0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Преместената тема
« -: Април 03, 2009, 16:41:31 pm »
Извинявам се ,че не съм по темата, но само на мен ли ми се струва ,че тази тема е за подфорум Осиновяване? :oops:
*
Преместената тема
« Отговор #1 -: Април 03, 2009, 16:55:14 pm »
С риск да прозвуча грубо искам да кажа ,че не е редно модераторите да прекаляват с правата си.

След като на тази тема тук и е мястото моля някой от модераторите да върне темана на Звездичка за удебеляването на лигавицата от подформ Лек от природата в Асистирините репродуктивни проблеми, защото там имаше хора, на които помага и не влизат в Лек от природата.

Благодаря.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14926
Преместената тема
« Отговор #2 -: Април 03, 2009, 17:06:52 pm »
ara, темата за ендометриума си е точно на място, защото засяга алтернативни методи. ако засягаше лекарствени, пак не й е мястото в АРТ форума.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Преместената тема
« Отговор #3 -: Април 04, 2009, 14:00:46 pm »
ara, темата за ендометриума си е точно на място, защото засяга алтернативни методи. ако засягаше лекарствени, пак не й е мястото в АРТ форума.

Ами защо темите, които засягат лекарствените методи за удебеляване на лигавицата като "глобули виагра", "Преднизолон F" и много други не са преместени, така че да не формализираме. Мястото на темата е там, където има най-голяма полза от нея.

Мислех, че jam като стар модератор, когото уважавах, ще вземе адекватно отношение, но уви... Да не говоря и за някои от новите модератори, които изобщо не са в час не само с АРТ технологиите, но и с етиката.
Защо решихте точно моята тема да бъде преместена е друг въпрос! Ако с това искахте да ме откажете да пиша в Зачатие, успяхте. Това беше последният ми постинг.

На всички борещи се момичета желая успех.
Преместената тема
« Отговор #4 -: Април 04, 2009, 14:39:40 pm »
Поднасям моите извинения на Fussii, за спама в темата й!

Повода ми да пиша е конфликта с темата на Zvezdichka.
Моля модераторите да преразгледат преместването й, тъй като и в самата тема и тук, назрява недоволство, в което има основания.
Важно е една тема да бъде полезна!
Понякога не принципите , а ползите са водещи.Нали тук е мястото да сме си полезни!
Моля ви нека го обсъдим и решим !
*

jam

• *
  • 14926
Re: Преместената тема
« Отговор #5 -: Април 04, 2009, 18:28:01 pm »
Звездичка,

1. ако за теб основание да се обидиш и да си тръгнеш е фактът, че точно твоята тема е преместена от форум А във форум Б, а чуждите теми не са преместени - значи мястото ти не е било тук. ти си решаваш, но подобна обида е детинска.

2. един модератор е уважаван тогава, когато спазва правилата - както по буква, така и по дух. моята преценка съм я написала - темата не е за АРТ форума. също така съм написала, че и темите за лекарствено удебеляване на ендометриума също не са за АРТ форум. аз не съм модератор там, но лично ще ги преместя и останалите теми, които цитираш. за това си права.

3. ако действаме на принципа темите са за там, от където има най-голяма полза от тях - дайте да пускаме всички теми в "Кафенето". там четат най-много хора... или да слеем всички форуми в един? разделението по теми си има причина и логика. недоволства могат да назряват постоянно и по най-различни поводи, но конкретно това недоволство е без основание, Ефирче. темата продължава да си бъде полезна и не мястото й определя ползата.

и накрая нещо от сърце - на фона на всички наши грижи и проблеми, извинете, но ми се струва адски нелепо някой да се сърди, обижда и впряга от това, че му преместили темата в друг форум. сериозно говоря...

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #6 -: Април 04, 2009, 18:56:34 pm »
Да не говоря и за някои от новите модератори, които изобщо не са в час не само с АРТ технологиите, но и с етиката.

Говори Zvezdichka, говори.
« Отговор #7 -: Април 04, 2009, 20:18:36 pm »
jam , благодаря, че изясни позицията си!

Мислех, че ще е по-полезна в АРТ,защото често в етап на процедура,това е мястото където търсим адекватни съвети и споделен опит за ендометриума. В такъв момент , на мен лично не би ми дошло на ум, да чета в "Лек от природата",но това е само едно лично мнение.
Съгласявам се с теб , че статуквото трябва да се спазва , но наистина нека важи без изключения, защото иначе остават съмнения за тенденциозност.

yahoo_33
*
« Отговор #8 -: Април 04, 2009, 20:58:46 pm »
По принцип отдавна взех решение да не пиша в този или който и да е форум, поради простата причина, че всички модератори винаги са прави!Не може и грам упрек към тях, защото веднага се скача срещу потребителя, в случая звездичка и отчасти ара, които са в пълното си право да си изкажат мнението.Джам не мисля, че изказването ти къде е мястото на звездичка е коректно, но както и да е.Лиско имах друго мнение за теб, но забелязвам, че напоследък иронизиране на потребители е честа практика, и за себе си говоря. В крайна сметка всеки има право на мнение и никой няма право да съди грешно ли е или не!
"статуквото трябва да се спазва , но наистина нека важи без изключения, защото иначе остават съмнения за тенденциозност."-ето този цитат обобщава всичко!

Пристрастена към д-р Хаус!
*

jam

• *
  • 14926
« Отговор #9 -: Април 04, 2009, 23:58:25 pm »
Съгласявам се с теб , че статуквото трябва да се спазва , но наистина нека важи без изключения, защото иначе остават съмнения за тенденциозност.

това е чудесен повод още веднъж да напомня за бутона "Информирай модератор", когато мислите, че нещо не е както трябва. рядко се касае за тенденциозност, да не кажа почти никога (познавам си колегите). обикновено става дума за недоглеждане и тук идва вашата роля в помощ на модераторите.
ето, например, търсих днес въпросните теми да ги местя - ами не ги намерих... едно натиснато бутонче ще ме улесни много...

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #10 -: Април 05, 2009, 03:27:54 am »
Звездичка,
1. ако за теб основание да се обидиш и да си тръгнеш е фактът, че точно твоята тема е преместена от форум А във форум Б, а чуждите теми не са преместени - значи мястото ти не е било тук.

А ако не се беше обидила, значи ли, че мястото й е било тук.

Да не говоря и за някои от новите модератори, които изобщо не са в час не само с АРТ технологиите, но и с етиката.
Говори Zvezdichka, говори.

На мен Златулка ми изтри пост в който й казвах, че нейния пост е спам.
Но аз не се обидих, само "случайно" престанах да й чета постовете.
Значи ли че мястото ми е тук?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #11 -: Април 05, 2009, 11:05:16 am »
Леле на цялата работа, която има да се върши да се дърляте за такива неща - стига бе хора. Лигавицата си е лигавица независмо дали се пробва чрез АРТ или чрез други методи. Според мен нека темата си е в Алтернативните, а сложете линк към нея в АРТ, а също и в хормоналните и стерилитет при жената. В противен случай тези, които не се интересуват от АРТ, а само от подпомагане на лигавицата няма как да я прочетат. Така ще бъде максимално полезна темата и за ВСИЧКИ!

Моля ви се ако някой има свободно време ще му дам един списък с мейли за ДРЗ да ми помага, но да се карате за такива неща е много изгубено време и нерви абсолютно безсмислено!!!
Аз лично ужасно се засягам и обиждам от подобни неща ...
« Последна редакция: Април 05, 2009, 11:09:01 am от cygnus »
*
« Отговор #12 -: Април 05, 2009, 14:52:34 pm »
За да стане компотът пълен, ще си кажа и как аз ги виждам нещата, най-вече, защото наскоро и аз участвах в подобна случка..., а и защото това е единственият женски форум, в който участвам и не ми е все едно. :D

Звездичка, не просто трябва, длъжна си да продължиш да пишеш, защото го правиш най-вече заради себе си и помагаш най-вече на себе си. Това е най-важното според мен. Всички останали недоразумения могат и  трябва да се изчистват.

По принцип съм съгласна с написаното от Джам за подфорумите и темите, макар че и мнението на Ефирчето за удобството има основания, но е права Джам, че не може да се наблъска всичко на едно място. Просто трябва да се отварят всички подфоруми, за които подозираме, че може да има нещо интересно и полезно за нас.

За модераторите (нови и стари). Не мисля, че имат някаква инструкция да са понякога груби, иронични и да "злоупотребяват" на дребно с правата си. Това си е личностно и си идва от това какъв си ти и как се държиш и извън форума. Имена няма да споменавам, защото това са все пак дребни "прегрешения" и Глобалното затопляне на климата няма да стане още по-глобално от това. Но: хората се дразнят и се появяват подозрения за толериране и лоялност. Модераторите обаче не са Собственици, а Домакини на форума и с поведението си не трябва да отблъскват потребители, а да привличат такива и на това му казват Добър Customer Care. Има си други начини да се докажеш на "работодателя си". Форумът като цяло само ще печели от това. И тук е мястото и на бутона, за който споменава Джам, но и за адекватна намеса след това, т.е "да се издърпат ушите" виртуално и словесно на провинилия се модератор. Ето тук има съмнение, че това въобще се прави, а точно това подозрение отблъсква хората.

Сигнусче, не трябва да се засягаш и обиждаш, защото е по-добре недоразуменията и подозренията да се изчистват и разсейват. Вярно е, че има и мнооооооого по-важни неща, но пък всички, които се включихме в темата (а и още много други) държим на форума и искаме да помогнем нещата да вървят още по-добре и отлично. А споменаването на ДРЗ в този контекст само кара хората да се чувстват виновни, че техните въпроси са маловажни.

Всяка Звездичка е важна, и това също е добър Кастъмъ Кеъ.

Иначе нямам никакво оплакване от нищо, даже напротив, но по някои въпроси имам някои съображения, защото: не съм кьорава, нямам сливи в устата (нито друг плод) и се чувствам достатъчно свободна, за да споделя дребните си наблюдения и на останалите. А и цяла тема сте отворили, което вече е покана за участие.  :D

Айде, лек ден!  :D

*
« Отговор #13 -: Април 05, 2009, 15:40:49 pm »
Включвам се набързо само :)
Напълно съм съгласна и с Дива Роза и с jam. Двете мнения напълно припокриват моята представа за модериране, само искам малко да доуточня.
Понякога когато мод прави нещо дори то да е в полза са самия потребител, чиято тема модерира, а често и за останалите потребители, понякога е неразбран и се получават такива загубвания в превода.
Конкретната тема не знам как е ситуацията изначало, защото последния месец не смогвам да следя форума, но доколкото разбирам става дума за подпомагане на лигавицата посредством отвара от листа. Това е полезно НЕ САМО за момичетата в АРТ. Има много други, които не смеят да четат за ин витро на този етап, но имат проблем с лутеалната фаза и биха искали да прочетат подобна тема. А също самата звездичка би могла да получи повече отговори и опит по темата си и от тях. Тоест по този начин се получава оптималното извличане на полза от този начин на комуникация и от трите страни - този, който пита , този, от когото се очаква да отговори и този, който само чете.
И после за модовете - те нямат работодател, нито получават заплата, нито каквато и да е лична полза от модерирането - те, както и старите модове и админите са слуги на всички останали, точно така е на практика. От тях се иска да познават материята и да помагат на потребителите - именно ориентирайки ги къде и как е най-добре да пуснат тема. В случая преместване на темата с препратка е много добро решение, защото - остава линк за тези в АРТ, които се интересуват, а в същото време и останалите, които не опитват АРТ също могат да се включат в темата.

Не се сърдя Рози, просто ми идва нагорно. Понякога такива теми действат ужасно демотивиращо и отчайващо, не знам дали мога да ти го обясня правилно за да ме разбереш.
« Последна редакция: Април 05, 2009, 15:47:30 pm от cygnus »
*

jam

• *
  • 14926
« Отговор #14 -: Април 05, 2009, 16:07:18 pm »
сърбят ме пръстите да заключа тая плевенска трагедия и не го правя само защото покрай нея се повдигат и въпроси от по-глобален характер, които трябва да се казват и обсъждат.

но да вдига някой гири че преместили неговата тема, а чуждите оставили - извинявайте, ама няма да стане! ако на някой му е обидено по такъв повод - не мога да му помогна, да си лекува обидата както намери за добре.

както каза Cygnus - има достатъчно работа за вършене. хората с излишно време и енергия да заповядат.

*
« Отговор #15 -: Април 05, 2009, 16:46:45 pm »
Сигнусче, не се сърдя, бе. Говори се по конкретен въпрос и не си правя други изводи. Работодател беше в кавички. И по другите форуми на хората не им плащат за това, но не се говори за тази жертвеност постоянно. Отлично знаем какво върши сдружението и го оценяваме даже и нечленовете. Но защо го вадите постоянно като аргумент?! Все пак форумът е и за нечленове, а не е с парола само за членовете му. Щом има работа по сдружението, ами активирайте си членовете за работата и ще се свърши.

Ами, Джам, заключи я темата, защо я пуснахте тогава?! Въпросът беше конкретен и можеше да се разреши вече без драми и нови теми. А наистина има модератори, които доста често се "зъбят" на потребтелите и остават може би погрешното впечатление, че така се доказват на сдружението. И това въобще не е Джам, даже обратното, тя е един от хората, заради които влизам тук, защото е повече от интелигентна и умна.

Решението: инструктирайте си модераторите да се държат по-добре с потребителите и да не злоупотребяват на дребно.

Вече можете да я заключите темата, изказах се! :D

*
« Отговор #16 -: Април 05, 2009, 16:51:49 pm »
Рози, никой не говори за жертвеност, това беше в контекста на това, че няма пред кого да се доказват, ние си помагаме взаимно, никой не работи за никого :)
А в други форуми ми прави впечатление, че никой модератор не се обяснява на никого, просто си върши работата и тва е, просто не си позволяват и минимална  чувствителност дори :)
Освен това ние тук освен модератори сме и приятели с половината форум та границата е много размита :)

Ок, разбрах, няма да молим за съдействие повече, ще се оправяме доколкото можем сами :)
« Последна редакция: Април 05, 2009, 16:59:31 pm от cygnus »
*
« Отговор #17 -: Април 05, 2009, 17:41:04 pm »
Айде, ново двайсет...темата наистина беше излишна.  :(

Сигнусче, стига, бе! Правиш си погрешен извод. "Съдействието" си е съдействие и не става въпрос за това. Разбирам какво имаш предвид, защото засяга нещо много дребно, направено и от мен. Въобще нямах това предвид, ама въобще. Но това са извънредни неща, а не основната работа, която си остава все пак за вас, членовете. Въпросът беше много конкретен, много. Моля те, Сигнусче, не си прави погрешни изводи, защото ще се чувствам зле, че идва точно от теб, такова положително войниче си. И да не се чудят останалите за какво говорим, ще синтезирам, че става въпрос за нещо от тази работа, свършено и от мен, за което никога не съм споменала нито публично, нито тайно на никого. И то защото е било направено от сърце и с желание.

Сигнусче, моля те, кажи, че недоразумението е изяснено. Нямам нищо, абсолютно нищо против тези дребни съдействия, но ставаше въпрос за нещо съвсем различно. Честна дума!

*
« Отговор #18 -: Април 05, 2009, 17:43:54 pm »
Oooooooooo, не теб бе Розе. Даже има още една задачка за теб, ама не е от спешните :)
Изяснено е, естествено, ама не сме се разбрали пак правилно :)
Става въпрос за неща, които не са за тази тема, защото в нейния контекст изглеждат зле, а всъщтност наистина има нужда от тях.
*
« Отговор #19 -: Април 05, 2009, 20:04:00 pm »
Сигнусче, бравос!  :D Много се радвам, защото обичам конструктивните и ползотворни дискусии, от които участниците не се разделят като люти врагове, които задължително са и злобни, без това не може!  :D

За останалото - предполагам се досещаш, че няма проблем, защото споделям мнението, че мозъкът колкото повече го изстискваш, толкова повече ще произвежда и ще ти служи.

А за "великото" участие - е, то не беше по печатенето и разпространението на нелегални позиви, така че разкритието му няма да има лоши последици за никого.  :D

За недоразуменията - така става като се говори с намеци...това отприщва въображението и параноята и става тя, каквато става...Но понякога деликатността повелява да сме откровени само наполовина... :D

Поздрави!  :D
« Последна редакция: Април 05, 2009, 20:05:54 pm от DivaRoza »