0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: д-р Мария Николова-МСЦ"Капана"
« Отговор #20 -: Ноември 16, 2009, 18:23:31 pm »
 8O
Аз не знам защо е такова мнението ти за Д-р Николова но искам да ти разкажа за мен- аз родих първото си дете при нея преди 12 години второто също преди 5 и сега сам бременна с третото и пак съм при нея Води ми консултацията по здравната каса е разбира се заплащам нещата които касата не предвижда Ти може би не си правила справка но всъщност касата  поема определени неща и всеки може да провери какви освен това е много лесно да се хвърлят някакви празни приказки за да се опетни името на един човек Да викала ме е в Торакс защото тя работи там за да ми направи скрининговите изследвания които така или иначе касата не поема и за да ми направи 4Д качи ми го на флашка и сега понякога с мъжа ми и децата го гледаме цялото филмче пак А пък на тебе като ти е чак толкова скъпо в Торакс ще трябва да се ориентираш към друго ниво на медицината въобще




Re: д-р Мария Николова-МСЦ"Капана"
« Отговор #21 -: Ноември 27, 2009, 22:15:32 pm »
Незнам какви са тези измислици за д-р Николова,но моето мнение за нея,че тя е човек който иска да помогне с каквото може.Лично на мен ми помогна много,и сега благодарение на нея си имаме  прекрасно момченце.Само,че ние ходихме в кабинета ина ул Петко Тодоров 7 тел **********
« Последна редакция: Март 24, 2011, 19:13:19 pm от rally_pat »
Re: д-р Мария Николова-МСЦ"Капана"
« Отговор #22 -: Април 16, 2011, 13:58:51 pm »
Гласувам с две рце "ЗА" включването на д-р Мария Николова в списъка на най-безскруполният пловдивски гинеколог.
Не само се интересува кой си, с какво се занимаваш, от къде и какви са ти доходите, за да сондира мнение колко да те обере, а и злоупотребява с оказаното й доверие от страна на пациента.
Доверявш й най-ценното си - ЗДРАВЕТО, а тя умишлено го съсипва, само и само да те обере. В мига, в който разбере, че имаш доверен човек, който има и най-малка представа от дейността й, те изритва, тъй като вече не се вписваш в образа на жена-касичка.
Уж полага усилия да се самообразова, да следи новостите в гинекологията, но не прилага познанията си по предназначение. Буквално убива пациентите си.
Една приятелка забременя. Реши да се възползва от моя гинеколог - д-р Николова. Беше с МНОГО проблемна бременност. Бремеността протече уж под постоянното й наблюдение и "загриженост". Докторката й беше обещала, че ще присъства на раждането. ТЯ й насрочва ден за секцио. В деня на раждането - отсъства. Търсят я по мобилния телефон. Оказва се, че Докторката е на планувана конференция в Брюксел. Забравила да предупреди приятелката ми. Уверила е, че ще даде напътствия на оперативния екип.
Загриженостза пациента?! - Какво е това?!
Лично мен дългосрочно и уж неуспешно ме лекува от гъбички. Те били част от микрофлората ми и взели превес. Вместо да ме насочи да регулирам киселинния си баланс чрез Цитросепт, тя ме лекува чрез вагинални таблетки и Певарил крем за външно намазване. Не изписа нищо друго. След това - пак прегледИ, пак изследвания, пари... Тактично й обясних, че искам копие от резултатите на микробиалните изследвания и рецепта... Не само не получих такива, а и повече не ми вдигна мобилния си телефон, дори нещо повече - отхвърля повикването...
Едно е сигурно, д-р Мария Николова е най-безскруполният и най-незагриженият гинеколог в Пловдив, а дали не и в цяла България.
Преди пращаше пациентите си в "Торакс". От там са я разкарали.
Сега работи със "Селена" и лаборатория "Писанец" До кога ли?
НЕ СТЪПВАЙТЕ ПРИ Д-Р МАРИЯ НИКОЛОВА!!! - Ще Ви одере и убие.
Re: д-р Мария Николова-МСЦ"Капана"
« Отговор #23 -: Август 19, 2011, 14:27:24 pm »
Здравейте на всички,
аз искам да разкажа съответно как бяха нещата при нас и съответно мнението ми за доктор Николова. Понеже това е първата ми публикация и може би някои от вас биха се усъмнили в неистинност, единственото, което мога да направя, е да се заклея в детето си, че написаното от мен е истина.
Първо да кажа, че благодарение на доктор Николова си имаме живо и здраво момченце, което е вече на 33 дни. С нея съдбата ни срещна абсолютно случайно, за което благодаря на Бог. Попаднахме на нея на втория преглед в Селена, харесахме я и започнахме да посещаваме женската и консултация. Впечатли ни това, че беше много мила и отзивчива, а и аз и съпругът ми бяхме като...как да кажа - в стрес - ще чуем ли сърчицето, как е бебето - толкова много нови неща и въпроси. Доктор Николова отговори подробно на всичките ни въпроси, успя да ме предразположи, а аз съм доста притеснителна като цяло, и на края на прегледа с мъжа ми и взехме координатите.
Започнахме да ходим при нея редовно - така, както трябва. Но моята бременност се оказа далеч не лека. Още на третия месец прокървих. Тя взе абсолютно адекватни мерки. Запазихме бебчо тогава. На петия месец обаче усетих някакво свиване на мускулите на корема - кой да ти знае, че това са контракции...Беше 10 през нощта, звъннах и, просто за да успокоя мъжа ми, мислейки, 1е нищо ми няма или поне не е нищо сериозно. Тя веднага ни насочи към болницата - оказа се, че имам скъсена шийка на матката и разкритие сантиметър и ловина...трудно е да ви опиша колко плач съм изплакала тогава...Не исках да виждам никого, освен мъжа ми, спомням си - на една кушетка, в Селена как се гушках и плачех на рамото ми...Тъкмо си мислех, че всичко лошо като неразположения вече е минало и това ми беше като гръм от ясно небе... Наложи се серклаж, от който се ужасявах...буквално. Мога да ви кажа какво казах на доктор Николова на другия ден - "Доктор Николова, Вие сте майстор на серклажа". Благодарение на адекватната и намеса успяхме да продължим нататък. Но нека да Ви кажа и още нещо - не е въпросът само да "зашиеш" или оперираш някой - за мен един добър специалист трябва да умее и да намери да ти каже точните думи да те успокои и да ти обясни това, което се случва, така че да си малко (няма как да си напълно), но малко по - спокоен. Е, тя го направи. След този серклаж искам да ви кажа, че ходех като "коза", както се изразяваше учудено майка ми. Имаше обаче и други усложнения - малко след серклажа, се оказа, че имам инфекция, стрептококова - доста упорита. Доколкото са ми казвали, малко лекари вземат секрет за изследване. Добре, че доктор Николова го направи. До края на бременността се борихме с инфекции - след стрептококовата, ентерококова. И въпреки това, макар че си имах инфекция и в деня на раждането, понеже е била лекувана, бебенцето ми е живо и здраво. Пред себе си имам пример с момиче с много лека бременност, която, поради нелекувана инфекция, роди в 8-ми месец.
Две думи (или малко повече) за раждането - е, повярвайте ми - не беше тежко! Но доктор Николова ме караше да се чувствам спокойна. Казваше ми какво следва, как да напъвам. А по време на консултациите при нея как не се умори тази жена да отговаря на безбройните въпроси на мен и на мъжа ми...Така че всеки има своята истина. Нашата е, че благодарение на нея си имаме това малко същество, че ако не беше тя, аз щях ако не в третия, то в петия месец най- вероятно да абортирам, или с тези инфекции да родя преждевременно. Да, правехме много изследвания, но аз намирам това за необходимо -  просто и се доверихме, всъщност.И не съжалявам и за миг. Благодаря Ви, доктор Николова!!!
Re: д-р Мария Николова-МСЦ"Капана"
« Отговор #24 -: Август 20, 2011, 22:54:00 pm »
Така-вече си имам живо и здраво момиченце след успешно инвитро, но не благодарение на д-р Николова-Да -много е мила и любезна, но просто е мнооооооого зле с познанията си при проблемно забременяване!Доста време и бях пациентка, но след като ми препоръча пластика на тръби /нещо, което не се практикува от дълги години/, просто реших, че е време да посетя КВАЛИФИЦИРАНИ специалисти и не сгреших!Да, може би е ОК при проследяване на бременност, аз лично не се следих при нея, Да, може би успешно лекува гъбички и бяло течение, но когато говорим за проблеми, Истински проблеми при забременяване тя просто не е човека!Не натрапвам мнението си, за профилактични прегледи е много добре, но от там нататък всички е вятър и мъгла дето се вика!
[/url]
Re: д-р Мария Николова-МСЦ"Капана"
« Отговор #25 -: Август 29, 2011, 14:29:30 pm »
Здравейте момичета, за съжаление и при нас вече 2 години не се получава бебче и по тази причина отскоро съм пациентка на д-р Николова. Преди това не съм била особено редовна при гинеколога, защото гледах да си втълпявам, че проблема е по-скоро въпрос на късмет. Но сега започнах живо да се интересувам за мнения за тази докторка, защото за да й се доверя напълно трява да разбера що за специалист е. Аз съм минала засега хормони по време на
Re: д-р Мария Николова-МСЦ"Капана"
« Отговор #26 -: Август 29, 2011, 14:39:42 pm »
Здравейте момичета, за съжаление и при нас вече 2 години не се получава бебче и по тази причина отскоро съм пациентка на д-р Николова. Преди това не съм била особено редовна при гинеколога, защото гледах да си втълпявам, че проблема е по-скоро въпрос на късмет. Но сега започнах живо да се интересувам за мнения за тази докторка, защото за да й се доверя напълно трява да разбера що за специалист е. Аз съм минала засега хормони по време на 1 цикъл и ХСГ, спермограмата ни е наред. Оказа се, чехормоните ми не са много добре и ще трябва да правя хистероскопия и ред други неща. Тя нищо не ми споменава за някакво направление, а зная, че работи с касата. Иначе наистина обяснява, виждам, че има доста пациентки, но като четак тук тези противоречиви мнения и малко се страхувам. Дали да не я сменя, докато е още в началото или да продължавам?
*
Re: д-р Мария Николова-МСЦ"Капана"
« Отговор #27 -: Август 29, 2011, 16:42:38 pm »
Здравей, женя! Две години са си доста време, затова се обърни към специализирана клиника! Ето ти списък: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1065&Itemid=109


Желая ти успех!

Д-р Мария Николова
« Отговор #28 -: Януари 26, 2012, 13:26:18 pm »


  Здравейте! Искам да кажа няколко думи за Д-р Мария Николова. Виждам, че има доста противоречиви коментари, но знам, че всеки пише каквото е почуствал.
 Аз родих при нея на 29.11.2011г здраво и красиво момче. Започнах да посещавам консултацийте при нея още от началото на бременността ми. Искам да кажа, че всичко което тя казваше на всеки преглед се оказа чистата истина. Жената постъпваше много коректно спрямо мен и бебето ми. Беше внимателна, безкрайно всеотдайна  всеки път когато й се обаждах за всяко мое притеснение, много човечна. Направи ми няколко изследвания и ги коментирахме заедно. Тъй като майка ми е медицинско лице, всеки път след преглед аз подробно й разказвах какво се случва и тя беше очарована от загрижеността на Д-р Николова. Нямаше нито едно излишно изследване, повикване за преглед , или нещо допълнително като заплащане. Безкрайно съм благодарна , че съдбата ме срещна с нея и всеки път когато погледна моето слънчице си казвам, че в тази държава все още има добри хора и професионалисти!!!
« Последна редакция: Януари 26, 2012, 13:42:53 pm от tedy4ka_86 »