0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #240 -: Юни 18, 2009, 18:41:06 pm »
Да, Бръмбърче, доста относително, защото при нас например FSH си е съвсем в нормата - 8.85, но при биопсията не се откриха сперматозоиди. Бяха открити единични бройки едва след хистологичното изследване - и то доста оскъдно! Така че FSH, ако и да е показател, не може да дава абсолютна гаранция за състоянието в тестисите - това е лично мое мнение и не обвързвам никого с него.
А за микробиологията - че се взема секрет с "клечка", сега разбрах със сигурност защо мъжът ми се дърпа така :)
*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #241 -: Юни 18, 2009, 18:55:44 pm »
ех тези мъже.....

мила, ами сега какво ще правите, Кацаров какво лечение му назначи?

или ви каза ИКСИ + ТЕСЕ

питам не за друго, ама ние нали сме с НОА, затова;
и каква биопсия му направи, иглена или оперативна?

и още нещо - имаш ли идея кога са в отпуск, аз питах и ми казаха август, че няма да работят, но жената си беше тръгнала вече и ... да съм сигурна
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #242 -: Юни 18, 2009, 21:54:50 pm »
Мъжът ми не успял да се види с Къцаров-имало много хора.Сестрата му казала, че са му разгледали изследванията и началото на юли ще правим биопсията. Дори не знам какъв тип ще е тая биопсия. Притесняваме се, но знаем че е добър лекар и ще му се доверим!

Микробиология ние сме правили на еякулат. Зарежете това с натривките. Ако мъжете ви не искат отидете при гинко и си направете вие микробиология. Все същото е нали спите заедно.
 
Ако лекувате нещо задължително си направете и антибиограма, за да разберете с какво ще го излекувате. Ще си спестите много химия и нерви. Имаме опит от пиенето на какви ли не гадости за микоплазма хоминис преди години, а накрая се оказа че Аугментин я излекува, я гадните антибиотици са били напразно вземани. Сещате се след това за какво лекуване на гъбички ставаше на въпрос. Беше ужас!

Мисля, че и в момента проблемите са ни в следствие на тази микоплазма. Явно при лечението, тя е излекувана, но се е получило и възпаление на простата на мъжа ми. А простатита вече влияе пряко на каналчетата доколкото съм чела на тестисите и производството на сперматозоиди съответно намалява или са силно увредени както го пише по библиотеките. Освен това за лечение на възпаление на простата се предписват други лекарства. Не всички антибиотици й влияят.
« Последна редакция: Юни 18, 2009, 21:56:42 pm от Lucky »
*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #243 -: Юни 18, 2009, 23:21:55 pm »
мила лъки, успокой се, каквото било - било; важното е сега
аугментин - това също е антибиотик!!!!!!!

щом Кацаров ще ви прави биопсия, само кажи кога да стискаме палци и да се молим за вас!!!

успокой се, всичко ще се нареди, спокойно; само че, за да постигнете целта си скоро и да сте спокойни родители, направи и ти своите изследвания, за да сте наясно, освен мъжки фактор, дали при теб всичко е наред!!!!!!!

Това също е много важно!

Хайде, успокой се, не се притеснявай, ние сме с НОА, не знаем дали изобщо ще се намери нещо, но въпреки това аз вярвам и дори за миг не давам на мъжът си да помисли, че няма никой....а дори и да няма, има добри хорра - донори!!!!

Вземи погледни и твоето здраве, направи си изследвания, защото (пу пу - пепел ми на устата) ако им нещо - да го излекувате, докато стигнете до ИКСИ-то!!!!!

силно стиснати палци от мен!!!

порша - за теб също стискам!!!!!!!!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #244 -: Юни 18, 2009, 23:35:32 pm »
Аз вече писах, че имаме уреаплазма уреалитум и лекарите не й обръщат никакво внимание за момента. Прояви никакви нямаме, но сме положителни. При мъжа ми я хванаха при микробиология на еякулат.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #245 -: Юни 19, 2009, 00:06:20 am »
Аугментин е антибиотик, но е от рода на пиницилините и твърде слаб в сравнение с тези широкоспектърни, с които ни тровеха и по тази причина го споменах. Гинко-то ми тогава каза ами след като си пила това ... и си +, пробвай, да видим дали изобщо ще действа, но подейства! Антибиограмата е най-важното, което трябва да направите!
*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #246 -: Юни 19, 2009, 11:28:14 am »
лъки, какво е това антибиограма?
е как така никой не обръща внимание на уреаплазмата?

още ли сте положителни?

а за аугментина - аз антибиотик пия само, когато съм много зле и единствено аугментин; никакъв друг;
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #247 -: Юни 19, 2009, 17:34:55 pm »
brumbarche, нашата биопсия беше направена чрез разрез, т.е оперативна, а ако не се лъжа, с иглата се действа ако вече е доказано, че в тестисите има нормално количество сперматозоиди и по някаква причина немогат да достигнат до еякулата. Заключението на док. беше ИКСИ+ТЕСА, т.е отново отваряне на тестиса чрез разрез и изследване на тъкан - ще пада ровене. И то, живот и здраве да достигнем до там!

Lucky, моля те, сподели малко повече от впечатленията ви от изследването на микробиологията от еякулат, имам някакво чувство, че не трябва да пропускаме това изследване!

Ще стискам палци и на двете ви, док. да открие плувци при биопсиите на половинките! Бъдете спокойни - д-р Кацаров си знае работата!
*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #248 -: Юни 19, 2009, 17:45:22 pm »
ох, ами защо МБ на якулат да се прави ....?????????
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #249 -: Юни 19, 2009, 18:17:51 pm »
 :ask: Мисля че, ако имаме някаква микробиологична инфекция, за която незнаем, то тя може допълнително да подтиска сперматогенезата при мъжа ми, а при мен да усложнява нещата. Иска ми се да направя всичко възможно сега, за да съм сигурна какви да бъдат ходовете ни за в бъдеще. Дано да не прозвуча много объркващо това.  :oops:
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #250 -: Юни 19, 2009, 21:08:54 pm »
Момичета антибиограмата се прави, за да се установи кой точно антибиотик ще подейства за да се излекува определена МК зараза. Залагат се различни антибиотици от 5 до 10 (не знам точния брой), но се прави в случай че сте положителни за нещо си.

Другия вариант е чрез цито намазка (не знам дали правилно го изписвам) да се вземе секрет от жената за МК изследване. Ако го имате вие - със сигурност го има същото и той!

Ние още сме положителни за уреаплазма уреалитикум при всички положения. Ще си пусна иследвания и ще питам какво да правя и дали трябва да се прави нещо. До сега никой нищо не ни казва по въпроса.
*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #251 -: Юни 19, 2009, 21:58:43 pm »
мила, от това, което съм чела, АГ-та предписват лечение за жената и мъжа...
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #252 -: Юни 19, 2009, 23:19:14 pm »
Аз вече писах, че имаме уреаплазма уреалитум и лекарите не й обръщат никакво внимание за момента. Прояви никакви нямаме, но сме положителни. При мъжа ми я хванаха при микробиология на еякулат.
аз искам да попитам това въз основа на  кое изследване го разбрахте
*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #253 -: Юни 19, 2009, 23:26:12 pm »
герипло,
лъки ти е отговорила - микробиология на еякулат
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #254 -: Юни 20, 2009, 16:07:14 pm »
Да така е и двамата задължително едновременно трябва да се лекуват, в противен случай си предават заразата един на друг.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #255 -: Юли 02, 2009, 23:43:07 pm »
Направихме биопсията! На първо четене нямаме сперматозиоди :( , освен това сме със занижени стойности на тестостерон и свободен тестостерон.Окончателните резулатати след 10 дни  :balk_159:
Нама нужда да ви казвам че сме смачкани ...
« Последна редакция: Юли 02, 2009, 23:46:54 pm от Lucky »
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #256 -: Юли 02, 2009, 23:59:00 pm »
Лъки,много съжалявам  :(.Стискам палци да намерите пътя.
*

    brumbarche

  • *
  • 333
  • по пътя към нашето Чудо!!!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #257 -: Юли 03, 2009, 01:00:41 am »
мила, лъки, сигурна съм, че ще намерите верния за вас път!!!

много ми е мъчно, като чета тези редове...

 :bighug: с надежда за поне капка успокоение в измъченото ти сърчице!!!

п.п. не разбирам какво значи на първо четене нямаме сперматозоиди...значи ли това, че все пак би могло да се изолират... (силно стискам палци да е така и искрено се надявам все пак да има лечение и ....след това да се сбъдне вашата мечта)



Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #258 -: Юли 03, 2009, 02:10:43 am »
Lucky , :bighug:няма думи, които да могат да опишат колко съжалявам да прочета това. Не позволявай на мъжа си да се затваря и депресира. Това е нещо, което той не може да контролира и няма място за вина. Напротив аз мисля, че мъж, който се подлага на това с цел да има дете е сто пъти по мъж от много други.
Все пак изчакайте резултатите и епикризата и заключението на ембриолозите  :cuddle:

brumbarche, и аз не знам как точно да го обясня, но явно се виждат още при биопсията. При нас нали е обструктивна и още като се качи Кацаров в стаята, след операцията ни каза, че се виждали, че има и според него са годни. После изчакахме потвърждение от ембриолог следобяда. Той ни обясни, че се виждали струпани като гроздове сперматозоидите. Повтарям буквално каквото ни каза. На мен ми е трудно да си го представя, но той беше уверен.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #259 -: Юли 03, 2009, 02:49:55 am »
Не съм много наясно какво точно означава това, но и при нас беше така - в деня на биопсията нямаше сперматозоиди, но след резултатите от хистологията се оказа, че има клетки на сперматогенезата, но и арест, поради който не съзряват. В сайта има материал точно за техните фази - нашите бяха до сперматиди - тоест след мейотичното делене. Общо са 4 фази - сперматогони, сперматоцити 1 ред, сперматоцити 2 ред, сперматиди (вече след мейотично делене - тоест с 23 хромозоми), зрели сперматозоиди.
Образуване на сперматозоиди - сперматогенеза
И пак повтарям, високият ФСХ е следствие от влошена сперматогенеза, а не причина за нея.
Lucky, изчакайте хистологията, дано се окаже, че има шанс да се подобри положението!
Успех!
« Последна редакция: Юли 03, 2009, 03:15:12 am от cygnus »