0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #20 -: Февруари 28, 2009, 18:09:57 pm »
може да прозвучи грубо, но всички искаме да сме майки, а ни е страх от пътя към така желаните деца - не винаги всичко става с упойка. да има болка при ЦС ако тръбите са запушени, но не мисля, че е толтова нетърпима. всеки решава сам за себе си, знам, че зависи и от доктора, но в повечето случаи се прави без. упойката не е препоръчителна от друга страна, но е въпрос на решение и воля да се премите през едно от препятствията към целта.

Грубо на мен поне не ми звучи, защото уважавам мнението на всеки, обаче, не винаги когато човек каже, че боли е лиготия. И понякога болката е наистина нетърпима. И аз не вярвах, че е нормално за ЦС да се слага упойка но за да припадна вероятно не съм я изтърпяла тази болка а и много добре си спомням усещането преди да загубя за малко съзнание:)Повече цветни снимкии при мен няма да има слава богу (по причини разни), но ако някой ден се наложеше, със сигурност щях да настоявам за упойка. И това не означава, че ме е страх да вървя по-пътя към майчинството, напротив вървя си го усмихната и уверена, но 10 години болки са си 10 години:)И ако мога да си спестя някои от тях с удоволствие ще го направя:)
Права си, въпрос на решение е, а понякога въпреки волята ни, организма не реагира/издържа на геройствата породени в главите ни.
На който както му е комфортно:)
« Последна редакция: Февруари 28, 2009, 18:21:39 pm от Lisko »
*

    CatWoman.

  • **
  • 63
  • Защото вярвам в Чудеса!!!
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #21 -: Март 01, 2009, 02:05:22 am »
такааааааа, значи болки всякакви и различни по сила, но въпросът е принципен, ако искаш с упойка - ок нека ти сложат, ако можеш да траеш на болка - супер, минаваш без упойка. аз съм преминала през (да не ги нарека доста) няколко операции и болка нетърпима съм изпитвала също няколко пъти, до припадък както каза Лиско, ноооооо ЦС (или соното в моя случай) в никакъв случай не мога да нарека болка до припадък. И мен си ме боля, с тази разлика, че аз всеки месец съм пред припадане с този моя цикъл, всеки месец съм сгърчена и превита на две, с всякакви възможни обезболяващи, паднало кръвно и почти припаднала от болка (добре че е само ден това), така че може би съм свикнала или може би просто не ме е боляла тази процедура както ги е боляло други момичета, не знам, сигурно зависи и от състоянието на тръбите/тръбата. Така че всеки избира сам за себе си - с упойка или без! Не е нужно чак упойка, дори и да припаднеш ще те свестят, няма страшно, но това е според мен. От друга страна не е пък нужно да си причиняваш такъв стрес на организма и психиката щом отсега те е страх, по-добре с упойка. Всеки избира и е строго индивидуално! Ако си мислите, че едно раждане е по-малко болезнено.. мм едва ли... Но Лиско каза "на кой както му е комфортно". И е така. :) Искрено пожелавам леки процедури на момичетата и на мен включително при следващата такава и много успех на всички!
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #22 -: Март 01, 2009, 09:47:10 am »
Lisko съгласна съм с теб, но в твоя случай припадането може да се дължи и на реакция от контростното вещество. аз имам алергии и ми правиха тест преди първата снимка и казаха, че от единия вид мога да получа шок, затова ми смениха контраста с друг, даже го поръчвах специално. Още веднъж се извинявам, но наистина всеки има право да избира сам.
Честита Баба Марта! Нека ни донесе много здраве и късмет!
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #23 -: Март 01, 2009, 10:10:29 am »
Честита Баба Марта и от мен!
На мен също ми предстои ЦС в "Надежда" след няколко дни. д-р Персенска ми изписа едни свещички, които да сложа предния ден вечерта и сутринта в деня на снимката. Това ще ми е 4та ЦС , всички останали са правени в Русе, без упойка. Болката според мен е доста голяма, но е поносима (имам 1 тръба само, и тя е ту е напълно непроходима, ту пропуска, но много трудно). Последния път беше най-кошмарен - д-ра се бори доста докато вкара констрасното вещество, дори сложи 2 дози, т.к. според него съм направила спазъм и това е попречило на веществото първия път да се влезе свободно. До сега никога не съм пила нищо преди ЦС, но сега смятам освен свещичките да пия и Аулин и но-шпа. Въпроса ми е дали ще ми дадат малко време да остана да полежа след снимката - 5мин например - имам малко ниско кръвно и се притеснявам да не припадна (случвало ми се е при хидротубация). Имам 4 коремни операции, ужасно много страствания (при последното лапаро единият ми яйчник е останал недостъпен за операторите), всеки цикъл при мен е ад (точно както го е описала Cat_Woman).
Наистина, всеки има различен праг на болката и не бива да се сравнява просто ей така.  Освен болката, има и други фактори които влияят според мен - най-вече психичното състояние - дали човек може да се отпусне, да се абстрахира от обстановката. Това според мен е много важно. Първия път за мен беше доста страшно (бях чела какво ли не, бях наплашена и очаквах чудовина болка), а то се оказа, че не въобще не е така. Сега отново съм притеснена - защото ще е на друго място снимката, и за това смятам да се поупоя, и да се въоръжа със смелост. Останалото зависи от опита на лекаря.
*
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #24 -: Март 02, 2009, 10:06:47 am »
Lileto - не се безпокой щом ще е в "Надежда". Разбира се, че ще полежиш. Даже задължително ще те накарат - искаш не искаш. ( Аз след хистероскопията (диагностична) мислех веднага да си ходя, защото си бях добре - да ама не - трябваше да лежа един час.)
Екипа ще наблюдава всяка твоя реакция там. Персонала е много мил и грижовен. Процедурата се прави в операционна. Преди това вероятно ще ти сложат абокат, в който преди процедурата вкарват обезболяващи.
За нищо не се притеснявай. Няма да те пуснат да си тръгнеш докато не се уверят че си добре и докато д-р Персенска не разреши да си тръгнеш.
Между другото не си ли уточнила пиенето и яденето преди цветната снимка? Аз мисля, че не трябва да ядеш и пиеш поне 6 часа преди манипулацията. За да може да се направи с упойка ако е нужно. Тъй че не знам как ще пиеш аулин преди това. Слагай си свещичките и до там. Аулина го остави за след това. Пак казвам, че там ще ти сложат венозно обезболяващи.
И да ти кажа - няма да те боли толкова, колкото си мислиш. Д-р Персенска е с лека ръка. Много е нежна.
Късмет!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #25 -: Март 03, 2009, 15:06:54 pm »
mira_m66 , благодаря за разясненията. д-р Персенска не спомена нищо за упойка, нито за неядене преди това, ето защо останах с впечатление, че такава няма да има. Дори и така да е - това не е проблем за мен - търпя на болка, пък и като писах, това е ми е 4та ЦС, всички са ми без упойка.
Сега възникна друг проблем - записах си час само за снимката, но явно ще се наложи да се видя с лекар след това, за да обсъдим резулатата и да начертаем план преди следващия опит. Кога стават готови снимките там? - часът ми за ЦС е в 14ч, в петък. Ако си запиша час за консултация да кажем след 15ч дали ще ми е готова снимката същия ден?
*
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #26 -: Март 03, 2009, 15:21:42 pm »
Liteto, снимката става готова веднага, но това че си записана за 14 часа съвсем не означава че ще я направят в 14,и там се чака, запиши си час за по-късно.
*
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #27 -: Март 03, 2009, 15:26:25 pm »
благодаря, pop4o
предположих, че ще се чака и за ЦС, но пък преди 2 седмици чаках 4 часа за прегледа, така че мисля да опитам утре да си запиша ако може час за 15ч, за да не замръквам в клиниката (не съм от софия, и после ми предстоят 6 часа път обратно)
*
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #28 -: Март 03, 2009, 18:49:10 pm »
Аз също се притеснявах, че ако ми направят хистероскопията с упойка няма да мога да говоря с д-р Персенска. В крайна сметка реших, че ако стане така, че не ми стане ясно какво следва ще идвам пак друг ден. И аз не съм от София.
Обаче нищо такова не се случи. Непосредствено след процедурата д-р Персенска ми разясни какъв е резултата. След това я попитах какво следва да правим от тук на сетне и тя каза, че ще ми разясни и изчезна. Вкараха ме в стаята да полежа малко. И аз реших, че няма да се видя с д-р Персенска. Но бях добре и реших да си ходя, но ми казаха, че докато не дойде д-р Персенска да ме пусне никъде няма да ходя. И след час тя се появи с досието ми, разпита ме как съм, изправих се пред нея и походих и ми разясни как продължаваме и какво ще правим.
Та не знам дали има смисъл да си записваш час. Пък ако искаш си запиши за всеки случай, пък после ако ти стане ясно с какво продължавате, се качи на 4-ия етаж и го отмени.
Между другото моята процедура беше за 9-9.30 пък се осъществи към 11.30 часа.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #29 -: Март 06, 2009, 14:10:30 pm »
Имах час за цветна снимка в 10.30 в "Надежда".Извикаха ме в 9.30  и не бях пила нито Аулина нито бях сложила Тилкотила 30 мин преди това.Казах на доктора и той вика да сляза след 1 час,а аз викам толкова ми е минало ще изтърпя.Глътнах Аулина докато се събличах и........
Снимката беше болезнена до толкова колкото обяснават всички/като при цикъл/.
Ще спомена ,че имам една правена преди това и  3 хидротубации.Болкаата беше едентична с тази разлика,че сега очаквах и повече ,тъй като по епикриза от последната операция се водех с една тръба /клампирана/само и то силно нагъната и др.
Оказах се  с 2 тръби и то в ужасно състояние.
Последва предложение за хистеро и запушване на тръбите по нов метод.Успехът  е в подписа ми след тези манипулации.Само да кажа ,че хистерото започна около 13 часа ,а към 16.30 си пътувах към Варна и даже аз карах в повечето време ,че мъжът ми е скаран с шьофирането малко,но вече се налага и кара.Това е от мен.

Успех момичета.Всяка болка изстрадана си струва.
Повярвайте ми.


Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #30 -: Март 07, 2009, 15:18:36 pm »
моята снимка мина, преживях нещо като Vali : ) , надявам се и при мен края да е подобен!. Имах час за 14ч, но д-р Персенска се появи в 13, аз нито бях пила аулин, нито но-шпа (мислех, че ще ме извикат чаааак след 15ч). Бях си сложила към 8ч 1 свещичка Индометацин. Боля ме доста, много повече отколкото при цикъл. Тръбата ми се оказа запушена в частта откъм матката. Д-рката се опита на 3 пъти да вкара веществото под налягане, аз стисках зъби (макар че тя каза, че мога да викам ако искам), но така и не се отпуши. Накрая се отказа да ме мъчи повече. Добрата новина е, че нямам хидросалпингс, и че няма да се налага операция. Но ще изчакам да чуя мнението на д-р Стаменов след седмица.
На мен не ми се наложи да лежа след снимката - бях адеквата и станах веднага.
И още нещо, преди снимката ми "почистиха" влагалището - в случай че имам инфекция, гъбички и т.н. да не се разнася заразата нагоре към матката и тръбите.
*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #31 -: Март 09, 2009, 17:41:20 pm »
При моята цветна снимка се установи ,че имам лява проходима тръба.Болката е поносима,не е толкова страшно.Опитахме стимулация за инсеминация ,но развих големи фоликули от дясно и решихме да преминем на ин-витро.Сега съм в стимулация.Дано всички успеем заедно. :goodluck: :babyflips: :grouphug2:
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #32 -: Март 24, 2009, 14:27:07 pm »
Здравейте момичета !
Записах си час за ЦС на 31,03,2009 г.за 9 ч., тъй като ще е с упойка .Някой може ли да ми обясни как протичат нещата , чака ли се много или става по - бързо когато е за такава манипулация ?
Още нещо д-р Персенска поиска среща след ЦС , но не на същият ден , а на следващият или понатам .Записах си за следващият , защото пътувам и не ми е удобно .Въпросът ми е защо трябва да има среща и на др.ден , нали резултатът от ЦС е готов веднага ... ???Какво пропускам ?... :(

И още нещо се сещам , при съмнение за хидросалпинкс , прави ли се ЦС , в смисъл че тази течност в тръбата не може ли да я избутат с течността , която ти вкарват и да стане лошоооо !?!На някого правили ли са ЦС при такова съмнение ?
« Последна редакция: Март 24, 2009, 14:49:43 pm от evita1717 »
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #33 -: Март 24, 2009, 18:14:50 pm »
Евита,не разбирам защо трябва да си правиш цветна снимка с упойка.Според мен болката се понася и е моментна.Аз не чаках много за моята снимка.Но винаги е различно.А след това трябва да се видите с д-р Персенска ,за да коментирате резултата  и да решите какво да правите нататък.Иначе резултатът става веднага.И на последния въпрос ,при съмнения за хидросалпингс се правят снимки.За да си спокойна го коментирай с д-ра си.Няма нищо страшно!Успех!


“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #34 -: Април 04, 2009, 02:56:37 am »
На 01 Април ми беше ЦС, правих я с пълна упойка по настояване на д-р Персенска. След снимката я видях за две минути в коридора, след като ми каза, че и двете тръби са ми запушени и трябвало да се направи лапароскопия вече не я чувах и не разбирах за какво ми говори. На 02 Април всичко си беше ОК, но днес ме боли мадката. Тази болка е тъпа, като тежест и ме притеснява. Споделете при вас как е било през следващите дни и повлияла ли е снимката на цикъла.
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #35 -: Април 06, 2009, 12:56:09 pm »
на 9 април ще правя ЦС при др.Персенска.тук моята лекарка ми каза че няма да издаржа без упойка ,защото имам 3 операции птеди това.С една трьба и с един яйчник сьм и много сраствания.кьде сьм била трагнала с този разпран корем.Надявала се лекарите в София да разбирали по-вече.........ужас.та сега се опитвам да се сваржа с клиниката да предупредя за упойката.Часьт ми е за 14.00. Мисля да отида по-рано.Ако не мога де се сваржа с клиниката,мислите ли че на място лекарката ще разреши за упойка.Вече разбрах,да не ям и да не пия нищо. :blowingdust2:
Няма значение колко бавно вървиш, стига да не се отказваш от пътя си!

Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #36 -: Април 10, 2009, 12:08:47 pm »
Моята ЦС с упойка мина .Докато легнах на масата и ми казаха , че ще сънувам красиви сънища , а аз твърдях , че не ме хваща ... и повече не помня , освен моментът в който се събудих ... След упойката бях леко замаяна , но много бързо се оправих !Срещнах докторката после и ми каза , че и двете ми тръби са запушени и ужасно много се е мъчила да прекара течността !Също така ми каза , че е добре че сме решили с упойка , защото иначе е щяло да има нечовешки болки !!!Каза , че единственото , което ми предлага е инвитро !Бях шашната и още съм ...
При д-р Персенска съм в кл.Надежда.
*
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #37 -: Април 10, 2009, 14:29:28 pm »
 miletka77,от това дали си с операции или не ,не е определящо за ЦС с упойка и без упойка.Всичко си зависи от прага на търпимост и издръжливост на болката.И аз съм с 3 коремни операции,2 лапароскопии,без тръби и с множество сраствания,но я правих без упойка при д-р Персенска.А относно коментара на твоята лекарка....нямам думи!
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #38 -: Април 10, 2009, 17:06:06 pm »
А относно коментара на твоята лекарка....нямам думи!

Това пък защо ?Ти при кого си?

Офффф извинявам се много , днес загрявам супер бавно !!Схванах вече ...Извинявай много ME4KATA!!! :balk_81: :balk_81: :balk_81:
« Последна редакция: Април 10, 2009, 17:09:50 pm от evita1717 »
*
Re: цветна снимка с упойка
« Отговор #39 -: Април 10, 2009, 17:31:16 pm »
Искам да кажа,че много малко са лекарите в Бг,които си разбират от работата  и които искат да ни помогнат за решаването на нашите проблеми и коментарите относно тяхната професионалност са неподходящи.

evita1717,не се притеснявай за бавното загряване,то ще да е от пролетната умора  :lol: :lol: :lol: