0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=185&Itemid=19

При мен всички работят.

Моето мнение е че чисто имунологичния стерилитет е в много нисък процент. Статията която alia_alia, публикува е хубава и аз лично намирам логика в нея, жалко че тук не се изследват всички НК, които са посочени.
И да, тръвдението на jul4e се покрива с това на един имунолог.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Да тези съм ги чела, благодаря ,мислех ако има нещо ново като лечение някъде из чуждите сайтове? :wink:
Ами какво излиза, че пак сме прецакани - прословутата половинчата работа.....ние с имунологичните проблеми май най-добре е да си решаваме въпроса в чужбина, защото тук и изследванията и терапията се оказват неправилни и несъответстващи комплексно на проблемите. Статията е много ясна и аз например разбрах от нея, срявнявайки това което се случва при мен, че моите Нк-клетки може би са от 1-вия тип , което е успокоение за мен до някъде. Поне терапията ми се изясни и също разбрах, че до сега докторите са правила голяма грешка при мен с моите 20% НК клетки, като ми вливаха само интралипид - ниски дози и то само по веднъж преди трансфера и нищо повече от това. Може би затова всики път завършват нещата с мисед аборт, независимо в 2-ри или в 3-месец, какво да кажа - нямам думи и честно казано доста ми омръзна всичко..... 


Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Много благодаря на alia_alia за полезната статия. Поизясниха ми се доста неща.  :)

Само не мога да разбера кое е и кое не е разрешено в САЩ. АИ/ЛИТ не е?! Вливания на Имуновенин и Интралипид май са?
Някой има ли по-конкретна информация?
« Последна редакция: Ноември 18, 2008, 04:29:54 am от cubbit »
Само не мога да разбера кое е и кое не е разрешено в САЩ. АИ/ЛИТ не е?! Вливания на Имуновенин и Интралипид май са?
Някой има ли по-конкретна информация?
В САЩ, доколкото знам, вече са разрешени само вливанията.

Искам да добавя за активната имунизация, че не се препоръчва при автоимунни заболявания, т.е. ако имате АФА или хашимото например, защото активирайки имунната система може да предизвика влошаване на болестта.
Това за пръв път го чувам. Можеш ли да разясниш повече по въпроса. Аз имам NK и АФА и тъкмо сериозно се бях замислила за АИ... :(

Аз съм с автоимунно заболяване - улцерозен колит, братовчед на болестта на Крон, посочена в статията от Юлче, обаче ми направиха ЛИТ точно в Щутгарт. Тук и гастроентерологът, а и докторът в Германия (Райхел) прецениха, че не е проблем да се направи, разбира се, казаха ми, че има известен риск нещо да се разбърка имунната система, но по-скоро само ме предупредиха да се наблюдавам, отколкото отчетоха някакъв сериозен риск. Единственото изискване беше да не съм на кортизон, за да се получи реакция. На практика направих двете процедури, докато бях в ремисия и без лечение, и заболяването не се провокира и ремисията се задържа до 10 гс на бремеността, постигната благодарение на лечението.

Надявам се съм била полезна.
Благодаря ти, Бени!







*
Фреши,
а как ти откриха този улцерозен колит?Док ли го видя?Какви бяха симптомите?
*
FreshBreeze,

имам спомени от твои постове, докато беше бременна. Нямаше ли някакъв по-сериозен проблем с колита? Преди АИ е бил в ремисия, възмжно е да се е активирал вследсвтие на АИ, нали?

Иначе и моята препоръка за АИ е от Райхел, но хашимото трябва да е в ремися, а то се вихри...
Анджи, симптомите изкрещяха направо, през април 2007г., за щастие попаднах на много много свестен гастроентеролог, който веднага постави правилната диагноза и ми спести много страдания и лутане.
Юлче, не мисля, че от ЛИТ се е провокирал колитът, защото кризата започна към 4 месеца по-късно, по-скоро се провокира от бременността, имунната система се бунтуваше здравата, явно :lol:
Благодаря ти, Бени!