0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #80 -: Февруари 09, 2009, 22:08:24 pm »
Аз искам да питам дали имам някакъв повод за притеснение. От два дни имам едни болки на нивото на яйчниците- в самите тях и по средата между тях. Дори като пипам мястото е болезнено. Бих се замислила за апендицит ако не бях оперирана преди 22 години :) На миналия преглед погледнахме единия яйчник и все още беше уголемен. Предполагам, че и другият е така. Но се чудя да няма и някоя киста или и аз не знам какво. Все пак болката е по-различна от тъпата менструална, която всъщност е контракция.. osi_10

Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #81 -: Февруари 10, 2009, 09:51:24 am »
И аз имах проблем с лабораториите.Току що се връщам от ХЕИ където пусках стерилна урина - чиста е, но миналия петък в обикновената на седимент пишеше "много бактерии".Сега ще пусна още една стерилна за всеки случай,на тези бактерии ми разказаха играта на нервите през съботата и неделята.
Знаете ли нещо по въпроса в кой месец трябва да се започне с подготовката на гърдите и кои са по-хубавите мазила за това?
*
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #82 -: Февруари 10, 2009, 11:40:30 am »
Zlatulka, и аз имам същия проблем от няколко дни. Като почетох се поуспокоих - май е нормално от разтягането на матката и връзките. Утре съм при д-р Сигридов и ще имам и информация от първа ръка  :D после ще пиша пак.

Aubergine, кога ще имаш резултат от изследването?  :crossfingers:

barbaron0708, браво на големите барбарончета.

Поздрави на всички! 
*
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #83 -: Февруари 10, 2009, 12:36:15 pm »
Хей Барбаронче,поздравления за големите барбарончета!Все така добре да растат!

И ние в събота бяхме при д-р Сигридов.Юначето продължава да си расте по-едричко.Вече тежи 450 гр  :P.А шийката ми се е задържала 3,3.Но д-ра иска да види как ще е като спра утрогестана след 3 седмици.

Знаете ли нещо по въпроса в кой месец трябва да се започне с подготовката на гърдите и кои са по-хубавите мазила за това?
Доколкото знам подготовката трябва да започне 1-2 месеца преди раждане.Но за кремовете-да кажат мамите с опит.
*
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #84 -: Февруари 10, 2009, 14:33:30 pm »
Привет и от мен(нас)!
Днеска бяхме на женска консултация - бебо е добре - в 17 седмица и 4 дни сме.
Чухме пак сърчицето - бие бързичко( както и трябва). На мен доктора ми видя миомен възел на предната стена на матката. Каза, че трябва да се наблюдава как нараства. После попитах и акушерката и тя каза, че след инвитро много често се получава от стимулацията. Сега се поразрових и виждам, че не съм единствената. На 18.02 сме на фетална морфология при доц. Томова и се надявам тя да ми разясни положението.
Добре дошли на всички нови бъдещи мами!
Относно стриите - аз имам на дупето от пубертета и сега си купих крем против стрии, но засега си мажа само корема( вече имам :D). Ще видим дали ще има ефект.
Ако някой е имал миомен възел по време на бременност - ще се радвам да ми пише. Макар, че знам че при всеки е индивидуално.
Хубав ден на всички!
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #85 -: Февруари 10, 2009, 15:51:24 pm »
Zlatulka, и аз я имам тази тъпа болка тя не е точно на нивото на яйчниците,ами по ниско някъде на сгънката на бедрата, и понякога посредата и аз нямам апандисит от 16 години, но като говорих с док. и той ми обясни че се разширявам и много органи се наместват и най вероятно е това, защото мене ме болят и ребрата в страни под ребрата в ляво и дясно ама сладка болка.Той док ме предупреди, като ги видя 3-ката, вика ми "Валентина, Валентина ще ти е много тежко да знаеш..." :lol:, така че ще търпя само Дай боже да са добре бебонките ни.
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #86 -: Февруари 10, 2009, 16:26:36 pm »
Ами аз днес ходих на ЖК и според тамошния док това са си контракции. Мястото е болезнено и на ппипане и от двете страни на корема горе- също. Затова ми изписа Диаспорал и но шпа и каза да лежа. Обадих се и на Сигридов, който каза, че така, както му описвам нещата, не са контракции, но потвърди назначеното лечение и каза да пусна утре ПКК и стерилна урина и да му се обадя по някое време да видим дали ще може да ме погледне (часът ми е чак за 21.02.) Ами дано всичко да е наред. Само за това се моля.

Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #87 -: Февруари 10, 2009, 17:41:24 pm »
Златулка, да не са дебелите черва? Те опасват матката отдолу и от двете страни, ако са раздразнени, мястото е болезнено при натиск. На мен пък и целият ми корем беше болезнен в 4ти и 5ти  месец заради интензивното нарастване на корема, не смеех да го пипна направо.И докато не изскочи матката от таза окончателно, така и не спря да ме наболява. После пък започна да ме боли ниско долу над срамната кост, по линията, където изпъква корема и на сгънката на краката. Това е от натиска на матката. А сега вече сигурно няма част от тялото ми, която да не ме боли. В началото се шашках за всяка нова болежка, сега вече претръпнах.  :lol:
Най-новото е, че бебоците се опитват да ми се наврат под ребрата или опъват крачета с все сила в каквото им падне.
  09.11.2007
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #88 -: Февруари 10, 2009, 18:07:09 pm »
Жабче, и при мене болката е такава на сгънката на краката, корема не ме боли, само го чуствам опънат и подут и понеже боцкаме фраксипарин в корема, някой път ме боли мястото на боцкане.
*

    Aubergine

Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #89 -: Февруари 10, 2009, 18:47:04 pm »
Привет и от мен.
Искам вливания в самостоятелна стая  :x - наслушах се на страхотии.  Е затова бях в единична стая в болницата, а всички се чудеха не ми ли е скучно - ми не ми е. Хиляда пъти по-спокойно ми е.
Мидж - утре, ако ми е чиста пробата, за резил ще стана, ако не е  :)
Мириам, няма да се шашкаш от миомния възел, изчакай си ФМ и ще видиш какво ще ти кажат.
Вали, тежко, ама сладко нали :)
Еличка , и ти ли си още на утрогестан? Ама голям юнак наистина си имаш :)
Злате, и на мен не ми звучи описанието като да са контракции, но знае ли човек вече кое какво е.. Ти само не се притеснявай излишно. Ще ти стискаме палци! И успех с пускането на стерилната урина :lol:
Жабче, ми така де, мацките ти може да са гимнастички. :)

В четвъртък съм на ЖК, хубава вечер от мен!
*
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #90 -: Февруари 10, 2009, 19:37:46 pm »
Zlatulka , при контракций боли като при цикъл ,а при дебело черво е както каза Жабче при натиск. Пони при мен е така. Аз утри съм на ЖК ,а при Сигридов на 17.02 :D
*
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #91 -: Февруари 10, 2009, 19:40:22 pm »
Златулке,Жабче е права,че може да са червата.те са затиснати и на мен ми се е случвало да ме болят.но дано утре да успее да те прегледа д-рСигридов,за да си по-спокойна.
Мен пък,от известно време ме боли кръста като ходя(от една чупка дето се получи над дупето,все едно съм изпъчена).А на болките в горната част на бедрените кости и в ханша,отдавна не им обръщам внимание.
Еличка , и ти ли си още на утрогестан? Ама голям юнак наистина си имаш :)
Да,ще го слагам до края на 24г.с.А после ще видим,каквото каже д-р Сигридов.Ще ме следи известно време без него.

хубава вечер и от мен!
*
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #92 -: Февруари 10, 2009, 19:50:57 pm »
Здравейте и от мен.Вчера и аз бях на ФМ и се оказа че ще имам още един юнак :).Иначе всичко е наред.Питах относно контракциите,но тъй като нямам скъсяване на шийката ми казаха да не се притеснявам-това било нормално.И това е... :)

*
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #93 -: Февруари 10, 2009, 20:13:08 pm »
Zlatulka,мен също по време на бремеността ме боляха яйчниците много.Питах тогава Стаменов отидох на преглед спешно той ме прегледа и каза,че не вижда нищо и нямало причина да ме болят.Така,че няма страшно явно се случва.
*
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #94 -: Февруари 10, 2009, 20:21:05 pm »
Parsi, радвам се че всичко е наред.  :D
*
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #95 -: Февруари 10, 2009, 23:58:23 pm »
Сега се връщам от преглед при д-р Сигридов, че утре сутрин няма да е там и в последния момент ми преместиха прегледа.
Бебо е добре, повечето показатели са за 17та седмица.
Имам повишени левкоцити в урината (18-20 от ТК изследването) и утре ще нося в лабораторията на клиниката да изследват пак. Ако пак са високи започва и моята одисея със стерилните проби  :lol: Доктора предполага бъбречна инфекция или песъчинки... ще видим.
Хемоглобина ми е на долна граница и най-вероятно от следващите кръвни изследвания ще ми добавят и желязо.
Изписа ми магнезии за евентуалните контракции - така и не ги усещам - и спирам но шпа-то. Май това е всичко  :D
Лека нощ, момичета!
*
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #96 -: Февруари 11, 2009, 00:48:42 am »
И от мен един кратък отчет: Днес бях на преглед. Всичко е наред. Питах доста неща и докторът ми отговори много внимателно и търпеливо. Мери ми теглото и кръвното. Каза ми да се опитам да чета по-малко, но аз му казах, че е невъзможно.  :lol:  Попита ни дали искаме да знаем пола и ми стана ясно, че е момче.  :lol: :lol: :lol:

*

    ckarabei

  • **
  • 73
  • "Не мразя, не прощавам, не съдя и не съжалявам."
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #97 -: Февруари 11, 2009, 09:09:56 am »
Добро утро :balk_48: на всички preggo. Честито на мъжките мами Blue_sky и Parsi :balk_103:. Нашето бебче май май ще е момиченце :balk_118: ....ще купуваме розова шапка /казаха ми че 1-во се купува шапка, за да тръгне с главата напред, е не е задължително  :balk_600:/. Blue_sky благодаря ти за инфото за WELEDA ужас как не ги е срам :balk_149:. Исках да ви питам всеки месец ли като се ходи на ЖК пускат изследване за урина???
Айде чао от мен много слънчев и усмиснат лек ден !!! Пазете се и само спокойно!!! :sunshine: :sunshine: :sunshine:

 
Живей сега, Усмихвай се сега, Радвай се на това, което имаш днес и се бори за всичко онова, което искаш да имаш утре.
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #98 -: Февруари 11, 2009, 10:06:03 am »
Здравейте на всички,
И аз да попитам за болежки. И мен от няколко дни ме наболява ту мн ниско долу, ту от дясно ту отляво, но мен ме боли моментно и жсе едно ме разкъсжа нещо, аз все си мисля че понеже ми правиха операция преди 2 години и от дясно ми няма тръбата, та си мисля че е от сраствания някакви. Но пак се притеснявам.
Пишете ако някой има идея. А чесно казано ще се радвам ако някой ми обясни точно как боли при контракции за да знам да се обаждам на доктора.  :bighug:

*
Re: Тема на бременните № 36
« Отговор #99 -: Февруари 11, 2009, 10:55:58 am »
Хеееей, честито на мъжките мами! Аз вече нямам търпение да разбера, ноооо всяко нещо с времето си.
Патладжанче, благодаря ти за окуражителните думи! Днес вече не го мисля толкова. Наистина е най-добре да изчакам и мнението на доц.Томова.
Хайде по-леко и приятно бременеене на всички! :D