0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ангелите живеят в ада
« Отговор #20 -: Март 12, 2009, 12:26:44 pm »
Ще изчакам луната да излезе от знака на девата... че прави едни лоши квадрати с венерата ми и явно съм доста раздразнителна...
Ще се въздържа да коментирам, но все пак си мисля следното:
Ако спреМ да себеотнасяме всичко написано, а се опитаме да погледнем нечия чужда история, просто като история, ще живеем по-леко...

П.С.
Редактирам правописните си грешки
В очакване ....
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Ангелите живеят в ада
« Отговор #21 -: Март 12, 2009, 15:36:44 pm »
Възхищавам се на тази жена - не знам как е взела решението да защити детенцето... Аз не бих имала смелост и сили да го направя, но не се обвинявам за това. Има си хора различни и това не прави едните лоши, а другите - добри. Не виждам някъде Фуси да е казала, че тези дето правим АРТ процедури или искаме да осиновим здрави деца сме лоши.
Пожелавам на жената да има сили - физически, психически и финансови да отгледа това детенце щастливо!


*
Re: Ангелите живеят в ада
« Отговор #22 -: Март 12, 2009, 16:22:23 pm »

Ще напиша нещо последно, но най-вече за хората, които следят размяната на мнения тук, за да не си помислят, че се заформя нещо като интрига и да продължават да влизат в темата с надеждата да изскочи нещо по-така, нещо жълто, а може и направо да почнем, пази Боже, да се ругаем с Фуси. Та, обяснявам.

Предполагам трябва да започна с това, че нямам нищо лично против Фуси, ама нищо, наистина! И, както и обещах, го пиша публично, за да не си помислите, че, напротив, имам, защото няма да сте прави! Напротив, даже много  ми е симпатична, защото е мислещо същество, умна е, интелигентна е т.н.

Но за много от нещата, които пише, и за начина, по който ги поднася, съм на различно мнение и често не съм съгласна, макар че в повечето случаи само аз си го знам това, както трябва и да бъде, разбира се. Защото всеки тук има правото да изрази себе си по начин, който той владее и така, както на него му харесва. Напълно приемам и уважавам това толкова естествено право. Щеше да е ужасно скучно да сме еднакви.

Никога не коментирам хората тук, а само написаното от тях, т.е. текста, който са залепили и който мига на монитора ми. Не коментирам хората, не само защото не ги познавам, а защото и да ги познавах пак нямаше да ги коментирам, защото не е редно да се прави публично. И защото не е мой стил това. Но имам право да коментирам написаното, и то на всеки един тук. Така, както останалите могат да коментират и написаното от мен, защото е публично. В този смисъл си мисля, че няма "свещени крави", чиито постинги не могат да бъдат обсъждани. Поне не съм забелязала досега нещо такова. Но даже и да имах удоволствието да познавам Фуси, пак нямаше да страдам от приятелска читателска лоялност, и то на всяка цена. Защото невинаги е обективно и полезно.

Фуси, не, не съотнасям написаното от теб в първия ти текст, като нещо, което се отнася лично за мен. Аз не съм толкова чувствителна, отдавна не. А и съм печена читателка, така, че разбирам нещичко от различни прочити  и т.н. Просто въпросният абзац си звучи ужасно обвинително и те кара да се чувстваш виновен за много неща. Въпросните "гени" и гениалното хрумване, че наследяването им е първопричината да искаш да имаш  биологично дете, на мен вече ми звучи мъчително несериозно и оправдателно за нещо си. "Мъчително", защото вече се мъча, т.е. истински страдам, като го срещна пак, и пак, и отново.

Тук си мисля и нещо друго обаче. Осиновителите постоянно пишат как е добре останалите да са тактични и деликатни към нещо, което даже не знам как да нарека..., но което цялостно го разбирам, че трябва да съм чувствителна към различната им житейска ситуация като цяло. Казват ни какво искат да чуват и какво да не чуват, което според мен освен ограмотително за населението, няма голяма полза за осиновителите като цяло, защото не могат да се изолират и да живеят само в среда, където всички са разбиращи, деликатни и тактични. А трябва да се развива борбеност, за да се оцелява. Но като цяло това не засяга само света на осиновените и осиновителите, а всички хора. Бързам да предупредя обаче, че не съм права в случая, защото не съм осиновила дете, макар че много съм мислила по въпроса, но това не се брои.

Имайки предвид всичко това, си мисля, че е добре и осиновилите да се опитат да бъдат поне малко тактични към онези, които по една или друга причина не са осиновили и няма да го напряват. На-малкото, защото не знаем какво се крие зад привидното "нежелание" да го направят - може да е лична драма, може да е здравословен проблем, може да е недостиг на пари, може да си от Горно Нанадолнище и средата да не те приеме после и един куп сценарии. А в абзаца от текста на Фуси се говори, че горим от желание да имаме някакви белички дечица, което си е намек за расизъм, откъдето и да го погледнеш и един куп неща, които явно вълнуват авторката, но са поднесени във форма, която сочи всички с пръст. Няма значение какво е имала предвид. Важното е какво се разчита и отстрани, а при писаното слово трябва да сме внимателни и за различните видове читатели, които ще го четат после, защото това е силата на написаното, че всеки открива себе си и живота си вътре. Има и текстове, в които това се случва в по-малка степен и това са автобиографиите, но даже и при тях има такъв елемент. Както и да е! Сигурно се питате кога ще свърша...

И  така, между мен и Фуси (поне от моя страна) интрига няма и няма да има! Най-малкото защото познавам само постингите и...Макар че за мен ще бъде истинско удоволствие и да се запознаем.

Надявам се продължението на темата да е било и с нещичко полезно...

Лек ден!



*
Re: Ангелите живеят в ада
« Отговор #23 -: Март 12, 2009, 16:29:31 pm »
Имайки предвид всичко това, си мисля, че е добре и осиновилите да се опитат да бъдат поне малко тактични към онези, които по една или друга причина не са осиновили и няма да го напряват.


А в абзаца от текста на Фуси се говори, че горим от желание да имаме някакви белички дечица, което си е намек за расизъм, откъдето и да го погледнеш и един куп неща, които явно вълнуват авторката, но са поднесени във форма, която сочи всички с пръст.

вече съм го казала, но все пак


Поста си написах лично от мое име. Той показва моите предрасъдъци, моите страхове, моите спирачки.  Не визирам никой друг. Не квалифицирам никой друг. Не искам да поучавам отново  :wink: някого.
Явно аз няма да преодолея вината си за отказа, който направихме в началото на нашето кандидатстване. И хем изпитвам срам от себе си, хем си мисля, че и днес не съм сигурна как ще постъпя. И понеже много обмислям този епизод от живота си, връщам се към него и си го дъвча, сега когато тази жена взе решение за себе си и детенцето си мисля следното:

Ако наистина искаш да бъдеш майка на всяка цена, тогава не избираш (само да припомня, тогава на нас ни преложиха напълно здраво и прекрасно момиченце на 4 месеца, аз не можах да приема етническия му произход)т.е. явно тогава, на този етап от живота си не съм била готова да бъда майка на всяка цена, или иначе казано, не съм го искала достатъчно, иначе нямаше да избирам и да имам претенции.


В очакване ....
*
Re: Ангелите живеят в ада
« Отговор #24 -: Март 12, 2009, 16:30:15 pm »
Ако някой се чувства посочен с пръст, това си е лично негов проблем...
В очакване ....
*
Re: Ангелите живеят в ада
« Отговор #25 -: Март 12, 2009, 16:32:38 pm »
И за да не редактирам...

да, чист расизъм е - и аз разбрах, за себе си, че съм расист - писала съм го 100 пъти.
В очакване ....
Re: Ангелите живеят в ада
« Отговор #26 -: Март 12, 2009, 17:50:44 pm »
Така е - липсата на себеотнасяне е ключът към липсата на емпатия. Изключително е полезно, за да живеем по-леко yahoo_33

Нямам това дар слово, но мисля с всяка дума написана от DivaRoza. Не бих могла да го формулирам по такъв брилянтен начин.

Не мисля, че нещо позитивно вече може да се случи в темата оттук нататък, така че приключвам с участието в нея. Което си е мой проблем, естествено  yahoo_33

А и очевидно сме изключително малцинство тези които мислят различно или поне не искат публично да го заявят  yahoo_33
*
Re: Ангелите живеят в ада
« Отговор #27 -: Март 12, 2009, 22:58:44 pm »
Благодаря ти Дива Рза, че каза това което искам, но нямам това дар слово. Доста дни ми нагарча от това мое желание да видя гените си....
Пристрастена към д-р Хаус!
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Ангелите живеят в ада
« Отговор #28 -: Март 12, 2009, 23:20:49 pm »
Защо ли пък на мен ми нагарча от развоя на темата!

Май за нещо съвсем различно ставаше въпрос ?
Re: Ангелите живеят в ада
« Отговор #29 -: Март 13, 2009, 12:05:09 pm »
Май за нещо съвсем различно ставаше въпрос ?
Да, много се измести темата, която беше за условията, в които  живеят децата.
« Последна редакция: Март 13, 2009, 12:08:53 pm от alia_alia »
Re: Ангелите живеят в ада
« Отговор #30 -: Март 13, 2009, 12:55:02 pm »
Готино, пак стигнахме до гените - собствени или не. Щем не щем все до там я докарваме.

Първо искам да кажа - аз изпратих ЛС на Фуси. Можеби и някой друг е изпратил - не знам.

Второ - много благодаря, че се обединяват всички осиновители под един знаменател. Не помня да съм пускала някакви теми, с които да съм натрапвала каквото и да е. С Дива роза имахме спор за генетичното хм наследство, но спорът си е спор - не помня да съм се опитвала да й налагам нещо - както на нея, така и на някой друг - имам си мнение, тя си има мнение и всеки си го защитава. Така че, отново да благодаря, Дива роза, че обедини всички осиновители и ни сложи в кюпа. Благодаря и на останалите, които я подкрепиха.

Така, както не искате вас да ви обединяват, така не бих желала да бъда обединявана с Фуси - нищо лично, просто по някои въпроси сме на различни мнения и няма нищо по-нормално от това.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
Re: Ангелите живеят в ада
« Отговор #31 -: Март 13, 2009, 13:21:31 pm »
хммм не щеш значи  :x .... :wink:

Лошото е по-скоро, че щем не щем пак се разделяме на такива с осиновени и такива с биологични деца. И дебело бих искала да подчертая, че не от мен или от друг осиновител тръгна това разделение в настоящата тема.

Фоксчето ми писа на лични, писа ми без да ме напада или обвинява, помислих, реших че е права, написах нов пост, с който уточних, че темата е за МОИТЕ страхове и демони.
Темата не е за лошото състояние на домовете у нас.
Темата не е за това че някои са добри и осиновяват, а други са лоши и не осиновяват.
Темата не беше с цел да разкаже розова сълзлива история, над която да поплачат мекосърдечните

Темата просто искаше да разкаже една история... сравних тази история (очевидно несполучливо) с моите емоции докато осиновявахме.  абсурд е да помня редакциите на поста от преди 2 седмици, но категорично оригиналната тема беше написана от ПЪРВО лице (за числото сигурно сте прави).
Как успя това нещо да ви нарани.... господ ми е свидетел и до сега не ми е ясно. Как се стигна до там да се мисли, че аз разделям хората на такива, които осиновяват и такива, които се борят за дете...Че чак, се припомни моята тема за това какво не искат да чуват осиновителите, която сега разбирам, също не е била достатъчно тактична спрямо останалите...От написаното дотук, виждам, че не само аз имам своите демони...


Изключително съм обидена. Ето казах го. Страшно ми е обидно, наранена съм, и съм засегната невероятно много.
Това се случва в момент, в който отделям от личното си време и времето на детето си за да опитвам да защитавам правата на хора, които ме намират за груба и нетактична към тях. Защото вместо да се прибера в къщи, да си четем приказки и да си играем аз пиша жалби...
Малко в повече взе да ми идва
« Последна редакция: Март 13, 2009, 13:32:50 pm от Fussii »
В очакване ....
*
Re: Ангелите живеят в ада
« Отговор #32 -: Март 13, 2009, 15:28:32 pm »
Фоксче, абсолютно си права!!! Дължа ти публично извинение и ти го поднасям искрено и от сърце! В последния си постинг нямах предвид твоите постинги, а само тези на Фуси!

Уважавам те безкрайно много, защото в писането звучиш уравновесено, ненатрапващо мненията си, недраматично, мъдро, спокойно, нехленчещо, последователно, обективно, не си измисляш, за да се измъкнеш, извиняваш се, когато сгрешиш! За мен си почтен и достоен човек - това са наблюденията ми по постингите ти! Предполагам, че си помогнала на доста хора със съвети за осиновяването, но не го приемаш като жертва и извинение за друго нещо.
Иначе, споровете са си спорове, без тях няма да е интересно!

Едва ли някой се интересува от обикновеното ми мнение на един обикновен потребител, но: аз бих се радвала много, ако този подфорум има за втори модератор човек като теб. Ей, така, просто за равновесие и баланс! Може и да не си член на Сдружението, но изключение винаги може да се направи, ако е за доброто на форума!

За граматичните форми "първо лице" и "число": ами, то или казваш "аз", или "ние", друга възможност няма.
Re: Ангелите живеят в ада
« Отговор #33 -: Март 13, 2009, 15:34:26 pm »
Благодаря, Дива роза, приемам извинението ти.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Ангелите живеят в ада
« Отговор #34 -: Март 13, 2009, 15:56:15 pm »
За съжаление тази тема наистина си загуби смисъла  :?
*

    daniski

  • ****
  • 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Re: Ангелите живеят в ада
« Отговор #35 -: Май 28, 2009, 11:19:12 am »
И аз на мястото на Фусси щях да се засегна! :x
Нали всеки има право на мнение-ей на-тя е казала своето.Какво пък толкоз!Аз лично не познавам много хора,готови безпристрастно да осиновят циганче,да не говорим пък за болно дете...Всъщност не познавам никой такъв!Всеки иска перфектното бебе-и родили и осиновили!
Ами всеки иска да се гордее с детето си-няма лошо!
Така че,поклон на онази жена и много здраве и късмет и желая!!!
Фусси,успех!