0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DHK TECT
« -: Юни 30, 2008, 23:28:14 pm »
Здравейте.Бременна съм в 4 седмица.Въпроса ми е следния.Приятеля ми преди време е ходил на лекар и категорично са му казали,че не може да има деца.Обаче 4удото е станало!На него не му се вярва и сме на прага да се разделим,а мислехме за сватба.Кога мога да направя изследвания на плода и да му докажа,че има Господ и той е таткото?Моля ви,не реагирайте остро,просто ми дайте отговор ако можете!Неудобно ми е да попитам за това лекаря,приятелски семейства сме...Благодаря ви!
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: DHK TECT
« Отговор #1 -: Юни 30, 2008, 23:42:07 pm »
Аз мисля, че плода не може да се изследва докато си бременна. След раждането на детето може да се направи такъв тест.
И кой е казал на мъжа ти че не може да има деца? Къде и каква спермограма е правил? Дали диагнозата която са му поставили, действително е напълно вярна?
Поговори с него за това.
Един лекар казваше, докато има поне малко сперма, винаги може да се случи чудото!
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Re: DHK TECT
« Отговор #2 -: Юли 01, 2008, 06:44:29 am »
Несериозно е поставянето на диагноза "не може да има деца". За стерилитета има причини. Тези параметри могат да варират. Говорила съм лекари независимо, че в някои случаи шанса може да е нулев за естествено зачеване, но дори и при 1 сперматозоид в еякулата да се открие не може да се оспорва бащинство. По принцип не знам дали с амниоценетезата може да се докаже, но според мен има друг по-сериозен проблем и това е, че той не ти вярва. Опитай се да му обясниш тези неща. Като например, че нещата се изменят с годините и както има случаи преди да е можел сега не, така може и обратното. Да не говорим пък, че спермограма може да се разглежда като достоверна само ако е правена в специализирана клиника по стерилитет.
« Последна редакция: Юли 01, 2008, 07:10:24 am от cygnus »
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: DHK TECT
« Отговор #3 -: Юли 01, 2008, 08:14:57 am »
Моля ти се, забременях спонтанно втори път при условие, че шанса за нормално зачеване при нас беше 2% поради влошена спермограма на съпруга ми. Но той и за миг не се е усъмнил, че той е успял.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: DHK TECT
« Отговор #4 -: Юли 01, 2008, 09:04:19 am »
Доколкото съм запозната ДНК тест може да се направи след раждането на детето. От къде ви е поставена тази диагноза: "че не може да има деца". Ако сте правили спермограма и тя не е била в лаборатория от ембриолог, може резултата да не е достоверен. Или ако е правено отдавна, сега може да се е подобрила. По-добрия вариант е да поговориш със съпруга си и да му обясниш всичко подробно или пък да прочете нашите мнения.

Beware those who know the price of everything and the value of nothing!
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: DHK TECT
« Отговор #5 -: Юли 01, 2008, 09:47:13 am »
Напълно подкрепям мнението на Мемингер. На моя братовчедка колежка прави такъв тест, но детето трябваше да бъде около годинка, ако всичко е наред може и по рано но не преди 6 месеца.Поговорете и се надявам да разбере, че шанс има, а тези диагнози не са категорични - винаги има изключения. успех и разбирателство ти желая.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Re: DHK TECT
« Отговор #6 -: Юли 01, 2008, 10:12:28 am »
 А не може ли вместо тези сложни тестове, приятелят ти да си направи една спермограма в специализирана клиника. Там най-точно ще се разбере състоянието му, и евентуално ще се разбере, че предишната диагноза е била грешна.
Re: DHK TECT
« Отговор #7 -: Септември 01, 2008, 15:51:30 pm »
Извини ме но според мен мъжа ти нещо си измисля.
Ако май си търси причина да отърве кожата.
Нека ти покаже изследвания.
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: DHK TECT
« Отговор #8 -: Септември 01, 2008, 16:40:36 pm »
И на майка ми са й казвали, че не може да има деца. Сигурно мен баща ми ме е измътил? Даже сигурно му е харесало, защото после и сестра ми е измътил.
Сигурно аз затова съм такава птица...
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Re: DHK TECT
« Отговор #9 -: Септември 01, 2008, 18:44:06 pm »
Приятеля ти по какъв повод е ходил на лекар, на какъв специалист е бил и въз основа на какви изследвания и прегледи му е поставена тази диагноза?
Re: DHK TECT
« Отговор #10 -: Септември 08, 2008, 12:39:11 pm »
ДНК тест може да се направи и по време на бременност. Знам, че могат да търсят генетични дефекти,изследва се амниотичната течност за най-различни генетични заболявания:

http://www.biberonbg.com/info/amnio.htm

може да извършват и тест за бащинство така, но има риск. Лабораторията на 14 етаж в Майчин дом правят ДНК по време на бременност, но за заболявания.