0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Здравейте,аз рядко чета в тоя подфорум,понеже много ме натъжава,но нещо ми е сдухано и реших да попрочета и съответно си поплаках.Написаното от sixsens за украсяването на дома,като че ли аз съм го писала.Никак не ми се украсяваше и на мен тая год.,ми кой да се радва на тая украса?Ама аз пък си падам малко суеверна и все пак украсих,даже съм чувала че всяка год.се купува по 1 нова играчка и това направих,но като гледам украсата,не ми става хубаво,а тъжно,много тъжно.Като погледна елхата си представям как едно малко човече щъка покрай нея и чака с нетърпение да получи подаръка си.Обичам Коледа защото тогава се събираме цялото сем.,моите и на мъжът ми родителите,защото на Бъдни вечер празнуваме и РД на мъжът ми,роден е на 22.12.,но на деня се събираме с приятели.Нооооо до колко вярвам в чудесата на Коледа,май вече не вярвам.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

    stertje

  • ****
  • 538
  • звездобройка
Ами не знам, дали трябва точно по Коледа да стават чудесата, за мене е по скоро психическа нагласа и искрена вяра и надежда, те не изчезват никога, колкото и да ни е тъжно след всеки опит. Но, ние сме силни! И не знам, защо все трябва да прикриваме тъгата си, в това лошо няма, всеки човек има нужда да се разтовари малко, та дори и да си поплаче, но замислете се и ще видите, че дори след всеки най труден мопмент, някъде дълбоко в нас пак покълва зрънцето на надеждата!
<br />[/url][img]http://ticker
*
Ами не знам, дали трябва точно по Коледа да стават чудесата, за мене е по скоро психическа нагласа и искрена вяра и надежда, те не изчезват никога, колкото и да ни е тъжно след всеки опит.
Не,не трябва да е само по Коледа...Може и по Великден,рожденния ти ден,този на човека до теб..,а вече колко такива изминаха,а чудото така и не идва. :?
Изтощих се да бъда силна и позитивна,и да понасям.Изморих се...
Имам отчаяна нужда някой да повярва вместо мен...
Затова вече не очаквам нищо,ако е Божията воля нека се случи! :dontknow:

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*

    stertje

  • ****
  • 538
  • звездобройка
Мамчо - знам миличка, мога да ли вярвам и за тебе? Ние си говорихме на тая тема с тебе - ще видиш! :bighug: :bighug: :bighug: :bighug:
<br />[/url][img]http://ticker
*
Стерче,да мила,вие сте нашите пътеводни звездички,нашата позагубена Надежда! :bighug: osi_17

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*

    isho75

  • ****
  • 533
  • Вярвай в чудеса
Не само по коледа трябва да стават чудеса а и през цялата година.Силно се надявам догодина всички да се похвалим с така желаното чудо БРЕМЕННОСТ и всички да гушнем по едно сладко бебче,а може и по две.Вярвайте чудото ще стане.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Мамче, споко! И на мен ми писна да се правя на силната и обнадеждената, та затова и вече не го правя :lol: Хич не ми пука как ще изглеждам в очите на другите, ама хич. Обаче, когато споделих тук, че съм уморена от тая пуста вяра, едно момиче с пухкаво зайче в аватара /Фибчо,  :bighug:/ ми обеща, че ще вярва вместо мен :D И сега ми е леко и спокойно! Не че аз не вярвам, но е друго като има кой да помага :lol: Така че, аз ти гарантирам, че всички тук вярваме вместо теб :D
Ще се случи чудото, момичета, ще видите!
Весели и усмихнати празници!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Относно баницата с късметите- да, и на мен много пъти през годините ми се е падал късмета с бебето и много вярвах(наивно естествено), че ще ми се случи през идващата. Не се случваше. Миналата година си празнувахме само двамата с мъжа ми и си направих баница с късмети за първи път само за двама. Късметите бяха следните: "Да имаш близнаци"; "Да изхранваш семейството"; "Да имаш близнаци" и пак "Да изхранваш семейството", и една пара сложих по средата да видим в кой ще остане- май смесих повечко традиции тогава. Но ни беше доста весело като си теглехме късметите с мъжо. Естествено го накарах и второ парче да си избере, щото 4- те късмета са само за нас. На него се паднаха и двата пъти близнаците, на мен да храня дома. Незнам дали съм бременна с близнаци, скоро ще разбера, знам само, че съм бременна със сигурност след 2 неуспешни опита, в навечерието на Бъдни вечер.Е, не биваше той да е бременния, я! С това исках да ви развеселя и да ви кажа, че наистина най- важното е да вярваме на екипа, на който сме се досверили без съмнения и безпрекусловно(аз бях така), но не и да губим вярата в чудеста, които се случват, макар и с човешка намеса, и най- важното според мен- когато не им пречим емоционално и психически да се случват. Незнам дали ме разбрахте, дали не станах сложна за четене, пробвайте да си направите нещо весело и късметлийско тези празници, пожелайте го наистина, почувствайте го със сърце и душа, и всички сетива, и оставете да се случи през Новата година, не пречета на Щастието да се докопа да вас, било то чрез докторите или не.                                                                                                                                           И, sixsens, по- малко черни мисли да си вкарваш в главицата, аз знам, че си силно момиче и идващата година ще ни зарадваш, но и сега недей така да позагубваш Надеждата периодично!                                     
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
Момичета, здравейте. Днес видях намалявощото ЧХГ /след ИКСИ/. Е поне си поживях една седмица с огромна надежда. Поревах си и после изведнъж почувствах едно такова облекчение. Ужас направо граничи с тихата лудост. Сега като знам какво ми предстои... цялата рода ще ми съчувства, а така не го искам.  Благодарна съм на Господ, че имам прекрасен син на 8г. от първия брак. Благодарна съм, че мъжа ми ме подкрепя и се грижи за сина ми като за свое дете от както беше бебе. Ех, дано всичко лошо остане в тази година и всички да сбъднем мечтите си.

Mileto6, като прочетох поста ти, ми се сви топка в стомаха (не знам как да определя по друг начин усещането) :(  Мислех, че съм го превъзмогнала това преживяване и съм го забравила, но явно и след месеци болката продължава да тлее. Преди ден-два се чудех, защо точно тази тема постепенно се превърна в "коледна", но сега разбирам отговора. Наистина, разочарованието преди тези празници горчи още повече, отколкото по всяко друго време на годината.
Не знам какво да ти кажа, освен :bighug: Опитай се да не мислиш за болката и загубата. Мисли само за елхи, подаръци, меню за празнични вечери. Радвай се на близките си. Радвай се на това, как хлапето ти се радва на Коледа (няма начин да не така :wink:). Мисли си за хубави неща и вярвай в Новата година, която идва по-светла и пълна с надежда за нас.

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
Мила Плумерия, не съм забравила как ме окуражи в онзи труден момент  :wink: Също така искам да ти кажа, че прочетох около 100 пъти една тъжна тема започната от теб...
Искам да ти кажа, че ти се възхищавам много! Ти си много силен човек!
Е тази тема, че се превърна в коледна е вярно, но също така и знам, че това е поредното изпитание. Ние май сме от хората при които нещата стават малко по-трудно. Така мисля и съм сигурна, че има период в който не е възможно да превъзмогнем тъгата.
За това ще  потъгуваме, но за малко! Истината е, че времето лекува и съвсем скоро ще изправим глави и ще сме готови за нова борба!
 :bighug: Мнооого

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Mileto6,  :bighug:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Коледа ...
Празнични камбани бият вън,
но аз едва долавям този звън.
Зад тъмните стъкла стоиме двама,
но всъщност всеки сам е, думи няма.
Самотна свещ догаря ... погледите - жива рана.
Безвкусно вино, от гняв сълза проляна ...
Ръце притиснати към празното в корема ...
Навънка Коледа е,
ала тук я няма ...


 :bighug:
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Снежи, много хубаво, но и тъжно стихче :( Пожелавам ти, ако не друго поне да намериш радост в празниците, роднините, семейните събирания и т.н. Нека не забравяме, че както минават дните ни - така минава и живота ни !
Весели празници, момичета !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Гардже,
Аз разбира се нямам право да се оплаквам, слава богу имам и много поводи за радости, силно се надявам и вие също.
Но понякога емоциите вземат връх, особено по Коледа ...
Като си поплача, разгонвам облаците и отварям място за слънчицето.
Силни прегръдки за всички ви :bighug:
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Коледа ...
Празнични камбани бият вън,
но аз едва долавям този звън.
Зад тъмните стъкла стоиме двама,
но всъщност всеки сам е, думи няма.
Самотна свещ догаря ... погледите - жива рана.
Безвкусно вино, от гняв сълза проляна ...
Ръце притиснати към празното в корема ...
Навънка Коледа е,
ала тук я няма ...


 :bighug:
Много тъжно  :balk_145: :balk_145: :balk_145:
*

    isho75

  • ****
  • 533
  • Вярвай в чудеса
Желая ви весели празници и нека наближаващата
Нова Година е по-щастлива, пълна с положителни емоции,
приятни изживявания, незабравими моменти, много
поводи за усмивки и сълзи от щастие !
Нека започнатите процедури завършат  успешно !
Постигнете целите си, сбъднете мечтите си ... обичайте се !
Бъдете здрави !
Вълшебна Коледа и Щастлива Нова Година
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
Снежи, много тъжно стихче :( не бива да се оставяме на такива настроения osi_8
Хайде, момичета, изгонете всички тъжни мисли! 2009 не беше добра за някои от нас, но идва нова година - нов късмет :D Нека да я посрещнем с надежда.

И на мен ми се прииска да ви пожелая нещо за новата година :D

Нека всяко начинание през 2010, започнало с мерене на температури, хормони, фоликули и/или други разни стойности, всяко инвитро, икси, инсе и всяка друга подобна думичка, т.е. всяко нещо, свързано с правене на бебета, да продължава задължително не по-кратко от 9 месеца и винаги да завършва накрая със здрав бебешки рев!  :D
А новите бебета и по-големите палавници на форума, да растат все така здрави, засмени и хубави като картинки, за да продължават да ни дават надежда! (Всеки път се чудя, защо са толкова хубави... Дали защото са направени по поръчка? И аз си поръчвам едно такова за догодина, по възможност с доставка преди следващата Коледа :wink:)

Желая ви хубаво настроение и весело посрещане на Новата 2010 година! Нека тя да е щастлива и много успешна за всички нас!
 :bighug:

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*

    isho75

  • ****
  • 533
  • Вярвай в чудеса
Весело посрещане на новата година и дано тя изпълни повече ваши мечти.
Обичайте се и нека бъдем по добри хора.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*
Никой не писал тук от известно време..Дано само поради хубави причини :)
И аз като много от момичеата преди мен се чувствам отчаяна и не виждам светлина в тунела.. Уж съм веселячка, всичко ми е весело и забавно (за пред другите) но като остана между 4 стени в нас, почвам да ровя из форумите, в гугъл.. вечно търся отговори на въпросите си, а пределно ми е ясно, че отговор няма да намеря никъде..
За 3 години, след 4 неуспешни бременности някакси се обезкуражих..И хем не се предавам, продължавам упорито...хем постояно съм в диалог със себе си и се убеждавам, че или няма да стане нищо, или пак ще го изгубя.. След последния спонтанен аборт, през Декември (на бъдни вечер) приятелка моя ме попита дали да забременееш и да го загубиш е по-добре отколкото да не забременееш изобщо ( при нея е неизяснен стерилитет)Разбирам и болката, но не мога да я сравня с това да загубиш бебе.. Тогава и обясних, че когато ми дойде след куп надежди...ДА, става ми отвратително гадно, но имам на какво да се надявам - следващ месец,по-следващ месец... а когато загубиш бебето - няма надежда! Седиш и си чакаш да се свърши и няма капка мир в душата ти.. За празнотата да не говоря!
Започнахме изследвания, надявам се да има някаква поносима причина.. Надеждата не ме е напуснала...но сега трябва да се боря със страха..