0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Благодаря момичета,
Аз също го пия след хранене, но реших да попитам, да не би да има някой трик още повече да не дразни стомаха. Аз от другата седмица включвам и преднизолон, стомаха ми е раздразнен от хилядите лекарства който гълтам. Фармацевта ми даде и фамотидин превантивно, за да не ми е толкова зле. Някой има ли подобен проблем като мен ?


 Аз го пия по време на хранене. Снощи пропуснах приема заради една малка ракия (на бал бяхме) и сега ми е много съвестно. :oops:
 Момичета , много ме е страх като спра Метформина след време , дали ще има някакви последствия върху организма ми.
  Възможно ли е да се получи зависимост и след спиране да се променят нармалните нива на кр. захар например , напълняване или не дай боже диабед?
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
фаталче ,и аз си задавам от известно време същите въпроси и  мъжът ми  -"ами цял живот ли ще пиеш всичко това ?" :?   Скоро  трябва да направя консултация с ендокринолог и ще говоря по въпроса .

Макар ,че напоследък метформина го пия много несериозно  - сутрин позабравям ,на обяд  -доста след хранене ,но ще се стегна.


*
Според д-р Тодорова най-важно е да се приема вечер, защото тогава има най-голям ефект. Аз да си призная честно го пия редовно сутрин и обед, но вечер позабравях.
От две седмици внимавам да не ям след 7 ч и да си пия Метформина и /дано не си внушавам :D/ но има ефект от към килограмите и подуването.
Но не спазвам дали е по време или след хранене, защото на мен не ми влияе на стомаха.


На мен също не ми дразни стомаха даже сутрешния прием ми е на гладно защото не мога да закусвам но не знаех че не трябва да се пие никакъв алкохол
 За алкохола мисля , че в листовката го пишеше. Аз също не закусвам сутрин и го пия след кафето и половин кофичка кисело мляко , изядено насила.
 Ти пила ли си алкохол с Метформин?
 Аз забравям да пия селена иняколко пъти пропуснах и Лимфомиозота.
« Последна редакция: Май 22, 2009, 14:44:29 pm от fatalwoman »
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Аз съм много по нередовна  - лимфомиозота редовно го забравям преди ядене,а селена Начев ми  го  спря-каза с него и  без него -все едно е.
Но аз мисля да го започна пак.

На мен метформина е изписан  3* 1/2  от 500  ,но напоследък  сутрин  го пропусках и направо на обяд *1 - дано не съм сгафила   много.


E, това с алкохола направо ме разби. Не че съм алкохоличка, но обичам вечер да си пия по 1,2 чаши бяло винце и сега какво,.. край. Утре съм на бал, така че вечерта ще го пропусна. Явно и аз няма да съм от най изрядните  8O


*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Уфф, и аз Лимфомиозота го пропускам най-редовно :?
Момичета, а този Селен за какво го пиете? И лекар ли ви го е назначил или по ваше решение?
В листовката пише ,че приемането на големи количества алкохол крие рискове от хипогликемия.Аз мисля че една бира или чаша вино вечер не е голямо количество :D
Момичета,а имате ли понякога сухота в устата?На мен ми се случваше доста често,но така и не съм попитала на какво точно се дължи-на покачване или падане на кръвната захар.
Момичета,а имате ли понякога сухота в устата?На мен ми се случваше доста често,но така и не съм попитала на какво точно се дължи-на покачване или падане на кръвната захар.
Дължи се на покачване на захарта.При стрес ми се е случвало.
fatalwoman ,спрях метформина,когато разбрах,че съм бременна,но моята доза беше 0.250 мг на ден за около 5 месеца.
Мерих си захарта,отново е 5 ,така ,че не мисля,че е толкова фатално ако се спазва диета и спорт и се спре метформина в даден период.Това трябва да стасне плавно,разбира се.
Да се отбележа,не пазя абсолютно никакви диети ,с изключение,че не ям шоколад и захарни изделия и не обичам картофи.Също така пълнозърнестия хляб е за предпоч8итане.
*
Оле,момичета-каква е тази работа с алкохола?
Аз си пия Метформина редовно вече 6 месеца,като всяка вечер си пия и по 2 чаши вино-но не знаех че не трябва да се пие алкохол с това лекарство.
Как влияе алкохола на действието на Метформина?
*
Не се препоръчва, защото се повишава риска от хипогликемия и кома. Обаче не мисля че има опасност при 1-2 чаши вино. Аз си пийвам. :oops:
Малинка,благодаря за отговора.
Не знам дали пречи алкохолът,но аз пия от 1 година Метфогама,а в последствие Метфодиаб и си пия всяка вечер чаша червено или бяло вино.Не съм забелязала да има негативно влияние върху мен едновременният прием :)
И аз пия метформин от около 1 година , и съм намалила алкохола.Не че някога съм пила много, н започна да ме замайва по-бързо. И после ми е зле. Затова по едно пръстче, или биричка и всичко е наред.
От 5дни го пия и нещо задържам вода, чувствам се отмаляла и тежка, корема ми е подут. Някой друг случайно да е имал такива екстри ?


От 5дни го пия и нещо задържам вода, чувствам се отмаляла и тежка, корема ми е подут. Някой друг случайно да е имал такива екстри ?
Аз не задържам вода , но много ми е подут корема и също не се чувствам добре. Забелязвам , че огладнявам по - често и по - свирепо. :eating:
 Друго , което забелязах е че сякаш ми се регулира стомаха.
Може и да си мисля, че задържам вода, но съм на диета и от както го пия качвам всеки ден, а не ям изобщо много, пия повечко вода…А стомаха не ми се е регулирал. Още не съм почнала преднизолона и направо се плаша…


В началото на приема на Метфогама имах разстройство и ми беше ужасно зле на стомаха от препарата,дори го спрях за известно време.Преди първото ИКСИ пак започнах да го пия и вече нямах проблеми с приема му.Отслабнах три килограма без диета и ограничаване.Наскоро спазвах за кратко диетата на Дюкан,като не спирах хапчетата, и отслабнах с още девет килограма.Не съм забелязала да задържам вода и да ми се подува коремът от Метфодиаба.Задържането на течности и подуването ми се случва винаги преди цикъл и понякога около овулация.Илияна 76,да не би и при теб да е така?Според мен в началото, докато свикне организмът с тези хапчета е по-трудно,но след това вече няма никакви проблеми.Аз ги приемам и на  гладно и не се чувствам зле,а в началото не можех в никакъв случай дори да си помисля,че ще ги пия на гладно.