0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #880 -: Април 18, 2014, 13:22:15 pm »
Д-ре, безкрайно съм съгласна с вас, но за някои неща може би имате твърде малко или грешни впечатления, може би. Затова съм съгласна и с Джам. Съвременното поколение, мен лично ме плаши, много ме плаши. Никаква продуктивност няма в него, а жива деградация. Дано наистина след 25 години можем пак да коментираме и вие излезете прав.
Споделям мнението ви за махалото, обаче. Точно това се случва в момента в БГ, люкмае се в крайности, а ние - "средното" поколение, имам чувството, че сме в тресавище. Аз също съм живяла малко в комунизма - 1982-1989, но чудесно виждам последиците от този извратен и изкривен режим, който се е получил у нас.
Колкото до вярата в Бог, аз не съм вярваща, почитам християнските празници, но по-скоро като традиция. Не вярвам в истинския смисъл на религията, вярвам, че има нещо по-силно от нас, дали е природат или нещо друго - няма значение. Но това не ме прави бездуховна и несъстрадателна. Напротив, дори понякога съм прекалено чувствителна. Съгласна съм с останалите момичета - Стефи, Блу, Хоуп. Има много истина и в думите на Цигу.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #881 -: Април 18, 2014, 23:46:18 pm »
Я каква тема сте развихрили, та реих и аз да си кажа мнението.

За младото поколение
Не знам защо непрекъснато се плюе по днешното поколение след като то не се  самонаучило да е такова. Нашите набори са го възпитали да е такова каквото е. А това, че е необременено от социално състрадание аз виждам като лоша черта, именно поради това, че след падането на комунизма това социално състрадание се превърна в лоша дума..
  А иначе са непродуктивността не съм съгласна. Винаги младото поколение изглежда така на старите. Едно време ние възмущавахме старите. Мъжете с дълги коси и обеци, жените с кубинки и ластични дънки, слушат някаква неразбираема за тях музика, бунтува се, вместо да повтарят като мантра това, което са ги научили.... абе голяма трагедия, краят на света едва ли не, ние сме били извратени, не знам какви си от нас нищо ен ставало, щото киснем по цели дни еди къде си вместо да... ( занимание по избор) и т.н.. Преди нас пък поколението на хипарите го е отнесло от по-възрастните, които също така са мислели, че от тях нищо не става. И ей така както нищо не става от тях,  това поколение качи хора на луната, слезна до дъното на океана, измисли лечение на един куп нелечими до тогава болести... та толкова за лошото младо поколение. Просто забравяте как бяха нещата с нас. След 20 години те пък ще говорят така за техните деца. Светът не се е променил много. Това непродуктивно младо поколение ще измисли лечение за СПИН, ще се качи на Марс и кой знае какво още, за което не предполагаме. Имайте малко вяра в тях, може да ви учудят.

За комунистите, социалната милост и вярата в Бог
Нищо общо няма нито вярата в Бог, нито комунизма, с безчовечността и липсата на състрадание. Всъщност е точно обратното, според мен. Капитализмът е безчовечен, затова се налага да се прокарват закони, които да ни пазят от чистия капитализъм. 
Най-добрите и човечни хора които познавам, бяха комунисти. Ама комунисти от тези истинските, наивните, които вярваха в доброто на идеята, в колективното, в това да си помагат хората. На мен ми е дошло до гуша да слушам как тази идеология била безчовечна, от хора които не могат да проумеят , че е възможно някой да даде без да търси за себе си. Да, ако говорите за псевдо комунистите, които се бяха взели властта - да такива са, Но това не са комунисти. Също така много обичам като се разговорят и всички, ама всички отричат да са имали нещо общо При 9  милионна България, която е имала милион и половина членове на партията, ( около 1/4 от възрастното поколение), ми е много странно как още не съм срещнала човек, който да си признае, че има роднини или не дай си боже той самият е имал общо, с тази партия. Аз пък не се срамувам от роднините си, които са били комунисти. Те не са крали, не са убивали, не са направили нищо лошо.  Напротив, това бяха двамата на;-честни и човечни хора, които познавам. И до днес не съм срещнала повече такива хора.

 Не е безчовечна идеологията, тя е наивна. Наивна е, понеже вярва че всеки ще даде от себе си.  А  не всеки е дорасъл да даде без да го принудят. За съжаление човекът е гадно животно и все гледа да придърпва чергата към себе си. МНого хора имат има нужда да ги сплашиш със закон или още по-лошо , вечен огън ( в случая с религията), за да свършат нещо добро. Което ме води на темата за Бог. Човек, ако правилно е възпитан, няма нужда от Бог, за да е добър, състрадателен и да помага на другите. Стига вече вярващите се изживявали като, че са на морално по-високо стъпало от невярващите. Това просто не е вярно. Както не е вярно, че ти е нужно да вярваш, за да си в хармония със себе си.
« Последна редакция: Април 19, 2014, 00:01:21 am от Bobbie »


  
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #882 -: Април 19, 2014, 13:04:45 pm »
Има разлика между комунисти като категория хора, и комунисти като "власт и упражняването и".
От друга страна, човешките качества, милостта и състраданието не са привилегия на комуниста, и забранени за всички останали. В този аспект, безкрайните опити на комунистите да монополизират "човешкото" само за лична и партийна употреба, са отблъскващи. Както и опитите да се представят състрадателни, хуманни човешки индивиди, само поради тези си характерови особености, като обезателни "комунисти". Те не са такива- а просто боядисали се с харесалата им се боя.
Комунизмът нанесе огромни икономически и обществени поражение в МАЩАБИ, невиждани в историята. Насаждането на "идеалите" на малка група фанатици над обществото, доведе до тирания и насилие, сравними само с касапницата наречена - "Френска Революция". Няма друга обществена реалност, от както съществува човешка история, която с такава злоба, ненавист, отмъстителност да убиваше собствения си народ-методично, ден след ден.

Моралния образ на комунистическите "водачи" от друга страна, едва ли нещо общо има с "идеалите" които проповядваха:

* Ленин бе полу-евреин, дребен еснаф, вероятно сифилитик, и маниак. Завърши като примитивно животно, 2 години бавно угасвайки. Вероятно отровен накрая от Сталин и кликата му ( вж. публикациите на Фелштински "Законните вождове").
* Троцки бе патологичен психо-тип, без морал, ценности. Основна цел в живота на евреина Троцки бе ликвидирането на старата Русия без оглед кой, за какво и как. Еротичните му писма към жена му скоро бяха публикувани. Тотално зависим от "удобства" на Троцки не му пукаше за нищо освен за собствения му задник.
* Сталин бе типичен азиатски маниак, морално ампутиран, с една единствена цел- безграничната власт. Престъпник от общото криминално право, и виновник за редица грабежи и експроприации в периода 1900-1914, вероятно и агент на царското Охранно Отделение. Животинското му отношение към собственото му семейство, към сина му от първия брак Яков , и жена му ( с над 10-12 аборта! данните скоро излязоха наяве от лекари, лекували Надежда Алилуева в Германия) доведоха нещата до самоубийство.
* Енукидзе бе патологичен педофил, Калинин- почитател на млади балерини, които самолично избираше, а после водеше по тайни квартири. Едно дете така се самоуби след "срещата"- но случая се потули. За "страстите" на Берия, ловящ ученички по улиците, се изписаха томове-има собствени признания от него самия, без да е упражнявано насилие над него изобщо- може да ги прочетете на страниците на покойния Яковлев, разпитите на Саркисов и др:
http://istmat.info/node/22175

С такива "вождове" вървим към светлото бъдеще ??? на моралната чистота и справедливост? та те са обикновени криминални престъпници, както Главинчев, например....

Всъщност, комунизмът е причината Вие да сте навън. И жалко ако още не сте го осъзнали още това.
Датчани, швейцарци, австрийци - не емигрират. Те си стоят в собствените страни. Но в тези страни, компартиите са с по два члена- един луд + кучето му.
« Последна редакция: Април 19, 2014, 13:56:52 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #883 -: Април 19, 2014, 13:20:53 pm »
Цитат
Не е безчовечна идеологията, тя е наивна. Наивна е, понеже вярва че всеки ще даде от себе си.  А  не всеки е дорасъл да даде без да го принудят. За съжаление човекът е гадно животно и все гледа да придърпва чергата към себе си.

През 1990 се проведоха редица статистически приближения, с цел да се определи каква е загубата на населението в Русия за периода 1917-1990, имайки се пред вид раждаемост, смъртност, естествен прираст, природни бедствия, войни. Разликата "очакван брой население към 1990 " към "реален брой" се разминаваха с 120 млн. Тоест, във всичките конфликти ( Гражданска, Втора световна, глада, методичното изтребление на собственото население) за тези 73 години, 120 млн души "изчезнаха" безследно. От които около 40-45 млн само във Втората Световна война. А не 20, както свенливо комунистическите идиоти се опитваха да "нашепват".
« Последна редакция: Април 19, 2014, 16:58:33 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #884 -: Април 27, 2014, 22:36:54 pm »
Страната на великата "демокрация", уважението на "правата на човека" и други бла-бла по англосаксонски тертип.
Снимките са свежи- мястото Ноксвил, Тенеси. Младежът е студент. Ако бе чернокож, ще имаха поне "оправдание".
Иначе на протектората в Бг може да се препоръчва от високия амвон, да се отмени смъртното наказание като "анти хуманно", и да се "уважавали" правата на човека по образец на САЩ.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2614386/Tennessee-police-photographed-choking-unresisting-college-student-passes-out.html
« Последна редакция: Април 27, 2014, 22:41:34 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #885 -: Април 28, 2014, 09:46:08 am »
Мили дами,
Изказването ми беше относно комунистите и техния активен (с реални последствия) атеизъм. Никак не съм имала предвид вярата в Бога по принцип. Съжалявам ако съм обидила някой и най-искрено се извинявам! Благословена седмица!  :D
*
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #886 -: Април 28, 2014, 23:51:47 pm »
Човек, ако правилно е възпитан, няма нужда от Бог, за да е добър, състрадателен и да помага на другите. Стига вече вярващите се изживявали като, че са на морално по-високо стъпало от невярващите.

Боби, именно изброените от теб качества са  в основата на християнската религия. Както и да прощаваме, да почитаме, да обичаме. :)

Комунизмът, като идеология е за пролетариата. Идея близка до самата християнска идеология. Затова и много от обикновените хорица, комунисти в идеите си според вас, изглеждат толкова мили, почтени и добри. А те са такива не защото са били комунисти, а просто добри християни, такива каквито са били обикновените българи още преди  идеите на социализма и комунизма да дойдат по нашите земи. Напротив, струва ми се, че именно тази изкривена идея за равенство и общи блага е озлобила хората през годините, защото все някой е бил по-равен и заслужил от другия.
За мен комунизмът, обаче, е начин на управление -  борба за власт,  привилегии за избрани, а за други подхвърлени трохи, лицемерие,  потъпкване на личността, грабеж на човешко достойнство и на човешки блага.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #887 -: Април 29, 2014, 01:32:54 am »
Аз просто казвам, че нямам нужда от религия, за да имам тези качества. И съм съгласна, че комунизмът и християнството си приличат. Първият комунист е бил Христос ( ако имаш 2 ризи дай едната на ближния си).

По повод привилегиите, за които толкова много се говори ( и които според вас тогава са били по-зле). Моят пра-дядо е бил зам,. министър на културата през 50те години някъде и когато баба ми се е омъжила и е отишла да живее при дядо ми на много бедно място в една схлупена къщурка в Надежда, без топла вода, е молила баща си да и помогне да си вземат апартамент. Не за пари, а да и дадат, че нали беше с чакане. Той и е отговорил, че има по-нуждаещи се от тях. Също така никога не е позволявал служебен автомобил да се движи само с един човек и ако е било така го е пращал с влака. Живееше в 2-стаен апартамен, чичо ми още го притежава, нищо особено не е, там си е живял от както е стъпил в София( той е македонец). Лека кола те с пра-баба ми нямаха.  Имоти също други не притежавха, освен на единият от родителите.
 На дядо ми колега се издигна до зам. министър на отбраната и освен че му бяха дали една джипка, да го вози един войник, други привилегии не знам какви е имал, но не е това, което се говори, едва ли не са се къпели в пари и са живели в палати. Апартаментът им е на последният ( 5ти) етаж в една сграда до училището ми, нищо особено, няма палати, няма нещата, които се говори.
« Последна редакция: Април 29, 2014, 01:35:05 am от Bobbie »


  
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #888 -: Април 29, 2014, 08:12:49 am »
подкрепям мнението на Bobbie по въпроса за религията, социалното милосърдие и комунистическите убеждения.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #889 -: Април 29, 2014, 08:23:58 am »
Бе имало е 10 комуниста, които са се възползвали от положението си и много от по-ниските нива вероятно, които са се правели на по-важни. АЗ така разбирам нещата. И аз не съм видяла такива, които са се възползвали от положението си.
Боби, за религията и комунизма много ме разсмя, някой владика ще получи удар  :lol: :lol: :lol:
*
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #890 -: Април 29, 2014, 15:15:18 pm »
Аз от моята си камбанарийка (тази на фамилията ми) мога да кажа, че материалните облаги са най-малкия "проблем" на комунистите. Родителите на майка ми са от Велико Търново (баба ми вече не е жива). Та - от страна на дядо ми - баща му е бил адвокат, явно заможна фамилия - виждала съм снимка на дядо ми от дете на лек автомобил (той е 1925г.). След завземането на властта от комунистите бащата на дядо ми е убит (никой, нищо не знае - излязъл е от дома си и повече не се е върнал). В последствие дядо ми заради всички гореописани факти е срещал големи трудности в реализацията си (той е художник). В крайна сметка е изключен от Художествената академия в София и се принуждава да се ожени за чужденка (с баба ми вече са разведени). Дори женейки се за гермакна (западна по онова време), пак едвам е успял да излезне от страната. Въпреки, че тогава е имало закон, според който има право веднъж годишно да посещава родината на съпругата си. Аз се запознах с него през 2006г. (ходих му на гости във Франкфурт). Човекът, въпреки че отдавна се е реализирал като художник в Германия, създал е семейство, има още една дъщеря (освен майка ми), все още живееше в онова време. И дори сега не си помисля и за миг да се върне. Душата му завинаги е белязана от "онова" време. И досега помни, когато е видял досието си - колко изненадан е бил да види близки за него хора сред доносниците. Баба ми - нейният брат е бил на 25 г. когато комунистите взимат властта. Умира в болница - пребит. Изпраща бележка на сестра си (баба ми - Богдана): "Богданке, умирам невинен." Примерите са неизброими за зверствата.
Аз лично, когато говоря/пиша за комунистите, визирам властта. Разбира се, че има и добри и почтени хора сред "редовите" комунисти, както има и зли и непочтени хора наричащи себе си християни. По никакъв начин не оспорвам субективното мнение на който и да е. Просто обосновавам своето. Желая на всички спокойни и весели празници! На себе си (а защо не и на вас) пожелавам повече български деца възпитани в християнските (библейските, не църковните) ценности!
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #891 -: Май 20, 2014, 09:17:45 am »
Здравейте д-р Бърди.
Отново се обръщам с молба към вас за помощ. От няколко дни бебчето ми/на 11 месеца/ има шумно продължително вдишване. Чува се от разстояние само при емоция. Първите дни се появиха пъпчици по крачетата, после по лицето, почти се скриват. Не знам дали има нещо общо, но вдишването продължава да е шумно. Преди месец падна от около метър височина на зад и си удари главата. Снимка не му е правена. Дали има нещо общо с падането? След два дни е на ваксита, тази която се бие на 1 год. Според състоянието му, редно ли е да се бие или да я отложа. Нищо не предписа педиатъра за лечение. Замислих се да не е поленова алергия... Имам и Вентолин и Синекод, но не смея да ги прилагам без предписание.
Ще се радвам да ми отговорите.
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #892 -: Август 29, 2014, 15:21:06 pm »
Здравейте, бих искала да попитам модераторите дали д-р Бърди  окончателно се е оттеглил от форума, включително и от тази тема.
Знам, че обяви, че ще пише тук, а в другите две - само ако има по-сложни случаи.
Имам въпрос, сзвързан с наличие на рефлекси на новородено у детето ми на 2г.и 3 м. /по-специално рефлекс на Бабински, повишен мускулен тонус, оживени сухожилно-нервни рефлекси/ и съответно диагноза от клиниката на Чавдаров, която диагноза ми е поставена уж само с цел да ползвам възможности за  рехабилитация.
Повод да потърся консултация с невролог от тази клиника беше изоставане в проговорянето и пристъпване на пръсти - не винаги, но в по-голяма част от времето. Детето тича, изкачва стълби, бута колички и др. стъпвайки нормално, но в останалото време е често на пръсти като че ли иска да е по-висок. Като му кажа да стъпва с цяло краче, ме разбира и поправя походката си. Проходи в края на 14тия месец.  Два пъти съм го водила при Димитрина Христова, но тя не му направи проверка за рефлекси, консултацията беше с фокус липсата на говор - основно наблюдаваше детето, като заключенията и бяха по-скоро положителни - че детето умее да задържа вниманието си, заиграва се, показва части на тялото, звукоподражава, бърбори бебшки и пр.
..
Чела съм мненията на д-р Бърди за диагнозите на Ч., тук и в бг-мама още от далечната 2007 г. затова бих искала да дам малко повече информация от прегледа и да го помоля за коментар, ако има тази възможност.
Предварително благодаря.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Оценка на моториката №4
« Отговор #893 -: Август 29, 2014, 16:14:16 pm »
д-р Бърди вече не консултира във форума.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!