0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #360 -: Декември 16, 2009, 22:59:13 pm »
Бих добавила нещо от мен- внимавайте къде и при кого правите диагностичните биопсии  , да не ви се случи нещо подобно на моя случай. След направена такава биопсия-пълно фиаско, добре че имахме направена от преди години друга с противоположни резултати и главно дебелата ми глава, та оцеляхме и слава богу намерихме сили за нова, на читаво място. Резултатът беше добър.   
« Последна редакция: Декември 16, 2009, 23:02:54 pm от shanoar »
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #361 -: Декември 17, 2009, 17:50:42 pm »
 Къде правихте биопсията с добър резултат?
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #362 -: Декември 17, 2009, 18:02:53 pm »
При Д-р Кацаров, но дойде Д-р Маки и той направи биопсията
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #363 -: Декември 17, 2009, 20:57:06 pm »
Vera*, lora20, shanoar,

Благодаря ви много момичета за съпричастието и топлите думи! Благодаря ви от сърце!!!

 :bighug:
Радвам се че окуражавате за замразяване - почти се бяхме отказали - от ровенето в нета останах с впечатление, че преживяемостта на сперматозоидите при размразяване е много ниска. Но като размислям сега шансът не бива да се изпуска. Както казвате - всеки процент над 0 е важен, значи това е голям шанс!

Иначе, shanoar, забележката ти също мисля че е наистина важна, за да не се пропилява време и надежда. Надявам се и нашия избор да е бил правилния. Но като мине ще говоря повече.
Засега пожелавам на останалите момичета с насрочени дати 100 % добри новини!
И то се знае, бебоци!:-)
 
santa2 preggo
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #364 -: Декември 21, 2009, 10:46:03 am »
и в крайна сметка лекува ли се този проблем, мъжа ми също има единични сперматозоиди от спермограмата, можем ли да разчитаме на лечение?
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #365 -: Декември 21, 2009, 11:28:08 am »
Да, в повечето случаи но с Икси оплождане. yahoo_17

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #366 -: Декември 21, 2009, 11:34:02 am »
но ИКСИ не е лечение, то е митод за подбиране на най-добрите сперматозоиди, а аз се надявам че това може да се излекува с лекарства понеже Кацаров е изписал някакви лекарства на мъжа ми.
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #367 -: Декември 21, 2009, 11:59:36 am »
Какво лечение? Зависи каква е азооспермията, ако има запушванне,срастване на семенните канали, няма как да се отпушат! Ако е генитично, не съм убедена какви са възможностите, а с хормонално лечение, до колкото ми е известно може да има подобрение, но чак пък лечение, така,че мъжът да може да стане биологичен баща по естествен път... не ми е известно, яко някое от момичетата знае за такива случаи, много ще се радвам да сподели. Но пък нали има шанс чрез ИКСИ, това е най-важното!
Нашата биопсия най-вероятно ще е на 11 януари, нямам търпение вече! Нова година- нов късмет :)
Успех на всички, мислете за празниците и чудесата, мечтите, които ще се сбъднат през предстоящата година :)
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #368 -: Януари 08, 2010, 18:03:38 pm »
Искам да разкажа историята си, за да може някой, изпаднал в моята ситуация, да знае, че шанс има, че надеждата винаги има и никога не трябва да се предавате.
  Ще започна малко от далеч. Ожених се за съпругата си, животът ми бе, а смея да кажа и сега, прекрасен. Всичко бе наред, имаме всичко, за което едно младо семейство може да мечтае - без само едно... Минаха се месец, два, три, половин година. Аз растях в работата си, имах много ангажименти и не обръщах внимание на факта, че въпреки, че отдавна не се "пазехме", резултатът бе нулев. Съпругата ми много искаше дете. Постоянно за това ми говореше. Замислих се. Като много малък, претърпях хирургическа интервенция заради асансьорен десен тестис. Ако искате ми вярвайте, никога до този момент не съм проявявал някаква особена заинтересуваност по този въпрос. Десният ми тестис остана по-малък, но това никога не ми е пречело да се чувствам добре, да не изпитвам никакви затруднения.
  И така след като не се получаваше нищо, решихме да потърсим лекарска помощ. Именно след ровене по интернет, защото много добре знам е трудно да питаш когото и да е било, поразбрахме това онова и се насочихме към клиника Щерев. Съпругата ми (23г.) имаше преди време проблеми, гинекологични разбира се. И за това лекарите в клиниката веднага се насочиха към нея. Започнаха какви ли не тестове, дори за проходност на маточните тръби, ако не се лъжа. Всичко при нея бе наред. Тогава дойде мигът да бъда подложен на тест - аз. Класическа спермограма. И преди го бях правел, но ми изследваха еякулат. Тогава, преди брака със съпругата ми чухме от някъде, че преди окончателно да махнем презерватива е добре да се изследвам за бактерии. Честно да си кажа, тогава когато ми казаха, че резултатът ми е ок си казах - е значи и деца ще си имам, без да знам, че между спермограма и еякулат има огромна разлика.
 И така резултатът от спермограмата бе смразяващ. Нито един сперамтозоид. Не жив, не умрял, не повреден или недъгав - нито един, нула. През живота си съм минавал през какви ли не изпитания, но това ме смаза. Тотално! Казах си - край, и на брака и на живота и на мечтите ми... Повторихме изследването. Имаше моменти между двата теста, в които си давах надежда, викам си - ама аз еди кога си пих с приятели - може от това да е. После си казвах - ние не спряхме да правим секс 2 дни преди изследването - може и от това да е. И какво ли още не, само и само да се крепя. Последва нов тест - същият резултат... Не искам и за миг да се връщам към онзи момент... Психически, физически, от всякъде си мислех, че с мен е свършено.
  Записах си час при д-р Бъчваров. Прегледа ме. Каза ми, че имам добре развит ляв тестис. В опит да ми даде кураж ми каза, че на пръв поглед - има шанс. Последваха какви ли не тестове. Хормони - всичко ок. Микроделации - ок. Генни - ок. Кръвни - ок. Микробиологични - ок.
  Остана само едно - TESA/PESA операция. За непреживялите го мога ако някой се интересува да опиша подробно всичко. И така отидох в деня и часа, седнах на една маса, сложиха ми местна упойка и зачаках. Над главата ми се сменяха лица, медицински персонал, уреди, марли... И изведнъж д-р Бъчваров ревна - има!!! В стаята се затича някаква жена, взе нещо и всички млъкнаха. След малко тя се върна в операционната и каза - има, около стотина.... Едва сега, в този миг разбрах, че ми е взета проба от тестиса, че е дадена на чакащия лаборант, който под микроскоп е видял, че има живи сперматозоиди. Д-р Бъчваров беше ентусиазиран, от много време нямаха такъв резултат... Опита още няколко "депа", както ги наричат. Изолираха и замразиха в отделни проби няколко десетки сперматозоида....
 Сега мога да кажа, че отново съм жив...
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #369 -: Януари 08, 2010, 18:22:10 pm »
Много се радвам как са се развили при вас нещата, redmir. Най-голямото препятствие при тази диагноза е да се открият огнища с живи сперматозоиди. Това е прекрасно!.Успех от тук нататък и очакваме още по-добри вести от теб!  :D
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #370 -: Януари 09, 2010, 18:32:03 pm »
redmir, поздравявам те за хубавата новина и ви пожелавам скоро да се похвалите с най-хубавата -  :babyboy: и/или  :sucky:
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #371 -: Януари 13, 2010, 15:52:14 pm »
redmir, поздравявам те за страхотните резултати и очаквам наи-скоро да се похвалиш с успешна процедура.Знам как се чувстваш :)
Сега е моментът и аз да се похваля, че златните ръце на д-р Бъчваров откриха  :sperm2: , достатъчно много и пъргави били. Явно нямат търпение да дадат живот, след толкова време затвор, миличките ми..
 :smiley_abxb:
Не мога да ви опиша щастието, което изпитахме!!!
Скоро преминаваме към следващ етап, надявам се късметът да не ни изоставя.
Пожелавам на всички ви успех, никога не спирайте да вярвате, защото дори когато всичко изглежда загубено, пак има надежда.
 :jump12:
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #372 -: Януари 13, 2010, 16:40:24 pm »
Redimir, браво за резултата. Пожелавам на теб и на Делфин и на всички други с подобни проблеми скоро да ни зарадвате с най-желаната новина. :)


*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #373 -: Януари 13, 2010, 17:39:22 pm »
Долфин,
честито, мила, аз чак сега видях темата и резултата, браво на плувците, че са толкова подвижни и нетърпеливи да станат татковци :) сигурна съм че и резултата от иксито ще е отличен и ще има повод за още повече радост.
Сега по темата, аз обичам подробностите- каква казаха че е причината за азооспермията и какъв беше резултата от биопсията и цистологичното изследване ако имаше такова- защото наистина най-важното е че са открити сперматозоиди, но нали биопсията все пак се прави и с диагностична цел- поне така трябва да се прави- целта е както да открие плувци, така и да даде отговори. Аз предполагам че след като всичко друго е наред (по твойте думи в предишен пост) - хормони, размер на тестиси, няма варикоцеле и т.н. може би става въпрос за Обструктивна Азоосп., но все пак казаха ли ви какво всъщност е- липса или запушени каналчета, клетки и сперматогенезата как са били...Ох, дано да не прозвуча досадно, знам, че вас това едва ли ви вълнува вече, на фона на добрата новина, но ако все пак са ви казали по-подробно, ще ми е интересно да прочета :)
Още нещо, докато не съм забравила, с този резултат доколкото знам, може да кандидатствате по фонда, което не знам колко време отнема и колко би ви забавило, но ако сте замразили плувците- то няма значение дали ще ги отмразите след 6 седмици или 6 месеца, а гледам ти си толкова мллада, дано да успеете да се възползвате от фонда :)
Прегръдки и успех :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #374 -: Януари 13, 2010, 17:39:55 pm »
Dolphin,
много се радвам и за вас! Ето, че вече имаме и хубави новини по темата! Дано се увеличават занапред и най-вече  :bfp:
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #375 -: Януари 13, 2010, 18:02:13 pm »
Благодаря на всички, че се радвате с нас :)
Makiyaki, мерси специално и на теб. Азооспермията категорично е Обструктивна, при тези резултати вече може да бъде поставена точна диагноза.Цитогинетичното също беше в норма За щастие не откриха запечатана инфекция, за това явно има и достатъчно плувци.При първата пункция на единия тестис не са били открити достатъчно живи и с добра морфология, на втората в същия тестис откриват, но докторът пунктира и другия, за да види там състоянието какво е и изважда още едно депо, което също замразяват.
 Вероятно в миналото инфекция, която е слязла в тестисите е излекувана с някакъв медикамент междувременно, без дори да подозираме за протичането и, но за съжаление след нанесените поражения върху каналите. Иначе множество бактерии не се откриха при пункцията, т.е. инфекцията определено е излекувана.
Със сигурност ще кандидатсваме за Фонда, още утре се надявам да успея да се свържа с гинеколожката ми и да задействаме нещата час по-скоро. Ако се наложи ще удължим периода на замразяването, разбира се..
 
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #376 -: Януари 13, 2010, 18:08:20 pm »
Браво, страхотни новини :) Стискам палци за бебче(та) в най-скоро време :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

    Dolphin

  • ***
  • 294
  • So Long, and Thanks for All the Fish
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #377 -: Януари 13, 2010, 20:44:17 pm »
 :thankyousign:  osi_9 Аз също стискам за вас!
Kìyevame ulte Eywa ngahu.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #378 -: Януари 18, 2010, 17:12:10 pm »
Здравейте момичета! Най-сетне и аз събрах кураж и се включвам във форума в търсене на "Надеждата" и повече информация.
Мъжът ми е с диагноза азооспермия.За съжаление изгубихме 2 години, преди да почнем да търсим лечение, да правим съответните изследвания....Но това е друга тема....
Моля тези от Вас, които се "борят" с диагнозата "матурационен арест"да споделят опита си с мен.
За което предварително искрено Ви благодаря.
Ще бъда щастлива, ако cygnus сподели с мен част от опита си.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #379 -: Януари 19, 2010, 13:21:43 pm »
Благодаря на всички за пожеланията. Процедурата стартира, така че.... надявам се, скоро да има положителен резултат.
  Колкото до фонда, хубавата новина е,че пари в бюджет 2010 има за това перо. Аз лично не дочаках обаждане от там, макар че на мига подадохме документи. Стартирахме със собствени средства. Не искам да мисля за втори или трети опит, но ако не стане, тогава ще видим. Иначе документите за пред органите се изготвят от лекуващите лекари, те имат опит и знаят от какво се нуждаете. С приготвените документи се отива в центъра по хигиена в София, в една стая на мисля 11-ти етаж и се записвате в един, за съжаление твърде дълъг списък. Дават ви входящ номер, взимат ви координати и чакате. Никой не може да ви каже кога ще ви потърсят. Не знам критериите, кого как търсят, разбира се поредността е важна, но ни обясниха, че всеки случай се разглеждал самостоятелно....
  Успех на всички, надявам се хубавите новини да ви споходят...