0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Можете ли да разберете как са оплодени Вашите яйцеклетки, чрез ICSI или чрез  нормална ин витро инсеминация?
Оплождането на яйцеклетки чрез ICSI e трудна за изпълнение и с по-висока себестойност манипулация, която естествено е с по-висока цена. Използва се при наличие на мъжки фактор, при предварително доказани имунологични проблеми и при предходни несполучливи IVF цикли, особено ако са завършили без трансфер, поради неоплождане на яйцеклетките.
Вторично ICSI (ICSI по спешност) или ICSI на яйцеклетки ,които не са се оплодили при нормално ин витро инсеминиране, би трябвало да се извършва до 12. час. Това означава, че яйцеклетките трябва да се почистят от кумулусните маси и да се провери има ли и колко от тях са оплодени.Вторично ICSI след 24 часа е със съмнителна стойност и прогноза.
Моето мнение е , че за да се избегнат неприятни ситуации с неоплодени яйцеклетки, винаги трябва да има подсигуряване с оплождане на определен брой яйцеклетки чрез ICSI.
За да разберете как точно са били оплодени Вашите яйцеклетки , трябва да имате като начало техни снимки.Получените чрез ин витро инсеминация ембриони, имат множество сперматозоиди    полепнали по  светлата им обвивка (zona pellucida)  IVF - embryos

,тъй като обработените яйцеклетки и сперматозоиди се смесват, като се разчита на спонтанното проникване на сперматозоид в яйцеклетката. При почистването от кумулусни маси, тези сперматозоиди не могат да бъдат отстранени напълно.
Ембрионите получени чрез ICSI са с чиста   zona pellucida   ,защото се почистват предварително от     и се инжектиран с един сперматозоид ICSI - embryos
.
По обвивката на ембрионите след вторично ICSI  също се забелязват полепнали сперматозоиди (защото преди това е правен опит за ин витро инсеминиране), но Вие би трябвало да бъдете уведомени за получилото се усложнение, което понижава  шансовете за забременяване а и за да се избегне същият инцидент при повторен опит в друга клиника.
Успех на всички!       
Срещу глупостта и самите богове напразно се борят. Айзък Азимов "Самите богове"
*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #1 -: Април 27, 2009, 13:34:44 pm »
За да разберете как точно са били оплодени Вашите яйцеклетки , трябва да имате като начало техни снимки.

Ето моите. Бихте ли ги коментирали, за да сверя вашето мнение с информацията от клиниката.

*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #2 -: Април 27, 2009, 15:08:51 pm »
Започвам леко да се дразня."Докторе", темите , които засягате са доста сериозни, но аз не мога и не искам да ви възприема сериозно при положение, че сте анонимен.Ако наистина искате да ни развълнувате и заинтересувате излезте от анонимност и говорете по същество.Аз не мога да разбера, вие по доста заобиколен начин обвинявате ли някой в нещо конкретно, или просто сте много загрижен колко много ни лъжат и мамят в клиниките по стерилитет.
Мисля, че отношението ви е доста некоректно.Палите някакво фитилче и ни оставяте да си разсъждаваме сами.Много се чудя защо го правите и кога всъщност целта ви ще излезе наяве?????????
*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #3 -: Април 27, 2009, 15:12:40 pm »
А и още нещо.Инфото, което давате по горе, всяка една от нас , може да си го намери и прочете в нета.Не знам каква е тази "добра воля" да ни образовате и да ни отваряте очите, как всички си даваме парите на вятъра при някакви мошенници.извинявам се за грубия тон , но искам да знам Доктор КОЙ???????? и с каква специалност??????????
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #4 -: Април 27, 2009, 15:54:48 pm »
Цитат
Инфото, което давате по горе, всяка една от нас , може да си го намери и прочете в нета.Не знам каква е тази "добра воля" да ни образовате и да ни отваряте очите, как всички си даваме парите на вятъра при някакви мошенници.

KOLEAN, прочетох някои от старите Ви постове и изгубих точната брйка на несполучливите ин витро опити , които сте правила в различни клиники, както и броя на различните въпроси относно ин витро, които сте задавала във форума.Смятам че точно Вие сте една от тези , които имат нужда от подобни "инфота".
Освен това , приемете , че не всички са информирани колкото Вас.
Срещу глупостта и самите богове напразно се борят. Айзък Азимов "Самите богове"
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #5 -: Април 27, 2009, 16:12:45 pm »
doctor, в този форум са писали(и някои продължават да пишат) доста лекари, но всеки от тях влиза с името и авторитета си и застава зад думите си.
Влизайки така анонимно, пораждате смут и притеснение, в и без това достатъчно обърканите пациенти на АРТ клиниките.

Снимките и коментара са наистина интересни, но биха били по-полезни, ако авторът им не е анонимен.
*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #6 -: Април 27, 2009, 16:22:35 pm »
Не мисля, че дължа някакво обяснение, но поне четете както трябва.Пациентка съм само и единственно на клиника Малинов, опитите ми са три и то на ЕЦ /ако сте "доктор", специалист в областта , ще знаете, че там успеваемостта е много ниска/.Никога не съм си и помисляла да се усъмня в коректността на екипа.
Но вие явно умишленно избягвате главния въпрос КОЙ "доктор" сте вие и по какво.Не мога да ви се доверя, без да знам това.Считам постингите ви за един вид промиване на мозъци , с неизвестна за сега цел.
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #7 -: Април 27, 2009, 18:15:52 pm »
Според мен постингът ви, "докторе", би могъл да бъде полезен само ако го развиете в някакъв вид статия или нещо от сорта, което да попадне в нечия библиотека в интернет. Все пак, макар и твърде логична за всяка от нас, която поне малко се вълнува от АРТ, информацията е полезна. А така само чрез стреляне на посоки едва ли ще постигнете каквото и да е.

Поздрави от мен - атомен физик, мозъчен хирург Zlatulka
« Последна редакция: Април 27, 2009, 18:18:47 pm от Zlatulka »

Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #8 -: Април 27, 2009, 18:59:22 pm »
Ето и моята снимка. Моля доктор да коментира кой ембрион при какъв метод е оплоден.


*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #9 -: Април 27, 2009, 19:18:08 pm »
Момичета, всеки сам си преценява коя информация да използва и коя не. За мен тази информация , която дава doctor е ценна.
Аз лично предпочитам да съм информирана, отколкото сляпо вярваща на моя доктор (независимо колко хвален е тука). Недейте сега да го разпъвате тука на кръст човека, той не напада конкретно никой - само ни информира - какво толкова има?
Снимките, които сте публикували са доста неясни, за да се види нещо смислено - поне аз така смятам.
Но така или иначе няма да му ставам тука адвокат на doctor! Просто си казвам мнението
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #10 -: Април 27, 2009, 19:23:12 pm »
Аз никой не разпъвам на кръст. Просто наистина искам мнението му, защото нямам голямо доверие на клиниката, в която правих първото си инвитро. Към снимката ми има линк за голям размер и си е много ясна.


*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #11 -: Април 28, 2009, 01:19:56 am »
Искам само да припомня, за да няма сърдити после за изтритите мнения, че е хубаво човек да се запознае по някое време и с правилата на форума. В тях ясно е написано, че мнения, които съдържат обиди и квалификации се трият от модераторите. И тези правила важат за всички. 

Аз имам няколко въпроса към doctor. Вероятно момичетата са много информирани и са наясно с тях, но аз не съм толкова компетентна:

1. Вторично ИКСИ след повече от 12 часа на инсеминирани ин витро яйцеклетки - на какво се дължи лошата прогноза в този случай - на вероятността от двойно оплождане с друг сперматозоид или от чисто технологичен характер, поради по-дългия престой на яйцеклетката в съответната среда или друго ...?

2. В този ред на мисли при равни други условия влияе ли начина на самото оплождане върху прогнозата за виталността и имплантационния потенциал? Или просто и кратко - ИКСИ по-успешен метод ли е от конвенционалното ин витро - в случай, че няма конкретни показания за него?

3. Има ли разлика в протичането на акрозомната реакция при ин витро с тази при ИКСИ респ. и в последващите я процеси?

4. Отстраненият кумулусен комплекс от яйцеклетката преди ИКСИ има ли отношение от биохимичен или друг характер към процесите, които предстои да настъпят в оплодената яйцеклетка? В смисъл оказва ли тяхната липса някакво влияние върху по-нататъшното развитие, делене, трофобласт, ембриобласт, имплантация и т.н на ембрионите? 

5. Оказва ли ендометриозата влияние върху качеството на яйцеклетките, зоната им и способността им да бъдат оплодени с конвенционална ин витро фертилизация без да се налага ИКСИ?



« Последна редакция: Април 28, 2009, 15:44:33 pm от cygnus »
*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #12 -: Април 28, 2009, 01:37:27 am »
cygnus интересен въпрос!
*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #13 -: Април 28, 2009, 02:48:47 am »
Добре бе хора, само аз ли мисля, че този човек ни промива и без това промитите мозъци.Ако някой мисли, че клиниката, която посещава е със съмнителен морал и репутация, просто да я смени.Но къде......Според "доктор" , всички са измамници.
Доверието е в основата на всичко.Загуби ли се то, губиш и битката.Аз може да не съм информирана достатъчно, но когато се нуждая от инфо, си го намирам, без да подлагам на съмнение качествата на екипа, който се бори наравно с мен за моето бъдеще.
Cugnus, точни въпроси, браво.Очаквам с нетърпение отговора от "доктор", но не базиран на информацията от библиотеката на нета.Щото нея мога и сама да си я намеря и прочета.
Сори, че започвам да звуча доста махленски.Не се заяждам, ядосана съм.Не може никой на воля и безнаказано да подлага на съмнение репутацията на доказали се клиники, помогнали на хиляди жени да имат бебета.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #14 -: Април 28, 2009, 02:57:14 am »
Cugnus, точни въпроси, браво.Очаквам с нетърпение отговора от "доктор", но не базиран на информацията от библиотеката на нета.Щото нея мога и сама да си я намеря и прочета.

можеш да я намериш и прочетеш, но доколко можеш да я разбереш, без нужното образование и квалификация? ние всички тук умираме да си играем на доктори, но истината е, че го правим както децата до известна степен.

вижте какво, тук пише кой ли не и съм изумена от настървеността, с която няколко от вас започнаха да преследват точно автора на темата. бих казала, доста безпричинно. ще ви замоля да не влизате в полемики не по предмета на темата, за да не се налага модериране.
никой не ви пречи да си вярвате на клиниките и на докторите, никой не посяга с мръсни лапи към ореола на иконите ви. ако не ви харесва написаното - подминете го.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #15 -: Април 28, 2009, 03:03:46 am »
Да, и ако може да ни дадете възможност да получим отговори на въпросите от доктора, които са интересни не само за нас, а за всички, на които им предстои АРТ, вместо да търсите под вола теле. Ако нямате нищо против нека се концентрираме по темата конструктивно, а който не му се чете в нея - има и други теми има и google. В противен случай ще се наложи модериране наистина.
« Последна редакция: Април 28, 2009, 10:16:38 am от cygnus »
*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #16 -: Април 28, 2009, 13:08:53 pm »
kolean,с какво точно ти промива мозъка въпросния "доктор",с двата си поста ли?Ти нали имаш доверие в твоя си лекар?Няма смисъл от толкова палене по една тема,по която винаги ще има спорове и по която винаги  ще има въпроси без ясни отговори.Не виждам смисъл толкова яростно да се напада "доктор",защото нито е накърнил нечие достойнтство,нито е обидил някого,нито е визирал дадена клиника или специалист.Зададени са му въпроси - нека отговори!
*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #17 -: Април 28, 2009, 18:12:13 pm »
Така, това е последният ми постинг в тази тема.Няма да влизам в махленски спорове кой прав и кой крив.Не нападам "доктор", просто много ме издразни, защото той/тя не само обижда, но и клевети клиники дали живот на хиляди бебета.Да - не се визира дадена клиника, плюе се повсеместно по всички и не знам защо модераторите и елита на форума определено толерират това.Стига се до там, че се трият неудобни постинги??????И да - зададени са въпроси, нека "доктор най сетне отговори, но и да застане неанонимно зад името и титлата си.
Моля да не коментирате мнението ми, защото нямам намерение повече да го доказвам в тази тема.Успех на всички момичета. :)
*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #18 -: Април 28, 2009, 18:23:46 pm »
Който не иска да му коментират постовете, да не пише във форуми.
kolean , никой не ти пречи да си кажеш мнението, просто го прави според правилата във форума.
Агресивна си и нападаш, въпреки че го отричаш. Личи си по изразните ти средства.

Не мога да разбера защо  се тълкува като толериране на въпросния доктор апелът на модераторите за  спазване на правилата и по-умерен тон в темата.

Ми спорете си , бе хора, ама защо трябва да се стига до крайности?

Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #19 -: Април 29, 2009, 03:17:04 am »
1.Поради „остаряването” на яйцеклетката .Ако инсеминиранета яйцеклетка е била зряла (метафаза на мейоза 2- второ мейотично делене), след 12 часа тя е вече остаряла.
Шанс да бъдат оплодени има за яйцеклетки , които са били малко по-незрели (в метафаза на първо мейотично делене).
Незрелите яйцеклетки, които са в стадий диплотен на профазата на първо мейотично делене, т.е. GV, могат да бъдат инжектирани успешно едва след достигане (в лабораторни условия) до метафаза на второто мейотично делене ,т.е. 26-28 ч. след пункцията.

2.Няма категорично и единно мнение.
ICSI(+)-Гарантира  оплождане на яйцеклетката.При правилна техника и наличие на нормална зряла яйцеклетка и сперматозоид, би трябвало ембрионът да се развива добре.
ICSI(-)- При неправилна техника може да бъде увредена яйцеклетката и получения ембрион или яйцеклетката  да бъде директно унищожена.
IVF(+)-Наподобява в по-голяма степен нормалното оплождане,протичащо в организма на жената.
IVF(-)-Може да не настъпи оплождане.
Яйцеклетката може да бъде оплодена от повече от един сперматозоиди.Полученият ембрион е с аномалия, несъвместима с живота при човека- три-, тетраплоиден и т.н.
  Личното ми мнение по 1. и 2. е изложено  в темата.

3.Акрозомна реакциа има само при IVF.При ICSI , сперматозоидът се инжектира директно в яйцеклетката и така акрозомната реакциа „се прескача”.

4.Не.Отстраняването на гранулозните клетки преди ICSI няма отношение към завършването на второто мейотично делене на яйцеклетките и последващите митотични деления на ембриона.

5.Не.Овариалната ендометриоза може да увреди тотално яйцниците, което да наложи отстраняването им или да доведе до малък броя фоликули , респективно яйцеклетки.Решението кое да бъде първо: IVF, операция или медикаментозно лечение на ендометриозата е индивидуално и зависи от стадия .

P.S. В България нямаме финансов ресурс за нови собствени проучвания и изследвания.Ползваме откритията и в някои случаи статистическите проучвания на водещите световни лаборатории, така че няма как някои от Вас да не са прочели някъде подобни мнения и не виждам причина за учудване или недоволство.
P.P.S.На въпросите на момичета, които съдържат лична информация съм отговорил/а с лични съобщения.

Успех на всички!   :D
Срещу глупостта и самите богове напразно се борят. Айзък Азимов "Самите богове"
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #20 -: Април 29, 2009, 13:55:33 pm »
doctor, благодаря За инфото :balk_5:

намирам отговорите За много полеЗни.
*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #21 -: Април 29, 2009, 15:03:24 pm »
doctor, благодаря За инфото :balk_5:

намирам отговорите За много полеЗни.
И аз ги намирам за много ценни, приемете и мойте благодарности!
Има един въпрос към Док., ако бъде така любезен да ми отговори.
При диагноза ИЯР и липса на друга причина за стерилитет, има ли голям смисъл от ИКСИ на ЕЦ. По принцип, явно е че се чака по-качествена яйцеклетка, само че, чели сме всички, че тези яйцеклетки са твърде крехки и аз лично вече след няколко несполучливи опити на ЕЦ започвам да се чудя - дали ИКСИ при този случай няма просто да "прецака" оплождането. Подчертавам че става въпрос само и единственно за ИЯР без никакви други причини. Както и дали шанса не е по-голям при Инвитро ( само че никой не прави инвитро, ако има само една извадена яйцеклетка, за съжаление..)
Благодаря предварително за отговора.  :balk_63:

*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #22 -: Април 29, 2009, 15:37:12 pm »
Много Ви благодаря за изчерпателните отговори и отделеното време.
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #23 -: Април 29, 2009, 15:47:50 pm »
Много Ви благодаря за изчерпателните отговори и отделеното време.

и от мен!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #24 -: Април 29, 2009, 17:14:42 pm »
Цитат
При диагноза ИЯР и липса на друга причина за стерилитет, има ли голям смисъл от ИКСИ на ЕЦ. По принцип, явно е че се чака по-качествена яйцеклетка, само че, чели сме всички, че тези яйцеклетки са твърде крехки и аз лично вече след няколко несполучливи опити на ЕЦ започвам да се чудя - дали ИКСИ при този случай няма просто да "прецака" оплождането. Подчертавам че става въпрос само и единственно за ИЯР без никакви други причини. Както и дали шанса не е по-голям при Инвитро ( само че никой не прави инвитро, ако има само една извадена яйцеклетка, за съжаление..)

ЛИЧНО мнение
Дали наистина имате или нямате ИЯР зависи от това КОЙ и КАК е поставил диагнозата. В моята практика установих , че най-важният критерий е трансвагиналната ултразвукова диагностика на яйчниците , т.е. има ли и колко са антралните фоликули в тях. Лабораторните изследвания са важни,но не са 100% определящи, а и винаги са възможни лабораторни неточности.
Ако приемем ,че имате действително ИЯР, лично за мен е абсолютно нелогично да Ви се прави ИВ на ЕЦ, защото от една страна се приема ,чи няма да формирате нужните фоликули (респективно яйцеклетки) въпреки големите дози ФСХ, а от друга страна се чака да формирате нужния фоликул сама. В приложението на ИВ на ЕЦ не можете да търсите и икономическа изгода поради много ниската му успеваемост и необходимостта от многократното му приложение,т.е. накрая се оказва ,че вместо няколкото несполучливи опита на ЕЦ сте можела да направите едно класическо ИВ. Всъщност при ИВ на ЕЦ, Вие спестявате само парите за стимулация ,но парите за ИВ центъра са същите или повече както за класическо ИВ. Освен това ги давате със сигурност няколко пъти. :oops:
Аз , доколкото мога да се поставя на Ваше място, бих предприел/а класическа ИВ стимулация с максимални дози ФСХ, за да се "изцеди" максимален брой яйцеклетки от яйчниците. Начина на оплождане на яйцеклетките ще зависи от броя,качеството,Вашата възраст и от това как са се оплодили при евентуалните предходни опити.
Успех на всички! :lol:
Срещу глупостта и самите богове напразно се борят. Айзък Азимов "Самите богове"
*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #25 -: Април 29, 2009, 17:21:59 pm »
ЛИЧНО мнение
Аз , доколкото мога да се поставя на Ваше място, бих предприел/а класическа ИВ стимулация с максимални дози ФСХ, за да се "изцеди" максимален брой яйцеклетки от яйчниците. Начина на оплождане на яйцеклетките ще зависи от броя,качеството,Вашата възраст и от това как са се оплодили при евентуалните предходни опити.
Успех на всички! :lol:
С това започнахме, но за съжаление пр тази силна стимулация яйчниците напълно блокираха и прекратихме.
Още веднъж много благодаря за отделеното време!
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #26 -: Април 29, 2009, 18:37:31 pm »
Аз благодаря на доктор за изчерпателния отговор, който ми изпрати на ЛС, и имам още един въпрос.
Инвитро/ИКСИ при ендометриоза - успеваемостта с налична малка киста, и без киста различава ли се по процент? С други думи пречи ли физически кистата на имплантирането на ембрионите? В момента съм в процес на стимулация, с 2,5 см ендометриозна киста, но образувах 11 хубави фоликула, и при евентуален трансфер на добри ембриони, шансовете ми намалени ли са заради факта че имам киста? Добър избор ли направих като реших да не се подлагам на втора операция, а направо да пристъпя към инвитро? Благодаря предварително.


*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #27 -: Април 29, 2009, 19:25:27 pm »
 Пиша само, за да подкрепя доктор, че ни "осветлява" по разни въпроси. На мен поне ми действат поучително постовете му и пораждат въпроси в главата ми, които бих могла да задам на доктора си. Затова смятам, че не е нужно да бъде нападан. Ако някой иска да не му чете постовете - нека да не го прави. А дали е лекар или не е - няма никакво значение. важното според мен е информацията, която ни дава. Все пак нека не забравяме, че дори и да си каже името - това няма да промени даваната от него информация, а само ще има още повече нападки срещу клиниката, от която евентуално (нормално е) ще има и недоволни. А и нали всички имаме право да сме анонимни в известна степен - иначе нямаше да влизаме с ник, а с име.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #28 -: Април 29, 2009, 20:44:32 pm »
Цитат
В момента съм в процес на стимулация, с 2,5 см ендометриозна киста, но образувах 11 хубави фоликула, и при евентуален трансфер на добри ембриони, шансовете ми намалени ли са заради факта че имам киста? Добър избор ли направих като реших да не се подлагам на втора операция, а направо да пристъпя към инвитро?
Изборът Ви е единствения правилен :lol:При наличие на толкова малка ендометриозна киста ,евентуалното оперативно лечение само би унищожило околната яйчникова тъкан(в някои случаи при засягането на кръвоснабдяващите го съдове се унищожава и цялата  функция на яйчника), с което би понижило броя на бъдещите фоликули.
Качеството на ембрионите не зависи от наличието на ендометриозни кисти.
Успех :D
Срещу глупостта и самите богове напразно се борят. Айзък Азимов "Самите богове"
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #29 -: Април 29, 2009, 20:50:25 pm »
Благодаря отново за отговора! И аз вярвам, че взех правилното решение, защото десният ми яйчник вече е опериран и сега почти не произвежда фоликули за сметка на левия. Сега обаче кистата е на левия и не ми се минаваше пак през ада на лапаротомията.
Благодаря!


Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #30 -: Май 03, 2009, 13:34:19 pm »
Въпрос към Доктор
С диагноза ИЯР и повишени НК клетки,едно неуспешно стимулирано ИКСИ и едно неуспено на ЕЦ.И при двете никаква имплантация на иначе хубави ембриони.Дали причината е само в качеството на яйцеклетките или нещо друго се изпуска по веригата?
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #31 -: Май 03, 2009, 22:10:03 pm »
Ми и при мен се получи нещо такова,само,че втория път яйцеклетката не се оплоди.Док каза,че се дължи на качеството на яйцеклетката и сперматозоида.Продължавам.Не съм с ИЯР,но и в природата се случва да не стане имплантация или оплождане,съгласи се))) :D
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #32 -: Май 07, 2009, 11:38:29 am »
Така е Лина,права си,но при нашата диагноза нямаме много време за чакане :(
*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #33 -: Май 09, 2009, 16:58:30 pm »
Здравейте докторе, искам и аз да попитам за мнението ви:
След 4 инсеминации-неуспешни и 3 инвитро, от които 2 завършили с + тест и след това спадане на ЧХГ-то искам да чуя за вашето мнение на каво може да се дължи тази несполучлива имплантация - искам да отбележа, че + теста не е от лекарства тъй като не съм приемала такива. Аз съм с вторичен стерилитет, от 6 години се опитваме за 2-ро дете, с мъжки фактор /но според док не е проблем за тези процедури тъй като след обработка има над 30млн./мл/. Освен това поддържам с лекарства висок Пролактин /последно пак беше висок/ и най-вече това което ме притеснява е наличието на интраморален миомен възел по предна маточна стена /цитирам от лекаря ми/. Мислите ли, че е възможно причината да е миомния възел или да се насоча към ендокринолог за увеличаване на дозата за Пролактина.
Благодаря за мнението ви предварително!


Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

*
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #34 -: Май 12, 2009, 17:14:36 pm »
Здравейте, и аз бих искала да попитам нещо.
Ако на 5-ти ден от трансфера ембрионът не е достигнал стадий бластоцист, а само компактизация, това означава ли, че опитът е обречен на неуспех?
Предварително благодаря за отговора Ви.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #35 -: Юни 10, 2009, 13:51:08 pm »
Здравейте, и аз бих искала да попитам нещо.
Ако на 5-ти ден от трансфера ембрионът не е достигнал стадий бластоцист, а само компактизация, това означава ли, че опитът е обречен на неуспех?
Предварително благодаря за отговора Ви.
Да, и мен живо ме вълнува този въпрос...
А ако на 6-ти ден е достигнал фаза бластоцист какъв е шанса да се развие една нормална бременност?
Re: „ Направихме Ви ICSI ” – Наистина ли ?!?
« Отговор #36 -: Юни 10, 2009, 15:51:15 pm »
Мистичният доктор не е бил с активен профил от 1 май 2009г. :?