0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Искам да пусна картичка, но незнам адрес.
От скоро почнах работа и едва ли ще мога да дойда, но поне и аз с нещо да помогна.
Момичета , 4 дни не е ли твърде кратък срок за подготовка на такова мероприятие.
Гласуването така или иначе го изпускаме.
Притесненията ми са да не си направим шарж на нашият проблем , да отидем 20 човека там и да станем за смях и то не персонално , а проблемът ни ще бъде осмян и още повече пренебрегнат.
Не трябва да си вкарваме автогол, мисля , че много внимателно трябва да го обмислим.
Нямаме технологично време за събиране на подкрепа , организиране на работни групи , разпределяне на задачи, информиране и привличане на медии..
Куки , спомена че за "Буркана" са били нужни 3 седмици организация...
Нека проявим разум , защото силните емоции , могат и да ни подведат.
*
Докато не излезем на светло и депутатите не видят истинския проблем очи в очи, нищо няма да направим. Всеки, който не е засегнат от нашия проблем, дори не е запознат, че той е налице. Трябва да видят, че не сме само по форумите и болниците. Да видят, че този проблем е настоящ и истински!!! Трябва да излезем!!!
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
В крайна сметка кога е гласуването? Малко по-напред тук мини е писала, че идеята е да се съберем преди гласуването и затова именно е избрана датата 18-ти. Надявам се, че няма да мсе малко. А и дори да е така, да протестираме пост фактум ще е още по-безсмислено според мен. Важно е колко шум ще вдигнем. Е, разбира се, добре е да сме и повечко.

Ако искаме да покажем мащаба на проблема ни трабват хора , повече хора.
Ясно е , че не всички от нас ще излезнат на светло.
Добрата новина е , че чрез скандала , можем да привлечем незасегнати хора.
Но четири дни е ужасно малък срок.
Кой ще обърне внимание на 20-30 човека?
А и риска от това да кажат , ето казахме ли ви че цифрата 270 000 е манипулация , и ние да си направим лоша услуга е много голям.
Не ме разбирайте погрешно , аз съм за такова мероприятие , но то да бъде ефективно.
*

    daninaa

  • ****
  • 700
  • Все някога ще успеем
Въпреки че няма да мога да дойда защото ми е доста далечко а и съм на работа искам да ви кажа че напълно ви подкрепям в мислите и действията ви момичета .С вас съм и ще следя с голям интерес всичко което се случва по тази тема.Дано нещата се подредят и всичко да е наред.Успех .
Здравейте,
аз съм безкрайно щастлива, че има толкова много активни млади хора. От всичко което изчетох, мисля че е добре протеста да се организира на няколко етапа:
1, Протестно шествие (както е предложението на Сдружение Зачатие) за да се използва емоцията, докато е в зародиш. Но мисля, както срещнах вече такива притеснения, че присъстието няма да е много силно по ред причини - липса на време за организаторите, липса на средства, ангажименти и превземане на разстояния. Въпреки това ще бъде успешна проява, защото ще бъде първата вълна - ударна. Символът на празната количка е чудесен според мен. На този етап е добре да се използва помоща на медиите за отразяване на събитието - преди и по време на протеста.
2, Използване на интернет пространството, защото всеки има достъп до него. Електорнна картичка - чудесно, но без молби. Има гняв в душата на всички нас, нека да бъде използван. Смятам, че заявяването на нашите позиции трябва да бъде малко по-агресивно, защото Държавата е по-силна, факт е, а така и трябва да бъде. Аз лично няма да се моля за помощ, защото моята България ми я дължи. Аз искам е по-добрата позиция за мен, защото ако не съм аз (бъдещата майка) няма да има България.
3, Третото ми предложение е свързано с въпрос - Можем ли да получим подкрепата на лицата от екрана? - "Сблъсък" например или "Господари на ефира". Мисля, че тези две предавания са добра трибуна.
4, Втори протест - организиран в един ден и един час в различните градове
5, Паралелно с втория протест - разпространение на флаери по пощите, за да получим подкрепа от нашите съседи и всички хора които не се страхуват да заявят мнението си.

И за всичко това, не забравяйте че всички ние имаме много приятели. Много добри приятели, които ни обичат и ще ни подкрепят, защото нашата болка е тяхна.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
И аз се страхувам, че ще сме малко, но въпреки това трябва да опитаме! Полицайте се организираха също з акратко време. Защо ние да не можем? Аз ще дойда със сестра ми и тя ще ни подкрепи. Други познати нямам в София! Ако сме единни ще успеем! Има толкова пишещи мами от София, Само трябва да ни подкрепят!
искам да изпратя протестна картичка но не знам на какъв адрес моля ви пишете.
Жена която мечтае
*
Ситуацията динамично се промени, тъй като получихме по спешност медийната подкрепа на бтв и покана за участие в "Шоуто на Слави".
Дата - 15 декември 2008 г., 19,15 ч.
Място - пред пилоните на НДК
Цел - да запознаем обществеността с ползите от предлаганото финансиране на процедури от асистираната репродукция
Участници - Анна Зашева и д-р Стаменов в студиото, д-р Владимиров, д-р Табакова, Радина Велчева и всички, които са съпричастни с идеята, пред студиото на бтв.
Призив на сдружение Зачатие - знаем, че времето е ужасно кратко, но това е шансът все пак предложения законопроект да се приеме. Елате с празни колички, свещи и плакати. Можете да си напишете по едно пожелание с големи букви и да го сложите в количките. Можете да помолите приятели да ви подкрепят. Нека не залитаме към обидата, към оскърблението, а да се подготвим аргументирано и позитивно да защитаваме правата си.
« Последна редакция: Декември 14, 2008, 12:09:32 pm от Сдружение Зачатие »
*

    Бу

  • *
  • 32
  • Lactosaurus supportiva regina
Уау!
Това е то динамична промяна.
Пак ще опитам да дойда и да подкрепя  :D


*
подкрепям мнението на Ефирче.
Пак ще се съберем 30-тина човека,и ще изглеждаме смешни.
То се видя и на акция Буркан колко дойдоха,всичко беше само думи.
съжалявам ,но наистина не вярвам ,че има 270 000 хиляди двойки с репродуктивни проблеми.
и друго 18-ти е работен ден,помислете че неможе да си излизаме току така от работа,защото все пак трябва да си плащаме 4-тата процедура догодина.
идеята трябва да се обмисли повече.
съжалявам ,ако на някой не му хареса мнението ми.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Най-накрая покана от Слави!
За съжаление аз лично няма да мога да дойда. Не може ли да се измисли алтернативен мейл на шоуто и там тези, които не можем да присъстваме лично да изпратим картичка или  по някакъв друг начин да се изрази подкрепа? Все пак има хора и извън БГ.
« Последна редакция: Декември 14, 2008, 12:08:27 pm от lady_11 »
*
Приятели и съмишленици,

в отговор на многобройните ви призиви за организиране на протест срещу наглото и бездушно поведение на български депутати, които са на път да провалят законопроекта за държавно финансиране на процедурите по асистирана репродукция и които оскърбиха всички български семейства с репродуктивни проблеми, съобщаваме:

На 18 декември 2008 година в София ще се проведе протестен митинг, организиран от сдружение "Зачатие". Призоваваме ви да се включите в него - с плакати и празни бебешки колички.
Следете тази тема за допълнителна информация за точното място и час на проявата. Очакваме цялата ви помощ за организиране на този протест. Време е да излезем на светло!

Заключваме останалите теми, за да бъдат събрани на едно място вашите мнения и предложения за протеста.

Ситуацията динамично се промени, тъй като получихме по спешност медийната подкрепа на бтв и покана за участие в "Шоуто на Слави".
Дата - 15 декември 2008 г., 19,15 ч.
Място - пред пилоните на НДК
Цел - да запознаем обществеността с ползите от предлаганото финансиране на процедури от асистираната репродукция
Участници - Анна Зашева и д-р Стаменов в студиото, д-р Владимиров, д-р Табакова, Радина Велчева и всички, които са съпричастни с идеята, пред студиото на бтв.
Призив на сдружение Зачатие - знаем, че времето е ужасно кратко, но това е шансът все пак предложения законопроект да се приеме. Елате с празни колички, свещи и плакати. Можете да си напишете по едно пожелание с големи букви и да го сложите в количките. Можете да помолите приятели да ви подкрепят. Нека не залитаме към обидата, към оскърблението, а да се подготвим аргументирано и позитивно да защитаваме правата си
.

Страхотноооо!
Слави ни подаде ръка в труден момент!
Утре при Слави!
Доколкото разбрах мотото е:

ИСКАМЕ ДА РАЖДАМЕ ДЕЦА В БЪЛГАРИЯ!

 :flower: за всички организатори.

п.п. Мацки , пишете в други форуми , искайте подкрепа!Аз се захващам!
Пускайте мейли до всички медии за които се сетите , новинарски , ежедневници. Хайде да помогнем , да се отрази подобаващо!
Колички от приятелки , съседки.
« Последна редакция: Декември 14, 2008, 12:16:27 pm от Eфирче »
Имам глупави въпроси.

От къде да си купя такава количка? :oops: Сигурни ли са датата и часът, за да организирам повече хора?
*
Снощи и аз си мислех за Шоуто на Слави... Това е страхотна новина!!!
Там съм!
*
Имам глупави въпроси.

От къде да си купя такава количка? :oops: Сигурни ли са датата и часът, за да организирам повече хора?

Поискай назаем от приятели, после ще им я върнеш. Датата, часът и мястото са сигурни.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Може бе,  нали за това я давам. Само искам да сменим текста, за да е по-въздействащ. Като се уточни идея, ще я оправя и пак ще я пусна.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
А ще има ли  протест и на 18.12? Утре ще ми е много трудно да дойда!