0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Anonymous

Za inseminatsiite
« Отговор #40 -: Април 01, 2005, 12:36:09 pm »
Здравейте! Искам да ви попитам при положение че спермограмата е в нормите, има ли смисъл да опитам инсеминация със замразена сперма. Ориентирали сме се към инсеминация, но се налага да живеем разделени за няколко месеца и затова обмисляме зaмразяване. Колко е добра преживяемостта на спермата след замразяване и има ли някакъв шанс при инсеминация със замразен матриaл? Шансът съпоставим ли е изобщо с инсе с прясна сперма?
Za inseminatsiite
« Отговор #41 -: Април 01, 2005, 15:26:33 pm »
Незнам колко по-малък е шанса но е чудесно от гледна точка на това че съпругът ти няма да те вижда по време на стимулациите. Няма да усети твоята нервност и т.н. Ако имах възможност аз бих го направила по този начин.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Za inseminatsiite
« Отговор #42 -: Април 01, 2005, 15:30:57 pm »
Ами по принцип това, че спермограмата е добра е много хубаво, но трябва да се направи изследване след замразяване и размразяване колко преживяват. Ако всичко е в норма и остават достатъчно живи значи няма проблем да правиш инсе със замразен материал.
успех
*

    Anonymous

Za inseminatsiite
« Отговор #43 -: Април 03, 2005, 00:03:00 am »
Благодаря за отговорите!

Ние не плануваме стимуации или поне искаме да опитаме без. Не бих искала да се товаря със стимулация във времето в което можем да разчитаме само на замразена сперма.

Зададох въпроса защото от клиниката са казали на мъжa ми че замразяват сперма само за инвитро, но не и за инсета. Реших че може би има някакви пречки когато спермата е замразена, мaкаp че донорските инсета се правят със замразен материал. Благодаря ви, ще попитаме в такъв случай и в други клиники.
*
Za inseminatsiite
« Отговор #44 -: Април 12, 2005, 12:46:20 pm »
Възможно ли е инсе, когато при разширена спермограма се установи ниска преживяемост - около 4часа.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Za inseminatsiite
« Отговор #45 -: Април 12, 2005, 12:51:33 pm »
Цитат на: iva24
Възможно ли е инсе, когато при разширена спермограма се установи ниска преживяемост - около 4часа.


Принципно е възможно, друг е въпросът каква ще е успеваемостта. След  замразяване и размразяване така или иначе се съкращава животът на сперматозоидите. Но по - конкретно ще ти кажат в съответната клиника.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Za inseminatsiite
« Отговор #46 -: Април 13, 2005, 11:05:07 am »
В клиниката ни съветват директно ИКСИ. А когато попитах има ли шанс да се подобрят нещата с билки, лекарства или нещо друго ми отговориха "не". :cry: