, а само как ще си го гушна след девет месеца.
 Накрая искам да обобщя: Не можем да дадем отговор на въпросите предварително, отговърът идва по пътя към целта и много често не е такъв къкъвто сме си го мислили, но това е живота "само нещата, които си опитомил можеш да проумееш" , не мога да знам какво ще направя преди да вляза в ситуацията, а дали ще взема вярното решение- въпрос на опит, знания и вътрешно усешане. Важното е да сме наясно със себе си тогава и децата ни ще се чувстват сигурни. Веднъж попитах баща ми дали се е замислял за смисъла на живота и той ми каза: Честно да ти кажа не съм, но имам принцип, никога не се обръщам назад и не гледам в миналото ,то е безвъзвратно, важни са днешния момент и бъдещето. Моето бъдеще е в Понеделник - тогава е пункцията на моят донор стискайте ми палци всичко да е наред защото аз ще използвам "донорска яйцеклетка"- нали това беше заглавието.
 Много от проблемите си ги създаваме ние с нашите страхове и обременен ум, а нещата може и да са простички - ако сееш обич ще жънеш обич. Лао Дзъ е казал:
              "Който говори - не знае,
               Който знае - не говори"
Успех момичета - страшен е само страха.
*
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #104 -: Юни 26, 2009, 22:08:40 pm »
Страхотен постинг Алтеа! :youwoman: :youwoman:
*
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #105 -: Юни 26, 2009, 22:16:11 pm »
много мъдри думи, алтеа  :bighug:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #106 -: Юни 26, 2009, 22:24:07 pm »
Altea, насълзиха ми се очите докато четох. Всички тези мисли са ми минавали през ума и винаги ще се страхуваме, винаги ще мислим - кое е правилното, дали сме добри родители, как да са децата ни най-сигурни и щастливи и хиляди такива въпроси. За съжаление никой не миже да ни даде готовите верни отговори. От сърце ти желая успех в предстоящото начинание. Аз също обикнах още ембриончетата, които ми показаха на снимка при трансфера и казах: "Ето тези двете са моите близнаци!". Бях толкова щастлива и сигурна, че ще забременея и то не с едно, а с две бебчета и чудото стана. Не съм се замисляла на кой ще приличат - исках само да се родят живи и здрави. До момента, в който започнаха проблемите с бременността, бях сякаш забравила за чуждия генетичен материал и се сетих от страх да не би проблемите да идват от мен, от моето тяло, което по някакъв начин се бори срещу обичните ми момченца. Няма да разбера сигурно никога дали страхът ми е бил обоснован. Знам само, че сега обичам Ники и че е най-красивото бебче на света и всеки ден се моля да е добре. Не го оприличавам на никой - на който и да прилича, той единствен и специален, така както всяко дете е специално за майка си.
Стискам палци, мила!


*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #107 -: Юни 26, 2009, 22:29:20 pm »
 Алтеа, много ме трогнаха думите ти!!! Желая ти успех от все сърце и съм горда, че в този форум има такива момичета като теб!!! Напълно съм съгласна с теб макар, че не винаги успяваме напълно да се справим със страховете си и все мислим и премисляме нещата, които още не са ни се случили!!! Както казваш ти самият страх е страшен!!! Успех!!!


*
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #108 -: Юни 27, 2009, 01:00:22 am »
Поздравявам те Алтеа! Ти намери точните думи! Пожелавам ти успех и много, много кураж!
*

    Aia

  • *
  • 48
  • Аз летя...
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #109 -: Юни 27, 2009, 02:00:20 am »
Altea, ти сякаш по най-искрен и човешки начин обобщи всичко, което се каза дотук по темата! Без назидание и излишни емоции...От цялото си сърце ще стискам палци в понеделник! :bighug:
*
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #110 -: Юни 27, 2009, 14:36:01 pm »
Много истински думи, Алтеа! Част от тях са и мои мисли, макар да нямам дар словото да ги напиша. Силно ти стискам палци и вярвам, че чудото ще се случи!

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #111 -: Юни 27, 2009, 15:03:11 pm »
Милички защо се терзаете. Щом имате шанс опитайте. По какъвто и начин да дойде детенцето при вас, и то и вие ще бъдете щастливи. Когато едно дете е щастливо и обичано и правилно възпитано, останалото някак си не е важно. Имам познати осиновили, мога да кажа, че се обичат и разбират страшно много. Те са щастливи. Дали ще търси генетичните си родители, дали няма да ги търси това си зависи от детенцето. Но ако детето е щастливо и отгледано с много любов, не мисля че ще търси когото и да било.
Донорска яйцеклетка ли, ами същата работа. Това е вашето дете. Вие сте го износили, вие сте го възпитали, вие сте треперили денонощно над него. Не мисля че са нужни подробности и обяснения на когото и да било. И не мислете много, само се терзаете. Живота е кратък, мисля че трябва да го изживеем с достойнство и да сме щастливи.
Какво ще стане след двадесет години, само господ знае. И да го мислим, няма да го променим. Но пък можем да изживеем тези години с усмивка и настроение. Чета ви когато имам време и се моля всяка от вас да намери своят път и да бъде шастлива. Поздрави  :bighug:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #112 -: Юни 27, 2009, 17:53:37 pm »
Танита, успех ти пожелавам с използването на донорска яйцеклетка!

Споделеното от Алтея е най на място и по темата.

Според мен има една генерална разлика между осиновяването и използването на донорска яйцеклетка и тя е, че във втория случай истината може да обърка още повече детето, защото и да иска да потърси генетични родственици просто няма как да го направи, ако всичко наистина около донорството е анонимно. Този факт може да обърка психическия живот на детето тотално и безвъзвратно. Пълната неизвестност около генетичното начало може да е силно травмираща. Няма значение колко го обичат и подкрепят в единственото семейство, което то на практика ще има. И, разбира се, че генетичната информация и биологичното Начало имат значение, и то по много причини от психически и ментален характер!
Суеле_Нова го е написала много хубаво!
Хипотетично е, разбира се, но аз също не бих казала на детето си, че е заченато с донорски генетичен материал. Излишна истина, която няма да може да запълни празнината след това.

Танита, успех, каквото и да решиш!
*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #113 -: Юни 28, 2009, 01:31:50 am »
Алтея, прекрасен пост! Успех в понеделник!
Успех и на всички останали!

Когато Бог не може да даде на човек нещо по един начин, той му го дава по друг.

Жалко е, че всички ние , независимо за каква процедура се касае, преминаваме през огромни терзания. Правилно или не? Ако не е правилно няма да се случи. Нима някоя от нас си мисли за кражба, убийство или друго престъпление. НЕ! Ние просто искаме да дадем живот и да дарим този живот с любовта си.
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #114 -: Юни 29, 2009, 16:37:20 pm »
Моето бъдеще е в Понеделник - тогава е пункцията на моят донор

Стиснали сме палци от сутринта и няма да ги пускаме до успешна имплантация  :wink:

Успех мила и кураж!
В очакване ....
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #115 -: Юни 29, 2009, 18:01:04 pm »
"Когато Бог не може да даде на човек нещо по един начин, той му го дава по друг.

Жалко е, че всички ние , независимо за каква процедура се касае, преминаваме през огромни терзания. Правилно или не? Ако не е правилно няма да се случи. Нима някоя от нас си мисли за кражба, убийство или друго престъпление. НЕ! Ние просто искаме да дадем живот и да дарим този живот с любовта си."

казано прекрасно! нямам просто какво да добавя!
Успех на Алтея и скоро да видиш двете така мечтани и жадувани червени чертички :))
Упех  и всички от нас, които по един или друг начин продължаваме борбата и ... не спирайте да вярвате момичета  :)


*
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #116 -: Юни 30, 2009, 14:21:31 pm »
Altea, успех! Много силен постинг, благодаря ти! :balk_5:
*

    altea

  • ***
  • 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #117 -: Юни 30, 2009, 15:37:11 pm »
Много благодаря за съпричастността, за това как вървят нещата ще пиша в темата за текущите процедури инвитро/икси ...За сега всичко е ок. :bighug:
*

    elist

  • **
  • 57
  • Ерфурт,Германия/Варна
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #118 -: Юли 25, 2009, 16:18:03 pm »
Здравйте!!!!
   Аз чак сега виждам темата,но искам да ви разкажа и моята история.
   След 10 години борба,сълзи,надежди най накрая постигнахме заветната цел.Бременна съм в 26 г.с.с близнаци от донорски яйцеклетки. Очаквам моите звездички да се появят през ноември.
      Дълго продължи всичко,но винаги съм знаела,че накрая ще гушкам децата си.Изградихме си стълбица и вървяхме по нея.Падахме по стъпалата,плачех,после се поотупвахме, ставахме и продължавахме със вдигнати глави и нови надежди.Трудно беше,много плаках и още си поплаквам тайничко.Но винаги имах подкрепата на всички около мен.Моето семейство,това на мъжа ми и всичките ни приятели.Споделях винаги.Всички около нас знаеха за проблема ни и всички ни подкрепяха.
      Когато преди година и половина сле две неуспешни ИКСИ-та стигнахме до диагноза некачествени яйцеклетки и лоша спермограма,дори не съм си помислила да се откажа. Сега дори не знам как дойдоха предложенията за донорство ,но имах три.Избрах най добрата ми приятелка.Тогава дори не се замислих,че * не било хубаво да познаваш донора си*.Нямам такива скруполи.Даже съм щастлива,че познавам цели 3 жени готови да дарят част от себе си за да мога и аз да изпитам радостта на майчинството.Радвам се,че знам колко усмихнат и лъчезарен човек е жената която ми помогна да бъда щастлива.Колко всеотдаина майка е самата тя и колко много ми е помагала в трудни моменти.Знам също,че моите деца ще играят с нейните и тя ще бъде щастлива,че е там.Мога само да и се поклоня и да пожелая на всички ви такива приятели!!!Не сме тръбили за донорството,но общо взето всички около нас знаят и го приемат като нещо нормално.Всички ни подкрепяха и продължават да го правят.
      Колкото за това дали ще кажа на децата,никога не съм се замисляла сериозно по този въпрос.Най напред имаме толкова много любов която искаме да им дадем.Моите звездички първо ще научат колко много ги обичаме и че са най желаните и чакани деца на света.Имаме още милион мечти които да изживеем заедно с тях,милион желания които искаме да станат реалност.Нека първо им осигури щастливо детство и да им дадем всичко от нас,а после решенията идват сами.Аз много добре знам,че винаги има едно ами ако....Да но нека изживеем момента сега.Когато дойде времето за казване,ако има такова ще го познаем.
   Не се самонаранявайте и не се вкарвайте в лоши мисли.Винаги съм знаела,че моите Малечка и Палечка,които ритат в мен са си нашите деца,които чакаме толкова дълго.И с всеки изминал ден ги обичам още повече и съм по щастлива,защото се приближавам до срещата с тях.Моля Бог да ни закриля  и да успеем до края.
   Пожелавам на всички ви моето щастие.Не се колебайте много.Слушайте повече сърцето си отколкото разума.То ще ви посочи правилния път.
         Бъдеща мама на две сияйни звездички!!!!!!
                                    Съжалявам за дългия пост
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Донорска яйцеклетка и нашите страхове...
« Отговор #119 -: Юли 25, 2009, 16:55:11 pm »
elist :good_post: :youwoman: :balk_102: