0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #400 -: Август 07, 2010, 09:28:43 am »
Аз не мога да разбера не обяснявам нещата както трябва или вие не четете? Какво пише в точно тази статия, която ти си цитирала?
Да, физическата активност и намаляването на телесното тегло помагат на тялото да реагира по-добре към инсулина - думата помагат, а не оправят
Посредством намаляване на теглото и физическа активност хора с инсулинова резистеност или в пред-диабетично състояние могат да избегнат развитието на диабет от 2ри тип - тук пак могат да избегнат развитие на диабет тип2, а не спират.
Аз в тоя статия никъде не прочетох, че заболяването е лечимо, нито пък че има излекувани хора. Единственото нещо, което пише е че трябва да се спазва хранителен и двигателен режим, за да може да се поддържат едни нормални нива на кръвната захар и инсулина, но това далеч не означава, че си се излекувал, а само че не си натоварваш организма допълнителни, тоест след като спреш да приемаш неподходящи храни. На практика какво означава това - организма действа като при обременяване, за това се прави и такъв тест. Като не си изпил глюкозата нещата в повечето случай са нормални, пък като я изпиеш и резултатите са други.
Да, много искам да съм единичен случай, но не съм. И в болницата докторите ми казаха, че това е редовна практика на пациентите - мислят си, че могат без хапчета, само на диета. Трябваше ми време и на мен да разбера, това че не искате да приемете тези неща, отделен въпрос.

 Що се отнася до чуждите сайтове, знам много добре какво пише - знам какво е мнението и на американците, знам дори и какво са направили и швейцарските учени и то от няколко години.

Пък дори и да знам какъв е ефекта на уискито и червеното вино, дори и да го напиша, какъв е смисъл след като никой не чете това, което съм написала.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #401 -: Август 07, 2010, 09:57:29 am »
Аз какво попитах, ти какво ми рече...

Цитирах надежден източник и конкретен параграф относно повдигнатия въпрос лекува ли се инсулиновата резистентност. Каквито и примери да даваш със себе си, продължаваш да си единичен случай.

Ако някой ми отговори какъв е ефектът на уискито и червеното вино ще съм благодарна.

точно това е и моето мнение, относно лечението...статията е хубава и логиката ми изглежда напълно естествена...
по отношение на въпроса ти за виното и уискито, един доктор, уважаван от мен, винаги е твърдял, че чаша червено вино /0,200/ е лекарство. Не искам да те подведа, може би трябва да попиташ лекар все пак. Никога не съм вярвала в абсолютните "лишения", да се лекуваш, не значи да дебалансираш начина си на живот. Ето ти табличка със захарното съдържание на някои храни и алкохол. Дано ти помогна да се ориентираш.
http://spidersport.com/calories.php
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #402 -: Август 07, 2010, 11:53:50 am »
Цигу, няма проблем да се приемат сухи вина с ниско съдържание на въглехидрати - Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Бordeaux. Трябва обаче да се пият с храната или на вече пълен стомах и то в по-ограничени количества. Аз не съм любител на твърдия алкохол, но тук можа да провериш за уискито: http://www.prediabetesmenus.com/categories/alcohol/

Аз не съм благословена с прекрасно здраве, но винаги съм вярвала, че човек е в състояние сам да си помогне и не веднъж съм го постигала. Понякога вмешателството на съвременната медицина е наложително, но за мен "гълтането на лекарства" без да правя нищо допълнително или да съм опитала да направя нещо преди това - не работи!
Ще си позволя един съвет - забравете за изкуствените/синтетичните въглехидрати и им намерете естествени заместители.

ПП. Книгата на др. Марк Хайман ми е настолна.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #403 -: Август 07, 2010, 12:50:46 pm »
Да избегнеш развитието на диабет тип 2 на мен си ми звучи като излекуване, предвид че при нелечение на ИР се стига до диабет :D Бих казала, че това е една доста добра мярка. Теодор, разбирам че си изчела де що има световна литература по въпроса, но това все още не те прави ендокринолог :wink: Нито ендокринологията като наука се изчерпва с познанията на лекарите, при които ти си ходила. То и в БГ допреди 15 години не се правеше ин витро, но това не значи, че метода не съществува от 30 години.... Медицината е постоянно развиваща се наука, слава богу, така че вече доста факти към днешна дата не са категорични към утрешна.
Изключително полезна информация даваш, определено, за което ти благодаря от сърце, но те моля да се ограничиш само в споделянето й, нека не стигаме до спорове, които не сме компетентни да решим! Навлизаме в опасна територия, дето се вика те учените още не са намерили решение, ние сме седнали да даваме категорични мнения...
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #404 -: Август 07, 2010, 15:48:42 pm »
Здравейте,
На мен ми предстои да отида при д-р Начев.Имам поликстозна структура на яйчниците и кисти.Добър ли е  Начев за хормонални проблеми ,свързани с инсулина?
Може да ми пишете и на лични
Благодаря
*
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #405 -: Август 07, 2010, 20:35:45 pm »
sixsens, да инвитрото се прави от 15 год. в България, а от 30 год. в света, но ендокринологията , много преди и двете. Нито имам претенции да съм ендокринолог, нито нещо друго. Обичам реалните фактите, а не празни приказки. Никой не карам да ми вярва, всеки си има глава на раменете да си мисли.
Да със сигурност, ендокринологията не се изчерпва с докторите, при които съм ходила, защото в гр. Пловдив - какви ли доктори има, ама направо са си нищожни, спрямо тези, които работят в другите градове. Те нашите пловдивските доктори, как могат да се сравняват с другите, те са си нисша класа, пък ние където живеем в Пловдив сме си направо друга раса, ама въобще не приличаме на другите хора.
« Последна редакция: Август 07, 2010, 20:38:56 pm от teodor »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #406 -: Август 07, 2010, 22:37:32 pm »
Ти къде го чукаш, то къде се пука 8O Мисля, че трябва да поуспокоиш малко топката. Кой говори за раси тука и за градове, пък камо ли за нисши и висши 8O Уж обичаш фактите, пък доста субективно реагираш на всичко. Няма нужда от излишен драматизъм.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #407 -: Август 08, 2010, 00:20:59 am »
теодор, извинявай, ама говориш глупости....
при десет крайно търпеливи и деликатни намека, от различни хора, мисля време е да поуспокоиш малко топката. в живота не може винаги последната дума да е твоята или поне...това поведение, няма да те доведе до нищо добро. ти просто се стремиш да си в опозиция на всичко, защо така? форумното общуване е вид взаимопомощ, ние не сме лекари, не сме специалисти, а просто обсъждаме преживяното...
не сме и съдници за да решаваме кой прав и кой крив.
фактите които цитираш наистина са интересни. Със сикс сенс съм съгласна, че напредналата медицина се усъвършенства непрекъснато. И в София, и в Пловдив. Също зная, че самите лекари открито заявяват, че не всеки диабет, може да бъде хванат на прима виста от нивото на глюкозата...Както и, че автоимунно заболяване като него е съвкупност от толкова много фактори, че можем да си ги обсъждаме до безсъзнание и пак няма да сме казали всичко.
Отново съм съгласна със сикс сенс, че желанието и мотивацията да подтиснеш едно заболяване, като навреме лекуваш симптомите му, си е чисто "излекуване". Не е нужно да чакаме крайния момент на нещата, нито пък да се лашкаме от диагноза на диагноза. Можем просто да дадем всичко от себе си и да се надяваме, че малкото понякога значи много!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #408 -: Август 08, 2010, 09:37:37 am »
Така значи след като има друго мнение по въпроса, значи то е грешното. И ще трябва да се съглася с мнение на другите. Благодаря за психологическата оценка, явно съм попаднала на специалисти. 
Аз исках да ви покажа, че нещата имат и друга страна, но явно си останах само с опита.
Правили съм консултации с доктори и от Пловдив и от София и всичките съм ги питала, какъв ми е риска от диабет и отговора, че по всяка вероятност ще се стигне до диабет, дори и да пия хапчета, дори и да спазвам диета пак не дават гаранция, че ще се оправят нещата. Никой до сега не се намери да каже оп процесът е обратим.
Американците поддържат тезата за обратимост и измислили някакви билкови хапчета, те пък много скъпи за нас.
 Как мислите, аз последната глупачка ли съм та да искам все да го пия тоя метформин? И ако има начин да се оправя аз какво да кажа - не ще си пия хапчетата.   
 
*
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #409 -: Август 08, 2010, 12:16:14 pm »
   Да допълня за алкохола. В специализираната литература за допустими дози на ден се смятат не  повече от 1 питие за жените и 2 за мъжете./1 питие=50 гр.твърд алкохол със съдържание над 40%спирт(водка,уиски,джин...)/.
   Количество 75гр. прието на гладно вече се смята за рисково за провокиране на хипогликемичен шок.В никакъв случай алкохол на празен стомах,както споменава и ollivia.Бих добавила също и да се избягва смесването му с плодови сокове.
   Вторият проблем е високата калоричност.
           1 грам въглехидрати= 4 kcal
           1 грам белтъци     = 4 kcal
           1 грам мазнини     = 9 kcal
           1 грам алкохол     = 7 kcal
   /Таблицата представена от bubulina е показателна в това отношение./
   При всички рафинирани продукти,в които липсват витамини,минерали,фитонутриенти и не на последно място,липсват баластни вещества,води до много бърз радпат,а алкохолът още повече го ускорява.Позволих си това уточнение и дано да съм била полезна,въпреки,че май темата се поизчерпа :wink:.Хубав ден!
« Последна редакция: Август 08, 2010, 12:21:02 pm от marsi »

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #410 -: Август 08, 2010, 13:16:23 pm »
Теодор, айде стига вече, моля ти се! Личи си колко избирателно четеш, щом за n-ти път не успя да разбереш какво се опитваме да ти кажем. Навила си си нещо на пръста, слагаш ни в устите някакви думи, които не сме казали и явно не желаеш да вникнеш в написаното от нас. Очевидно е, че няма смисъл да се продължава този разговор. Никой не отрича казаното от теб. Напротив, обаче ти твъдиш, че монетата има две страни, само дето виждаш само своята. Нека сложим край на този безсмислен спор, защото темата отива в съвсем друга посока.
Поздрави!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #411 -: Август 08, 2010, 14:51:02 pm »
момичета, аз искам да ви попитам друго. Един познат, който не е лекар, но изучава подобна наука, свързана със спорта, ме посъветва да вземам и алфа липоева киселина. Това е хранителна добавка, която ускорява метаболизма /в натурален вид, се съдържа основно в телешкото месо/. Вместо дозата на етикета, аз вземам наполовина, тъй като влияе и върху глюкозата /сваля "захарта"/. Фармацевта от който я купих, се обяви твърдо "ЗА" положителното и въздействие. Вие имате ли опит с нея или знаете ли нещо повече? Четох описанието и в нета-звучи обещаващо, но може би някоя от вас я е пробвала и може да сподели?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #412 -: Август 08, 2010, 15:56:59 pm »
Аз пък си пиивам бира или бяло вино,спазвам хранителен режим(безвъглехидратен доколкото мога)+спорт,като вземам хранителни добавки, аминокиселини и витамини,мисля да включа и инозитола,метформина си го пия отдавна.И се чувствам добре, пък каквото това. :D
А тази алфа липова киселина не се ли съдържа в протеините за спортисти?
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #413 -: Август 13, 2010, 13:14:59 pm »
teodorтук по принцип са си заядливи и не се сърди, че хората не приемат чуждо менение- те за това са тук- за да се успокояват, че алкохола е безвреден, напр. Не и за да търсят решение на проблема и да обменят опит.Алкохола освен, че е изключително калоричен и с такова нещо няма как да излезе човек на минус в калориите за деня (и да се храни здравословно), предизвиква и хипогликемия- състояние, което е нежелателно при такива проблеми, защото блокира процеса на възстановяване сменяйки драстично чувствителността на рецепторите (всъщност причината е по-сложна на молекулно ниво, но така по-лесно се разбира). Няма да споменавам за комбинацията метформин+алкохол- в листовките на лекарствата е описано доста изчерпателно какво се случва.
Предиабетното състояние се лекува, ако е хванато навреме- изследвания сочат, че 11%от хората развиват диабет през първата година, а до 10г почети всички са там (Американска Диабетна Асоциация).
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #414 -: Август 13, 2010, 13:47:17 pm »
teodorтук по принцип са си заядливи и не се сърди, че хората не приемат чуждо менение- те за това са тук- за да се успокояват, че алкохола е безвреден, напр. Не и за да търсят решение на проблема и да обменят опит.Алкохола освен, че е изключително калоричен и с такова нещо няма как да излезе човек на минус в калориите за деня (и да се храни здравословно), предизвиква и хипогликемия- състояние, което е нежелателно при такива проблеми, защото блокира процеса на възстановяване сменяйки драстично чувствителността на рецепторите (всъщност причината е по-сложна на молекулно ниво, но така по-лесно се разбира). Няма да споменавам за комбинацията метформин+алкохол- в листовките на лекарствата е описано доста изчерпателно какво се случва.
Предиабетното състояние се лекува, ако е хванато навреме- изследвания сочат, че 11%от хората развиват диабет през първата година, а до 10г почети всички са там (Американска Диабетна Асоциация).

интересен първи пост  :wink: наистина за това сме тук, това не е форума на "Зачатие", а клуб на Анонимните Алкохолици, съвсем правилно си ни преценила!  :drunk:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #415 -: Август 13, 2010, 15:43:02 pm »
Gery_79, ти добре ли си? Изобщо обърнала ли си внимание в какъв форум се намираш? Наясно ли си, че това е най-големият сайт за взаимопомощ по отношение на стерилитета?
Ние сме тук, за да си помагаме в борбата с безплодието и в тази връзка, повярвай, никой не е седнал да защитава алкохола 8O Точно ние сме хората, които търсим решение на един доста сериозен проблем.
Направо изумявам вече колко неадекватен народ се навъди тук....Не е истина. Ако не си дошла, за да търсиш помощ или да даваш такава, а само да се заяждаш и да сипеш квалификации, то място ти не е тук. Щом като сме заядливи, мисля, че няма какво да дириш сред нас, ти нали си една блага душица, бягай далече, да не си тровиш нервите с нас :lol: :lol: :lol:

Съветвам те много да внимаваш къде и какво пишеш. Признак на лошо възпитание е да влезеш в някакъв форум и да сипеш обиди към потребителите му, без дори да си направиш елементарния труд да разбереш каква е тематиката му. Да не говорим, че е обидно. Хубаво прочети началната страница и се запознай какво правим ние тук в Зачатие. На колко хора сме помогнали и продължаваме да помагаме. Хубаво се поинтересувай кой има заслугата да съществува един Фонд, който да отпуска 3 опита ин витро на двойка и после ела да ми кажеш дали не искаме да решаваме проблеми и не приемаме чуждо мнение. Надявам се, да ти стигне акъла да проумееш!
Поздрави!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #416 -: Август 13, 2010, 16:08:05 pm »
Да,не е лошо преди да се напишат много глупости ,преди това да се прочете малко. :lol:
Всеки ,който е бил на ендокринолог все пак се е поинтересувал малко ,какво може да яде или  пие.
Наздраве :D
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #417 -: Август 15, 2010, 11:38:14 am »
Здравейте!
Ходих при д-р Начев.Прегледа ми щитовидната за 5 минути ,не благоволи да ми изпише нови изследвания за инсулинова резистентност .Каза,че съм била наред ,което няма как да е с ПКЯ.Каза ми ,че ПКЯ не било проблем на Ендокринологията и си таксува 60 лева за 5 минути изследване.
Общо взето не съм доволна и ще търся друг ендокринолог-по-сериозен и с мотивация за работа.Ако някой е доволен от друг да ми пише,че съвсем съм се отчаяла.Поздрави на борещите се с Инсулинова резистентност
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #418 -: Август 16, 2010, 14:48:11 pm »
По препоръка на гинеколожката ми, заради "изострената" в последните месеци поликистоза ще правя и аз този тест за инсулинова резистентност, но днес като звъннах в лабораторията да питам колко струва...нещо се обърках.
Мъжа, с който разговарях май не знаеше за какво става въпрос, че се опитах да му обясня :wink: :lol:

Прави се обременяване с глюкоза, еднократно (на гладно и жадно);
взема кръв - като се изследва и кръвната захар и инсулина;
и след това отново се взема кръв, за да се изследват същите две неща на 60 мин и на 120 мин.

Та господина ми каза следната цена:
3х18 лв - за инсулина
3х2 лв - за кръвната захар
2 лв - такса
общо - 62лв
Глюкозата си я купувам от аптеката.

Въпроса ми е правилно ли съм обяснила какво искам, че да не си дам паричките за нещо друго, че този мъж ми се стори много несигурен в това, което обясняваше.
« Последна редакция: Август 16, 2010, 14:53:03 pm от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Всичко за инсулиновата резистентност (бел. мод.)
« Отговор #419 -: Август 16, 2010, 15:19:06 pm »
"Глюкозно обременяване" или "Обременяване с глюкоза", мисля ОСГ го водеха като абривиетура.Правилно си обяснила  :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"