0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

За първи път ин витро
« -: Април 02, 2006, 19:26:28 pm »
Здравейте момичета,
Омъжена съм от три години и почти от толкова правим опити за бебе, но уви нещата не се получават.Преди осем години имах полип на шийката на матката, направихме конезацио/извинявайте ако не го пиша правилно/,след това нещата бяха добре до преди три години ,когато по време на МЦ шийката на матката ми се затвори и стана една,последва спешна дилатация, но за съжаление тръбите ми се бяха напълнили с кръв и трябваше да се направи оперативна лапароскопия.Всичко мина добре ,но отново не се получаваше.Направих втора лапароскопия, от която се разбра че едната тръба се е прекъснала, а другата е със сраствания.В края на миналата година направих снимка на тръбите и разбрах, че шансовете ни за бебе са само чрез ин витро.От снимката се видя, че на едната тръба имам хидросалпингс, но понеже имам няколко анестезий ми предложиха да пробваме първо с ин витро и ако не стане да направим още една лапороскопия, за да прекъснем и другата тръба.Подадохме документите чрез здравната каса и ни одобриха, на 29.03. започнахме с гонала.Много се притеснявам,като чета че е много малък шанса за успех с хидросаплинкс.
Извинявам се ,че бях толкова подробна. :)
*
За първи път ин витро
« Отговор #1 -: Април 02, 2006, 21:55:17 pm »
Мелина,би ли написала колко на брой  за какъв период от време и какви анестезии имаш та са ти предложили направо ин витро при ХИДРОСАЛПИНГС.В коя клиника е това?Ти имаш ли някакви заболявания като неврологични ,сърдечни, бъбречни?
За първи път ин витро
« Отговор #2 -: Април 03, 2006, 00:15:52 am »
Здравей, дано се включи missy, тя ми обясни какво значи хидросалпингс и как действа на плода, но по-добре тя да ти напише да не сгреша нещо ако ти го предам аз. Успех ти желая



*
За първи път ин витро
« Отговор #3 -: Април 03, 2006, 09:09:03 am »
От това ,което съм чела - инвитро+ хидросалпингс=неуспех , дано Missy се включи с повече подробности по темата
*
За първи път ин витро
« Отговор #4 -: Април 03, 2006, 10:21:37 am »
Melina, прочети тази статия ако още не си
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=252&mode=&order=0&thold=0
*
За първи път ин витро
« Отговор #5 -: Април 03, 2006, 14:56:35 pm »
Аз просто няма какво да добавя.
Момичетата много точно са ти го написали, ако наистина има хидросалпинкс процедурата ти е обречена на неуспех - на това му казвам пари хвърлени на вятъра. Аз просто съм бясна, защо се предлага да се прави процедура по ин-витро при наличието на хидро  :evil: просто нямам думи. Ако бях на твое място щях да искам да ми кенселират процедурата и да се включа отнова след отстраняването на хидрото.
Би ли споделила в коя клиника правиш опита си  :?:
Каквото и да решиш ти желая успех
Melina
« Отговор #6 -: Април 03, 2006, 18:19:45 pm »
Много ви благодаря, че така бързо се отзовахте милички .
И аз като чета за хидросалпингса се ужасявам и затова съм толкова притеснена, но няма как започнахме вече стимулацията.Лекърят ми каза, че ако течността не се изливала в матката, намало опаснос за плода и мало шанс.Анестезийте ми са четири/последната беше преди една година/, но като цяло освен проблема с тръбите, съм здрава.
Незнам нещо съвсем се обезкоражих, дали нетрябваше да настоявам повече за отстраняване на хидросалпингса.
*
За първи път ин витро
« Отговор #7 -: Април 03, 2006, 20:42:13 pm »
Разбира се, че е трябвало първо да настояваш да се премахне хидрото и тогава да предприемаш каквито и да е било процедури. И що не му кажеш на твоя лекар да си скъса дипломата - май от този час е избягъл :evil: . Разбира се, че прави излив в матката всяко едно хидро и ти убива ембрионите и именно заради това успехът е нулев и за това просто не виждам смисъл от опита ти освен, че си хвърляш парите на вятъра.Няма проблем със анастезиите ти, и според мен е по  добре първо да направиш лапаро и да премахнеш хидросалпинкса и едва тогава да даваш 4-5 хил лв. за процедури.
Не ти ли е ясно, че при стимулацията това хидро ще се активизира още повече, а то пречи при имплантацята и на развитието на ембриона и тази течност е доказана токсична 8O  Шокиращ е факта, че си наясно със правилното решение, а правиш фатална грешка с този опит Не е ли по добре да си спестиш тези пари и с тях да направиш следваща процедура при която шансовете ще са ти увеличени поне с два пъти.
*
За първи път ин витро
« Отговор #8 -: Април 04, 2006, 09:28:47 am »
Melina, аз имам повече от 5 анестезии и не вийдам къде е проблема. Със сигурност анестезията нанася по-малко вреда от стимулацията.
И аз съм на мнение, че е наложително да направиш лапаро - операцията наистина е лека, а ползата ще е огромна.
Ако продължиш сега.. все пак ти пожелавам с цялото си сърце успех!!!!
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
За първи път ин витро
« Отговор #9 -: Април 04, 2006, 11:44:10 am »
Мелинда миличка, за хидросалпингса и инвитрото знам това, което съм чела в Зачатие (надявам се и да не ми се налага да научавам по-подробно :oops: ). Не мога да ти дам съвет как да постъпиш  :( Но мога да ти пожелая успех при инвитрото  :crossfingers:  yahoo_17


*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
За първи път ин витро
« Отговор #10 -: Април 04, 2006, 12:31:01 pm »
Аз имам една неуспешна Ин Витро процедура с хидросалпингс.
Миси правилно ти е казала, че при стимулацията се активизира салпингаса и можеш да предположиш какъв е резултата.

За  анестизиите не се притеснявай.
Миналата година в рамките на един месец ми направиха две лапароскопии, едната в началото на месеца и друга в края. Беше месец Ноември още февруари започнах процедура.

Успех  Мелина!  :balk_21:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Melina
« Отговор #11 -: Април 04, 2006, 13:26:31 pm »
Всички сте много мили ,благодаря ви :D
Пожелавам ви и на вас много късмет ylinfant