0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #440 -: Юни 25, 2009, 02:17:46 am »
Постът на ddncv, в който се съдържаха обиди към Стефи и сдружение Зачатие беше изтрит на основание т.9 от правилника на форума.
 Моля, спазвайте добрия тон!
Всички постове , които не са по темата, ще бъдат трити.
и как точно обидих някого или не спазих добрия тон или тълкувате постовете както ви изнася. ЗАЧАТИЕ май се явява затворено общество искащо да чува само похвали и нетъпящо различно мнение - така ли е.


благодаря Ви д-р Александров
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #441 -: Юни 25, 2009, 02:24:44 am »
Уважаваме всяко мнение, подкрепено с разумни аргументи, а не с обиди.
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #442 -: Юни 25, 2009, 03:08:44 am »
Aз прочетох отново правилника и си позволявам да копирам част от него:

Глава шеста.
ОТЧЕТНОСТ И КОНТРОЛ

Глава шеста.
ОТЧЕТНОСТ И КОНТРОЛ
Чл. 40. (1) Паричната сума, определена със заповед на директора на фонда, се отпуска на лечебното заведение, избрано от заявителя, въз основа на сключен договор между фонда и лечебното заведение.
(2 ) Дейностите по чл. 25, ал. 1 и 2 се заплащат чрез банков превод в левове по посочена банкова сметка от лечебното заведение на два етапа:
1. първи етап - авансово, в размер 40 % от максималната одобрена със заповедта по чл. 39, ал. 1 сума и се извършва след започване на хормонална стимулация на пациентката, за което лечебното заведение представя:
а) заявление, съдържащо информация, че е започнала хормонална стимулация, по образец съгласно приложение № 7;
б) проформа фактура;
в) декларация от заявителката, че лечебното заведение й е предоставило информация за всички дейности, лекарствени продукти и цени преди извършване на дейностите по асистирана репродукция;
2. втори етап - отложено, в размер на направените от лечебното заведение разходи над размера по т. 1, но не повече от определената със заповедта по чл. 39, ал. 1 сума и се извършва след приключване на дейностите по асистирана репродукция, за което лечебното заведение представя:
а) подробна епикриза;
б) протокол, подписан от заявителката и лечебното заведение, в който са описани всички извършени дейности и приложени лекарствени продукти, техният вид, количество и цени;
в) фактура, съдържаща пълно описание и стойност на извършените дейности и използваните лекарствени продукти;
г) медицинска документация за извършените дейности по чл. 25, ал. 1.
(3) Фондът изплаща сумите по ал. 2, т. 1 и 2 в срок до 14 дни от представяне на документите по ал. 2, т. 1, съответно т. 2.
(4) При констатиране на непълноти и неточности в представената документация срокът по ал. 3 спира да тече до тяхното отстраняване, за което се уведомява лечебното заведение.
(5) При прекъсване на процедурата по асистирана репродукция по медицински показания документите по ал. 2, т. 2 се подават в срок до 14 дни от прекъсването, а определената по реда на чл. 42 сума се заплаща от лечебното заведение в срок до 14 дни от уведомяването му от директора на фонда.


т.е освен въпросната фактура от клиниката, ние подписваме и заявление, в което са описани всички процедури, медикаменти и изследвания, които са направени/ползвани от нас.Те трябва да съответстват на описаните във фактурата. Значи - няма причина да се притесняваме и съмняваме излишно, а да се успокоим и усмихнем! А по отношение на т.5 - клиниките няма как да крият информация за прекъсване на процедурите, защото се изисква отчетност.
Член 46,т.3 - ако имаме някакви конкретни подозрения за нередности(което не вярвам да се случи), може да сезираме фонда и да помолим за проверка.
Дано не досадих , но много ми стана мьчно от тези спорове, които се породиха и затова прочетох правилника, дано съм помогнала да си отговорим на някои от вьппросите.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #443 -: Юни 25, 2009, 03:19:37 am »
Постът на ddncv, в който се съдържаха обиди към Стефи и сдружение Зачатие беше изтрит на основание т.9 от правилника на форума.
 Моля, спазвайте добрия тон!
Всички постове , които не са по темата, ще бъдат трити.
и как точно обидих някого или не спазих добрия тон или тълкувате постовете както ви изнася. ЗАЧАТИЕ май се явява затворено общество искащо да чува само похвали и нетъпящо различно мнение - така ли е.

как точно обиди ли? обвини в корумпираност и безхаберие човек, когото не познаваш изобщо и с чиято работа не си наясно.

мнения тук чуваме всякакви, не си сефтето. но няколко души те попитахме как конкретно си представяш обществения контрол върху евентуалните фалшификации - ти предпочете да не дадеш отговор. а то това би било интересното и полезното в твоето мнение. не презумпцията, че ще има далавери и измами.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #444 -: Юни 25, 2009, 10:40:16 am »
парите се изплащат срещу фактура за разходваните лекарства, няма как клиниките да отчитат повече пари.
моля ви, не влизайте в някакви нереални филми и паранои.
а въпроса ако останат средства как стои, ясно е че всеки организъм реагира различно на стимулациите и е възможна стимулация с по-малко лекарства. дали клиниките ще бъдат така честни че да отчетат останалите средства при различните цикли, или ще търсят начин да дотъманят парите така че да стигнат до сумата 5000. мисля, че този въпрос също е важен защото парите за фонда са получени от нас данъкоплатците и и такава икономия на средства по обективни причини трябва да е прозрачна и са се използва от тези които имат нужда т.е. да се увеличи броя на реимбусираните двойки.

Винаги ще има хора които ще си вярват че данъците които плащат отиват в нечий джоб и ще гледат на успехите с подозрение и мнителност.

Сигурна съм и вярвам в добронамереността и коректността на клиниките които работят с Фонда!

извинете за грубостта но Вие в кой свят живеете- явно в на този от приказките.
това не е параноя това е реалността и коя е гаранцията че фактурата не е надписана, къде е контрола върху това. или разчитаме само на " честаната" дума. все пак се стараем да сме гражданско общество и нормално да се интересуваме как са разходвани определени средства и никои не иска да му бъде върнат остатъка, а да може от парите да се възползват повече нуждаещи се.


На мен ми беше дадена подробна разбивка на лекарствата с количеството и цените, както и сумата за самата процедура. Ако подхождаш към лекаря и клиниката с недоверие и постоянно мислиш, че целта им е да те прекарат направо незнам защо въобще се интересуваш от Фонда, от процедурите и всичсо останало. Ми отиди някъде в чужбина, плати си без да подлагаш на съмнение цифрите и готово. Напрежението не помага на никой от нас. И без това ни е дотатъчно притеснено.
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #445 -: Юни 25, 2009, 12:37:15 pm »
Незнам с какво толкова предизвиках гнева ти, но ако съм те обидила с нещо, моля за извинение.
Това което пишеш е наиситина нередно и за да не са само голи писаници по форумите, кажи на момичето да подаде жалба до директора на Фонда като опише подробно случая и разбира се приложи някакви доказателства ако има.
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #446 -: Юни 25, 2009, 12:41:46 pm »
само не знам що се извиняваш на некви луди
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #447 -: Юни 25, 2009, 12:54:33 pm »
До момента влизах в темата да се интересувам до кой номер са стигнали в разглеждането на молбите, както и да се информирам за въпроси които ме вълнуват и които момичета преди мен са задали и са получили отговор. Но след писаниците на ddnchv вече не издържах и затова се решавам да пиша. Отговорът ми е продиктуван от това което представлявам аз като човек. Значи независимо дали си плащам от джоба или разчитам на парите от Фонда аз лично се интересувам когато ми назначават лекарствата за стимулация кое колко струва. Мисля, че като средно интелигентен човек съм длъжна да попитам за тази цена за да мога да си направя сметка самичка колко горе-долу ще ми струва процедурата. Та пресмятайки лекарствата по цените се ориентирам колко средства ще са ми необходими за самата стимулация. За процедурата парите са ясни-има ги в сайтовете на отделните клиники. И като се съберат двете суми вече съм наясно за парите, които са ми необходими. След като в правилника е описано, че се подписва протокол от мен в който се съдържат дейностите които са извършени, лекарствата които съм използвала както и цените към тях мисля, че параноята тресяща ddnchv е излишна.За себе си ще съм сигурна че няма никой да ме излъже след като ще се подпиша на протокола (като казвам ще се подпиша значи първо трябва да съм се запознала с него, да съм си сметнала средствата а не да го подпиша като селски кмет без да си направя труда дори и едно око да му хвърля). Последното ми изречение е един вид молба:МОЛЯ ТЕ DDNCHV ПРЕСТАНИ КАКТО ТУК ТАКА И В БГ.МАММА НЕПРЕКЪСНАТО ДА СИ ПЕСИМИСТИЧНО НАСТРОЕНА.НИКОЙ ТУК НЯМА НУЖДА ОТ ТВОИТЕ ЧЕРНИ МИСЛИ..
Стефи не те познавам, благодарна съм Ви за всичко което правите за нас, но не мисля че трябва да се извиняваш за нищо не само на нас, но най-вече на психично-нестабилни хора.
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #448 -: Юни 25, 2009, 12:56:18 pm »
Момичета моля ви въздържайте се от използване на квалификации.
т. 9 от правилата на форума важи за всички.
Темата е много важна и ще се наложи да се почиства ако се продължава по този начин.
Стефи  :bighug:
« Последна редакция: Юни 25, 2009, 12:58:54 pm от cygnus »
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #449 -: Юни 25, 2009, 13:24:11 pm »
Стефи,
Моля те все пак да продължиш да ни информираш до кой номер са разгледани молбите, тъй като за нас това е важно. По този начин се ориентираме, кога евентуално ще можем да си получим и заповедите и да започнем процедурите.
Обадих се във фонда вчера,но не ми дадоха абсолютно никаква информация. Попитах за да не ги безпокоя кога евентуално да се обадя пак, а те ми казаха "не се обаждайте, ние ще Ви се обадим".
Така е те ще се обадят,но много от момичетата са си получили заповедите след обаждане от тяхна страна на д-р Лалев, иначе трябваше да чакат доста.
Още веднъж те моля да споделиш до кой номер са разгледани този вторник osi_1
Предварително благодаря за отговора!
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #450 -: Юни 25, 2009, 13:30:47 pm »
Д-р Лалев се обажда лично на всяко момиче, на което й е готова заповедта и казва кога да отиде да си я вземе. В момента, в който му донесат готовите заповеди той започва да ги прозвънява, няма никакво забавяне. :)
А този вторник просто не погледнах до кой номер са, нали ме нямаше предния път, съжалявам за което :?
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #451 -: Юни 25, 2009, 13:48:25 pm »
Стефи, благодаря ти! Ти си страхотна :) Не зная какво щяхме да правим без теб! Да си жива и здрава!


*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #452 -: Юни 25, 2009, 13:48:57 pm »
По принцип няма никакво значение до кой номер са разгледани документите, а до кой номер са написани заповедите, които се изготвят от служителите на МЗ, а аз такава информация нямам.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #453 -: Юни 25, 2009, 15:27:34 pm »
Ако това с големите букви е насочено към мен, искам да кажа, че го прочетох внимателно и точно заради това писах,че за мен лично (не мога да кажа за другите) е важно до кой номер са разгледани молбите, но ако вече е прието да не се упоменава,за да не стават кавги, може да ни се каже, без такива намеци.
Съжалявам, че попитах. Вече ме е страх да задавам каквито и да било въпроси тук, за да не скочи някой срещу мен.
« Последна редакция: Юни 25, 2009, 15:32:46 pm от Malechka »
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #454 -: Юни 27, 2009, 20:53:43 pm »
лелееее, нямаше ме няколко дни тук и гледай ти каква бура... Абе,момичета, спокойно! Лято е ! Фонда работи изцяло в наша полза. Аз лично смятам, че всяка една от нас, щом е избрала клиника , значи е проучила как се работи там и знае, че има работа със хора, чиято идея за добре свършена работа не е  паричното облагодетелстване.Дайте да се радваме на хубавото време и да чакаме спокойно, без паранои. Стефи, аз вече съм в отпуска и предлагам да понаглеждам децата  :D :D :D
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #455 -: Юли 01, 2009, 10:07:55 am »
Здравейте, ще ви помоля когато имате информация за номерата до които са стигнали да ни споделяте, за да имаме представа къде се намираме останалите...
Благодаря ви предварително и успех на всички!   :)
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #456 -: Юли 01, 2009, 11:12:30 am »
Мини първо искам да кажа че прочетох внимателно това с големите букви и мисля че на всички е ясни кое е важно,но наистина това до кой номер са стигнали е важно за нас поне получаваме някъква информация,затова Стефи ако имаш информация до кой номер са стигнали вчера от фонда и ако не те затроднява разбира се моля те да го споделиш с нас.Благодаря ти предварително.Лек ден на всички.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #457 -: Юли 01, 2009, 12:15:52 pm »
Стефи е на почивка в момента  :)

за такава информация следете тази тема http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35499.180
« Последна редакция: Юли 01, 2009, 13:24:35 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #458 -: Юли 02, 2009, 13:34:43 pm »
Аз отново имам въпрос и моля някой запознат да вземе отношение.
Как стои въпроса, ако поради независещи от нас обстоятелства не спазим срока от 6 месеца - губим ли парите?  :?
Под независещи от нас обстоятелства визирам дългите подготовки (по един месец), но не стартиране на процедура (киста, разболяване на жената, прием на антибиотици или някаква наложителна намеса и т.н.), отделно добавени към летните отпуски на клиниките.
*
Re: Фонд за асистирана репродукция
« Отговор #459 -: Юли 02, 2009, 16:10:15 pm »
цитирам правилника:
"2. втори етап - отложено, в размер на направените от лечебното заведение разходи над размера по т. 1, но не повече от определената със заповедта по чл. 39, ал. 1 сума и се извършва след приключване на дейностите по асистирана репродукция, за което лечебното заведение представя:
а) подробна епикриза;
б) протокол, подписан от заявителката и лечебното заведение, в който са описани всички извършени дейности и приложени лекарствени продукти, техният вид, количество и цени;
в) фактура, съдържаща пълно описание и стойност на извършените дейности и използваните лекарствени продукти;
г) медицинска документация за извършените дейности по чл. 25, ал. 1."


Като преминала вече процедурата смея да твърдя, че според мен няма начин за некоректни действия от страна на клиниките ЗАЩОТО на Фонда се представя документа по т.б подписан от НАС.

Друго безумие е да ходим при лекари, на които нямаме доверие и мислим, че ни мямат. И изобщо нападателния тон на лицето пишещо под името ddnchv е наистина параноичен ... и пише доста неграмотно.
« Последна редакция: Юли 02, 2009, 16:12:50 pm от Luiza »