0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бих се радвала ако някой може да ни помогне с повече информация как този синдром да ненаследи и нашето дете!Благодаря Ви предварително
Ще ви запозная малко с нашия живот до сега,за да стане ясно от какво естество е проблемът ни!
 Семейство сме от юни 2006 и от тогава правим опити за дете ,след 1 година решихме да потърсим услугите на специалист.Направихме спермограма ,която показа 5%годни.След това последва 2-3 месечно лечения с Проксийд и подобрение на 8%.През Ноември 2008 последваха проблемите от синдрома на Марфан,за нещастие ретината на едното око на съпруга ми се отлепи ,и се наложи спешна операция ,за да му спасят окото,за да може да различава поне светло от тъмно. И двамата не искаме детето ни да наследи този синдром,защото това означава че рано или късно може да се случи и с него(да загуби зрение или да се отрази на сърцето му)!
 Ако някой има повече информация или е запознат с хора с подобен проблем, моля пишете ни!
*
Защо не направите консултация с генетик. От къде си? В София генетично консултиране може да се направи в Майчин дом при проф. Кременски. Има и други генетични лаборатории в страната - зависи къде ти е най-удобно.
Единствения начин по който ни каза лекаря е чрес предимплатационен тест  и след това инвитро,за да се премахне 15-я хромозом който е носителя на този синдром,но този тест е на цената горе долу на цената на инвитрото.И когато се съберат стават много пари.Ние сме от Дерманци близо до Луковит.
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Намерете парите.
Ако се роди дете със синдрома ще искате да дадете и петорно повече пари само и само да е здраво, но вече нищо няма да може да се направи. Нима ако сега мъжът ти можеше да оздравее срещу тези пари нямаше да ги намерите и да ги дадете?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Даваме си сметка,че не искаме да имаме болно дете(недай си боже да е по-тежък случай,отколкото е той! Но тук в Б-я трябва да събираме с години тези пари(аз работя едва за 200 лв., но пък нямаме друг избор освен търпеливо да събираме!
*
em2000, мисля че е най-добре да посетите клиниката в Плевен /вие може би сте били вече там/. Там има специалисти по медицинска генетика, с които можете да се консултирате. Ако има шанс този синдром да не се предаде генитично на детето, тогава си струва да направите всичко възможно да имате свое дете. Можете да се поинтересувате относно Фонда "Асистирана репродукция", чрез който държавата ще заплаща до 3 опита инвитро, ако отговаряте на условията. Не се отчайвайте! Проучете всички възможни варианти.
Това е сайта на клиниката в Плевен: www.ivfpleven.com
Успех!
*
Относно предиимплантационната диагностика пропуснах да спомена, че доколкото аз знам такава се прави само в клиниката на д-р Владимиров в София.
 www.ivf.bg
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Предимплантационна диагностика се прави и в клиника Малинов, където работи д-р Стаменов.
polin, моля те ползвай опцията за редактиране на постинг. Тя е валидна 20 минути след като си писала. Идеята е да не се появяват по два постинга от един и същ потребител един след друг. :D

*
Zlatulka, благодаря за забележката!  :)
Здравей, em2000.Аз също страдам от това заболяване.В опита си да издиря други хора като мен попаднах на твоята публикация.Консултирала съм се с различни доктори и генетици, чела съм доста - за себе си съм решила да не създавам деца, защото ще ги обременя.Друг е въпроса, че и за мен е рисковано.Стана ми интересно обаче това, което казваш - "предимплатационен тест  и след това инвитро,за да се премахне 15-я хромозом" - имам роднина генетик и ще я разпитам за това.Бих искала да се свържете с мен и да обменим повече информация.Оставям и-мейл - tera_13@abv.bg.Ще се радвам да ми пишете!