0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте мили момичета,

Знам, че някои от вас имат задълбочени познания в тази област, затова се надявам да ми помогнете със съвет.
Преди около 2 години, с приятелят ми лекувахме инфекция - комбинация от гъбички и някаква бактерия, която аз не се постарах да запомня, защото гинеколкогът ми обясни, че не е нищо страшно... Сега, когато сме на крачка от процедура по инвитро, приятелят ми изведнъж реши, че това е било тежко венерическо заболяване, което (естествено) аз съм принесла, следователно съм имала друг партньор.... Сигурна съм (за него 99, а за себе си 110%), че не сме имали странични връзки. Но това е друга тема.

Въпросът ми е: Има ли изследвания, с които да се установи прекарано преди време венерическо заболяване? Например имунологичните изследвания на цервикален секрет, които направих наскоро.
Според това, което прочетох из интернет, след прекарано заболяване организмът натрупва повишено количество антитела, които намаляват постепенно, но в период 2 до 10 години (според заболяването) би трябвало да се отчитат при изследване... Това трябва да означава, че имунологичните изследвания за гонорея, микоплазми, хламидия и т.н. трябва да отчитат наличие на антитела, ако е имало съответното заболяване... Или логиката ми е погрешна??

Надявам се, да ми дадете идея, защото съм на границата - оказва се, че ревността също можела да бъде причина за безплодие  :(  и трябва или да намеря лечение, или след като съм изминала толкова дълъг път, накрая да се простя с надеждата за бебе...

(Може би темата е повече за "Емоционални" ;-) , но т.к. търся конкретна информация, реших, че е подобре да я сложа тук, надявам се да ми простите :-) )

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
 Здравеи мила.Мисля,че лекар ще отговори наи-добре и достоверно на всички въпроси които имаш.
*

    wild cat

  • ***
  • 404
  • Няма начин да няма начин!
Здравеи мила.Мисля,че лекар ще отговори наи-добре и достоверно на всички въпроси които имаш.
Ще добавя, че баналните гъбички си съществуват в нас и някои неща биха могли да отключат прекомерното им размножаване /напр. употреба на антибиотици/. С други инфекции бихме могли да се сдобием при гинекологични прегледи, манипулации и операции  /да ме извинят лекарите, но не винаги се съблюдават изискванията за стерилност/.  :(
Лошото е, че не си спомняш точно какво сте лекували, но щом док. тогава ви е казал, че не е нищо страшно, то вероятно не е било "тежко венерическо заболяване". Знаеш, че невежеството, незнанието и недостатъчното споделяне понякога са най-големите ни врагове. Дали просто мъжът ти не се страхува да направите следващата крачка т.е. да преминете към ин-витро и сега рови и си търси някаква причина?   :wink:
Знаеш, че невежеството, незнанието и недостатъчното споделяне понякога са най-големите ни врагове.

Точно това имах предвид ;-) и защото ограмотяването е труден процес, много се надявах, че съществува по-лесен начин - с пряко доказателство. За съжаление, явно няма такъв...

Поне съм имала късмет с избора на гинеколког - чудесен лекар и чудесен човек! За пореден път се убедих в това. Навремето той ме насочи към ин-витро, много деликатно и с много точни насоки. Сега се оказа, че пази всичко в архив (гадините били гарганела) и 1/2 час търпеливо ни обясняваше, какво точно е било, какво не може да е било... Дано това да е дало резултат, за нужното ни ограмотяване по темата.  :?

Дали просто мъжът ти не се страхува да направите следващата крачка т.е. да преминете към ин-витро и сега рови и си търси някаква причина?   :wink:

Поне за това съм сигурна, че не е. Той винаги много силно е искал дете и спокойно понесе идеята за ин-витро. Просто глупавата му ревност разваля всички хубави неща  :( Направо ми идва да  :witch:

Благодаря за отговорите, момичета! И от сърце ви пожелавам да се сбъднат най-съкровените ви коледни желания!!  :bighug:

Весели празници!

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.