Момичета да пусна и тук резултатите.На бързо да разкажа.Правим опити от Юли 2010г.През Януари 2011 направихме спермограма, от която резултата не беше добър.В последствие мъжа ми претърпя 2 операции Варикоцеле - в края на Февруари и Киста на Епипидима - в началото на Април.Резултатите са:
Възраст - 36 години
Дни на въздържание …..3,5
Втечняване…. празно поле (˂ 60 мин.)
Обем ….3.8 (2-6 мл.)
Вискозитет…. 0 …(0,1,2,3)
Ph…. 9 …. (7,2-7,8)
Желатинови конгломерати….– не….
Цвят. прозрачен
Мирис. – б.о. ….
Аглутинати…. не ……. Тип.
Незрели кл. от сперматогенезата ……..
Левкоцити хоризонтална черта (3-5/поле)
Други..
Обща концентр-я на сперм. хоризонтална черта (20x106 /мл)
Нормокин. Сперматозоиди (А+Б) хоризонтална черта (˃ 50%)
А) бързи линеарни постъпателни движения…. хоризонтална черта
Б) бавни (ЛПД) хоризонтална черта
В) хипокинетични хоризонтална черта
Г) акинетични хоризонтална черта
Заключение: Наблюдават се единични акинетични сперматозоиди на цялото предметно стъкло.Вероятна NECROSPERMIA.
Очаквахме да е поне като предишната или дори по-добра (след 2 операции - варикоцеле и киста).Но не - резултатите са много лоши - има само единични акинетични сперматозоиди.Вероятна некроспермия.Препоръчаха ни да изчакаме поне 7 или 10 дни въздържание и да повторим спермограмата.Мислим вече, да се обърнем към фонда и чрез тази клиника да подадем документи, че след като проверих до края на този месец се викат номера, които са подали документи през Ноември 2010г.Та явно ще се наложи около 1 година да чакаме.Виждам, че вече няма какво друго да се направи.И с тези ми проблеми с TSH при мен, очевидно никога няма да стане по нормален начин.Освен това имам и друг въпрос - в Събота съм на преглед (във връзка с инициативата за безплатни прегледи на Зачатие и Щерев), та и аз бях една от късметлийките.Въпроса ми е да подам ли документи още тази седмица или да изчакам да мине прегледа.И може ли това подаване на документи да стане в рамките на 1 ден.Ще чакам да ме посъветвате как е най-правилно да постъпя.И последно - комплекта документи, които се изискват, от клиниката ли се получават или аз трябва да си ги търся.