0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #120 -: Декември 08, 2008, 16:19:44 pm »
Странно е как хора които (уж) би трябвало да се застъпят и да се борят за тая идея като чели умишлено се явяват опозиция. В случая визирам най-вече Щерев, който вероятно добре си е направил сметката и смята, че подобен фонд би бил в ущърб на неговия добре работещ бизнес...
Жалко е, защото той май е единствения там който има представа реално какво всъщност е Ин-витро.  :?
Не разбирам защо привидно "всички са За идеята", но никой не иска да подкрепи реализирането и. Нима не си дават сметка че в най-добрия случай имат още 10-12 работни дни в които да направят така, че тези пари да не бъдат върнати, защото не е намерем механизъм с който да се усвоят. Всички критикуват и се заяждат, а не прочетох нито един от тях да е  предложил друга алтернатива...
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #121 -: Декември 08, 2008, 16:23:24 pm »
Щерев единствено бих го разбрала, ако се откажеше да участва в гласуването поради конфликт на интереси. В такъв случай можеше да се изкаже като експерт, без да се подава на емоции и разсъждения.
Но не разбирам защо след като се отказва, преди това е наговорил куп глупости и дивотии, още повече, че си противоречи.
Голям мерзавец.
*
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #122 -: Декември 08, 2008, 16:32:44 pm »
Я ми разяснете предните коментари на Щерев, че нещо не мога да вдяна...
Четох стенограмата от заседанието, и нищо лошо не го "видях" да казва... Дори е споменато това, че няма да гласува заради конфликт на интереси.
« Последна редакция: Декември 08, 2008, 16:35:06 pm от twin »
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #123 -: Декември 08, 2008, 16:35:22 pm »
Я ми разяснете предни коментари на Щерев, че нещо не мога да вдяна...
Четох стенограмата от заседанието, и нищо лошо не го "видях" да казва...

Но и не каза нищо добро  :wink: Бездействието му е много цинично, освен това противопоставя онкоболни и хора с проблеми със стерилитета. И това всъщонст е и един от мотивите му да не подкрепи проекта. Но за мен той има скрити мотиви.


Цитат от стенограмата - Атанас Щерев - декември 2008:

"Не мога като човек занимаващ се със здравен мениджмънт, независимо, че съм заинтересован от това да се отпуснат средства за нови репродуктивни технологии, но това нещо не е справедливо решение на въпроса, когато няма средства за лечение на деца, когато няма средства за лечение на онкологично болни, на хронични заболявания, на сърдечно съдови и мозъчно съдови заболявания, от които е основната смъртност в България."


« Последна редакция: Декември 08, 2008, 16:38:11 pm от Nina »
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #124 -: Декември 08, 2008, 16:35:43 pm »
Това е поредната изродщина на държавата...
*
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #125 -: Декември 08, 2008, 16:55:38 pm »
... Но за мен той има скрити мотиви.
Какви, според теб?

Колкото до цитата- човека няма как да не се презазстрахова, предвид скандала с предното му изказване относно средствата за онкоболни... Но и не може да се отрече, че има и доста верни неща, които казва по време на заседанието...
Както и да е, не искам да съм му защитник. Просто попитах за предните, цитирани тук по-горе случаи, когато е правел изказвания относто двойките с репродуктивни проблеми, понеже не съм запозната.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #126 -: Декември 08, 2008, 17:05:01 pm »
Е, той Щерев винаги се държи така - независимо има или не изгода от това, той просто е против да се помогне и всячески се бори да не вземе този фонд и една стотинка. Което най-малкото учудва, защото знае какво е да няма пари човек за АРТ процедура.
Въпреки всичко, според мен е най-добре, независимо какво ще се реши, да се търси записа и да се види кой е човека, който го е казал, да се заведе иск в Страсбург за дескриминация и да се покаже, че в крайна сметка тези хора имат права, а не са нищожества и крави за разплод.
А толкова ме е яд на репликите им, че бих дарила пари, да им направят на всички "членове" на комисията по една спермограма, да ги видим колко мъжове са :x
Да не говорим, че ми е не обидно, а странно и недоумявам как жените в тази комисия, търпят такова нещо 8O Аз не бих мълчала, ако ще и да ми намалят заплатата... Явно и те са толкова стока като кандидат-оплодителите :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #127 -: Декември 08, 2008, 17:11:27 pm »
Надявам се , на този "плодовития" някой наистина да му направи едно ин виво. Тази меко казано " свинска проява "( ще ме прощава модератора ако нарушавам някое правило) на господа депутатите е поредното доказателство, че за хората с нашите проблеми скоро не предстои да се случи нещо добро, което ние всички чакаме от толкова дълго време. Жалко е, че те не оценяват проблема, не оценяват усилията на всички момичета , които неуморно се борят за нашите права. Изводът за мене ,че за поредна година нашите " народни" представители хвърлиха прах в очите на обществото , че мислят за този наболял обществен проблем - безплодието, а в действителност това е поредния кьор фишек.



*

    Eti76

  • ***
  • 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #128 -: Декември 08, 2008, 17:26:26 pm »
Оооох, идва мо ка викам!!! Абе хора, вие не разбрахте ли, че и жените в тази комисия се изказваха ПРОТИВ нашата кауза, и жените ни подмятаха: "стига с това инвитро, искаме инвиво оплождане!" И не е сега тооолкова важно КАК се казва ЕДИН от тези, дето ни се подиграваха, още повече, че ние самите НЕ ЗНАЕМ кой е той! Сега в момента е по-важно да се приеме закона! Ще се борим, както и до сега, дори и по-сериозно. Но нека да се изясни дали все пак ще се гласува закона, или не! Ако не се приеме, тогава ще се направи една сериозна нова стратегия на действие, ще си обединим силите и ще преценим заедно какво е най-удачно да направим и на кой фронт. Може и да е добре да се стигне до съд, но според мен не е ефективно в Стразбург да отидеш да съдиш някакъв си простак! По-добре да съдим държавата за отношението и към нас, т.е. за липсата на адекватно отношение. Все пак е приета стратегия за борбата с демографската криза и ние сме в нея. А все още нищо не е предприето. От години е трябвало да има регистър на тези като нас, ама няма, въпреки, че е заложено в нормативни документи. Също не бива да позвол;яваме да ни сравняват с болните, защото до сега не бяхме болни, а сега като се отпуснаха пари, защо за нас, като имало други по-сериозни проблеми. А това, че защо за нас да има фонд, за другите да няма - това е сериозния проблем, да НЕ позволим да ни сравняват с болните деца, то няма нищо общо. Нашия проблем е социален. Защо държава-членка на ЕС няма политика по този въпрос, защо не подпомага хората с репродуктивни нарушения. Там трябва да се целим, а това, че някой си простак казал поредната простотия, това само по себе си в БГ се очаква... Аз бях там, понесох унижението, но пак ви казвам, тази реплика към края на заседанието, вече беше неофициално, не се каза на висок глас, дори от единия до другия край на масата не се чу! Разберете, не е толкова лесно. Унижението го изпитвахме ПРЕЗ ЦАЛОТО ВРЕМЕ, докато течеше заседанието... Дори и в причидно културните изказвания, дето уж били на наша страна, също има неодобрение...
А за Щерев, който не вижда проблем в неговите изказвания, много съжалявам, че не беше там. И да прочете по-добре стенограмата! Той самият каза, че не било добре тези пари да се дадат за нашата кауза, че не било добре да се направи Фонд за инвитро и т.н., все доста негативни изказвания. Иначе предупреди, че няма да гласува, но преди това настрои комисията, че закона не е добър! А аз се надявах, че ще е размислил, след като още на Кръглата маса в Пловдив ми обеща, че ще се изказва против винаги и навсякъде за този закон, особено ако стигне до Парламента
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
*
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #129 -: Декември 08, 2008, 17:53:59 pm »
Именно това питах - защо ти е обещал подобно нещо. Защото това ми е странно - човек, занимаващ се с репродуктивна медицина да е така настроен!

Но това е само за уточнение...
*

    sunnynevi

  • ***
  • 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #130 -: Декември 08, 2008, 17:57:52 pm »
Такааааааа, да речем че знаем вече името на така наречения "оплодител" и какво правим с него - какво???Просто продължаваме да си го оплюваме тук и да си го коментираме, и какво от това???
Мисля, че с нашия проблем трябва да ангажираме известен журналист, безкористен, брутален ако щете, такъв на който не му пука!!!
Сещам се за Мартин Карбовски, въпреки, че не следя подробно предаванията му.
Истината е, че ако не си помогнем сами и Господ неможе да ни помогне!!!
Така, че нека действаме, нека ги притискаме!!!
Пишейки си тук никой освен нас самите няма да разбере за този проблем!!!
 :thankyousign:

Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #131 -: Декември 08, 2008, 18:32:31 pm »
Ето тук е отговора защо Щерев не иска да подкрепи - цитат от стенограмата -

"Очевидно има нужда от прозрачност не само по отношение на остойностяване, но има нужда и от прозрачност по критериите, по които се лицензират клиниките, по критериите, по които държавата дава сигурност на тези семейства, че ще получат качествена помощ в клиники, които са по процедура създадена от същата тази държава."

Преди време Павлета Табакона най-цинично ми заяви в очите , че когато човек иска намира начин - ниви продава , жилище ,но прави опит за дете , докато има какво да продава .
Ние сме им в ръцете , колкото кажат - толкова , не им трябва прозрачност на тях , това брани с цинизъм Щерев - вие да не си топите носа все по - надълбоко !
Така мисля аз !

Ети76 - от реплика към война - другото е унижение ! Целувам те , аз щях да удрям , че като ми кипне македонската кръвчица ...май да го беше хванала за гушката , че да щтракат журналята и да питат защо ...
Преди да си създадено, аз те исках!
Преди да си родено - те обикнах!
В съня си видях лицето ти и знаех , че съм влюбена!
Преди да си заченато, аз знаех , че ще умра за теб!
Това е чудото на неосъществената майчина любов!
Моята любов!


Дневникът на New Love
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45823.msg827306#msg827306
*

    Eti76

  • ***
  • 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #132 -: Декември 08, 2008, 18:36:39 pm »
Вили, те и така щяха за малко да ме изгонят, пък ако бях скокнала... Аз съм серт, ама там не може. В Пловдив се раздадох, та затова Щерев вече като ме види и ме заобикаля, ама в Парламента няма как, не става така. Трябва да се преценява къде и какво! То с Ани и Ради, а също и докторите - Владимиров и Стаменов, бяхме като потресени от цялото заседание, та накрая подмятанията, вече не ни правиха впечатление:)
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #133 -: Декември 08, 2008, 18:50:31 pm »
Добре де от ония ден го мисля. Много любим метод на управляващите е да противопоставят две нуждаещи се групи. Както и сега - защо да има за репродуктивни проблеми, а да няма за болните дечица. Нали се сещате към кого ще потече съчувствието, не парите, щото пари я дадат я не, но съчувствие. А аз питам не може ли да сме на едната везна на кантара. И ние и болните деца и изоставените. А на другата да сложим пенсии по 1500 евро след 55 годишна възраст, нови автомобили, които ако се провери със сигурност ще са по скъпи от 10 милиона.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #134 -: Декември 08, 2008, 19:17:27 pm »
А дали неможем да изпратим статия и до чужди вестници?Аз се ангажирам с превода и ако мислите, че би помогнало?
Да сезираме наистина ЕС.Нямам представа кого точно но мисля, че можем.
Дори да не е конкретно за потентния депутат, да е като цяло за униженията, безхаберието и неадекватното отношението към проблема?
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #135 -: Декември 08, 2008, 19:30:57 pm »
Споделям мнението на Лиско, ако би имало ефект защо не, да стигне и до ЕС.
Според мен би могло да стане с петиция, тя може да бъде под формата на жалба или искане, праща се до Европейски парламент, до комисията по петициите, къде се разглежда, връща се отговор на подателя и ако е удобрена се решава какви действия да се приемат съгласно Правилника за дейността на Евро Парламента.
Ето тук има малко повече инфо.
http://www.europarl.europa.eu/parliament/public/staticDisplay.do?id=49&language=BG
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #136 -: Декември 08, 2008, 19:51:16 pm »
НАПРАВО НЯМАМ ДУМИ!КОЛКОТО СА ПОМОГНАЛИ НА РАКОВО БОЛНИТЕ ИЛИ НА БОЛНИ ДЕЦА МАЙ ТОЛКОВА ЩЕ ПОМОГНАТ И НА НАС!Е ЯВНО СМЕ УНИКАЛНА ДЪРЖАВА,ЗАЩОТО САМО ТУКА Е ТАКА!БРАВО ЕТИ!САМО ТАКА!НЯМА ДА СЕ ПРЕДАВАМЕ!!!
*
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #137 -: Декември 08, 2008, 19:58:24 pm »
Лиско давай мила с теб сме, дайте да се организираме да дебатираме и да действаме на дела не на думи,4е ако 4акаме някои да помисли за нас........ щте надхвурлим и 45гогини!Аз сьм ЗА,да си изберем организатор!
:)
*
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #138 -: Декември 08, 2008, 20:31:32 pm »
Я ми разяснете предни коментари на Щерев, че нещо не мога да вдяна...
Четох стенограмата от заседанието, и нищо лошо не го "видях" да казва...

Но и не каза нищо добро  :wink: Бездействието му е много цинично, освен това противопоставя онкоболни и хора с проблеми със стерилитета. И това всъщонст е и един от мотивите му да не подкрепи проекта. Но за мен той има скрити мотиви.


Цитат от стенограмата - Атанас Щерев - декември 2008:

"Не мога като човек занимаващ се със здравен мениджмънт, независимо, че съм заинтересован от това да се отпуснат средства за нови репродуктивни технологии, но това нещо не е справедливо решение на въпроса, когато няма средства за лечение на деца, когато няма средства за лечение на онкологично болни, на хронични заболявания, на сърдечно съдови и мозъчно съдови заболявания, от които е основната смъртност в България."



А има 20 милиона за предизборна кампания!!!! Цинизъм!!! Аз лично мисля, че ни трябва лоби в парламента. Освен това си мисля, дали не е възможно организациите като Зачатие или Искам Бебе например да работят по проекти към МЗ. Не съм наясно какви точно програми има и какво финансират, но знам едно - милиони са окрадени от европейските фондове, други милиони са прахосани, уж за развитие на гражданско общество е защо да не се финансират проекти свързани с инвитро.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*
Re: За 3-те безплатни инвитро опита - Новини!
« Отговор #139 -: Декември 08, 2008, 21:10:11 pm »
Леле, тия хора са много зле. От къде я измислиха тая каква беше там за председателка на "Зачатие"??? :( 8O
Момичета, нека кажат юристите и по-компетентните от мен, каква е възможността да съдим държавата в Хага или където там трябва? Мисля, че имаме пълно основание за това