0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,

Заедно с хормоналните изследвания, ми казаха да направя и рентгенова снимка на хипофизата. В нашата поликлиника нямат рентген. Ако някой знае къде правят такива, много ще се радвам да ме посъветва.

Мнооого хубав ден на всички! :)


*
Здравей :)
Ти от къде си? :)
Ако си от софия, мога да дам съвет :)
Мен ме изпратиха също да си снимам хипофизата :) казаха ми да отида в ИСУЛ мисля че се води рентгенология и зъботехника блока :) ако не се лъжа е на бул. Д Николаев и ул. Бяло Море ( http://www.ukazatel.com/sofia_map.php?language=bg ) :)
Надявам се да съм те ориентирала :)
А ако не те притеснявам теб по каква причина искат да я снимат за какво се притесняват?
*
Здравей kata_kata, мерси много!

От София съм да - ще отида в ИСУЛ Причината е, че опитваме за бебче и миналия месец направих спонтанен аборт. Лекарката ми каза, че иска да види дали хипофизата работи както трябва.

Успех и пак благодаря


*
Съжалявам за това което ти се е случило :(
Надявам се от тук нататък всичко да е наред стискам палци при теб да се наредят нещата :)
А при мен резултатът беше гранично малки размери, което уж не пречило ама ... хормонални проблеми много :(
*
Мерси мила, стискам палци на теб!  8)


*
ЗаЩо точно иска да се направи рентген? Иzследвала ли си някакви хормони и най вече пролактин? А и най сигурен и беzопасен е ЯМР. Не zнаех даже, че и рентген правят на хипофиzата.
*
Здравей mile07

Ами май за да види размера на хипофизата. Направиха ми рентгеновата снимка и размера е нормален. Гинеколожката ми пусна и хормони. Другата седмица ще ходя при нея да видим какво ще каже.

Хубав ден от мен!  :D

 


Ренгена ми се вижда малко излишен, защото той само загатва ако има проблем,но може и нищо да не покаже.Аз лично бих те посъветвала да направиш скенер, а най-добре ЯМР особено ако имаш проблеми с хормоните .Късмет!
*
rashi, оЩе преди 11 години мен ме пратиха директно на скенер и ниЩо не се видя (със и беz контрастно веЩество), на ЯМР се видя само с контраст. На рентген ниЩо нямаШе да се види. За това се учудвам, че те праЩа на рентген. 
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Мен също ме пратиха директо на ЯМР,там е най-добре понеже се вижда всичко и поставят точна диагноза.При мен се оказа аденом тип дарк,което ми обясни док.,че ще го стопи Достинекса,с висок пролактин съм.По този повод искам да ви попитам,понеже в листовката на Достинекса пише,че при пол.тест трябва да се спре,а на мен ендокринол.ми каза ако забременея в рамките на месец и половина/след толкова трябва да пусна контролни хормони/,да й се обадя да намали дозата,че в малки дози може да се приема и при бременност.Вие на какво мнение сте?

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
Марина, аz не съм в България и тук съм говорила с много лекари, сега дори с лекарите в клиника по стерилитет. И те са на мнение, че достинкса Ще го спираме най рано при положителен тест и то по схема, а не иzведнъж. Така че довери се на лекарката си.  :wink:
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Много ти благодаря,много се притеснявам с тоя Достинекс,апък лекарката ми наистина е добра,ще й се доверя.Успех ти желая.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
marina75, аз също пиех достинекс заради висок пролактин, но още когато се потвърди бременността, ендокринолога ми каза да го спирам веднага. Вероятно зависи и дозата която приемаш, аз се повлиях добре и за 2 год постепенно намалих приема до половин таблетка на 2 седмици. По време на бременност и кърмене е нормално пролактина да е висок, така че незнам какъв точно е смисъла да го изследваш. Успех! yahoo_17