0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

4 ANDROSTENDION
« -: Ноември 18, 2012, 11:03:54 am »
Здравейте!Тази седмица ми назначиха изследване на хормона 4 АНДРОСТЕНДИОН.Когато попитах дали трябва да съм в цикъл,за да го направя те ми казаха... не,а от нета разбирам,4е трябва да се направи от 3-7-я ден на цикъла и то сутринта рано,а аз отидох в 13:00.Може ли да ми кажете как точно трябва да се направи изследването със сигурност и какви са референтните стойности.На 22 години съм на листа с излседването пище,4е са 1.99-9.18, а в нета пише че е 11 и нещо.....ако моето е вярно аз съм 2 пъти над нормата.Моля помогнете!От юни месец съм по лекари с тия хормони само се мотая и сега разбирам че се връщам в начална фаза :( Някой знае ли кога точно трябва да го изследвам хормона или няма значение.
*
Re: 4 ANDROSTENDION
« Отговор #1 -: Ноември 18, 2012, 12:47:55 pm »
Референтните стойности на женските полови хоромин зависят и от лабораторията в която ги правиш и от деня на цисъла ти. Според мен е редно лекар да каже точно кога тярбва да го направиш този хормон, говори с него. За сяка фаза от Мц референтните стойности са различни, 3-7 ден се  пада фоликулярна фаза. Аз те съветвам да говориш с лекар найистина на кой ден от цикъла си да направиш този хормон и след това да го повториш....
Re: 4 ANDROSTENDION
« Отговор #2 -: Ноември 18, 2012, 23:04:31 pm »
Благодаря ти за отговора.Аз питах лекарката,но тя ми каза че не била информирана  :?(дерматолог е) като си запазвах час при гинеколжката реших и нея да попитам,а тя ми каза да питам тоя който ми е назначил изследването и ме отряза ужассс.Сега нз какво да правя вече съм в цикъл,чакам да ми свърши,за да отида на гинеколог даже нз при кой и ако трябва да чакам до следващата менструация...... 8O ,като знам че ме прескача и доста често даже не ми идва....отчаяна съм вече  :(
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: 4 ANDROSTENDION
« Отговор #3 -: Ноември 20, 2012, 14:14:54 pm »
Здравей Ralinka_ ,
за да ти назначат подобно изследване, предполагам лекуващият те лекар има съмнения за поликистоза. Прочете ли тази статия:
Синдром на поликистозните яйчници
Казваш, че си правила и други изследвания?
Може ли да напишеш резултатите от всичките?
Обикновено, когато правим хормонални изследвания, трябва да се вземат предвид множество показатели. Само резултатът от един хормон често е недостатъчен.
За да е по-ясно за четящите, напиши името на хормона, измерената стойност и в скоби референтните стойности за него от съответната лаборатория.
На мен лично не ми стана ясно какъв е твоят резултат и дали си го сравнила с референтните стойности на твоята лаборатория.
Поздрави!

п.с. Няма нужда да пускаш едно и също мнение в няколко различни теми


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde