0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

И моето зайче май изкокна
« -: Юни 24, 2008, 12:46:55 pm »
Не знам да се притеснявам ли или да се радвам , че най -накрая ми откриха някъкъв проблем, които се надявам да се окаже разковничето.
След биопсия на ендометриума се оказа че има данни за хронично възпаление.
Сега предстои курс антибиотици и нова биопсия.Силно се надявам това да е била причината за поредицата ми безуспешни опити и да успея да я преодолея.
Надявам се ако някоя от вас момичета има опит с такав диагноза да сподели.
Re: И моето зайче май изкокна
« Отговор #1 -: Юни 24, 2008, 15:54:23 pm »
Много е добре, че се е открила причина - така се скъсява пътят до успеха! Аз не съм чувала за такова хронично възпаление - на какво може да се дължи, какво казват лекарите?

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!







Re: И моето зайче май изкокна
« Отговор #2 -: Юни 24, 2008, 16:32:22 pm »
Чухме се с док. само по телефона,нямаш как да я разпитвам повече.Каза ми какъв антибиотик да пия и ще се видим другия месец.Тогава ще питам подробно.
По това което успях да прочет в интернет ,май става дума за ендометрит, който може да бъде в остра форма и в хронична.При хроничната форма нямало оплаквания.От къде се взело при мен незная, но според източниците ми в интернет е възможно от медицински манипулации.А аз имам доста такива за 8 годишна борба със стерилитета.Но може и да е от друго.
Няма значение от какво ,важното е да се оправи.
Re: И моето зайче май изкокна
« Отговор #3 -: Юни 24, 2008, 19:39:22 pm »
Този ендометрит върху какво може да окаже влияние - на забременяването или на износването
Re: И моето зайче май изкокна
« Отговор #4 -: Юни 24, 2008, 20:21:56 pm »
Интересно... и аз ще следя темата.  И аз се поразрових из интернет за хроничен ендометрит. Като се замисля няколко пъти като по-млада са ми назначавали антибиотик по повод "възпаление на яйчника". Какво ли са ни лекували и дали са го долекували??? И дали е възможно в стандартната вагинална проба за микробиология да не се открива нещо, а при биопсия на маточна лигавица да се изолират някакви микроорганизми?


Re: И моето зайче май изкокна
« Отговор #5 -: Юни 24, 2008, 22:50:13 pm »
Не знам точно на какво пречи но ако съдя по моя случай/не съм имала даже инплантация/трябва да е на имплантацията.Вагиналната ми посявка винаги е била добра,цитонамазката също/последната правих миналия месец/.
След прегледа ми при док на 11.07.ще мога да кажа повече.
*
Re: И моето зайче май изкокна
« Отговор #6 -: Юни 26, 2008, 11:13:03 am »
да ви кажа какво знам аз...може да е от неизлекувана настинка/както междувпрочем се прецакват и тръбите/...аборти...абразио...хламидии и т.н
Понякога се наблюдават дърпащи болки в областтс на къста,таза...Нелекуването води до вторичен стерилитет.
Интересувала съм се ,защото аз имам дърпащи болки честичко,но не съм задълбочавала изследванията...все се надявам при мен да е от дщстабана,спорта ...
Re: И моето зайче май изкокна
« Отговор #7 -: Юли 27, 2008, 19:17:47 pm »
zonceto , какво стана с прегледа? Какво каза доктора ?


Re: И моето зайче май изкокна
« Отговор #8 -: Юли 28, 2008, 12:21:17 pm »
Може семо да се предполага от какво е но не и да се каже със сигурност.Общо взето от всичко може да е ,дори и от хроничния ми апандисит ,който оперирах през 2000 година. До операцията два пъти годишно ме лекуваха за възпалени яйчници, но се оказа апандисит.От тогава никакви оплаквания, но това хронично чудо може и да е от там.След десет дни антибиотик ,и три месечна физиотерапия/по седем дни в месеца/, през септември нова биопсия да видим резултата.
Докторката каза че този ендометрит е причина за незабременяване.
След първата ми цветна снимка през 2004г толкова се зарадвах че този апандисит не ми е повредил тръбите, но той все пак може да ми е оставил нещо за спомен.
Между дугото това което разбрах от дневника на Жабче е че това може и да е причина за аборт/поне така и е казал д-р Стаменов/.
« Последна редакция: Юли 28, 2008, 12:28:04 pm от zonceto »
Re: И моето зайче май изкокна
« Отговор #9 -: Юли 28, 2008, 12:44:56 pm »
Зонцето, при мен ендометритът е следствие от аборт през ноември 2007, за който причината пък беше тежка вътрематочна инфекция. Но като цяло, всяка инфекция в матката е опасна за бременността и може да доведе до загуба на бебето.

Интересно, че на теб доста продължително лечение са ти изписали. Аз направих само 2 курса с антибиотик и няколко седмици след тях нова биопсия. Надявам се да е било достатъчно, все пак не съм си го мъкнала това възпаление с години, или поне така се предполага. Предстои ми ин витро и, искрено се надявам да ми предстои и нова бременност и не бих искала да започвам всичко с недоизлекувана инфекция...

Иначе и аз нямах никакви симптоми, микробиологията беше чиста, единствено може би последния месец преди биопсията имах малко по-продължителен цикъл и тежест в кръста от време на време. Откакто пих антибиотиците се чувствам много добре.
  09.11.2007
Re: И моето зайче май изкокна
« Отговор #10 -: Юли 28, 2008, 12:59:10 pm »
Да Жабче при мен се предполага че това възпаление е от много отдавна,затова си мисля че на есен няма да ми се разминат и други антибиотици.
Извинявай за въпроса ,че те връщам към лоши спомени,но тази тежка вътрематочна инфекция от какво е предизвикана?
Re: И моето зайче май изкокна
« Отговор #11 -: Юли 28, 2008, 13:04:28 pm »
Ами не знам със сигурност, аз имах много усложнения след ин витрото миналата година - тежка хиперстимулация, ембрионална редукция, организмът ми беше много изтощен от повръщането и хиперстимулацията, едно от бебетата загина в 10 г.с. и така и не се резорбира, остана си със същите размери. :( Според лекарите то е най-вероятната причина за инфекцията.
« Последна редакция: Юли 28, 2008, 13:07:38 pm от Жабче »
  09.11.2007
*
Re: И моето зайче май изкокна
« Отговор #12 -: Ноември 23, 2008, 13:24:47 pm »
Zonche,
И аз имах същия проблем.Откри ми го Д-р Стаменов след диагностична хистрероскопия.Трябваше да изкарам 2 курса с антибиотици и чак на 3-та биопсия Док каза ,че съм излекувана.Това беше след 2 -то ми неиспешно ИКСИ.Много се надявах това да е бил проблема,но ето че след 3-то ИКСИ пак не съм бременна.Ще търся проблеми и другаде.Дано стане поне 4 път!