0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте.На съм на път за второ ин-витро,НО отново проблем с кистите(неспукани фоликули),в левия яйчник имам една(21мм)и в десния 2-3 по 10мм.Вчера отидох на преглед,но Док ми каза,да му дам време да помисли малко какво да предприеме и на 2-рия ден от цикъла да отида.Въпроса ми е:има ли момичета със сходен проблем,които са забременели,и въобще дали ще имам шанс да пристъпим към процедури за ин-витро?Бях като ударена с мокър парцал вчера като ми каза,че пак имам проблем с яйчниците (които не работят като хората)и не задавах мн. въпроси,от рода на -как и защо,на каква основа се получават теа проклетий,но следващия път ще попитам.Споделете,ако сте имали сходен проблем.Благодаря предварително и се извинявам ако писмото ми е малко объркано.
« Последна редакция: Април 03, 2009, 18:38:20 pm от Zlatulka »
Re: Въпрос
« Отговор #1 -: Април 03, 2009, 12:28:20 pm »
Аз съм със същия проблем.За да можем да ти дадем съвет или отношение по случая, напиши първо тези кисти всеки месец ли се появяват при теб или сега са се случили за първи път ? И на кой ден от МЦ е правен ултразвука.
Лекарят ти иска да те види на втори ден за да разбере дали са се спукали кистите.Ако са се спукали значи всичко е наред, ако не са и продължават да нарастват ще мисли за други начини. Но според мен кистите ти не са голями.Даже въобще не са кисти.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Въпрос
« Отговор #2 -: Април 03, 2009, 14:24:18 pm »
Споко -не си сама -аз съм имала подобни проблеми .
В единия случй пих Марвелон /2*1 / за два или три месеца -кистата си стоеше  и последва лапаро -аз не исках повече да чакам ,а и решихме ,че няма смисъл.

Есента на миналата година пак имах  същия проблем -точно както при теб -преди подготовка за икси .Два месеца  бях  на Марвелон  и понеже кистата си стоеше  ,д-ра реши да опитаме с аспирация .Но тя пък взе,че изчезна  :wink:

Д-ра ще те прегледа пак и ако не  са се спукали   ще прецени ккаво да правите .Неприятно е отлагането  на инвитрото ,но не се притеснявай .




*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Въпрос (бел. мод. кисти преди ин витро)
« Отговор #3 -: Април 03, 2009, 18:40:09 pm »
dkoteva102, позволих си да допълня името на темата ти за да може хораталесно да се ориентират за характера й. Моля да не се пишат подобни твърде общи заглавия.

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Въпрос (бел. мод. кисти преди ин витро)
« Отговор #4 -: Април 05, 2009, 00:43:22 am »
Или противозачатъчни или пунктиране в предходния цикъл.
Успех! :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com