0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ICSI
« -: Септември 05, 2008, 16:37:26 pm »
Здравейте, искам да попитам тези от вас, които вече са минали поне през една процедура и да зная какво да очакваме. Ние сме след две операции от варикоцеле от двете страни без подобрение и след всяка спермограма ни обясняват как освен ICSI при нас друг вариант няма. Записали сме си час при доктор Владимиров на 26.09 и някак си вече съм се настроила че ще правим такова нещо, но искам да зная какви други изследвания се правят и въобще какво да очаквам, как протича първия разговор с доктора, защото до сега сме ходили само при доктор М. Кацаров, но човека със съйаление ни каза че пораженията са доста големи и той повече неможе да направи нищо и да започнем с необходимите процедури за да стигнем до желания резултат. Надявам се  да ми отговорите, за което предварително ви благодаря.
*
Re: ICSI
« Отговор #1 -: Септември 05, 2008, 17:20:39 pm »
Здравей Жени!
И ние сме с подобен проблем-само че едностранно варикоцеле.Оперирано преди 3 години, но подобрение кой знае какво няма за съжаление.Ние също ходим при Владимиров и сме за икси.При първата среща си носете всички изследвания.Той ще ви разпита подробно за всичко,наследствени заболявания,и т.н.След подробния разговор,доктора ще ви назначи изследванията, които той смята за необходими или които вие нямате.При жената това са хормони на 2-4 ден от цикъла, а при мъжа евентуално спермограма-разширена и евентуално днк тест за дефрагментации,който също е важен за успешното икси.В зависимост от резултатите ще се предприемат следващите стъпки.
Re: ICSI
« Отговор #2 -: Септември 05, 2008, 17:40:34 pm »
Благодаря за бързия отговор, честно казано ние нямаме кой знае колко изследвания - единствено разширени спермограми преди и след всеки цикъл на лечение. На мен само веднъж преди две години ми следиха овулацията, но аз не съм си пражила никакви изследвания защото след като установихме че проблема е Варикоцеле започнахме да го лекуваме. А можете ли да ми кажете колко време трае процедурата - имам впредвид изследвания стимулация и всичко което трябва. Зная че всичко е относително и строго иднижидуално, но все пак. Просто толкова време мина че не ми се мисли, а и като четох в здравната каса че тази година вече не приемат документи за такива процедури, а пък и след като се подадът се чака месеци за отговор. Да не говорим че има толкова хора с проблеми и за часовете при такива специалисти се чака пак месеци, да не кажа година.
*
Re: ICSI
« Отговор #3 -: Септември 05, 2008, 17:54:08 pm »
И при нас май се оказва че мъжа ми има повече изследвания от мен,но  ще ти трябва снимка на тръбите или хидротубация,преглед за доказване на овулация, цитонамазка, хламидии, и доколкото знам от мои познати, които вече минаха по този път,може да отнеме към 2 месеца подготовката докато се стигне до икси.Ние вече сме ходили два пъти -като на втория път ми взеха кръв за изследване на хормони, а на мъжа ми му назначиха контролна спермограма и сди тест.При необходимост може да направят и генетичен тест на мъжа ти, за да се изключи и такава причина.Стимулацията е много относителна при всеки.Зависи от много неща-възраст, хормони и т.н.
Re: ICSI
« Отговор #4 -: Септември 06, 2008, 12:27:18 pm »
Благодаря ви, май за сега това ми стига ще видим и чичо доктор какво ще каже и Дай Боже скоро и ние да се радваме на дечица и на вас ви го желая от сърце.