0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
МОЛЯ ЗА СЪВЕТ!ЧХГ-то не спада
« -: Декември 03, 2008, 11:51:23 am »
Мили момичета. Пускам отделна тема и в този форум, защото съм в абсолютна патова ситуация. На кратко: на 24-ти октомври ми направиха инсеминация. 15 дена след това ЧХГ-то беше 94. В последващите изследвания хормона нарастваше, но не двойно за 48 часа. Започна и кафеникаво зацапване. Най-високото ниво на ЧХГ-то ми беше 970, на 21 ноември. В същия ден бях на преглед при д-р Стаменов, той нищо не видя, каза, че може да има съмнения за извънматочна, но да отида след 2 дена с ново ЧХГ.
И така на 24-ти ноември то беше 383. След прегледа казаха, че всичко се е спихнало и че трябва да прокървя силно и след около 5 дена да ми е спаднало ЧХГ-то. Да, но аз не прокървих като хората, а ми течеше само по малко кръв, по малко кафеникаво. След 5 дена обаче ЧХГ-то ми беше 447. Бях пак на преглед-нищо няма, всичко е чисто и да си чакам. Само при опипването усети леко удебеление при десния яйчник, но каза, че е нищо притеснително. Това беше в петък, а днес 5 дни след това, ЧХГ-то ми е 396.
През тези 5 дена, имах вечер болки, но поносими от дясната страна, и течението на моменти се засилваше, като си беше чиста кръв.
За днес успяха да ме запишат, чак за 7 часа вечерта за преглед, но до тогава не знам какво да правя и къде да се дяна. Много ми е притеснено, вчера прочетох малко и за гроздовидната бременност и се уплаших, дали не е нещо такова. Изпаднала съм в доста голяма депресия, и постоянно ми се реве, но гледам да се държа за сега.
Много ви се моля момичета да споделите вашето мнение, от какво може да се поддържа това ЧХГ.
Страшно ще съм ви благодарна за коментарите.
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ!ЧХГ-то не спада
« Отговор #1 -: Декември 03, 2008, 13:05:00 pm »
Мисля ,че Дживотинче имаше подобен проблем.Виж нейните постове.
А най-добре ще е да се включи :wink:
« Последна редакция: Декември 03, 2008, 13:11:21 pm от Vali :) »


Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ!ЧХГ-то не спада
« Отговор #2 -: Декември 03, 2008, 13:46:16 pm »
вероятно ще се наложи абразио на лигавицата на матката, все пак. Rommi също имаше такъв случай.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ!ЧХГ-то не спада
« Отговор #3 -: Декември 03, 2008, 18:33:15 pm »
Тук съм и се включвам! Ти вече си на преглед и се надявам нещата да се развият добре за теб! Искрено се надявам и нещата да не се развият както при мен, но важно е да си под постоянно наблюдение и да се реагира веднага!
Ето я и темата ми и дано ти помогне поне малко, поне за успокоение.
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=281536.0
а това ми е писанието за ситуацията:
"За моята история, накратко - след направеното икси и трансфер на 31.01., продължих да имам ЧХГ около 500 до към средата или края на април. Бяхме отхвърлили с док вероятността за извънматочна след проведените пет, шест прегледа, но и цикъл нямах. Изкарах си гергьовденските празници и на 07.05. след обяд изведнъж ме хвана остра болка в корема. Помислих, че са черва, но звъннах на док. Вечерта за момент ме отпусна, но после отново се засилиха болките и то толкова, че не успявах да си обуя панталона, едвам лягах, не можех да се въртя. Малко по-късно вечерта започна да ме боли и диафрагмата, болката се разпростря към дясното рамо и едвам си поемах дъх. Въпреки това не се обадих на бърза помощ, защото докато им обясня, че съм правила инвитро и току виж ме оперирали от нещо друго, например апандисит. На другия ден отидох на преглед и док веднага ме прие в болницата. Казано честно се чувствах вече по-добре, болката беше намаляла. На следващия ден ми направиха лапароскопия, която продължи почти 4 часа. Резултата - дясна тръба, където е бил ембриона (държа да отбележа, че той не се е развивал!) спукана и отстранена, бях загубила и кръв, та ми преляха. След 4 дни ме изписаха. Сега съм добре, бях в болнични 30 дни и утре вече съм на работа. В общи линии при мен ситуацията може да се опише така: ембриона не се е развивал, по някое време е започнал да се отлепва, в резултат на което започва леко кървене. За зла беда кръвта не изтича към коремната кухина или матката, а се капсулова от двете страни на тръбата и започва да я надува. Докато един момент не е издържала и се пръска. Док спомена, че тръбата се е раздула около 50 пъти   И всичко това - БЕЗ НИКАКВИ БОЛКИ ИЛИ СИМПТОМИ. Само леки предърпвания от дясно, които ги имам почти всеки цикъл.
Ей на това му се вика изцепка. Направо да не знаеш от къде ще ти дойде   "

Ох, дано съм била полезна и дано ти се размине всичко.
Успех и моля те, пиши как си!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ!ЧХГ-то не спада
« Отговор #4 -: Декември 03, 2008, 21:19:30 pm »
Здравейте момичета. Страшно съм ви благодарна за съпричастността. Прочетох историите и на Дживотинче и на Ромми. Наистина си приличат. Аз си дойдох от преглед и си копирам поста от бг-мамма.
Значи прегледа ме д-р Персенска. Наистина страшно обстойно. Аз и обясних всичко мо-та-мо, даже бях и написала на едно листче всичките ми ЧХГ-та по дни. Д-рката каза, че не намира нищо притеснително и каза още да изчакаме. Аз я питах, не може ли аджеба нещо да е заседнало там в тръбата и да не иска да излиза, и тя каза, че не може. Казах и даже за историята на Дживотинче, и тя каза, че това рядко се случвало и да не си присвояваме чужди болки - за което до една степен е права де.
В крайна сметка я попитах-добре де, какво става. Нейното обяснение е, че просто по-бавно се чистя. Било нормално. И че по принцип ЧХГ-то се чистело до към 8 седмици. Каза, че състоянието на яйчниците и лигавицата ми, били все едно съм в средата на цикъла. Казах и, че точно преди прегледа, като се подмивах извадих по-голям съсирек, колкото възглавничката на пръста ми, и тя каза-че е видно, че се чисти нещо но по-бавно.
Питах я за диагностично лапаро и тя ми каза, добре де и да го направим какво ще видим. И аз: ми ще видим къде е запецнало нещо, но тя пак повтори, че няма нищо никъде, а в момента се чисти "остатъчния материал".
Питах я за лекарства, които биха ми помогнали по-бързо да стане процеса, но нищо не ми предписа.
Та да отида пак в сряда. Питах я да пусна ли преди това ЧХГ, а тя каза-стига си се взирала в това ЧХГ, в момента няма нищо притеснително.
Това е. Сори, че бяха толкова подробна, но исках да ви обясня всичко, за да знаете това, което и аз.
Ще се радвам да чуя мненията ви.
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ!ЧХГ-то не спада
« Отговор #5 -: Декември 03, 2008, 22:20:46 pm »
Съжалявам за неприятностите, които са те връхлетяли.
За ЧХГ-то и на тестовете Престо пише, че до 8 седмици след раждане и аборт може да се отчитат нива.
Според мен направи си още едно изследване и ако продължават да падат стойностите - добре, поизчакай
*
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ!ЧХГ-то не спада
« Отговор #6 -: Декември 04, 2008, 00:05:25 am »
Мило, отговорих ти в другия форум!Ще се повторя и тук - следи се и внимавай!
Ако ЧХГ-то пада, добре. То мойто просто от трансфера на 31.01, до 09.05. когато го изследвах не беше паднало много. Най-високата ми стойност около 10 дни след трасфера беше 600,60, а през май 491,10. Което не беше голямо падане. А при теб ми се струва, че все пак пада доста по-бързо.
Сега ми идва идея - като минат 8-те седмици и нямаш цикъл, пусни си контролно ЧХГ. Според докторите, щом се чисти за 8 седмици, тогава би трябвало да е нула вече, нали?
Успех и ни дръж в течение!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"