.. има ли момичета забременели със синдром на Хашимото и ако да - за колко време след установяването на заболяването и започване на лечението сте забременели? Извинявам се, че стана толкова дълго, но много съм се отчаяла (((( Благодаря предварително!
От 2005 съм с диагноза тиреоидит на Хашимото, но явно болестта се е развивала от доста повечко време, тъй като завареното тогава ниво на TSH бе 236 при норма 0,5-3,5mU/l. Приемам от тогава Novothyral (T3 и Т4). Забременях спонтанно на 5-я месец опити. Не се отчайвай,
linapoli, напротив! Радвай се, че съществува заместителната терапия - синтетичните щитовидни хормони са незаменими
Важното е, да се уцели оптималната им доза - имай търпение
Аз искам да попитам успелите момичета с какви стойности на ТАТ и МАТ са забременели?
Ами.. те при мен още от началото бяха твърде високи - апаратът замерваше само '>' от максималните стойности
В процеса на заместителната терапия и приема на селен поспаднаха и се установиха на
АК TG >1000 при норма 0,0-4,1 lE/ml и a-TPO 332,1 при <5,6 lE/ml
Антителата не оказват влияние върху забременяването или плода. Единствената им цел е разрушаване тъканта на щитовидната жлеза. Йодът трябва да се избягва, тъй като ги стимулира!
Важно условие за зачеване е стойността на TSH установена в ниво от 0,5 до 1,5mU/l.
Желая ви късмет, момичета