0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #80 -: Юни 29, 2006, 14:06:01 pm »
Наистина ще бъде полезно да се пусне анкета за неуспешните опити. Хубаво ще е да се включат всички клиники от списъка на здравната каса. Аз бих пуснала такава ако знаех как.
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #81 -: Юли 05, 2006, 13:42:53 pm »
И аз правих в началото на май икси при д-р Стаменов.Това е първият ми опит и за щастие успешен. Толкова съм развълнувана, че незнам какво да Ви напиша друго, а мога да Ви разказвам безкрайно. Прекрасен лекар и чудесен екип. Цялата процедура протече нормално без усложнения и без хиперстимулация и цената беше същата без никаква промяна от уговореното в началото. сега съм в 8 г.с. Успех на всички.
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #82 -: Юли 11, 2006, 00:42:03 am »
V otgovor na vashata anketa:

Zabremeniah v klinika "Reproduktivno zdrave" na d-r Shterev ot purvia opit.
Prez Fevruari tazi godina se rodi i nashiat sin.
Dovolna sum ot obslujvaneto i naistina viarvam che popadnah na profesionalisti koito dovedoha mechtata ni do uspeshen krai.

Пиши на кирилица!
« Последна редакция: Юли 11, 2006, 08:40:29 am от Lali »
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #83 -: Юли 25, 2006, 10:54:38 am »
Най-после да се отчета и аз. Гласувах за Д-р Владимиров и неговият екип. Те осъществиха мечтата ми и аз да съм бъдеща майка и не знам как да изразя огромната обич и благодарност, която изпитвам към тях!
Благодаря ви!

Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #84 -: Септември 07, 2006, 19:56:03 pm »
Забременях благодарение на д-р Стаменов и неговия екип много ги обичам и им благодаря от цялото си сърце.
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #85 -: Септември 11, 2006, 17:23:10 pm »
 :DВреме е и аз да се включа в анкетата, гласувах, моят успех се дължи на д-р Владимиров, д-р Тачева и целият екип от клиника "София"! :D
Радвам се, че анкетата вече е безсрочна!
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #86 -: Септември 11, 2006, 17:39:49 pm »
Здравейте на всички!Много съм щастлива, че мога да гласувам и аз.
Благодарение на д-р Николова, д-р Вакрилов и д-р Панова се осъществи моята мечта да стана мама.Изключително доволна съм от отношението на персонала и нямаше никакви проблеми и изненади по отношение на заплащането.Между другото стана от вторият опит с една яйцеклетка, но първият път не се стигна до пункция поради небрежното отношение на предишният ми
д-р /Тодоров/.
*
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #87 -: Октомври 15, 2006, 09:26:48 am »
Реших и аз най - накрая да се разпиша тук, тъй като няколко месеца от бременноста минаха и вече съм доста по - спокойна и щастлива. Благодарение на д-р Стаменов и целият му екип очакваме нашето бебе през 2007г. :D
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #88 -: Октомври 16, 2006, 19:03:10 pm »
Много съм щастлива да пиша в тази тема.
 
Забременях в к-ка "Надежда".
Благодарна съм на д-р Стаменов и целия екип!
Радвам се, че са много добри специалисти и работят с любов!

Желая им  бъдещи успехи и много бебчета! :rainbow:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

    vanessa_

Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #89 -: Октомври 20, 2006, 13:20:19 pm »
Здравейте и от мен! Бях решила да пиша след като се роди бебчето ми, но след като ви прочетох реших , че няма място за предразсъдъци. Бременна съм след втори опит ИКСИ в 36 г.с. , благодарение на невероятния екип на д-р Стаменов в клиника "Надежда". Не бях хиперстимулирана и съм абсолютно доволна от обслужването и отношението. Нямаше никакви некоректни моменти относно заплащането. Д-р Стаменов е невероятен човек и професионалист, пожелавам му все повече успехи!
*
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #90 -: Октомври 24, 2006, 19:07:17 pm »
 :D Гласувах от името на една приятелка, която забременя при Д-р Табакова. Поздравявам я за упоритостта, търпението и вярата й в този лекар, защото стана от ШЕСТИЯ ОПИТ, с ICSI. Всичките й предишни опити бяха пак при нея. Стискам и палци да бъде добре и да роди едно сладко и здраво бебче!

Така че момичета (включвам и себе си) не губете надежда, чудесата се случват, но не винаги от първия път!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #91 -: Ноември 01, 2006, 18:20:11 pm »
Здравейте!
Преди 2 години и 6 месеца започнаха моите опити с инвитрото.... Правих 6 неуспешни опита в специализирана клиника в Германия, Берлин. След поредния неуспех надеждата че ще забременея започна да угасва... Миналата година реших да опитам тук и по препоръка на моя позната отидох в МЦРЗ на доц. Щерев. Там срещнах приятелско отношение и разбиране от страна на целия екип, които успяха да върнат надеждата в сърцето ми, макар че честно казано не ми се вярваше да забременея след всички предишни опити... Никога няма да забравя 15.12.2005г. - денят в който правих кръвните проби  и чаках резултатите...Думите “теста е положителен" все още звучат в главата ми. Стоях и не можех да повярвам, че най-после се е случило и то от първия път...Днес имам здраво момченце на 3 месеца!
Повярвайте и чудото ще стане!!! Успех!!!
Няма разлика относно обявените цени (те включват всички процедури); Реално крайната цена се образува в зависимост от персоналните нужди от медикаменти.
*
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #92 -: Ноември 14, 2006, 14:27:26 pm »
Момичета смятам за мой дълг да напиша тази история, за да мога да предпазя тези, които тепърва започват тази борба от това, което се случи на мен!. Моята борба за бебе започна преди 5 години, а през май месец тази година стигнах до първото си инвитро, заради анти-овариалните антитела, които ми откриха, при които “единственото” решение е ICSI.

Сагата ми започна при д-р Табакова и сина й д-р Николов в клиника “Репробиомед”. Изкараха ми 14 яйцеклетки (!), от които им хрумна да оплодят ICSI само половината въпреки антителата (не били толкова сериозни!) но аз се намесих и казах, че искам минимум 10 да се оплодят ICSI. И слава богу, защото от “нормално” оплодените не се получи нито един ембрион. От 10 по ISCI се получиха 8, “първокласни” по тяхна преценка ембриони. Така, от извадените ми 14 яйцеклетки, се оказах с 8 ембриона, не е лошо, ще кажете, ама можеше и повече, ако нямаше ескперименти. По време на пункцията обаче (която при тях се прави без упокойка, слагат само отпускаща мускулите инжекция!) явно засегнаха пикочния мехур, защото той след това блокира и се наложи да ми сложат катетър. Следващиете дни имах силно парене и болка при уринирането..., на които не се обърна внимание. При трансфера, започна спор, аз исках да ми върнат само 3 ембриона (страхувах се от многоплодна бременост), но ме убеждаваха за 4, и това в последния момент, вече на стола...как се взимат така решения? Върнаха ми 4. След 3 седмици теста беше отрицателен....Новината ми беше поднесена в чакалнята, пред всички други пациенти, под формата на физиономия “Абе май не е станало”. Значи към собственото си неудовлетворение от неуспеха трабваше да понеса и неудобството 10-на непознати да станат “съпричастни” с мен! Анализ “кое не мина добре и защо?” така и нямаше, само удобното обяснение за “процентите вероятност”, които така и никой не разбра колко точно са в тази клиника, за жени под 35 г.! 

Все пак имах успокоението, че си имам замразените ембриони, за чието съхранение естесвено си платих! Пет месеца след първия неуспех аз се залавям с този вариант. Без никаква стимулация нещата вървят супер, LH 46.32,  ендометриум 17, готова съм за трансфера! При някои от прегледите ми се загатва, че вероятността да забременея от замразени ембриони е само 5 % (брей как удобно се борави с процентите тука!), но аз героично заявявам, че това може да са Моите 5 %. И така до трансфера... На деня на трансфера, съм подготвена чакам в коридора, ме посрещат с изненада, отново “споделена” пред другите пациенти (всички сме “сродни души” така или иначе нали?). Нито един от размразените ембриони не ставал! Ама как така? Ами така. Нали обичайно оцеляват поне 50%? Ами по принцип е така ама в твоя случай не. Е добре де, “първокласни” ембриони, замразени преди само 5 месеца и не стават? За сметка на това ми се предлагат ембриони на друга пациентка??? Аз не се съгласявам. Последните разяснения какво ще правим при “следващото инвитро” (разбира се то е много по-интересно икономически погледнато пред този трансфер) се правят отново на отворена врата на кабинета, така че всички в чакалнята да имат завършена картинка на моята история!!! Преглъщам сълзите си и бързам да се прибера да не ми гледат хората резила (защо пък резил?) После почвам да анализирам и нещо не ми се връзват нещата. Дали този трансфер не е бил обречен отначало, дали апаратурата е била наред, защо никой не ми каза за такова вероятно развитие? Връщам се след 3 часа с мъжа ми и си искаме ембрионите. Ама защо са ви? Искам да ги видя и да се уверя, че не стават, искам да се изледват, защо са измрели, къде е проблема? Е, дават ги накрая, неохотно, явно им се случва за пръв път някой да иска да знае защо. Опитвам се да намеря къде да ги изследват, искам да разбера къде е проблема, в нас с мъжа ми ли или в техниката им. След опити на различни места в София, се оказва, че в Б-я такъв анализ не може да се направи НИКЪДЕ! В нашата бедна държава, с 270,000 бездетни семейства не могат да бъдат изследвани такива ембриони! Колко удобно за лекарите само, а? Явно ще трябва да се откажа.... Но за мен остава огорчението и съмнението, че не всичко бе направено както трябва в тази клиника, че трябваше да търпя отношението им, защото са “добри специалисти”, но дали не предлагат една услуга – замразяване на ембриони срещу заплащане (300 лв. за всеки 6 месеца) с ясното съзнание, че шансовете да оцелеят след размразяване и после да последва бременност са почти нулеви? Или проста една такава “голяма”клиника (макар помещаваща се понастоящем е един апартамент!) не може да си позволи да признае, че тази част от процеса не им е силна? Не смятам да анализирам повече, но когато премине болката смятам да поверя “бъдещето си на майка” в нечии други ръце, които вярват в мен и за които аз не съм само поредната участничка в този доходоносен бизнес с нещастието на хората!


Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #93 -: Ноември 14, 2006, 14:57:38 pm »
Роби, това което се е наложило да преживееш е отвратително! Просто нямам думи да изразя възмущението си от подобен род отношение към пациент  :x
Пожелавам ти следващият път всичко да бъде успешно и да се радваш на щастливи и безпроблемни 9 месеца!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #94 -: Ноември 14, 2006, 15:06:51 pm »
Роби, миличка... Съжалявам за това, през което е трябвало да преминеш :bighug: Желая ти успех при следващото икси и прекрасно здраво бебче! И да пишеш пак в тази тема, но да се включиш в анкетата с успешни инвитро процедури :goodluck:


Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #95 -: Ноември 14, 2006, 15:08:27 pm »
За сметка на това ми се предлагат ембриони на друга пациентка???

  :balk_153: Това не е ли подсъдимо? Мирише ми на търговийка.

Мила Роби, нямам думи... Направо съм потресена! Пожелавам ти бързо да намериш своя доктор, да забравиш този кошмар и да се радваш на двете чертички!  :kiss:
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #96 -: Ноември 14, 2006, 15:36:37 pm »
Като четох историята на Роби и веднага ми изплуваха всички доскорошни спомени от 3-та ми опита инвитро,  при д-р Табакова и д-р Николов,макар 3-тия спорно сполучлив и завършил с миссед аборт в 7-ма седмица ....и аз вече се чудя дали благодарение на тяхното безхаберие към това, което правят не се дължат и моите несполуки там. И аз бях ат търпеливите и разбиращите пациенти, но вече след като посетих други две клиники за инвитро разбирам че май са наблегнали на събирането на пари по всякакъв начин и чрез всякакви манипулации и допълнителни неща, удължават ти нещата за да ти взимат по дълго парите и накрая обаче пак нищо за съжаление, ако не съм права още по-зле защото излиза че са некадърни в областта си. Накой беше писал, че всичко при тях се движи някак на магия и май има доста истина в това изказване и по мои впечатления.
« Последна редакция: Ноември 14, 2006, 15:38:48 pm от marina15 »


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #97 -: Ноември 14, 2006, 18:06:20 pm »
Момичета много ви благодаря за подкрепата! Котаранка, не знам какво щеше да последва след това предложение за чуждите ембриони, сигурно щяха да ми обяснят законния ред да ги получа (надявам се!), но беше така или иначе доста цинично да ми ги предлагат точно в този момент!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    kpo

  • **
  • 92
  • кога ако не СЕГА!
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #98 -: Декември 12, 2006, 09:25:02 am »
От осем години мечтая да се разпиша в тази анкета - и ето това вече е факт!!!
Благодарение на д-р Владимиров, д-р Тачева и целият им прекрасен екип съм бременна в 3та г.с.
Думи нямам да ви опиша какви прекрасни хора работият в тази клиника, колко са добри и съпричастни, професионалисти от класа!
Обичам ви и Ви се прекланям докторе, продължавайте да сбъдвате мечти!
Re: Анкета- бременни от IVF/ICSI
« Отговор #99 -: Декември 14, 2006, 15:51:10 pm »
И моята мечта се сбъдна. Благодарение на доктор Владимиров и неговият екип съм бременна в 10-та г.с. от първи опит. Нямам думи да изразя признателността и уважението си към тези невероятни професионалисти  и Човеци.