0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Сраствания от операция
« Отговор #40 -: Февруари 27, 2006, 10:19:13 am »
eli_ според мен не бива да чакаш още много време явно има нещо за да не става толкова време верно че лапарото е хироргична намеса но е единствения начин да махнат срасванията с минимални последици а че има вероятност след това пак да се появят има до колкото знам срасвания с физиотерапия не могат да се махнат даже доктора които ме оперира( д-р Филипо , златен човек) ми обясни че дори снимката може да излъже и да не даде точни резолтати. моето лапаро беше в М Дом преди 3 седмици почвам вече физиотерапиятя и се надяваме на по скорошни резолтати :D  но............ каквото Господ рекъл и на вас успех така че според мен не трябва да чакаш още дълго апък гаранции 100%-ви никъде няма моята препоръка- консултация със специалист по стерилитит и то в софия ( сигорно има добри и във варна ) но така мисля аз не натрапвам на никои нищо :wink:  всеки има глава на раменете си да я троши както си иска (  :D  в кръгъ на маитапа) :goodluck:
Сраствания от операция
« Отговор #41 -: Февруари 27, 2006, 14:28:52 pm »
Ели_, към кой край да са запушени тръбите евентуално, към яйчниците ли или към матката?
Четох, че са ти правили абразио за махане на полип, а такъв в хистологичния резултат не пише да има (ако не бъркам нещо :oops: ) и понеже и при мен така се получи, а част от полипа си останал вътре, можеш да помислиш за една хистероскопия също, особено ако подозрението е за запушени тръби в края откъм матката - ще ги огледат.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!







*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Сраствания от операция
« Отговор #42 -: Февруари 28, 2006, 17:09:06 pm »
може ли някои да ми каже какво беше финистрация че еи сега се сетих че ми е правено на яичника и не мога да се сетя какво беше :oops:
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Сраствания от операция
« Отговор #43 -: Февруари 28, 2006, 17:10:47 pm »
утре ще си взема оперативния протокол и ще ви пиша точно къде е имало срасвания хич не беше малко  :(
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Сраствания от операция
« Отговор #44 -: Март 03, 2006, 13:14:04 pm »
хари 77 моята лапароскопия я прави др Филипов, каза ми че няма нужда да прави палстика само на едната тръба ( все пак трябва да кажем че отделните случаи съвсем не си приличат макар на общи приказки да е един и същ проблема) тръбата ми е пропускала със закъснение преди да махнат ципестите сраствания и след това си е пускала свободно без проблем със запазен фибрален апарат( което всъщност е много добре че без него не става) десния ми яйчник не се е визолизирал поради ципести и плътни сраствания в последтствие отстранени имала съм сраствания на ляв яйчник с дебелото черво ( заради което ме водиха нещо като специялен случаи) също матка с тазова стена поради силните сраствания в дясно е обърната и изтеглена на там ( но доктора каза че без проблем мога да зачена с обърната матка) левия яйчник в следствие на предната операция ( мръсниците по думите на доктора--Каква им е била работата да махат тъкан която природата е дала --- е забелван и шит в следствие на което се е получила една ципеста мембрана която не е позволявала на фуликолите ми да се пукат и тои се е превръщал в поликистозен но Филипов е финистрирал и надупчил фуликолите, освободил е левия яйчник от дебелото черво за сметка на самия яйчник което ще рече че е одрязъл част от него защото каза че е горял с ток и не е смеел да закача дебелото черво поставил е апарт на шулце ( мисля че беше така) за да не срасне отново там. има и други които е махнал и сега ще му дадем 2-3 ( аз му давам наи много 2  :) ) месеца на този яйчник да заработи и ще се надяваме на положителни резолтати това е общо взето на теб кои ти прави лапарото
Сраствания от операция
« Отговор #45 -: Март 03, 2006, 23:11:45 pm »
Здравей naha, Борисов ми прави лапероскопията а Карагьозов пластиката. Преди лапероскопията подписах документ че ако не се оправя проблема с лап. ме продължават за пластика и така се стигна до операция от 5 часа, последствията от която не са добри. :cry:



*

    Anonymous

Сраствания от операция
« Отговор #46 -: Март 04, 2006, 00:16:29 am »
е как така бе не разбирам защо е станало така ти на кои етаж беше в Майчин Дом   не го знам тоя лекар на мен не ми казаха нищо такова аз даже се ококорих много като прочетох не знам мила какъв е бил проблема преди това за да се стигне до лапаро ( ще извиняваш ако повтарям въпроса или ако вече си ми отговорила)  и какво имаш в предвид като казваш че не са добри нещата?
Сраствания от операция
« Отговор #47 -: Март 04, 2006, 01:43:12 am »
Ще ти обясня по подробно. 2001г. в града в който живея една лекърка ме лекува от киста на единят яйчник няколко месеца, след което каза че трябва да ми се направи операция която аз отказах защото в нашият град няма специялисти. Така с моят съпруг отидохме в София при проф. Карагьозов. На първият ми преглед той каза че съм с недоразвита матка и уголемени яйчници. За киста нищо не каза. Исписа ми противозъчатъчни /който пих 3 месеца/ за нормализиране на тези органи. След това пак на преглед. Яйчници и матка нормализирани. Прати съпругът ми на спермограма - страхотна  :P . Следващото което направи беше да ме прати на цветна снимка на тръбите. На снимката се виждаше съвсем слабо пропускане и неговото мнение беше инвитро. До тогава не мислех че имам изобщо някакъв проблем и се чудех защо ме прати на тази снимка. Нещата се оказаха много сериозни. Попитахме го може ли нещата да се оправят с операция /до тогава не бях чувала за лапароскопия/ и той каза че ще ни струва повече от колкото инвитро. Както и да е дадоха ми направление и не платих нищо. Приеха ме в болницата - при теб не знам как е било но при мен се бяха събрали няколко екипа и всеки по отделно ме преглежда и си казваше мнението. Болшинството от лекари беше на мнение че съм за лапаро, единственно Карагьозов беше че съм направо за пластика. Както и да е, прехвърлиха ме на д-р Борисов който трябваше да направи лапарото. Аз отказах защото имах доверие само на Карагьозов. Тогава Борисов предложи да ми направят лаперо и ако положението е найстина лошо без да излизам от упойка да продължат за пластика като ще ме поеме Карагьозов. Донесе един документ да подпиша и така ми направиха и двете работи в един ден. Шест месеца след това на цветната снимка не се виждаше едната тръба а другата пропуска по малко отколкото преди операцията. Всичкото това нещо ми е в следствие на операция от апандесит. Никога през живота си не съм правила аборт /нито по желание нито спонтанен/, не съм имала безразборни полови контакти, нито пък съм имала някакво венерическо заболяване. Доктора в София ми каза че спокойно мога до осъдя този който ми е правил операцията от апандесит. Консултирах се с адвокати и мнението е че те са недосегаеми от закона, колко хора умряха от лекърска грешка и нищо, та аз че са ме осъкатили така ли ще направя нещо?
Написах ти накратко какво се случе при мен. Сега чакам отговор от касата за инвитрото. Чао и успех при теб.



*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Сраствания от операция
« Отговор #48 -: Март 08, 2006, 14:01:46 pm »
Боже Господи нямаш си на представа колко близки са нашите проблеми и аз коментирах с нашите да осъдим докторката която ме осакати но и ние решихме че просто ще изгубим много време и пъри и ще похабим много нерви. Мен обаче ме оперираха в Благоевград уж по спешност ме приеха.. и след 5 дни чак ме оперираха преди това ми направиха пункция без дори да ми кажат какво ше ми правят.От тази пункция имам срасвания ( ще погледна точно къде бяха и ще ти кажа) както и да е имала съм свободна течност в корема което си мисля се дължеше на спукан голям фуликол.Наи големия маитап- в софия доктора които ме оперира  след 10-ки прочети на епикризата  ( която се оказа и не пълна на всичкото отгоре) каза че няма начин това което са срязали да е било киста по скоро е бил голям фуликол( след това се досетих защо никои не ми каза каква е била тая моя киста като знам че се прави проба ). Дясната ми тръба е била без изход и дори не са си направили труда да я отпушат направо са я махнали ( пък за пластика да не говорим) и ми лепнали яйчника върху матката в седствие на което имах много сраствания и болки ( а пък секса беше кошмарен :cry: ) оставили ми малка част от яйчника ( които слава Богу се въстанови поне от части) и забелили другия като др Филипов много се ядоса и заради това по негови думи- защо са пипали тъкан която природата е дала -- абе пълна каша и още много много много неща последствията от които са ужасни. А пък за отношението на сестрите и лекарите там не можеш да си представиш какъв ужас беше. така че мила надявам се един ден да има справедливост която да се изрази за нас поне с едно бебче а пък тях дано Господ ги накаже жестоко желая ти много успехи и много усмивки
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Сраствания от операция
« Отговор #49 -: Март 08, 2006, 14:05:13 pm »
Честит 8-Ми Март мили дами нека в днешния най-женски ден  :)  това което си пожелаем да не закъснява дълго от здраве да не се отървете и за всички страдания които е трябвало да преживеете да се случи поне по едно хубаво нещо  :bighug:
Re: Сраствания от операция
« Отговор #50 -: Април 18, 2016, 11:58:49 am »
Моля да поясните в какво се изразява физиотерапията след коремна операци. Добре ли е да се движи много човекът и да се спортува някакъв спорт след операцията? Благодаря!
Re: Сраствания от операция
« Отговор #51 -: Май 21, 2016, 12:55:00 pm »
Аз съм ходила на физиотерапия след коремна операция.При мен беше с ултразвук и магнити.Имаше обезболяващ ефект за около два-три месеца,след това болките от срастванията отново започнаха.Трябва да се прави периодично.Да,движението е много важно,за да не се получават сраствания и пак не е гаранция,че няма да се получат.