0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Помагайте, моля!
« -: Март 23, 2006, 10:59:52 am »
Доста от момичетата тука вече са с подути от мен глави, но аз продължавам да питам. Дойде ми след 6г.с. или 9г.с. така и не установиха лекарите.  Дойде ми на 18,03 - слабо, сега си има кръвчица - но ми е съвсем нормално кръвотечението. Нямам кръвоизлив, тече си ми нормално, даже по-леко от обикновено, но УМИРАМ от болки в корема. На преглед съм чак в 15 часа, но ще предам богу дух до тогава. Питам ви мили момичета : Кога се прави кюретаж, абразио, след като ми свърши ли, може ли сега веднага, да тичам ли до личната за направление и да отивам да ме стържат. Звъня на 5 лекари и никой не си вдига телефона, кво да првя?  8O
Помагайте, моля!
« Отговор #1 -: Март 23, 2006, 11:07:17 am »
отивай в болницата,не искам да те плаша но може да се получи понякога натравяне на кръвта.Желая ти всичко да приключи нормално
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Помагайте, моля!
« Отговор #2 -: Март 23, 2006, 11:08:06 am »
тичай на лекар, не губи време
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Nina

• 2643
Помагайте, моля!
« Отговор #3 -: Март 23, 2006, 11:14:08 am »
Благодаря ви - отивам! :cry:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Помагайте, моля!
« Отговор #4 -: Март 23, 2006, 12:52:50 pm »
миличка не ти трябва направление и без него ще ти направят абразио.Стискам палци всичко да мине безпроблемно.
<br />
*
Помагайте, моля!
« Отговор #5 -: Март 23, 2006, 13:03:31 pm »
Стискам палци да няма усложнения и скоро да си отново на линия.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Помагайте, моля!
« Отговор #6 -: Март 23, 2006, 18:43:54 pm »
Нинка, какво става с теб, мина ли всичко вече?
Надявам се да си добре и да пишеш как си. Дано се справиш със ситуацията и скоро да си на линия!!!!!
Помагайте, моля!
« Отговор #7 -: Март 23, 2006, 18:47:00 pm »
Нинка, моля те пиши!!!
Боже, дано си добре!!!
*

Nina

• 2643
Помагайте, моля!
« Отговор #8 -: Март 29, 2006, 10:40:50 am »
Здравейте момичета, днес съм на работа вече :) Ами всичко мина, дано сега ми предостоят по-хубавите неща. В четвъртък искаха да ме оставят в билница, а в Петък да ми правят абразиото, но аз се прибрах в къщи, не ми се нощуваше в болница, но!!!!!! това си беше мой риск! Изхвърлих плода (сакчето) у нас, а в Петък ми направиха абразиото за пълно изчистване в Шейново - д-р Ани Чорбова. Веднага спря да ме боли корема. Направиха ми го към 10.30 и в 13.00 ме пуснаха. Абразиото беше с пълна анестезия. Искам да кажа, че изобщо не ме боля след това, а докторите и сестрите, дори администрацията бяха изключително любезни, нещо, което не очаквах, но наистина бяха прекрасни :) Каза ми докторката 6 месеца да се пазя, не че има проблеми, но за всеки случай, но аз мисля да са само 3 :) и на морето да се пробваме пак. Вече гледам само напред и това е, сега трябва да отслабна с 5-6 кг и така.
Мимозка, желая ти успех на теб и дано да ти се е разминало и да си имаш бебче с пулс, но ако не, не се отчайвай - ще стане :)
Помагайте, моля!
« Отговор #9 -: Март 29, 2006, 10:53:00 am »
TOVA PYRVI SPONTANEN ABORT LI TI E???
*

Nina

• 2643
Помагайте, моля!
« Отговор #10 -: Март 29, 2006, 10:54:05 am »
Да и се надявам да е последен :)
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Помагайте, моля!
« Отговор #11 -: Март 29, 2006, 10:55:26 am »
Нинка, много се радвам, че всичко е минало без усложнения. Пожелавам ти в най-скоро време пак да си кандидат-мама:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
Помагайте, моля!
« Отговор #12 -: Март 29, 2006, 10:59:08 am »
Iskrenno ti go jelaq. Znam kolko e nepriqtno.. Prejivqla sym dva v 7-9 g.s. i ve4e tyrsq pri4inite./okaza se, 4e ne sa nikak malko.../ Dano pri teb slu4iloto se da e bilo incidentno. Uspeh!!
*

Nina

• 2643
Помагайте, моля!
« Отговор #13 -: Март 29, 2006, 11:20:06 am »
Благодаря ви момичета :)

pgzenga, аз съм оптимист, така е трябвало да стане, дано да нямам проблеми за напред и да не ми се налага да търся причини :( Желая ти успех. При мен го отдавам на това, че от Септември миналата година съм изпила 5 вида антибиотици, включителни и през първия месец на бременността. :) Поне се надявам да са това причините и сега да се възстановя и да нямам проблеми, просто все още не ми се ще да мисля за други неща :)
Успех ту желая.
*

Anonymous

Помагайте, моля!
« Отговор #14 -: Март 29, 2006, 11:52:20 am »
Цитат на: pgzenga
Prejivqla sym dva v 7-9 g.s. i ve4e tyrsq pri4inite./okaza se, 4e ne sa nikak malko...

Извинявай, но би ли споделила какви са причите при теб?
*
Помагайте, моля!
« Отговор #15 -: Март 29, 2006, 13:15:24 pm »
Нина, пожелава ти всичко лошо вече да е останало зад гърба ти.

Относно времето за пазене, мисля че може и 3 мес. Такива срокове от 6 мес. ги препоръчват при по-сложни неща, дори при операция на матката (коремна) срока е такъв.

Мисля че не е нужно чак толкова да се чака.
Моя лекар ми каза 3 мес, доктора който ми прави кюртажа ми каза 3мес, а доц.Кременски, (генетика) им каза че и 2 цикъла са достатъчни и няма нужда от повече.
Моя кюртаж беше в 11 седм, след мисед.
Така, че... ако се чувстваш готова след 3мес, не се притеснявай да почваш с новите опити.... и дано бързо да дойде новината.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

Помагайте, моля!
« Отговор #16 -: Март 29, 2006, 13:51:28 pm »
Нинче, предполагам, че госта си ти...
При мен бяха открити завишени ст-сти на Анти-кардиолипил IgM, ТАТ и МАТ /антитела срещу щитовидната жлеза/, малко завишен Пролактин, гранични ст-си за хламидии, както и мутация в гена на протромбина...
Направо отчайващо!
Лекувахме хламидиалната инфекция, правих ехография на щитовидната жлеза, повторни изследвания на Пролакти /още не съм си взела резултатите - стискайте палци/  :crossfingers:  :crossfingers:
В петък ще напрвя консултация с доц.Конова в Плевен...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Помагайте, моля!
« Отговор #17 -: Март 29, 2006, 14:02:51 pm »
:crossfingers:  :crossfingers:
Успех pgzenga!

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Помагайте, моля!
« Отговор #18 -: Март 29, 2006, 14:05:56 pm »
мерси!!! :wink:
*

Nina

• 2643
Помагайте, моля!
« Отговор #19 -: Март 29, 2006, 14:10:13 pm »
Rommi :) много ти балгодаря и аз мисля да се пробвам по-скоро, да не са 6 месеца.

pgzenga, не съм аз госта, но мисля, че това, което си написала ще ми е полезно и на мен, ако евентуално не се получи отново :(. Стискам ти палци и съм сигурна, че всичко ще е наред :)
Помагайте, моля!
« Отговор #20 -: Март 29, 2006, 14:31:50 pm »
Успех, Нинка!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Помагайте, моля!
« Отговор #21 -: Март 29, 2006, 14:46:37 pm »
Нинче, гледай само напред,всичко ще се оправи и пак ще забременееш.
 Аз също мисля да изчакам 3 месеца,два от тях вече минаха. :D
<br />
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Помагайте, моля!
« Отговор #22 -: Март 29, 2006, 15:01:02 pm »
Зори, без да съм сигурна, ама това с месеците май означава цикли :(
в смисъл, че организма си урегулира цикъла и е готов за предизвикателството :wink:
*

Nina

• 2643
Помагайте, моля!
« Отговор #23 -: Март 29, 2006, 15:09:34 pm »
manhattan, може и да означава цикли, ама важното е да не зацикляме :) нали  :P Със Зори може да си направиме паралелно бременеене :) и да се нацелиме, та да раждаме заедно :)
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Помагайте, моля!
« Отговор #24 -: Март 29, 2006, 15:19:08 pm »
от все сърце ви го желая :D
просто не искам да ви се случи отново и затова гледам да уточня каквото знам :D
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Помагайте, моля!
« Отговор #25 -: Март 29, 2006, 15:31:17 pm »
ами Ман ,наистина се спомена цикли,ма на мен вече 65-ти ден не ми е дошло и ще го предизвикам с Оргаметрил,аз ако чакам естествени цикли,може дац се наложи да отложим бебеправенето  повече от година.Яд ме е,защото след лапарото ми се нормализира до 36 дни,а сега ако пак започне да прескача по 2-3 месеца,незнам. :(
 Нинка,за бременеенето-нямаш грижи,само да стане. :D
<br />
*
Помагайте, моля!
« Отговор #26 -: Март 29, 2006, 15:33:00 pm »
Ще стане бе, нали съм ти казала, най-късно до лятото :wink:
цунки
*

Nina

• 2643
Помагайте, моля!
« Отговор #27 -: Март 29, 2006, 15:34:36 pm »
manhattan -че, супер полезно е като казваш разни неща, аз по обичам така да ги научавам, в диалог, от колкото да чета :) А тези цикли са всъщност женските си ни цикли до колкото разбирам. А и като ме кюретитаха на 24 Март, кога трябва да ми дойде пак? Тя лекарката каза, ама аз само за Исус Христос си говорех (ужас, сугурно са ме помислили за сектамтка :) ама упойка братче)  и неразбрах кога пак трябва да ми дойде.
*
Помагайте, моля!
« Отговор #28 -: Март 29, 2006, 18:01:03 pm »
След кюретажа обикновенно идва след 40-50 дни. На мен ми дийде на 42-я.

Зори, не знам дали не е по-правилно да се чакат мин. 3 цикъла, а не месеци.
Аз като тебе, след 3 месеца и само 1 цикъл след кюретажа, започнах опитите. Веднъж не се пазихме и съм забременела, но сега след аборта се питам дали не е било това причината - че не чаках достатъчно, за да се възстановят лигавицата и хормоните:?
Сега мисля да чакам 6 цикъла, да се нормализира всичко.
Не ми се иска да рискувам... :roll:  

А ти не се притеснявай, като почнеш пак да пиеш Сиофора, ще ти се нормализира цикъла.
*
Помагайте, моля!
« Отговор #29 -: Март 29, 2006, 21:14:06 pm »
Цитат на: Nina
manhattan, може и да означава цикли, ама важното е да не зацикляме :) нали  :P Със Зори може да си направиме паралелно бременеене :) и да се нацелиме, та да раждаме заедно :)

А дано  :lol:  :D  От сърце ви го желая!
Нинче, радвам се, че си оптимист и гледаш напред. Чакай 3 месеца и действай пак. А сега - горе главата и се отдай на удоволствия. :beerdr:  :love:  :sperm:
*
Помагайте, моля!
« Отговор #30 -: Март 30, 2006, 09:41:19 am »
Цитат на: z22
Нинче, гледай само напред,всичко ще се оправи и пак ще забременееш.
 Аз също мисля да изчакам 3 месеца,два от тях вече минаха. :D

Зори, това като казват докторите 3 месеца имат предвид 3 цикъла (нали обичайно са 28дни=1месец).
Тези твойте 2 мес.дето са минали не се броят... за голямо наше съжаление :oops:
Поне 2пъти е редно да ти дойде нормална М. и тогава.
На мен след 2рия кюртаж ми казаха - от тук насетне пак броиш 3месеца(цикъла). Нищо че преди това и аз имах почти 2месеца от предното стъргане.

Важно е лигавицата и хормоните да се нормализират.
Мойта лигавица сега ми създава проблеми, щото е изключително тънка: на 25ден от цикъла = 6мм. Док. каза че ще трябва сериозно лечение. С естрогени, ако това не помогне, да съм ходела на хистероскопия. :roll:
На всички мацки дето са ви правили кюртаж пожелавам да няма такива премеждия и всичко да си е ОК.
ЦелуФки от мен. :balk_21:

*
Помагайте, моля!
« Отговор #31 -: Март 30, 2006, 09:49:01 am »
Цитат на: Nina
А и като ме кюретитаха на 24 Март, кога трябва да ми дойде пак?

Нинче, нормално би трябвало да ти дойде така както са ти идвали и преди циклите. Може да има малааааалко закъснение или мааааалко предварително. Докрорите казват: от 28 до 35-40 дни. Ако до тогава го няма.... обезателно ВЕДНАГА на доктор.

Повтарям се,  :oops: но пак ще кажа - на мен след кюртажа не ми идваше до 55ден, ходих на доктор, видя се че има нещо не наред, пробвахме с хормони - не стана, наложи се 2ри кюртаж ... та, станаха 70дни без цикъл.
След втория кюртаж ми дойде на 24 ден. Обичайната продължителност ми е 26-28-30 дни.
 Невероятно много ме зарадва, защото още даже не бях започнала да го очаквам и да се притеснявам. Дойде ми по-рано и ми спести куп притеснения.
Пожелавам ти много положителни емоции в месеците докато чакаж да мине забраната. Ще видиш че СТРАШНО бързо се претъркулват....особенно като не броиш дни и няма графици на кекса.
Целуфки и горе главата.
Всичко ще е наред. :D

*

Nina

• 2643
Помагайте, моля!
« Отговор #32 -: Март 30, 2006, 10:06:19 am »
Rommi много благодаря за инфото, защотот имах големи колебания, а не ми се ще пак да безпокоя и докторката. На мен сестрара ми каза май, че след 42 дни трябва да ми дойде, но направих гаф с болничния заради упоиката :)  та се чудех, дали и за 42-та дни съм разбрала правилно. Но след като и ти ми го казваш значи е така, а и манхатанчето и зори. Ще се търкулят дните, аз не ги броя, в бачкането екшън, после вълнения за морето и его е :) Сега и с диетата вълнения - отслабнах с 2 кила от 24 :) май не е за хвалене толкова бързо отслабване, ама..... Сега продължавам по-полечка:)
Хайде и с теб, не само със Зори да сме паралелни :)
Помагайте, моля!
« Отговор #33 -: Март 30, 2006, 10:20:34 am »
Нинка, радвам се че отново си тук и всичко е минало нормално!
Горе главата и след 3 месеца ще ти направя най-прекрасния бременен панталон както ти бях обещала/ ако си прочела онзи постинг де :wink: /
Целувки и....смело напред !
*

Nina

• 2643
Помагайте, моля!
« Отговор #34 -: Март 30, 2006, 10:53:27 am »
desigrig, пиленце шарено ти се появи :) хайде, при мен се случи така, ами ти как си, имаше притеснения, знам че си добре и всичко е ок, но  все пак..... Аз събирам група за едновременно бременеене (и ако се родят все момчета, ще направиме футболен отбор, ако са моми - ансамбъл гимнастички) включвай се и ти, ама после няма да ставаш от машината, има да шиеш панталони :)
Помагайте, моля!
« Отговор #35 -: Март 30, 2006, 11:11:12 am »
Aми да, появих се :wink:  
Онази бучка в гърдата е най-вероятно нещо безобидно и доброкачтесвено, което ще оперират,ама като родя.
Изследвания не ми правиха, защото ......съм бременна :D
А, ти май си забравила обстоятелствата, при които ти обещах бременния панталон-това беше почерпката, която ти дължа за това че позна кога ще стане Бебо :lol: Аз няма да си избягам от този ангажимент, а от теб само се иска да ни покажеш след 3 месеца :bfp:

P.S. Denis, направих го ! :D
*

Nina

• 2643
Помагайте, моля!
« Отговор #36 -: Март 30, 2006, 11:23:39 am »
:) Казах ти аз....и на още едно момиче  предрекох. Няма да казвам нищо повече.......... само, че ще си много щастлива и след 3 месеца ще ти се наложи да измисляш най-дизайнерския и готин панталон за Нинчето :) Kiss и успех момиченце  :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Помагайте, моля!
« Отговор #37 -: Март 30, 2006, 12:26:56 pm »
Бъди много, много щастлива desigrig!
:blowingdust2:  ylinfant

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум