0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
листерия и спонтанен аборт ..
« -: Ноември 07, 2008, 15:43:28 pm »
 оказа се че ми е много висок титъра антитела към листерия. и понеже не може да се разбере дали е настояща или минала инфекция профилактично трябва да направя един курс лечение с антибиотици. чудя се дали все пак има някакъв начин да се разбере дали това е причина за аборта ми и като цяло може ли минала инфекция да причини аборт..  :ask: ще съм благодарна за всяка информация, която може да ми дадете по въпроса ..
аз лично нямам никакви симптоми ., а  доколкото разбрах може и да е съпътстваща инфекция на стафилококи ..:crazy:
*

berry

• *
  • 34
  • Тези, които винаги гледат в земята изпускат дъгата
Re: листерия и спонтанен аборт ..
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2008, 15:42:47 pm »
 :? Мисля, че листерията и токсоплазмозата са в една група паразитни заболявания, но не съм сигурна. Запозната съм повече с токсоплазмозата, прекараш ли я веднъж, получаваш имунитет - това се потвърждава от титъра антитела. В този смисъл май е по-добре да си я копнала отдавна и да си създала антитела с/у нея - т.е. да не я мислиш. Би трябвало и при листерията да е така, има статия за нея в сайта. Да разровя ли?
П.С: доста често лабораториите грешат в резултатите за паразитни заболявания, да не говорим, че единственото място, на което може да се вярва на 100% е Националната лаборатория по паразитология, но тя е в София.Но мисля, че РИОКОЗ /хеи-тата/ е добро компромисно решение. Аз съм решила паразитните истории да ги изследвам в РИОКОЗ П-в. И още нещо - там имаш дежурен паразитолог, който да ти разчете изследването. Поне така трябва да бъде.
Успех и вяра!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Ноември 13, 2008, 15:50:15 pm »
оказа се че ми е много висок титъра антитела към листерия. и понеже не може да се разбере дали е настояща или минала инфекция

защо не може да се разбере?  8O

кои антитела са завишени - IgG или IgM?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #3 -: Ноември 13, 2008, 16:18:00 pm »
изследването съм го правила в РИОКОЗ .., ето това ми е резулата:

имах консултация с д-р от РИОКОЗ.., той каза че трябва да се лекувам /най-добре от гинеколог/, да изследвам антителата всеки месец и никакво забременяване в близките 3 месеца ..
не ми стана много ясно защо няма IgG и IgM .. :dontknow:
мисля да се разходя пак до РИОКОЗ и да разпитам с подробности .., освен това имам съмнения че заради тази инфекция са ми завишени НК клетките ..   :|
« Последна редакция: Ноември 13, 2008, 16:23:20 pm от g2l2 »
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #4 -: Ноември 13, 2008, 16:48:06 pm »
листерията може да е причина за спонтанен аборт. даже имахме едно момиче от форума, което така загуби първата си бременност.

консултирай се с Мели за това изследване. не може да не е ясно дали е стара или текуща инфекция.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #5 -: Ноември 13, 2008, 17:32:05 pm »
благодаря.., ще се консултирам с Мели  ..  :bighug:
« Отговор #6 -: Ноември 16, 2008, 11:14:29 am »
Здравейте ,мили момичета!!Преди 2 дни моята бременност завърши с миссед в 9 г.с,това ми е втори миссед в рамките на 8 месеца :balk_144:лекарят които ми извърши абразиото ми предписа да се направят генетични изследвания и листериоза.Бих искала да попитам какви са признаците на листериозата?

*
« Отговор #7 -: Ноември 16, 2008, 12:17:02 pm »
Leila, съжалявам за това което ти се е случило ..  :(

аз лично в момента нямам никакви признаци.., но съм чела че симптомите в острата фаза може да са като при гнойна ангина - болки в ставите, възпалено гърло, трудности при преглъщането, налепи по сливиците, температура, раздразнен стомах, гадене.
при търсене на 'листерия' в гугъл, ми излизат резултати за някакви афери с прясно мляко, което не е пастьоризирано или е пастьоризирано при по-ниска температура. подозирам, че аз съм станала жертва на такава афера, защото имам спомен че пролетта от някакво прясно мляко имах разстроен стомах цяла седмица .., след няколко месеца ми се появи дисхидроза /това е нещо като атопичен дерматит/ и си мисля, че съм я развила като резултат от интоксикацията, защото не можахме да намерим причина за появата и.., но това са си само мои предположения де. другата седмица ще се консултирам с инфекционист и ще дам повече инфо по въпроса.
:bighug:
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #8 -: Ноември 16, 2008, 13:55:15 pm »
Бих искала да попитам какви са признаците на листериозата?

в сайта на Зачатие има ужасно много информация - използвайте възможността за търсене.

ето какво намерих за теб, като написах "листериоза" в полето за търсене:

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=773&Itemid=37
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=&topic=7849.msg142040
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=11419.0

не е задължително да имаш външни признаци на тази инфекция.

« Отговор #9 -: Ноември 21, 2008, 09:38:38 am »
Здравейте ,момичета!!Мога ли седмица след аборта да си направя изследвания за листериоза,бруцелоза,цитомегаловирус и токсоплазмоза?Преди 2 дни спрях да пия антибиотик,какво мислите вие?:ask:

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #10 -: Ноември 21, 2008, 20:02:55 pm »
 Leila,пусни си изследванията още другата седмица.Вече ще са минали поне 5 дена от приема ти на антибиотиците,които едва ли ще се отразят на разултатите.Успех!
« Отговор #11 -: Ноември 21, 2008, 21:22:06 pm »
Мерси,baracuda ,цял ден си чаках отговора :D

*
« Отговор #12 -: Ноември 24, 2008, 08:56:24 am »
 Leila, ако имаш възможност може да направиш и за микоплазма и уреаплазма /май е едно изследване/ , защото съм чела че понякога протичат безсимптомно, пък водят до стерилитет и спонтанни аборти. аз самата още не съм го правила това изследване, но мисля другия месец да го направя, заедно с контролна микробиология на влагалищен секрет, щото се лекувам от ешерихия коли ..  :oops:
« Последна редакция: Ноември 24, 2008, 08:58:44 am от g2l2 »
« Отговор #13 -: Ноември 24, 2008, 08:59:32 am »
Здравей g2l2 !Как се правят тези изследвания,при гинеколог ли?чрез влагалищен секрет?

*
« Отговор #14 -: Ноември 24, 2008, 09:04:58 am »
ами., доколкото разбрах най-достоверни са ако се изследва цервикален секрет /от шийката на матката /. аз мисля да отида в някоя лаборатория и там да ми вземат секрета. мисля в  надежда да отида.
« Последна редакция: Ноември 24, 2008, 09:09:25 am от g2l2 »
« Отговор #15 -: Ноември 28, 2008, 20:40:56 pm »
Здравейте!!можете ли да ми помогнете с тези резултати,аз нищо не разбирам и ми е притеснено :)

*
« Отговор #16 -: Ноември 28, 2008, 21:35:20 pm »
Leila, съжалявам много за резултата ти ..  :(  като го взе не викнаха ли д-р, който да ти разясни ?!

при първото ми изследване титъра на едните антитела ми беше като при теб 1:320, а на другите- отрицателен. доколкото разбрах под внимание се взимат и двата титъра, като единия има по-голяма тежест, но не знам кой  :ask:
 аз днес си правих контролното изследване, за да се прецени как са се променили антителата за четири седмици и да решат какво ще бъде лечението ми.
обади се в РИОКОЗ на телефон 655820/308 и кажи, че искаш да говориш с някой д-р във връзка с листерия и му обясни какъв е случая .., личните лекари и гинеколозите май изобщо не са наясно с това заболяване  ..

« Отговор #17 -: Ноември 28, 2008, 22:11:47 pm »
Leila, съжалявам много за резултата ти ..  :(  като го взе не викнаха ли д-р, който да ти разясни ?!

при първото ми изследване титъра на едните антитела ми беше като при теб 1:320, а на другите- отрицателен. доколкото разбрах под внимание се взимат и двата титъра, като единия има по-голяма тежест, но не знам кой  :ask:
 аз днес си правих контролното изследване, за да се прецени как са се променили антителата за четири седмици и да решат какво ще бъде лечението ми.
обади се в РИОКОЗ на телефон 655820/308 и кажи, че искаш да говориш с някой д-р във връзка с листерия и му обясни какъв е случая .., личните лекари и гинеколозите май изобщо не са наясно с това заболяване  ..

Казаха ми да отида при лекар  с тези резултати за да ги коментира той,повече нищо.Не ми стигаше ЦМВ-са та още и листериоза си имам ,и аз искам да имам бебе с тези гадории :balk_144:

къде да се изследвам за листериоза
« Отговор #18 -: Декември 04, 2008, 12:31:52 pm »
момичета, моля ви ако някой си е правил изследване за листериоза в софия, да напише къде и да даде координати.темата не е за подценяване, сериозно може да е причина за спонтанен аборт.
Re: къде да се изследвам за листериоза
« Отговор #19 -: Декември 04, 2008, 13:09:16 pm »
Няма нужда да пускаш навсякъде теми за едно и също нещо! Точно в този подфорум, ако беше погледнала, малко по-надолу има същата тема, в която момичетата са коментирали подробно този въпрос :)
Ето линк:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=31281.0
« Отговор #20 -: Декември 04, 2008, 13:22:47 pm »
  Листериоза може да се изследва в "Национален център по заразни и паразитни болести" бул."Янко Сакъзов" №26 тел. 9446999.
« Отговор #21 -: Декември 04, 2008, 13:27:52 pm »
много благодаря tortilla flat.
*
« Отговор #22 -: Декември 04, 2008, 13:59:36 pm »
за протокола да допълня .., резултата от контролното ми изследване покзва че ми е паднал титъра на антителата  от 1:320 на 1:160 .., без да съм пила антибиотик конкретно за листерията .., пих само МОНУРАЛ за ешерихия коли във влагалището и е възможно той да е повлиял на резултата или пък организма ми сам да се е справил. според докторите в РИОКОЗ няма нужда от лечение .., евентуално само ще трябва  да направя още едно изследване на антителата след месец-два.
доколкото разбрах това изследване не е много специфично и може да се позитивира от друга инфекция в организма .., например стафилококи на сливиците или синусите и т.нт.
« Отговор #23 -: Декември 04, 2008, 16:59:21 pm »
Здравейте ,момичета!!Мога ли седмица след аборта да си направя изследвания за листериоза,бруцелоза,цитомегаловирус и токсоплазмоза?Преди 2 дни спрях да пия антибиотик,какво мислите вие?:ask:

И аз пак научавам от тук за нови неща,които биха могли да са причината за спонтанните или миссед абортите, това и мен ме мъчи като тема, ще ходя  да си пусна такива изследвания и исках да попитам за тах може ли и кръвен тест да се пуска за тях или само цервикален секрет?

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #24 -: Декември 04, 2008, 18:46:28 pm »
Листериозата сме я обсъждали доста, ето ви една тема http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=7849.0

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #25 -: Декември 04, 2008, 21:15:20 pm »
Марина за всичките се пуска кръвен тест,резултатите бързо излизат.Листерия ,бруцелоза и токсоплазмоза ги пуснах в Хеи, а цитомегаловируса в лаборатория.Ако имаш финансова възможност ,направи ги,ще си по-спокойна. :balk_602:

« Отговор #26 -: Декември 05, 2008, 10:27:27 am »
Аз определено това ще направя, но ще пробвам първо в някоя лаборатория първо, че са ми по наблизо тъкмо 3 такива .... :lol:

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #27 -: Декември 05, 2008, 23:24:25 pm »
Здравейте, момичета!
Наскоро направих спонтанен аборт в 3 или 4-та седмица. Според лекаря ми е от стрес, напрежение или нещо такова. Никога не съм чувала за някое от тия заболявания. Дори не знам какво причиняват и и за какво става на въпрос.
Освен това съм и със наследствена анемия - "таласемия майор".
Много моля някой с две - три думи да ми обясни, че нещо се попритесних малко. :? :( :(
*
« Отговор #28 -: Декември 06, 2008, 08:27:45 am »
здравей tanja_cwete, съжалявам за това което ти се е случило ..

преди забременяване е добре да се направят тези изследвания ..

за причините за аборт може да прочетеш тук

желая ти успешна следваща бременност ..  :bighug:
*
« Отговор #29 -: Декември 06, 2008, 10:13:43 am »
ОПАСНИ ЗА БРЕМЕННОСТТА ИНФЕКЦИОЗНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ  /виж прикачения .doc файл/
« Последна редакция: Декември 06, 2008, 10:18:19 am от g2l2 »
« Отговор #30 -: Декември 07, 2008, 21:06:34 pm »
Много ти благодаря g2l2!
Линковете, които си приложила са ми много полезни. По - голямата част от изследванията си ги правя всеки месец заради таласемията. Но тези по - специфичните ще се постарая да си ги направя възможно най - скоро.
От това, което прочетох за спонтанните аборти и признаците им, заключавам че лекаря ми със сигурност е разбрал веднага, че съм направила аборт. Като причина, обаче той каза че е на нервна и емоционална почва. Изключи възможността за друга причина.
Няма значение вече, за мене е минало, макар и болезнено.
Ще се постарая следващия път д се пазя повече и да внимавам.
Пожелавам и на теб успех!
Отново благодаря за отговора!
 :balk_81: :balk_81: :balk_81: :bighug: :bighug: :bighug:
*
« Отговор #31 -: Декември 07, 2008, 23:37:05 pm »
 радвам се че съм ти била полезна .  аз пък да си призная за първи път чувам, че емоциите могат да причиняват аборт ..  8O 

олеее .., аз каквато съм емоционална не се виждам изобщо .., трябва спешно да взема някакви мерки и по този въпрос   :D
« Отговор #32 -: Декември 09, 2008, 22:43:15 pm »
Здрасти!
Ами явно ще трябва да намалиш емоциите. Няма да се ядосваш за глупости. Аз много често го правя и си създавам излишни емоции с това. Работя с много хоа и контактувам също с много хора и това още повече ме нервира и създава емоции. Но това е нищо в сравнение с проблемите със нашите. Разведени са, не се разбирам с баща си от годинии и точно когато съм била бременна имах среща с него която ме разстрои. Затова си мисля, че доктора може и да е прав.
Но не съм запозната много така че не споря.
Чао за сега и лека!!!
 :D :wink: :wink: :wink:
« Отговор #33 -: Декември 17, 2008, 18:41:00 pm »
Можеш да прочетеш за листериозата в интернет.Никога не бях чувала за това нещо,докато не ми се случи,родих нашето скъпо детенце 40 дни преждевременно,през мен е минала листериоза и е заразила плода и той умря.Симптомите при заразяването са като на грип,температура,тресене,и се развива изключително бързо.В интернет може и да се види от какво може да се получи и какво не трябва да се яде,когато си бременна
« Отговор #34 -: Декември 18, 2008, 09:19:32 am »
  Съвсем случайно попаднах в тази страница...или може би няма нищо случайно...на 28.12. ми бе ЕТ същата вечер си хапнах едно дюнерче,ама така ми се беше прияло и точно две седмици след това температура,ако-вода,слабост,болки в мускулите ...веднага отидохме в спешна помощ оттам ме пратиха в гинекологията но решихме,че е вирус,гледаха ме на ехографа и докторката и аз видяхме бъдещото човече но тя каза ,че още е много рано да се каже дали се е хванало и въобще какво е станало.Сега четейки тук ми настръхва косата,че може да не е бил вирус.На другия ден бях на котролен преглед но BHCG ми бе 10.92 и док не видя смисъл да ме прегледа,за него резултата беше ясен,а през цялата процедура по стимулацията аз реагирах като по учебник.За съжаление док се оказа прав,въпреки надеждата ,че все пак....преди два дена ми дойде.Момичета страшно е всички тук имате своята болка но да видиш парчета от своето бъдещо човече на превръзката си много боли,ама много.Сега ще си направя изследвания за тези гадини и повече няма да близна дюнер и дробчета,и онази приказка за лакомото гъзе нали я знаете.
 Стига толкова ,че стана дълго като се изследвам тези дни ще пиша.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
« Отговор #35 -: Декември 22, 2008, 13:24:08 pm »
Ан, съжалавям за неуспеха ти.
Не разбрах обаче какво е общото между дюнера и листериозата. Ти се съмняваш, че имаш листериоза и това е причината за неуспешното ин витро, така ли? А може ли от дюнерите да се хване листериоза?
« Отговор #36 -: Декември 22, 2008, 13:41:28 pm »
Не разбрах обаче какво е общото между дюнера и листериозата. Ти се съмняваш, че имаш листериоза и това е причината за неуспешното ин витро, така ли? А може ли от дюнерите да се хване листериоза?
Тук има изписано много за листерията  просто го прочети и направи изводите за себе си.И ако чакаш заветните  :bfp: пожелавам ти успех.
« Отговор #37 -: Декември 22, 2008, 13:46:50 pm »
Тук има изписано много за листерията  просто го прочети и направи изводите за себе си.И ако чакаш заветните  :bfp: пожелавам ти успех.

Благодаря ти за пожеланията! Малко са ми далечни двете чертички, ние сме с тежък мъжки проблем, но се надяваме следващата година да е нашата!

За листериозата изчетох много и никъде не видях да пише, че може да се предава с дюнери, затова питах дали има връзка.
*
« Отговор #38 -: Декември 22, 2008, 14:25:52 pm »
За листериозата изчетох много и никъде не видях да пише, че може да се предава с дюнери, затова питах дали има връзка.

и аз не съм срещала информация, за това че листерията се предава от дюнери .. , но това не означава че не можем да се заразим с нещо друго от тях .. за справка   >>> тук <<<

и още една много полезна тема Умолявам ви, момичета! ВНИМАВАЙТЕ КАКВО ЯДЕТЕ!

опа ., сега забелязах, че вече е даван линк към тази тема .., но нищо тъкмо ще я видят повече хора.
« Последна редакция: Декември 22, 2008, 14:31:58 pm от g2l2 »
« Отговор #39 -: Декември 22, 2008, 14:52:42 pm »
   Моля да ме извините,цитирайки дюнера имах предвид условията в които се прави тази храна /мръсотията,недобре опеченото месо,недобре измитите продукти и др/.
*
« Отговор #40 -: Май 13, 2009, 19:56:05 pm »
Здравейте,
И аз да се запиша по въпроса за листериозата.
След като преживях спонтанен аборт в 20 седмица много страдах.
Шест месеца по-късно дойде време да правим бебе със съпруга ми и мен ме хвана страх да не се повтори случката.
Сменихме доктора и отидохме на консултация при нов.
Назначиха ми най-разлияни изследвания сред които имаше две които не бях чувала никога. Бруцелоза и Листериоза.
В последствие Листериозата ми излезе положителна.
Аз се зарадвах защото имаше диагноза, след всички изприказвани приказки - така било писано, сътба и така нататък...
Доктора обаче не успя да разчете изследванията и ми обясни че така не може да изглежда резултата от такова изследване.
Звъннахме в РИОКОЗ ВАРНА за да ни разяснят изследването и от там казаха че това изследване сочело че евентуално имало стрептококова инфекция (забележете изследваме едно-което уж излиза положително, което пък от друга страна означава че инфекцията била съвсем друга!). Листериоза в РИОКОЗ ВАРНА изследват по много стара технология, и резултата е неразбираем за докторите!!!
В последствие се свързах с националният център за заразни болести във София ( телефона и адреса го има на предната страница) и обясних на лаборантката че не мога да пътувам до София защото работя.
Хората са много отзивчиеви и внимателни. Изпратих им кръвен серум по куриер ( в плика пращате и паричките- 15 лв и адрес на който да ви изпратят резултата).
И така пуснах си плазмата по куриер и звъннах същата седмица. Казаха ми че резултата е положителен , да направя курс с антибиотици  и след 2 месеца пак да пратя серум. (РЕЗУЛТАТА ИМАШЕ ПОДПИС, ПЕЧАТ, ДИАГНОЗА, ПРЕПОРЪКА ЗА ЛЕЧЕНИЕ- по нищо не приличаше на предходното)
Резултата го получих и по пощата и го показах на доктора.
След 2 месеца  лечение резултата беше негативен!

Като върнах лентата назад се сетих че баба ми ми беше пратила домашно сирене ( вероятно с не добре сварено мляко направено) и няколко дни преди аборта имах лека настинка. Мехура се спука и водите бяха бистри.Бебето беше живо.

Така че за мен проблема беше неотрализиран!

ПП: ПОСЛЕ ИМАМ ВТОРИ АБОРТ В 6 МЕСЕЦ. Оказа се че имам цервикална недостатъчност също. Така че ако аборта ви е бил в напреднала бременност ->следващата бременност ако има и най-малки съмнения за мека шийка, най-добре да ви направят серклаж, за да не ви последва моята сътба

Брех че дълго писмо стана ... 8O