0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Стрептококи група Б
« Отговор #40 -: Февруари 27, 2009, 19:41:29 pm »
Starlet,аз говоря за проблемите на друг човек и за конкретният случай - тя има резултати какво са и намерили и какво не. Какво общо имат гъбичните инфекции в случая?
Не желая да се заяждам, но ти явно се почувства с жегнато самочувствие, че някой ти оспорва твърденията. Ми какво да направя, като не са вярни? Да си мълча, за да ти доставя удоволствие ли?
Ти четеш разни неща, но не можеш да изхвърлиш плявата от истината в това, което четеш, а пък имаш наглостта да ме обиждаш и да говориш за моите познания. Аз няма да те обиждам, само ще ти кажа, че е страшно арогантно  и невъзпитано да се опитваш да оценяваш знанията ня някого, за който не знаеш нищо.Съжалявам, че е под достойнството ти да ми отговаряш - никой не те кара да го правиш. Аз и без това пиша заради garga, а не да те обучавам теб всезнаещата.

Желая ти лек ден и успех в науките, щом имаш желание да се изучаваш го прави както трябва. Не смятам повече да ти отговарям просто е под достойнството ми в случая!!! [/b] [/i] [/color]

:D :D :D  Благодаря за пожеланията, но аз съм микробиолог, имам втора специалност химия и пиша докторат по микробиология. Дали това е правилният начин според теб или предлагаш да го правя по някакъв друг начин?

 

garga, млечната киселина помага за баланса, защото държи влагалището по-киселинно. Затова лактобацилите са полези не за нещо друго. Единствената причина по която те се развиват по-добре в тази среда е, че другите бактерии не се развиват по-добре. Особено кандидата има тенденцията да повишават pH-a . Обаче ти кандида нямаш - поне от резултатите които ни каза.
Млечната киселина не може да ти направи бактерии. Това което прави, е да ти направи киселинността на влагалището нормална. По този начин помага за развитието на бактериите, които вече си имаш. Да, ама точно този Лактацид е изследван  точно за това и не е ефективен( сложих линк по-горе). За оцетната киселина - зависи в каква концентрация е - може да убива, а може и да има същият ефект като млечната. Затова готовите влагалищните душове се правят с оцетна киселина. Целта и е да не се промени киселинността на влагалището докато се прави промивката. Това не означава, че промивките са безвредни, дори и да са само с киселина и чиста водичка. А това е гел, т.е. само за да стане на гел означава, че има и други работи в него. Всеки си решава за себе си - аз мога само да дам информацията пък кой каквото иска да прави. Ако имаш някакви други въпроси, можеш да ми пишеш на лични.


Б.
« Последна редакция: Февруари 27, 2009, 20:17:57 pm от Bobbie »


  
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Стрептококи група Б
« Отговор #41 -: Февруари 28, 2009, 12:20:03 pm »
Старлет, ето това ми предписа лекарката:

Мисля, че е по-скоро за вътрешни промивки, но аз си го ползвам май повечко за външни, понеже за вътрешна ползвам глоболите

Да това което са ти изписали е разтвор за вагинални промивки, аз говорих за ето този гел за ежедневна употреба.
Който замества сапуна при тоалета на жената.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Стрептококи група Б
« Отговор #42 -: Февруари 28, 2009, 12:40:41 pm »
Дълбоко съм разочарована от нашето здравеопазване, което включва и работещите по лабораториите микробиолози, които явно не са достатъчно начетени за да си вършат работата (разбира се има изключения от това правило) Казвам го от опита на човек обиколил цяла България заради некадърността на такива хора (лекари и лаборанти). Така че никой не е в състояние да ме впечатли с изказвания от сорта на аз съм завършил еди какво си!!! Въпреки всичко отново виждам неграмотността да бъде първо прочетено и после оспорено едно мнение. ЛАКТОБАЦИЛИТЕ се борят не само с гъбичните а и с бактериалните инфекции. Те са стражите на влагалището ако мога така да се изразя. И за да могат да се размножават им е нужна кисела среда осигурена от МЛЕЧНА КИСЕЛИНА, а не от ОЦЕТНА. Също така ЛАКТОБАЦИЛИТЕ отделят МЛЕЧН КИСЕЛИНА за да могат да се размножават и да си живеят добре, а не ОЦЕТНА КИСЕЛИНА. Незнам колко по ПРОСТО ДА ГО ОБЯСНЯ. А за много начетените микробиолози това трябва де е ясно че ДВЕТЕ КИСЕЛИНИ не са едно и също нещо и не вършат една и съща работа. Както дадох пример преди това би означавало тъпото твърдение че, натриева и калиева основа са едно и също!!! Ако пък не го знаят че това са две различни вещества много жалко, че ще си играят с живота на хората по един или друг начин. Много жалко за самочувствието им, градено на нещо (знание) което явно не им стига. Между образование и знание има разлика. То и всички лекари, инжинери и прависти имат съответното образование, но не всички са кадърни и знаят какво правят.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Стрептококи група Б
« Отговор #43 -: Февруари 28, 2009, 12:45:05 pm »
Моля не превръщайте много полезната тема в поле за лични разговори. Ще почистя.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Стрептококи група Б
« Отговор #44 -: Февруари 28, 2009, 16:10:00 pm »
Мели, не искам да превръщам темата в спор, а да разруша един МИТ, от който хиляди компании са натрупали пари на гърба на хорaтa, които са в безизходица и се надяват на продуктите им.  Няма намерение да си меря познанията с който и да е, но просто смятам, че е добре хората да знаят за това. Ако смяташ,че е проблем за форума, ше се съобразя с мнението ти на модератор и  ще престана да го твърдя. Мислех, че другите може да имат поза от малко повече познания в тази област, защото много жени тук имат подобни проблеми.

Starlet,  не е вярно,разбери. Не се заяждам с теб, но продължаваш да заблуждаваш хората. Няма да ти изнасям лекции по биохимия, на които не им е тук мястото, но двете киселини вършат едно и също нещо - престани да спориш за неща, от които нищо не разбираш, защото е невежо и дразни. Млечната киселина не върши нищо различно от оцетната за лактобацилите. На такива грешни изказвания е изградена цяла индустрия от печеливши продукти, на които жените се надяват. Ти поддържаш този мит, който е именно това- МИТ.  Това че се продават не променя фактите. Между другото, защо не ни обясниш как така почти всички комерсиални продукти се правят с оцентна киселина?
За Българското образование и здравеопазване не мога да коментирам първо защото след гимназия не съм учила и един ден в България и второ, защото никога не съм работила в здравеопазването като микробиолог. Отричането на влагалищните промивки от доста години е СТАНДАРТ в медицината и знам, че на по-младите лекари им се преподава това.
 
Хайде престани с епитетите, защото е много грозно.

Боби


  
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Стрептококи група Б
« Отговор #45 -: Февруари 28, 2009, 17:18:26 pm »
Момичета, моля ви спазвайте правилата на форума, не използвайте обидни думи и не спамете темата. Моля ви, лични недоразумения и конфликти изяснявайте на лични. Нека тези полезни теми ни служат за помощ и не се обръщат в дълги спорове и сплетни.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Стрептококи група Б
« Отговор #46 -: Март 02, 2009, 13:29:19 pm »
...Starlet,  не е вярно,разбери. Не се заяждам с теб, но продължаваш да заблуждаваш хората. Няма да ти изнасям лекции по биохимия, на които не им е тук мястото, но двете киселини вършат едно и също нещо - престани да спориш за неща, от които нищо не разбираш, защото е невежо и дразни...
 
Хайде престани с епитетите, защото е много грозно.

Боби

За епитетите няма да коментирам, само ще цитирам. Твърдението, че двете киселини вършат едно и също нещо е невярно и съм го поткрепила с материал. Ако някой желае още професионални материали за това каква е ролята и средата на живот на лактобацилите, има много. Лактобацилите не само че оцеляват в млечна киселина, но и те я произвеждат това им е естествената среда за живот, за сметка на това не оцеляват достатъчно, а малкото оцелели не се развиват в оцетна киселина. Пак повтарям това са две различни вещества с различни химични формули би трябвало да се знае. И тук спорът не стана заради комерсиалните продукти и производители, а заради точно определено твърдение. От моя страна спорът е приключен и то в моя полза.  И пак повтарям образованието не прави човека!
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Стрептококи група Б
« Отговор #47 -: Март 02, 2009, 16:05:48 pm »
За епитетите няма да коментирам, само ще цитирам. Твърдението, че двете киселини вършат едно и също нещо е невярно и съм го поткрепила с материал. Ако някой желае още професионални материали за това каква е ролята и средата на живот на лактобацилите, има много. Лактобацилите не само че оцеляват в млечна киселина, но и те я произвеждат това им е естествената среда за живот, за сметка на това не оцеляват достатъчно, а малкото оцелели не се развиват в оцетна киселина. Къде го прочето това??? Това са свободни съчинения. Дoлу съм ти дала връзка към материал, в който се цитират научни изследвания, които недвусмислено показват, че типа на киселината няма разлика, ако pH е в рамките на оптималното за тях. Пак повтарям това са две различни вещества с различни химични формули би трябвало да се знае. И тук спорът не стана заради комерсиалните продукти и производители, а заради точно определено твърдение. От моя страна спорът е приключен и то в моя полза.  И пак повтарям образованието не прави човека!
Бях написала още обяснения, но се отказах и ги изтрих. Оставям само връзката към статията. Очевидно е, че не разбираш какво означава киселлинност ( или pH) и затова сметна за необходимо да ми обясниш, че двете киселини са с различна формула и да ми пращаш цитати от рекламни листовки. Този спор е безсмислен.

Ето линка: http://epirev.oxfordjournals.org/cgi/content/full/24/2/109
 Естествено, можеш и да го игнорираш както игрнорира изследванията върху продукта, който си тръгнала да препоръчваш.

Нямам и най-малкото намерение да продължавам да участвам в този цирк.


Б.
« Последна редакция: Март 02, 2009, 17:50:42 pm от Bobbie »


  
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Стрептококи група Б
« Отговор #48 -: Март 02, 2009, 18:23:21 pm »
Да, дали ще може да спрете наистина с излишните думи и да остане само полезното,
МОЛЯ.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Стрептококи група Б
« Отговор #49 -: Март 03, 2009, 10:36:29 am »
Виж какво прегледала съм и двата ти линка, в първият правиш реклама на няколко ако мога да ги нарека въобще лекарствени средства. Във вторият ти линк който се отнася за вагиналните душ промивки (които не виждам как си измисли да ги намесиш тук) дали са или не са вредни по някакъв начин без да се уточнява правят ли се с някакви лекарствени средства или с чешмяна вода. Да не говорим че именно този материал и препратките от него казват че няма ясни доказателства дали тези промивки водят до възпаления и проблеми. Тоест цялата таза статийка е на някой който си чеше езика в общи линии и въобще не е научно изследване. По въпроса за информацията която аз обяснявам умишлено просто и ясно още в същият пост съм писала, че който желае и иска може да изнамери материали за ползата от лактобацилите, средата им на живот и размножаване и т.н.

Имам по-важна работа от тази да редактирам мненията ви в съответствие с правилата.
« Последна редакция: Март 03, 2009, 13:28:58 pm от Мели »
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Re: Стрептококи група Б
« Отговор #50 -: Март 03, 2009, 11:51:31 am »
Момичета,за пореден път, моля ви, нека не изпозлваме квалификации - има нормални начини за водене на дискусия. Темата е полезна и не желаем да я заключваме. Моля, избягвяйте личните нападки, а където е възможно редактирайте мненията от тях.
« Последна редакция: Март 03, 2009, 11:53:21 am от cygnus »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Стрептококи група Б
« Отговор #51 -: Март 03, 2009, 15:01:38 pm »
cygnus , аз предлагам, ако garga няма нищо против, таиз тема да се заключи. Не виждам как може да се води цивилизован спор - съжалявам.

Б.


  
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Стрептококи група Б
« Отговор #52 -: Март 03, 2009, 15:14:51 pm »
 Момичета, моля ви не заключвайте темата. Аз редовно си я следя и всичко в нея ми е интересно. Разбира се апелирам да няма дразги в нея. Приемам всяко мнение като различна гледна точка, а не като война.
 В момента съм приключила с антибиотика и вагиналните глоболи, пия хомеопатични лекарства и очаквам 20 март за следваща микробиология. Дотогава отвреме на време ползвам Лактацид фемина, но за външно измиване. Когато излязат следващите резултати пак ще пиша тук, така че за мен е много важно да не се заключи темата. Вярвам, че има и други момичета, които следят за подобни проблеми и подчертавам за N-ти път, че всеки пост по темата е полезен.
 П.П.: Приятелят ми също чака резултати от изследване, така че ще пиша какво е положението и при него. Все още не пие антибиотик, а междувременно се пазим.
 Благодаря за всички мнения, линкове, информация и за това, че ви има, за да има с кого да си обменяме опит.  :thankyousign:  Нека използваме възможността да си помагаме и да отминаваме нападките, защото зная, че никоя от нас не е злонамерена.  :flower:
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Стрептококи група Б
« Отговор #53 -: Март 20, 2009, 17:25:25 pm »


Днес бях на профилактичен преглед. Пуснахме нова микробиология и цитонамазка също. Докторката каза, че имам кремообразно течение, макар че то не изтича и аз не го виждам. Било възможно пак да не е чиста микробиологията, но каза че дори да излезе нещо няма да лекуваме с антибиотик. Ще опитаме с мазила и гелове. За да се опита организма сам да се пребори, защото ентерококите били упорити, НО НЕ БИЛИ ПРЕЧКА ЗА ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ. Изследванията ще са готови в сряда - дотогава си чакам търпеливо. Матката, яйчниците си били с нормално положение и големина, имам овулация и т.н. нямам идея защо тогава не се получава забременяване, но явно колкото и да се опитват да ме откажат от цветна снимка, трябва да намеря начин да я направя, ако не искам да стане твърде късно за надежди ... Не разбирам защо на места се казва, че ентерококите водят до стерилитет, а гинеколожката ми казва, че не са пречка. Незнам на кого да вярвам ?!
« Последна редакция: Март 20, 2009, 17:29:56 pm от Pesheck »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #54 -: Март 21, 2009, 23:15:20 pm »
Мила garga, имам подобен проблем.
Първо да кажа, че две години правихме опити за забременяване, хиляди изследвания и т.н. В началото ме лекуваха напосоки, после се сетиха да ми пуснат микробиология, която показа наличие на златист стафилокок, пак пих антибиотик, месеци след това отидох за контролна микробиология, която пък показа стрептококи група Б, но този път резистентни към всички антибиотици от антибиограмата.
Лекарката от немай къде ми изписа бисептол за 14 дни и това е. Изпих си го, но реших да не си правя повече микробиологии, първо защото все изкача нещо, и второ защото организма ми се съсипа от антибиотици. Шест месеца по-късно забременях естествено и карах напълно безпроблемна бременност, за съжаление със злополучен край, но поради причини, нямащи нищо общо с бактериите, а като си помисля колко се притеснявах от проклетите гадини, само те ми бяха в главата.
Далеч съм от мисълта, че съм се излекувала, но ти казвам всичко това, защото явно те не са били пречката за забременяване, а и не съм имала никакви индикации за заплашващ аборт в нито един момент от бременността ми. Мисля, че е най-разумно последното решение на лекарката ти, да остави организма сам да се справи, естествено, ако нямаш някакви остри симптоми. Пиенето на 4-5 вида антибиотик не ми помогна, а само влоши състоянието ми.


За мъничката ми принцеса, завинаги в сърцето ми, 26.02.2009 - http://www.youtube.com/watch?v=TgxfvM1K7yI
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Стрептококи група Б
« Отговор #55 -: Март 22, 2009, 10:35:50 am »


Днес бях на профилактичен преглед. Пуснахме нова микробиология и цитонамазка също. Докторката каза, че имам кремообразно течение, макар че то не изтича и аз не го виждам. Било възможно пак да не е чиста микробиологията, но каза че дори да излезе нещо няма да лекуваме с антибиотик. Ще опитаме с мазила и гелове. За да се опита организма сам да се пребори, защото ентерококите били упорити, НО НЕ БИЛИ ПРЕЧКА ЗА ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ. Изследванията ще са готови в сряда - дотогава си чакам търпеливо. Матката, яйчниците си били с нормално положение и големина, имам овулация и т.н. нямам идея защо тогава не се получава забременяване, но явно колкото и да се опитват да ме откажат от цветна снимка, трябва да намеря начин да я направя, ако не искам да стане твърде късно за надежди ... Не разбирам защо на места се казва, че ентерококите водят до стерилитет, а гинеколожката ми казва, че не са пречка. Незнам на кого да вярвам ?!
Ама ти как така може да нямаш още цветна снимка още? Кой се опитва да те откаже? Веднага отивай да я правиш - това ти е най-важното да го отхвърлиш в момента. Ще ти дърпам ушите, само да ми паднеш  :bonk:.

Б.
« Последна редакция: Март 22, 2009, 10:45:13 am от Bobbie »


  
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #56 -: Март 22, 2009, 11:34:44 am »
Боби, нямам цветна снимка поради факта, че сега лекувам бактерии и макар някои лекари да казват че това не е проблем да се разнесат навътре в тръбите, други твърдят точно обратното. Също така последните 6 месеца бях на 3-ма различни лекари и всеки от тях ме съветва да си продължавам с опитите, че ми нямало нищо, рано било за снимка ( а опитвам от 2-3 години, с известни прекъсвания, но все пак..). Всеки път аха-аха да напредна с изследванията и ето сега заради бактерии - няма ЦС.
 Cherie, мерси за съвета - надявам се и на мен да не ми е пречка забременяването .. Мерси за окуражителните думи !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #57 -: Март 23, 2009, 04:58:56 am »
Боби, нямам цветна снимка поради факта, че сега лекувам бактерии и макар някои лекари да казват че това не е проблем да се разнесат навътре в тръбите, други твърдят точно обратното. Също така последните 6 месеца бях на 3-ма различни лекари и всеки от тях ме съветва да си продължавам с опитите, че ми нямало нищо, рано било за снимка ( а опитвам от 2-3 години, с известни прекъсвания, но все пак..). Всеки път аха-аха да напредна с изследванията и ето сега заради бактерии - няма ЦС.
 Cherie, мерси за съвета - надявам се и на мен да не ми е пречка забременяването .. Мерси за окуражителните думи !
Знам, знам - ти ми каза причините, ама нали говорихме по въпроса, че контрастът, който слагат, е стерилен и няма допирни точки с  влагалището. Рискът е, ако някой не си свърши работата като хората и при вкарването на катетъра в матката по погрешка докосне стените на влагалището.
Не знам какви са тези лекари които така категорично отсичат, че не ти е от тръбите, но стандартът е да имаш 1 година опити, преди да се започнат изследвания за репродуктивни проблеми, а ти вече почти 3 години опитваш.

Боби


  
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #58 -: Март 24, 2009, 21:41:00 pm »
 Излязоха резултатите от новата ми микробиология. Ужасни са ! Оше по-зле от преди. Сега не стига, че пак имам Enterococcus faecalis, но и Klebsiella pneumoniae се е появила. За втората нищичко не знам. Не, че за ентерококите ми стана кристално ясно какво причиняват, но за Клебсиелата даже не мога да намеря много информация. Това е просто отвратително. Не мисля, че ако пак приемам АБ, ще стане по-розово. Най-много да се лепне нова гад. Дали Клиндамицина или приготвените глоболи в аптеката причиниха новия микроорганизъм ? Идея си нямам. Утре ще посетя гинеколожката, но като знам че съм без час - пак ще ми изпише рецепта "на крак", без да имам възможност да питам за подробности.
 Та така, имаме си мутант - Стрептокок - Ентерокок - Клебсиела ... И така докога ??? Пффф ...
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Стрептококи група Б и Ентерококи
« Отговор #59 -: Март 24, 2009, 22:46:03 pm »
Та така, имаме си мутант - Стрептокок - Ентерокок - Клебсиела ... И така докога ??? Пффф ...
Спри всякакви антибиотици и въобще не ходи повече по микробиолози в следвашите 1-2 месеца,щом нямаш оплаквания. Всичките ти бактерии са нормална флора т.е. разбит ти е баланса. Действай си по проблемите за забременяванетои ги зарежи тези вагинални инфекции поне за малко. Сега си чакала 25 дена - изтрай минимум поне още месец и след това отиди пак на преглед.
Не си слагай ниакви хомеопатични неща там през това време, нито си прави каквито и да е душове. Просто си спазвай нормална хигиена с изключително внимание при миене или бърсане да не става пренасяне от към ануса.  За външна хигиена - сапун.Не някакви специализирани препарати за дамски хигиени, а сапун. Друго в момента не се сещам.



Б.
« Последна редакция: Март 24, 2009, 23:20:05 pm от Bobbie »