0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте  :)
Някой ползвал ли е тези хапчета?
Мои колежки са луднали по тях и казват,че има стахотен ефект.Някои са смъкнали по 10кг за месец.
Питам и тук във Форума,защото знам че се посещава от доста хора.Ако някой е ползвал  какво му е мнението за тях.
Re: Хапчета за отслабване - ЛиДа Дайдайхуа
« Отговор #1 -: Юни 15, 2009, 14:30:51 pm »
marbi, в БГ-МАММА има тема по въпроса, но отзивите не са никак положителни. Виж и статията тук http://news.ibox.bg/news/id_850815893
Обещах на Ganka:)
*
Re: Хапчета за отслабване - ЛиДа Дайдайхуа
« Отговор #2 -: Април 02, 2011, 11:20:50 am »
Чета сега статията, която е от 2008г. и се чудя защо днес все още се предлагат на пазара?
Ползвала съм Лида преди да забременея. Ефекта е наистина невероятен, та се чудя сега да пия ли пак или не. Вреднили са или не?!
*
Re: Хапчета за отслабване - ЛиДа Дайдайхуа
« Отговор #3 -: Април 02, 2011, 11:26:09 am »
вредни или не .........
сестра ми пие такива и ефекта е видим , предлага и на мен ,аз все още се въздържам , но имам спешна нужда да сваля 15 кг.
*
Re: Хапчета за отслабване - ЛиДа Дайдайхуа
« Отговор #4 -: Април 02, 2011, 12:30:15 pm »
Аз пих и хич не се гордея със себе си.В началот всичко е ОК, след това започва нервност, не можеш да спиш, все разни гадости, а и доколкото знам може да се получат проблеми със щитовидната жлеза.Аз ги спрях много бързо след седмица и половина пиене и не съм ги почвала, направо в кофата за боклук.Да отслабва се, но предпочитам да спортувам и да внимавам какво ям, отколкото да си навредя на организма.

*
Re: Хапчета за отслабване - ЛиДа Дайдайхуа
« Отговор #5 -: Април 02, 2011, 13:03:14 pm »
Ами и на мен това ми е питнаката вредни ли са или не, защото продължават да ги предлагат, това значи ли че са опровергани слуховете за вредата или просто в БГ думата ЗАБРАНА не съществува.

При мен нямаше никакви странични ефекти.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Хапчета за отслабване - ЛиДа Дайдайхуа
« Отговор #6 -: Април 02, 2011, 13:50:37 pm »
Чувала съм много страшни истории за тези хапчета . По БТВ или нова бяха направили цяло предаване точно за тези Лида и имаше ужасни случаи...ако не се лъжа, имаше момиче което беше стигнало до хемодиализа.
Аз не съм ги пила и никога не бих.
Ако не бяха вредни, щяха да се продават по аптеките , а не само в нета...
Учудвам се само, как след толкова говорене по въпроса, че са не просто вредни, а опасни за здравето и живота има сумати хора, които продължават да ги пият че даже и реклама им правят !
Да, вероятно когато човека е млад и здрав може да се размине без последствия, но не се знае във времето какво ще се случи.
Абсолютно забранени са за хора, които имат проблеми със сърцето и кравоносните съдове, бъбреците и черния дроб!
Според мен - не си правете експерименти със здравето си !
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Хапчета за отслабване - ЛиДа Дайдайхуа
« Отговор #7 -: Април 02, 2011, 13:54:09 pm »
наистина ли сте склонни да отслабнете "на всяка цена" ...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Хапчета за отслабване - ЛиДа Дайдайхуа
« Отговор #8 -: Април 02, 2011, 14:02:30 pm »
Да...а цената може да бъде наистина много висока.
Това ме подсети за друго...
В ученическите години, бях на 15-16, реших че ще отслабвам. Намалих храната, с времето - колкото повече свалях, толкова по-малко се хранех. Имаше дни наред, в които ядях 1 ябълка и 1 кисело мляко...тренирах 2-4 пъти в седмицата интензивно. Станах много слаба, много под нормата за моята височина. На финала така се наиграх - нямах цикъл година и половина. От тогава до ден днешен цикъла ми е нередовен и хормоните ми не са в норма. Дори си мисля че проблемите със ЩЖ също дойдоха от там.
А представям си, ако си бях помагала с нещо от рода на Лида...
*
Re: Хапчета за отслабване - ЛиДа Дайдайхуа
« Отговор #9 -: Април 02, 2011, 14:10:00 pm »
наистина ли сте склонни да отслабнете "на всяка цена" ...
Не! Иначе нямаше да питам, а направо щях да започна да ги пия.  :wink:
*
Re: Хапчета за отслабване - ЛиДа Дайдайхуа
« Отговор #10 -: Април 02, 2011, 16:25:34 pm »
Хапчетата за отслабване са или лекарства, или хранителни добавки.

Лекарствата минават през тънка цедка, за да се докаже, че са ефективни и безопасни. Това е дълъг и скъп процес, който изисква огромни инвестиции.
Добавките не подлежат на подобна оценка, затова никога не е ясно какви са съдържанието и произходът им, действат ли изобщо и какви опасности крият за здравето.

Доколкото знам единственото лекарство за отслабване на пазара е Alli. Първоначално е било само с рецепта, сега май се продава и без рецепта. Но като с всеки медикамент, питайте лекар, преди да почнете да го пиете.
http://www.ema.europa.eu/docs/bg_BG/document_library/EPAR_-_Summary_for_the_public/human/000854/WC500024115.pdf

Само тази година Агенцията за Храни и Лекарства в Щатите отказа да одобри три лекарства за отслабване, защото са недостатъчно ефективни и/или имат сериозни странични ефекти и рискове за човешкото здраве. (И трите препарата са преминали през дългогодишни лабораторни и клнични изследвания.) На страницата на агенцията има пресни предупреждения за смъртни случаи след ползване на добавки за отслабване.

Медикаментите за отслабване, независимо от механизма им на действие, засега имат два типа много сериозни нежелани ефекти: психични и сърдечно-съдови. Преди две-три години американският регулатор отхвърли едно конкретно лекарство, а европейският го одобри. След серия от самоубийства, европейската агенция изтегли това лекарство от пазара. Още не е измислен светия граал хапче за отслабване, макар че опити и опитващи много.
*
Re: Хапчета за отслабване - ЛиДа Дайдайхуа
« Отговор #11 -: Април 02, 2011, 18:28:35 pm »
Тази хранителна добавка е изтеглена от българския пазар и доколкото знам е вредна за здравето.

Набързо прерових в нета, за да си сверя информацията, ето какво намерих:

със заповед № Б-7 от 09.06.2008 г. на Изпълнителния директор на ИАЛ е разпоредено блокиране и изтегляне в лекарствоснабдителната мрежа на страната, на обявения за хранителна добавка продукт Ли Да ДайДайХуа капс. Х 30 бр. производство на Kunming Dali Indystry & Trade CO., Ltd – Китай, поради несъответствие с изискванията, отнасящи се към I-ва степен на риска т.2 от класификацията на степентта на риска за здравето, дължащ се на лекарствени продукти - фалшив лекарствен продукт."
Re: Хапчета за отслабване - ЛиДа Дайдайхуа
« Отговор #12 -: Април 04, 2011, 22:16:00 pm »
Раиска, на мен пък не ми спря цикълът три месеца. Нон стоп кървене. Липса на желаязо и един куп други неща. Това от строго разделно хранене. Повече не повторих.
Мислила съм си за хапчета, илиз а тези дъвки които рекламират. Ама при мен е по-скоро от мързел да пазя сиети за 3 кг. Ами 3 кг. ме делят от мечтаната фигура (57 кг), обаче ме мързи да пазя диети, не съм им фен, но пък не съм сигурна, че ще мога да преглътна хапчета за отслабване и затова си седя на 61-60 кг.
Наскоро мислих, че всъщност не са ми необходими тези 3кг. да ги махна, но в тийн периода много се набиваше в главата, че трябва да си супер-кльощава за да си хубава. Явно още не мога да надживея това, което ми се наби в главата в онзи период, не говоря само за килограмите.
Може би всичко е въпрос на това кой, какво кога ти е казал и колко си попил, как си си изменил мисленето и психиката.
[/url][/url]
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Хапчета за отслабване - ЛиДа Дайдайхуа
« Отговор #13 -: Април 04, 2011, 23:50:37 pm »
Да, точно тези години са най-опасни.
В БГ има адски много случаи на момичета болни от хранителво разтройство, но за проблема се говори малко.
Има много фактори, които влияят на психиката, мисля медиите оказват най-силно отрицателно влияние. С тези фотошопи правят хората нереално перфектни и вкарват сумати комплекси на подрастващите. ( и не само )
Според мен изобщо не си давай зор, идва лято, много пресни зеленчуци...ще тичаш след Ники...току виж се оплачеш, че си станала много кльощава и ти хлопкат дрешките !  :D А и да не стане така, 3 кг нищо не е...бял кахър .
Re: Хапчета за отслабване - ЛиДа Дайдайхуа
« Отговор #14 -: Май 23, 2013, 14:18:57 pm »
Мъжът ми пиеше лидадайдайхуа преди години- 1 опаковка изпи и свали 10 кг. След това качи 25 кг.