За да стане компотът пълен, ще си кажа и как аз ги виждам нещата, най-вече, защото наскоро и аз участвах в подобна случка..., а и защото това е единственият женски форум, в който участвам и не ми е все едно.
Звездичка, не просто трябва, длъжна си да продължиш да пишеш, защото го правиш най-вече заради себе си и помагаш най-вече на себе си. Това е най-важното според мен. Всички останали недоразумения могат и трябва да се изчистват.
По принцип съм съгласна с написаното от
Джам за подфорумите и темите, макар че и мнението на
Ефирчето за удобството има основания, но е права Джам, че не може да се наблъска всичко на едно място. Просто трябва да се отварят всички подфоруми, за които подозираме, че може да има нещо интересно и полезно за нас.
За модераторите (нови и стари). Не мисля, че имат някаква инструкция да са понякога груби, иронични и да "злоупотребяват" на дребно с правата си. Това си е личностно и си идва от това какъв си ти и как се държиш и извън форума. Имена няма да споменавам, защото това са все пак дребни "прегрешения" и Глобалното затопляне на климата няма да стане още по-глобално от това. Но: хората се дразнят и се появяват подозрения за толериране и лоялност. Модераторите обаче
не са Собственици, а Домакини на форума и с поведението си не трябва да отблъскват потребители, а да привличат такива и на това му казват
Добър Customer Care. Има си други начини да се докажеш на "работодателя си". Форумът като цяло само ще печели от това. И тук е мястото и на бутона, за който споменава Джам, но и за адекватна намеса след това, т.е "да се издърпат ушите" виртуално и словесно на провинилия се модератор. Ето тук има съмнение, че това въобще се прави, а точно това подозрение отблъсква хората.
Сигнусче, не трябва да се засягаш и обиждаш, защото е по-добре недоразуменията и подозренията да се изчистват и разсейват. Вярно е, че има и мнооооооого по-важни неща, но пък всички, които се включихме в темата (а и още много други) държим на форума и искаме да помогнем нещата да вървят още по-добре и отлично. А споменаването на ДРЗ в този контекст само кара хората да се чувстват виновни, че техните въпроси са маловажни.
Всяка Звездичка е важна, и това също е добър Кастъмъ Кеъ.
Иначе нямам никакво оплакване от нищо, даже напротив, но по някои въпроси имам някои съображения, защото: не съм кьорава, нямам сливи в устата (нито друг плод) и се чувствам достатъчно свободна, за да споделя дребните си наблюдения и на останалите. А и цяла тема сте отворили, което вече е покана за участие.

Айде, лек ден!