0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В 9г.с. и пак прокървих
« -: Август 03, 2008, 12:05:24 pm »
В петък ходих при доктора ми и за мое учудване всичко беше добре бебчо беше пораснал доста и в събота след обяд изненада. Така щурна изведнъж, че си изкарах акъла. И сега в събота и неделя няма и доктор а в спешното само те карат да чакаш и накрая те пращтат в къщти. Посъветвай те ме какви мерки да предприема за да го задържа. Сега съм на утрогестан 2 пъти по 1 вагинално, аспирин , фолиева киселина, желязо.Ставам от леглото само до тоалетната. Има ли ощте нещто, което бих могла да предприема.
*
Re: В 9г.с. и пак прокървих
« Отговор #1 -: Август 03, 2008, 12:10:12 pm »
Не трябва ли щом имаш кървене да спреш Аспирина-докато отмине.
« Отговор #2 -: Август 03, 2008, 12:16:16 pm »
Можеш да увеличиш Утрогестана.
« Отговор #3 -: Август 03, 2008, 12:18:43 pm »
Мисля да непия аспирин докато не се чуя с доктора.
Утрогестана до колко мойе да се увеличи
*
« Отговор #4 -: Август 03, 2008, 12:22:30 pm »
Зависи от колко милиграма е.
Някакъв спазмолетик вземаш ли?
« Отговор #5 -: Август 03, 2008, 12:25:10 pm »
Утрогестан 200. бускапина 10мг е за болките но него пия.
« Отговор #6 -: Август 03, 2008, 13:35:16 pm »
Обади се на лекаря си на мобилен. Безумие е при силно кървене да се надяваш някой тук да реши какво е адекватно да се направи!  Стискам палци всичко да отмине и да е спокойна бременността ти от тук нататък.
« Отговор #7 -: Август 03, 2008, 13:50:03 pm »
Обади се на лекаря си на мобилен. Безумие е при силно кървене да се надяваш някой тук да реши какво е адекватно да се направи!  Стискам палци всичко да отмине и да е спокойна бременността ти от тук нататък.
Нали ако можех първо това щях да направя. В Испания няма практика да се дават мобилните телефони на докторите.
По спешност се ходи в болницата, а там освен да ти предизвикат аборт нищто друго немогат да свършат. Вече имам много горчив опит със спешното.
Аз не търся решение а съвети.
*
« Отговор #8 -: Август 03, 2008, 13:56:08 pm »
Увеличи утрогестана с още един прием. Аз бях на 3х2, ама май от 100мг. (нямам спомен). Ако кървенето е от недостиг на прогестерон, ще помогне. Ако е от разлепване, лежането ще помогне. За аспирина питай лекар. Аз лежах до 12 г.с. включително, въпреки че кръвоизливите приключиха още в 10 г.с.
Желая ти много късмет!

п.п. Пиши в една тема, защото тези които не са прочели предишната тема не знаят за какво става въпрос, а пък тези които са я чели, може и да не помнят какъв е проблемът и от кога.
*
« Отговор #9 -: Август 03, 2008, 15:37:39 pm »
И при мен Утрогестана беше 3*2 но от 100мг.
« Отговор #10 -: Август 03, 2008, 18:12:47 pm »
Когато кървях и на мен ми спряха аспирина. След това не съм подновявала приема му.
Причините за кървенето може да са различни - при мен беше плацента превия.
:flower: Дано всичко е наред и нямаш повече главоболия до края  yahoo_17
« Последна редакция: Август 03, 2008, 18:16:56 pm от Black_rose »
« Отговор #11 -: Август 03, 2008, 18:28:30 pm »
Спираш аспирина
Увеличаваш утрогестана на 3х2 вагинално
Приемаш естрофем ,задължително ношпа или папаверин(освен обезболяващо предпазват и от контракции матката,с което значително се намалява шанса от спонтанен аборт.И повече лежане.И повече положително мислене.Защото всяка тревога се отразява пагубно на плода.Успокой се и се опитай да мислиш за нещо друго.Знам как се чувствуваш-аз къвих до 18 седмица на периоди,по най-различни причини(цветна бременност,плацента превия и полип),но с огромна доза спокойствие,лежане,лекарства и на гладно"майната му,каквото е писано да става ,ще стане и без да се шашкам" успях да се позакрепя засега(да чукам на дърво,да не ме чуе дяволът :wink:).
Стискам ти палци всичко да се оправи.
« Отговор #12 -: Август 03, 2008, 18:43:40 pm »
Благодаря ви много за отговорите. Вкрайна сметка отидох до спешното и лъжлива тревога. Шийката е затворена и плацентата си е добре. Тай че можеше да си спестя главоболията. Тъй като кървенето значително намаля трябва да си продължа аспирина.
iliyanas  Много ама много късмет ти желая и се радвам за теб. Дано всичко свърши благополучно.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #13 -: Август 04, 2008, 01:43:44 am »
Благодаря ви много за отговорите. Вкрайна сметка отидох до спешното и лъжлива тревога. Шийката е затворена и плацентата си е добре. Тай че можеше да си спестя главоболията. Тъй като кървенето значително намаля трябва да си продължа аспирина.
iliyanas  Много ама много късмет ти желая и се радвам за теб. Дано всичко свърши благополучно.
Радвам се, че се е разминало. Аз от 11 дена зацапвам, като един ден (миналия вторник )си прокървях сериозно, с болки и изхвърлих много съсиреци. Бях убедена, че помятам и веднага отидох до лекаря ми. След като ме видя се оказа, че всичко си е наред. Сега съм 7ма седмица още и много ме е страх, че няма да мога да го задържа, но лекаря продължава да ме уверява, че всичко е наред.   Не се притеснявай, щом ултразвука показва, че всичко е наред. Моят лекар каза, че често се случва в първият триместър жените да прокървят. Стискам палци  :crossfingers: всичко да е наред и да нямаш повече такива емоции.

Боби

« Отговор #14 -: Август 04, 2008, 12:11:02 pm »
Благодаря ви, че ме окуражавате в тези трудни моменти.
Имам чувството че щте откача в крайна сметка. Не бях се зарадвала на бременноста си нито за един момент и когато в петък доктора ми каза, че всичко е наред и че се развива добре неможах да се сдържа и се зарадвах.Тайничко си помечтах, че можеби този път всичко щте е наред,но радоста ми нетрая дълго в събота прокървих и всичките ми мечти и надежди се бяха стопили.
Сега дори незнам какво да си мисля всичко е наред но докога та немога да тичам всяка седмица на видеозон да съм спокойна.
 Това е някакъв ад. Колко пъти трябва да се мине през него та да се случи чудо и в нашата къшта.
Bobbie аз кървях зацапвах три седмици и след това беше добре всичко. Направо си имах мензис няколко дни в 6г.с. Желая ти много късмет и да го запазиш.
Дано всички постигнем целта си.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #15 -: Август 04, 2008, 12:44:59 pm »
Това е някакъв ад. Колко пъти трябва да се мине през него та да се случи чудо и в нашата къшта.
Bobbie аз кървях зацапвах три седмици и след това беше добре всичко. Направо си имах мензис няколко дни в 6г.с. Желая ти много късмет и да го запазиш.
Дано всички постигнем целта си.
Благодаря ти. Мен също много ме е страх и имам някакви много черни мисли в главата, но се опитвам да се държа. От вчера имам страна болка ниско долу в корема и ме е страх, че не е на добре. Днес съм на преглед и ще пиша какво е станало.

Упех ти желая и се опитай и ти да се поуспокоиш.

Боби

*
« Отговор #16 -: Август 04, 2008, 14:52:10 pm »
Цитат
Днес съм на преглед и ще пиша какво е станало.

Успех на прегледа Bobbie  -ще те чакаме с добри новини.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #17 -: Август 04, 2008, 19:23:53 pm »
Успех на прегледа Bobbie  -ще те чакаме с добри новини.
Благодаря ти. За съжаление новините не са добри. Видяха сърдечен ритъм, но ембриона изостава с 1 ден растеж, а плодният сак с 6 дена след него и сега е 1.7мм, а започвам 7ма седмица днес ( спред тях, според мен е утре) . Сака си изоставаше още от преди, но расте колкото си трябва на ден. Ембионът за първи път изостава. В петък беше 7мм, а днес  е 8.7мм. По-късно ще ми се обадят с резултатите от хомоните, но аз вече не се надявам кой знае колко. Единствено имам надежда техничката да е сбъркала, защото докторът го нямаше понеже бил на операция, та тя ми направи ултразвука.
Мерси за подкрепата.

Боби

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #18 -: Август 04, 2008, 19:34:56 pm »
Видяха сърдечен ритъм, но ембриона изостава с 1 ден растеж, а плодният сак с 6 дена след него

Хайде и на теб малко кураж! Хей, имай вяра, какъв е този песимизъм?!  :D

Виж това:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27228.msg394484#msg394484

« Отговор #19 -: Август 04, 2008, 19:57:18 pm »
Не се притеснявай предварително, че това може да се окаже пагубно. Аз толкова много се притесних от кървенето, че днес то вече спря ,а аз имам постоянна болка ниско долу и чувствам тежест.От всичките тези излишни вълнения може и да си докарам аборт.
А за растежа в толко малък срок стават и обърквания. Понякога всичко се оправя.
Стискам ти палци да се оправи всичко.
*

Nina

• 2643
« Отговор #20 -: Август 04, 2008, 20:17:03 pm »
austriana, радам се, че и при теб нещата се подобряват, пожелавам ти успех! Аз имах проблем също в началото на бременността - контракции, но без кървене, приемах и магнерот /магнезий/.
Поздрави!  :D
« Отговор #21 -: Август 04, 2008, 21:00:46 pm »
Благодаря ти  Nina дано да преминат че вече сам съсипана нямам и ден покой. Свършиха ми молитвите.
Магнезият сгъстява кръвта доколкото не се лъжа а аз имам склонност към тромбофилия.
Дано ношпата помогне.
« Отговор #22 -: Август 04, 2008, 21:49:06 pm »
 Имунологични правила ли си?
*

Nina

• 2643
« Отговор #23 -: Август 04, 2008, 21:53:34 pm »
Благодаря ти  Nina дано да преминат че вече сам съсипана нямам и ден покой. Свършиха ми молитвите.
Магнезият сгъстява кръвта доколкото не се лъжа а аз имам склонност към тромбофилия.
Дано ношпата помогне.

Магнерот-а по принцип е за контракции, аз затова ги споменах. Разбира се, ако за теб е противопоказен- не! Ами и от мен имаш една молитва! Кураж! Жалко, че неможе да се консултираш с лекар по всяко време  :?
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #24 -: Август 04, 2008, 22:20:03 pm »
Хайде и на теб малко кураж! Хей, имай вяра, какъв е този песимизъм?!  :D

Виж това:

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27228.msg394484#msg394484
Благодаря ти Нина. Мен не ме притеснява отклонението в дни толкова, колкото това, че двете ( сака и ембриона) не вървят заедно.

Боби

*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #25 -: Август 04, 2008, 23:40:26 pm »
Asturiana,можеШ да вземаШ buscapina 3 * 1(спазмолитик е, аз така го вземах, а  при по силни болки и контракции по 2 таблетки)
успех

Bobbie, кураж и късмет

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #26 -: Август 05, 2008, 03:29:05 am »
Момичета, нещата не изглеждат никак розово. Бета ЧХГ миналия понеделник беше 8400, а днес е 18200. Колкото и консервативно да се покачваха, за една седмица трябваше да са поне около 40000. А и не е самотова - прогестерона също пада. Сега е 14, като до сега беше над 20 ( не знам колко точно, защото ми даваха само резултати, че е >20)- и това при положение, че съм на прогестерон таблетки 2х1 ( от 20ммг влагалищно). Вече и ембриоложката не ме успокоява, че излишно се притеснявам. Казаха, че докато има сърдечен ритъм да си взимам прогестерона и в сряда пак на преглед. Не смятам обаче, че има някаква надежда и ми е много мъчно.

Боби

*
« Отговор #27 -: Август 05, 2008, 08:07:43 am »
Боби, не се предавай. Аз бих увеличила приема на прогестерон с още едно поне, но ти си знаеш. Сигурно имаш предвид прогестерон от 200 мг., а не 20. А ЧХГ мисля че само в началото нараства бързо. 18200 си е доста добра цифра.
Ще ти стискам палци и ти желая късмет!
« Последна редакция: Август 05, 2008, 08:29:36 am от sia »
*
« Отговор #28 -: Август 05, 2008, 08:18:05 am »
Bobbie  разбира се , че има надежда.
Не се отчаивай!
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #29 -: Август 05, 2008, 10:38:26 am »
Сигурно имаш предвид прогестерон от 200 мг., а не 20.
Направила съм грешка - 200мг е.
 За съжаление този падащ прогестерон не вещае нищо добро. Да, аз си се нядявам, но реално в случаи като моя, ако не пометна ще е изключение от правилото, което е много, много рядко.

Благодаря ви момичета за подкрепата.

Боби

« Отговор #30 -: Август 05, 2008, 11:40:57 am »
Bobbie -Не се отчайвай докато сърчицето бие си пий хапчетата и се моли. Дано да стават чудеса.
« Отговор #31 -: Август 05, 2008, 11:44:46 am »
Asturiana,можеШ да вземаШ buscapina 3 * 1(спазмолитик е, аз така го вземах, а  при по силни болки и контракции по 2 таблетки)
Това не е ли бускулизин. На мен ама изобщо не ми деиства. Аз вчера взех две ношпи  и днес ще видя дали ще почнат болките пак и ще преценя какво да пия.

А ношпата по колко се пие?
*
« Отговор #32 -: Август 05, 2008, 11:47:42 am »
Цитат
Зависи от състоянието ти-може 3*1, може и 3*2.
Зависи и колко милиграма е при вас.

Бусколизина не се препоръчва май при бременност.
« Отговор #33 -: Август 05, 2008, 12:09:15 pm »
На мен доктора ми предписа  бускапина 10 мг.
 Не съм сигурна дали е бускулизин, но ми прилича.
*

eleonor

• 1075
« Отговор #34 -: Август 06, 2008, 16:02:04 pm »
Това не е ли бускулизин. На мен ама изобщо не ми деиства. Аз вчера взех две ношпи  и днес ще видя дали ще почнат болките пак и ще преценя какво да пия.

Разбира се , 4е не е бусколизин (и аз живея в Испания)
По принцип тук няма ноШПа, освен ако не си донесеШ  от Бг.
Като неможеШ да се свърЖеШ с гинеколога си, консултирай се с акуШерката където си записана(поне на мен тя много ми помага)и ако имаШ нужда от лекарства, тя Ще те свърже с гинеколог

Успех Боби и според мен 4ГХ Е доста добра цифра.

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
« Отговор #35 -: Август 06, 2008, 16:35:29 pm »
Ношпата ми е от бг. А акушерка ощте нямам. При матроната се ходи след 10 седмица май. Но това няма значение защтото с моите проблеми е по добре да ме следи само един лекар. Беше ми писнало да ме размотават като малоумна по болницата и сега сам при шефа на гинекологията ,но ходя в частния му кабинет, а ако имам да правя изследвания или нешто по сложно той се обажда в болницата и им казва какво да ми направят .Иначе просто никой не ти обръщта внимание.
Имах една извънматочна бременност и следващият път като разбрах че съм бременна отидох при личния си лекар да ми даде направление за гинеколог. Той ми се изсмя , защтото сам била в 5или6 седмица. Как съм изобшто разбрала че съм бременна.
И понеже имах и силни болки в бъбреците ми направи анализ на урината, който даде че имам инфекция. Познайте какъв антибиотик ми даде. Накрая излезе ,че ми е навредил.
В последствие и прокървих и отидох в спешното та стигнах до гинеколог.
Направо ако имаш проблем се спасявай сам.
*

eleonor

• 1075
« Отговор #36 -: Август 07, 2008, 22:55:28 pm »
На акуШерка се записваШ веднага като разбереШ, 4е си бременна, няма определена седмица.
А ли4ният лекар веднага ти назна4ава тест, изследвания и фолиева, а пък ако те знаят от преди 4е си третирана за стерилитет, ти обръЩат оЩе по голямо внимание и веднага ти насро4ват 4ас за видеозон.
И аз постоянно бях с инфекции и зле с бъбреците и на 2 седмици ми вземаха урина.
В област Валенсиа е така и с мен се отнесоха прекрасно, съсжалявам 4е при теб не е така и дано отноШението на лекарите се промени в твоята област.
Искренно се надявам да си ве4е добре.
Поздрави

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
« Отговор #37 -: Август 10, 2008, 12:12:13 pm »
Благодаря ти елеонор, но явно има голяма разлика между провинциите.
За съжеление тук е така никой нищто не го интересува.
От вчера пак прокървих и вече незнам какво да правя. Немога да ходя всяка седмица в спешното щте ме помислят вече за ненормална. То пък всяка седмица нешто се случва. Незнам до кога щте издържа психически.
 Да нямаш един ден покой е някакъв ад. :balk_145:
*
« Отговор #38 -: Август 10, 2008, 12:46:34 pm »
Цитат
От вчера пак прокървих и вече незнам какво да правя. Немога да ходя всяка седмица в спешното щте ме помислят вече за ненормална
Хич да не ти пука за каква ще те помислят.
Важното е всичко с бебето да е наред и ти да си спокойна.
Така ,че ако трябва отивай и не го мисли.
*
« Отговор #39 -: Август 10, 2008, 15:01:10 pm »
аустриана,боби стискам палци всичко с вас да се нареди и да нямате повече такива тревоги
лежете и се пазете много
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #40 -: Август 11, 2008, 06:13:01 am »
Благодаря ти елеонор, но явно има голяма разлика между провинциите.
За съжеление тук е така никой нищто не го интересува.
От вчера пак прокървих и вече незнам какво да правя. Немога да ходя всяка седмица в спешното щте ме помислят вече за ненормална. То пък всяка седмица нешто се случва. Незнам до кога щте издържа психически.
 Да нямаш един ден покой е някакъв ад. :balk_145:
Миличка, напълно те разбирам, защото както ти казах и аз съм на същият хал.  Опитай се да се успокоиш малко. Знам, че е много трудно, но аз установих, че колкото по-рядко ходя на лекар, толкова ми е по-спокойно. Аз бях при моя лекар през ден. Това се оказа още по-изнервящо. След последният път, просто заявих, че една седмица не желая да ме гледат. Иначе се будех посред нощ и не можех да спя и чаках да ми до;де времето за прегледа сутринта. Така беше 2 седмици. В крайна сметка не издържах на напрежението всеки път да си мсиля какво ли ще ми кажат.

Права си, че не можеп всеки път да тичаш в спешното.Запиши се на гинеколог ( или както е там при вас - на акушерка) и си отиди, когато ти кажат. Знам, че е трудно да чакаш, но се надявам да не е много дълго. Стискам ти палци да да успееш да се поуспокоиш и съм сигурна, че всичко ще е наред.
Много прегръдки.

Боби

« Отговор #41 -: Август 11, 2008, 12:57:38 pm »
Bobbie   :bighug: Много ама много ти благодаря. Желая ти да те споходи най голямото щастие на тази земя. Само трябва да сме много силни.
Аз сам записана при гинеколог само че той ме съветва да не се притеснявам да си лежа вкъщти, защтото от друга страна всеки преглед всяко разкарване на там насам с колата може да причинява кървене. А когато прокървиш за пореден път най доброто което можеш да направиш е да легнеш да си сложиш хапче и да се успокоиш.
А то каквото трябва да се случи щте се случи.
Сега имам ехограф назначен за 22 август. Дано поне кървенето спре за да мога да изчакам до тогава. Пия си хапчетата и в леглото. Е да и не спирам да се моля.

*
« Отговор #42 -: Август 13, 2008, 16:02:52 pm »
Здравейте момичета,

Позволявам си да се намеся в темата ви, за да се опитам да ви поуспокоя до колкото е възможно разбира се.Бременна съм в 5 месец (след спонтанен аборт през януари). В 5 седмица без предварително кървене от мен изпадна съсирек с големината на каийисия, аз бях сигурна, че това е бебчо. Последва кървене. За мое щастие гинеколожката установи, че бебчо си е на място, но бременността ми беше в състояние 50-50 тъийи като имах доста съсиреци в матката си, които притискаха плодния сак и можеха да го избутат. Док ми предписа Утрогестан 200мг 3х1 орално,много лежане и ставане само до тоалетна и ми каза да се моля на чудо. На същия този преглед док установи че бебчо е малко по-малък, но това не било притеснително, защото е възможно просто да съм имала по-късна овулация.
С приемането на утрогестана, кръвта намаля и преемина в кафявата гама. Ден по-късно обаче усетих отново шуртене докато си лежах и отивайки до WC още един голям съсирек падна. Веднага отидохме до болницата, но бебо си беше още на място. Док установи ниско разположена плацента и ме посъветва да пия 4х1 утрогестан. Хубавото при оралния прием е,че много те преспиват, което ти позволява по-малко да се тревожиш. И така до 17 седмица аз си кървях на 10-12 дни и наистина губех голямо количество кръв, която обаче беше по-размита, като разредена. Спрях да тичам при всяко прокървяване при док, просто си пиех хапчетата и си кротувах в леглото. Вероятната причина за моите проблеми е била плацентата и нейното оформяне, при което вероятно са се пукали капилярчета, което е причинявало кървенето. На последния преглед док каза,че вече бременността спада към нормалните.

Надявам се ако не съм помогнала, то поне да съм ви поуспокоила. Желая ви успех и се заредете с мноооого търпение!
« Отговор #43 -: Август 13, 2008, 22:31:36 pm »
Благодаря ти много за споделеното. Желая ти нататък да имаш без проблемна бременност. И скоро да се похвалиш със бебчо.
Много нерви и много лежане трябва. Аз утрогестана не ми понася да го пия, защтото ми причинява зверско главоболие и почвам да повръщтам и така немога да си пия и другите хапчета. Дано поотминат скоро зацапванията, защтото е много трудно да не ставаш от леглото. Но трябва. Трябва да сме много силни. :bighug: :bighug: :bighug:
За всички момичета.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #44 -: Август 14, 2008, 05:56:38 am »
Здравейте момичета,

Позволявам си да се намеся в темата ви, за да се опитам да ви поуспокоя до колкото е възможно разбира се.
Благодаря ти KG. Аз в понеделник пак прокървих страшно много. Направио си мислех,че получавам кръвоизлив. Това силно кървене трая около 3-4 часа и после намаля. Сега само зацапвам, но аз съм си така от почти 20 дена, та вече съм свикнала. Бях на лекар и бебето е добре, кървенето пак е по-навън от бебето. Лекарят ми показа, че моето е на горната част на матката, с кръвта на долната (значи не е от ниска плацента). Казаха ми, че и да лежа и да не лежа няма никаква разлика така че аз не съм лежала. Никой не знае какво става. Прогестерона пак беше паднал - беше 12.3. Следващият ми преглед е след една седмица и ще ви пиша как е минал. Междувременно, ако пак прокървя, просто ще си седа в къщи и ще се опитам да не се шашкам. Твоята история също много ми помогна да се успокоя.

Радвам се, че при теб нещата са се оправили. Пожелавам ти безпроблемна бременност до края.

Боби

« Отговор #45 -: Август 14, 2008, 10:36:36 am »
Миличка Bobbie    :bighug: Търпение и спокойствие.
И много късмет.
На теб поне диагноза са ти поставили,а при мен само вдигат рамене.
Е поне съпруга отпуска излезе та щте съм по спокойна :)
*
« Отговор #46 -: Август 14, 2008, 12:24:40 pm »
Благодаря ви за добрите пожелания и ви желая тревогите скоро да отминат и да се радвате на безпроблемна бременност! Желая ви много късмет и наистина бъдете търпеливи, защото си заслужава и съм сигурна, че след време лошото ще бъде забравено :)

Успех!
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #47 -: Август 15, 2008, 10:13:31 am »
На теб поне диагноза са ти поставили,а при мен само вдигат рамене.
Ами, диагноза. Казват, че не знаят от какво е, така че никаква диагноза няма. Да, вярно, че го виждат, ама те и твоето кървене го виждат от къде е. Поне със сигурност се вижда, ако правят вагинален ултразвук. То чак аз вече се научих да го различавам. Ако те гледат отгоре през корема, не знам дали се вижда.

Боби

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #48 -: Август 15, 2008, 10:15:24 am »
Благодаря ви за добрите пожелания и ви желая тревогите скоро да отминат и да се радвате на безпроблемна бременност!
Благодаря KG - да ти се връща :-).

« Отговор #49 -: Август 15, 2008, 10:39:58 am »
Bobbie Точно че не се вижда на вагинален ехограф. Вижда се само ембриона , а от къде идва кървенето не. Само първия път се видя ,че кръвта беше по встрани от ембриона, но сега не се вижда нищто, а пък аз пак си кървя от време на време. Беше ми спряло за 2 дни и вчера пак и то беше придружено с силни болки.  :(
« Отговор #50 -: Август 18, 2008, 12:00:20 pm »
Предстои ми ендокринно изследване. На някой правено ли му е? какво представлява?
Знам само, че е за щтитовидната жлеза,но как се прави?
« Отговор #51 -: Август 18, 2008, 13:09:48 pm »
Ще ти направят изследвания на хормоните на щитовидната жлеза-мисля че са общо 4-ТАТ<МАТ и още 2.Другото което най-вероятно ще ти направят е ехография на жлезата,което е с обикновен ехограф-оглеждат размерите и.Дано всичко да ти е наред.А защо ще ти правят тези изследвания?
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
« Отговор #52 -: Август 18, 2008, 19:18:52 pm »
Часът ми е за кабинет , а не там където се дава крьв. Значи ще е ехография само. А кръв ми взимахапреди седмица и ми изследваха и TSH( Взеха ми кръв към 7 епруветки и лаборантката чух да казва че ще ме изследват за всичко). И после ми се обадиха да отида до консултацията уж ми загубили урината и ми казаха да си запазя час и за това изследване. Имам час за 3 септември и тогава ще разбера какво става.
Дано да няма нищо.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #53 -: Август 19, 2008, 05:38:16 am »
Момичета, да ви изплача мъката си. Днес ми казаха, че няма сърдечни тонове и утре ще го махат. :balk_145:  Спряло е да расте преди 2-3 дена.  Ще ме погледат пак преди процедурата, но това е като че ли е повече за мое успокоение, а не защото мислят, че ще стане чудо. 

Вече не ми издържат нервите. 3-ти път все по един и същи начин и все изследванията ми са добри. Сега ще пратят ембриона за хромозомно изследване и предлагат след един месец да направят хистероскопия да разгледат матката отвътре да не би да имала нещо, което да причинявало проблеми. Не знам вече дали имам сили да минавам през този ад отново.

Боби

*
« Отговор #54 -: Август 19, 2008, 07:10:56 am »
Bobbie,много съжалявам.Дано открият причината за да я премахнат и повече никога да не ти се случва.Не се отказвай!Успех!
« Отговор #55 -: Август 19, 2008, 08:05:58 am »
Боби нямам думи!!! Просто ужасно съжалявам за случилото се!
 :bighug:  Дано причините се изяснят и следващия път да е до край бременността! Стискам палци и късмет!
*
« Отговор #56 -: Август 19, 2008, 09:20:40 am »
Bobbie съжалявам  :bighug:
« Отговор #57 -: Август 19, 2008, 12:12:16 pm »
Много съжелявам.  :bighug: Но не трябва да се отчайваш. Знам колко е трудно.
Всеки път се моля преди ехография . Да живееш от преглед до преглед. И пак спокойствие само за няколко часа. :balk_145:
Това изцледване хистероскопията е много важно,защото ако има нещо вътре в маточната кухина ще го видят и ще го оправят.А ако проблема е в формирането на ембриона пък може да се направи инвитро с прединплатационно изследване. Да ти поставят ембриони които са генетично добре и се развиват добре.
Тъй че още има надежда. Само не се отчайвай.  :bighug:
« Отговор #58 -: Август 19, 2008, 14:20:14 pm »
Боби съжелявам миличка. Ужасно е наистина!
Ти била ли си на някаква терапия през тази бременност.изследвала ли си PLA-тромбоцитно левкоцитн агрегати?Те причиняват мисед,поради сгъстяване на кръвта.На мен след като всички имунологични и генетични изследвания ми бяха ок,се бях отчаяла,но тогава ми откриха това в Плевен.Добре е да си го пуснеш.Терапията е аспирин,преди и по време на бременност,фраксипарин и имуновенин.Успех и не се отчайвай,не си сама!
*
« Отговор #59 -: Август 19, 2008, 19:40:08 pm »
Боби много съжелявам миличка.Знам как се чувсташ защото аз го преживях преди 2 месеца.Няма думи които да те утешат.Поплачи си,потъгувай с времето болката само намалява но не изчезва.Прегръщам те!
« Отговор #60 -: Август 19, 2008, 20:13:58 pm »
Bobbie , съжалявам миличка! Търсете причината!
*
« Отговор #61 -: Август 19, 2008, 20:30:55 pm »
Ех,Боби,трудно ми е да чета за това,което ти се е случило,защото то се случи и на мен преди 2 седмици...Знам как се чувстваш и ми се иска да ти кажа нещо утешително,но знам,че в момента утеха няма.Боли ,когато се случи един път,боли ,когато се случи втори път,всеки път боли все повече!Няма  дума,която да опише адското,чувство,което те изгаря отвътре и ужаса,който изживяваш!Плачи сега ,Боби,плачи и аз ще плача с теб!Но след ден-два събери всичките си сили и започни всичко отново!Дай си почивка ,а след това направи всичко възможно мечтата ти да стане реалност.Колкото повече сили си даваш,толкова по-близо си до успеха!Прегръщам те силно :bighug:

*

Nina

• 2643
« Отговор #62 -: Август 19, 2008, 22:04:23 pm »
Bobbie, искрено съжалявам!  :( Надявам се това да е последният ти неуспешен опит и следващата ти бременност да се увенчае с бебе!

Съдречни поздрави,
Нина
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #63 -: Август 20, 2008, 04:05:14 am »
Благодаря ви много момичета. Аз преди няколко часа се върнах от болницата и сега лежа пред телевизора,защото още ме боли, но станах за малко и отговарям. Много съм ви благодарна на всички за подкрепата.

Прегръщам ви. :bighug:

Боби

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #64 -: Август 20, 2008, 07:52:04 am »
Боби, съжалявам за случващото ти се  :(
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #65 -: Август 20, 2008, 09:24:56 am »
Боби, съжалявам за това, което ти се случва  :?
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #66 -: Август 20, 2008, 09:44:34 am »
Боби, много е неприятно това което ти се случва. бъди и силна и направи мечтите си реалност. кураж
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #67 -: Август 20, 2008, 11:01:13 am »
Bobbie, искрено съжалявам!   :(

и все пак, неможе това да е присъда. търси причината. щом ти се случва вече три пъти явно има такава. имаш ли имунологични,генетични и тромбофилия? все си мисля, че е някъде там проблема. направи и хистерото.
имай вяра и кураж! всичко ще се оправи!
« Отговор #68 -: Август 22, 2008, 16:08:25 pm »
Боби много съжалявам но не се отчаиваи аз съм минала по същия път като теб.Преди година след инвитро ,първо прокървяване на 2 месеца ,второ прокървяване на 3м,в болница на легло даже и до тоалетната не ходих на леглото/ужас/ след 15-20 дена трето прокървяване пак на легло в болницата става това. накрая в 22гседмиц серклаж ,след още 1седмица болки и тревоги изтекоха водите и кюрта.Бях с близнаци.Неможеш да си представишболката тогава,но искам дати кажа да не се предаваш.бъди силна за да се пребориш с болката.
« Отговор #69 -: Август 22, 2008, 17:53:25 pm »
Боби,бъди силна,мила!Много съжалявам за случилото,знам колко ти е тежко сега и аз съм го изживяла два пъти!Не се предавай-търси причината,защото такава определено има-имунологична,генетична,хормонална!Ти такива изследвания пускала ли си?
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #70 -: Август 22, 2008, 19:54:10 pm »
Боби, съжалявам за случилото се! Безмислено е да казвам каквото и да било... :(
Пожелавам ти бързо възстановяване и много късмет занапред! :bighug:
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #71 -: Август 23, 2008, 07:40:03 am »
Благодаря на всички за подкрепата.
За тези, които ме попитахте - единственото нещо, което още не съм направила е хистероскопия да влезнат да разгледат самата матка. Иначе няма никакви имунологични или генетични причини. Всички изследвания са ми нормални.
За сега плана е да направим хистероскопия след 2 месеца и ако се види нещо да се отстрани.

Боби

*
« Отговор #72 -: Август 24, 2008, 02:33:30 am »
Боби,знам че си в САЩ аз тук си купувам едно списание -conceive,сигурно го знаеш но ако не си си го взела вече вземи си го има интересна информация в него.Аз вчера си купих последния брой и има голяма статия за спонтанните аборти и се сетих за теб,може да намериш нещо.Желая ти следващата бременност да е докрай,успех!
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #73 -: Август 25, 2008, 09:45:01 am »
Боби,знам че си в САЩ аз тук си купувам едно списание -conceive,сигурно го знаеш но ако не си си го взела вече вземи си го има интересна информация в него.Аз вчера си купих последния брой и има голяма статия за спонтанните аборти и се сетих за теб,може да намериш нещо.Желая ти следващата бременност да е докрай,успех!
Благодаря. Никога не съм го чувала до сега. Ще го потърся.

Боби

« Отговор #74 -: Август 28, 2008, 15:05:31 pm »
Днес бях на консултация и до тук всичко е наред и трябва до една седмица да спирам утрогестана. Вече влизам в 13г.с. До тук беше добре,но трябва да започвам с изследванията за бебчо. Много ме е страх да неоткрият нещо. А и щитовидната жлеза е дала някаква лоша стойност,но за бременноста не било страшно.  :(
« Отговор #75 -: Август 28, 2008, 15:21:22 pm »
austriana,тъкмо се чудех какво ли се случва с теб.радвам се че си добре,премина успешно през първото препядствие-12сте седмици.Мисли положително,и всичко ще е наред. :goodluck: :bighug:
« Отговор #76 -: Август 28, 2008, 18:48:49 pm »
Благодаря raia123   :bighug: дано дано :)

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #77 -: Август 29, 2008, 03:46:17 am »
Днес бях на консултация и до тук всичко е наред и трябва до една седмица да спирам утрогестана. Вече влизам в 13г.с. До тук беше добре,но трябва да започвам с изследванията за бебчо. Много ме е страх да неоткрият нещо. А и щитовидната жлеза е дала някаква лоша стойност,но за бременноста не било страшно.  :(

Мила всичко ще е наред. Минала си вече най-страшният период. След като са казали, че това на щитовидната не е страшно, зачи не е.
Прегръщам те. :bighug:

Боби

« Отговор #78 -: Септември 03, 2008, 15:04:03 pm »
Днес бях на ендокринолог и излезе, че това което не беше страшно е TSH завишен. Изобщо не ми се струва безобидно. Така се изплаших. изписаха ми хормони eutirox 50
Така се отчаях. По принцип не бях имала до сега проблем с хормоните или с щитовидната жлеза. Това е някакъв ужс. Опитвам се да търся инфо за жени, които са го пили при бременност но нищо не откривам. Ако някой знае за какво става въпрос нека ми пише моля ви!
*
« Отговор #79 -: Септември 03, 2008, 15:07:38 pm »
На мен също по време на бременноста ми се повиши ТСХ и от тогава съм на Л-тироксин.
« Отговор #80 -: Септември 03, 2008, 15:19:55 pm »
 mpia Може ли да се овладее и да има нормален изход бременноста?
Какво ти обясниха докторите, че аз така се панирах че неразбрах нищо.
*
« Отговор #81 -: Септември 03, 2008, 15:27:02 pm »
Ами виж ми лентичката-вече съм на финала :)
Аз го започнах през 4месец от бременноста -ще го пия още няколко дни и го спирам,защото няма да мога да кърмя ако го пия.
След 2 месеца ще направя контролно изследване и тогава ще решим как да продължим.

И аз преди бременноста и при установяването на бременноста не съм имала проблеми с ТСХ-едва в 4 месец се повиши.
« Отговор #82 -: Септември 03, 2008, 16:09:32 pm »
Благодаря ти много за успокоението. Дано всичко бъде наред. Желая ти скоро да гушнеш слънчицето си!
*
« Отговор #83 -: Септември 03, 2008, 18:53:41 pm »
Колко е ТСХ при теб?
« Отговор #84 -: Септември 03, 2008, 19:08:51 pm »
Не сам виждала изследванията те са в кабинета при гинеколога,но казаха че е малко по високо. Трябва да питам.
Има ли и други момичета тук с този проблем?
*
« Отговор #85 -: Септември 03, 2008, 19:17:12 pm »
Цитат
Има ли и други момичета тук с този проблем?
Има и то не малко.
Сигурно ще се включат по-късно.
« Отговор #86 -: Септември 03, 2008, 19:51:01 pm »
Ако си пиеш хапчетата и те следи ендокринолог може ли да се овладее.
*
« Отговор #87 -: Септември 03, 2008, 20:05:42 pm »
Ако си пиеш хапчетата и те следи ендокринолог може ли да се овладее.
Може разбира се.
При мен ТСХ беше 5.54-последното ми изследване от преди 20 дни е 2,77
*
« Отговор #88 -: Септември 03, 2008, 21:39:25 pm »
asturiana, няма за какво да се притесняваш, щом са хванали проблема и са ти изписали л-тироксин. По-тревожно е, ако не се е хванал проблемът. Така че пий си хапчето и се успокой.
Аз съм на л-тироксин (уитирокс) от 1-2 месеца, но още съм в раздела планиране на бременност. Дозата до опитите ми е л-тироксин 25, при действия за бебе вече л-тироксин 50. При бременност все още не зная - при + тест трябва да тичам при д-р Тодорова :), за да видим как е хормонът и ако се налага да коригираме дозата.
Усмихни се, момиче! Наред е положението! :wink:
« Последна редакция: Септември 03, 2008, 21:41:05 pm от ognyana »
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
« Отговор #89 -: Септември 04, 2008, 11:19:33 am »
Благодаря ви момичета вашата подкрепа е много важна за мен.  :blowingdust:
*
« Отговор #90 -: Септември 04, 2008, 11:41:55 am »
Благодаря, за феята!

:kiss: :kiss:
« Отговор #91 -: Септември 04, 2008, 17:29:26 pm »
austriqna,за всеки проблем има решение.Ти си го намерила,така че следи нивата на хормонита,а лекарите ще преценят в кой момент кое е най доброто за теб и за бебчето.Много прегръдки и гледай да се разнообразяваш,за да не мислиш за лоши неща.
« Отговор #92 -: Октомври 21, 2008, 12:59:59 pm »
Здраврйте момичета. Не съм писала много отдавна. Бях се заплела в изследвания и притеснение за резултатите.
На днешен ден мога да се похваля,че до тук всичко е наред. Вече съм в 20г.с. Остават ми още толкова дано се справим с бебчо. Миналата седмица ходих на фетална морфология и доктора каза,че бебчо се развива добре само не можа да се види пола.  Каза че му прилича на момиче, но не е сигурен 100%. Само се моля всичко да свърши добре този път. И бебчо да се роди жив и здрав.
На всички момичета пожелавам много късмет и все повече здрави бебчета на финала.
*
« Отговор #93 -: Октомври 22, 2008, 16:04:18 pm »
 :crossfingers: Всичко до край да е наред! Важното е, че бебчо е добре, а какъв е полът, мисля, няма значение, нали, asturiana ?!

:hug2:
*

Stela74

• **
  • 139
  • не ми трябва огън,а малка свещица...
« Отговор #94 -: Октомври 22, 2008, 17:19:00 pm »
Asturiana,изминала си половината път.пожелавам ти следващата половина да минава само с хубави мисли и без проблеми,а на финала прекрасен бебок.
« Отговор #95 -: Октомври 23, 2008, 12:14:14 pm »
Благодаря ви момичета!  :blowingdust: :blowingdust2: