0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля за сьвет-Спермограма
« -: Септември 12, 2008, 18:31:06 pm »
Това е спермограмата на мьжа ми.Ще напиша само тези показатели,които са обезпокояващи.                                                                      Подвижност на сперматозоидите:
Нормокинетични сперматозоиди -43%
Хипокинетични сперматозоиди-16%
Акинетични сперматозоиди-41%
Морфология на сперматозоидите:
Сперматозоиди с нормална морфология- 20бр=10%(норма над 14%)
Сперматозоиди с нарушена морфология-180бр

Ето и заключението:
Астенотератозооспермия и Левкоцито спермия
Изписаха му Проксийд плюс,но когато проверихме в аптеката се оказа,че е 140 лв за 15 дена.Просто не можем да си го позволим.Ако някой е ползвал някакьв заместител,моля да пише.                                                 
*
Re: Моля за сьвет-Спермограма
« Отговор #1 -: Септември 17, 2008, 00:39:01 am »
Чакай сега. Нещо на мен не ми е ясно. Само на базата на спермограмата ли ви изписаха този Проксийд? Какво е това лекарство? Други изследвания правени ли са ви? Къде правихте спермограмата?

Re: Моля за сьвет-Спермограма
« Отговор #2 -: Септември 17, 2008, 09:42:31 am »
Да,само на базата на спермограмата е изписан Проксийд.Но ние решихме да си пусне-мьжа ми, една микробиология,да видим там как са нещата.Това лекарство е сьвкупност от витамини и антиоксиданти,които ние взехме поотделно,излезе ни по-евтино.Какви други изсл. могат да се направят.Спермограмата е правена при д-р Даскалова.
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Моля за сьвет-Спермограма
« Отговор #3 -: Септември 17, 2008, 10:54:05 am »
Проксийд + е добър вариант за лечение. По аптеките цената е по-височка, а иначе май излизаше около 100лв за 15 дни. Да, скъпо е, но е много добра комбинация от витамини и антиоксиданти. Ако решите да ги взимате поотделно съставките на Проксийд-а пак на тази цена ще ви дойде, а да не говорим, че ще пие мъжът ти по една шепа лекарства вместо да разтвори едно прахче в чаша вода. Иначе е добре да направите преглед при андролог за да се установят евентуални причини за занижените показатели (които не са толкова лоши все пак). Иначе сте в добри ръце щом сте се ориентирали към д-р Даскалова. :D

*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Re: Моля за сьвет-Спермограма
« Отговор #4 -: Септември 17, 2008, 15:53:08 pm »
Можете да имате пълно доверие в д-р Даскалова.Тя ли ви изписа лекарството?Ако наистина не можете да си го позволите,говорете с нея.Предполагам,че тя ще намери някакъв по удачен за вас вариант.Ние също сме нейни пациенти и тя винаги е била насреща когато ни потрябва.
Re: Моля за сьвет-Спермограма
« Отговор #5 -: Септември 18, 2008, 12:53:28 pm »
Здравейте Дами.Ние решихме да вземем поотделна витамините и антиоксидантите,които сьдьржа Проксийда.Излезе ни малко по-евтино.Но знаете ли какво друго ме притеснява-д-р Даскалова е написала в заключението:Астенотератозооспермия и Левкоцитоспермия(леко завишени показатели),а в сьщото време не предприе нищо.Затова ние решихме да си пусне една микробиология.Другата седмица ще са готови резултатите.
Моле ви,ако някоя от вас знае добьр андролог в Ст. Загора ,да ми пише.Благодаря ви.
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Моля за сьвет-Спермограма
« Отговор #6 -: Септември 18, 2008, 14:25:08 pm »
Добър андролог и въобще андролог в Ст. Загора едва ли има, но добър уролог- със сигурност. Идеята за микробиология е добра при всяко положение. Само гледайте да е и с антибиограма.

Re: Моля за сьвет-Спермограма
« Отговор #7 -: Септември 27, 2008, 12:05:09 pm »
ЗДравейте момичета.Микробиологията на мьжа ми е много добра,значи може и да няма проблем.Пьк и щом д-р Даскалова не счете за необходимо да изписва нещо(за левкоцитите),значи няма място за притеснение.За сега ще си пие тези витам. и антиокс. и толкоз.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Моля за сьвет-Спермограма
« Отговор #8 -: Септември 27, 2008, 13:28:18 pm »
е къде го този добър уролог в Сз, че не го зная аз
ние се консултирахме с д-р Дечев от Пловдив, д-р Даскалова не ви ли предложи консултация с него
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Моля за сьвет-Спермограма
« Отговор #9 -: Септември 28, 2008, 10:22:49 am »
Не сме ходили на уролог.Просто решихме да пуснем едно изсл в микролаборатория(Свети Лука),частна.И там ни казаха,че резултатите са добри.То се вижда.А за Даскалова,тя изобщо не спомена за тези левкоцити(5 х10^6 в мл (норма под 1х10^60 в мл).Сьщо така в заключението пише:Астенотератозооспермия и Левкоцитоспермия.За пьрвото му изписа Проксийд,а за второто не каза нищо.Може би не е чак толкова за притеснение.Ти какво ще ме посьветваш,все пак си минала по този пьт.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Моля за сьвет-Спермограма
« Отговор #10 -: Септември 28, 2008, 11:31:41 am »
С изследвнията идете на уролог.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Моля за сьвет-Спермограма
« Отговор #11 -: Септември 29, 2008, 09:26:48 am »
е къде го този добър уролог в Сз, че не го зная аз

Ами предположих, че все някой добър ще се намери, но явно съм сбъркала.. :oops:

Re: Моля за сьвет-Спермограма
« Отговор #12 -: Септември 29, 2008, 12:38:24 pm »
Да,така е,в Ст. Загора няма свестни лекари,за жалост.Трябва да ходим или в София,или в Пловдив.Ще видим,ще решим.За сега ще изчакаме малко,пьрво да предвижим при мен нещата,че и там е една бьркотия.Но всичко с времето си.